SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Rudy Śląskiej tak jak Acikk napisala :-) chetnie sie wybiorę z Wami na spacerek :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik niestety moja przyjaciolka mieszka w Irlandii a na skype ciezko jest pogadac o tym co bym chciala a reszta kolezanek mieszka 200 km ode mnie i nie maja dzieci wiec raczej ciezko im bedzie zrozumiec co przechodze ale dziekuje ze pytasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 03:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju juz 2 godziny usypiam malego co go odkladam to ten sie budzi i tak w kolko a spiacy jest a ja razem z nim :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I misia witaj w klubie :)
    Z tym ze ja z gorączka leżę skulona pod kołdra i sie modle by w koncu usnal :/ i co mi sie wydaje ze śpi to zaczyna się kręcić chyba za bardzo chce żeby spał :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za bardzo chyba che zeby usnal a ja go bujam i bujam i nic ale teraz w koncu zasnal to moze i ja sie zdrzemne bo za 1.5 godziny pobudka na papu :/

Acikk grzaniec nie pomogl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 05:15

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz sie drugi raz tej nocy karmimy :D mala nie chce robic sobie tej nocy dłuższych przerw :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk czyli pierwszy raz sie nie powiódł? Tak bardzo bolalo? My pierwszy raz mamy jeszcze przed sobą bo bez podpasek pochodzilam sobie pól dnia...potem dostałam okres. Tak silny ze wróciłam do podkladow poporodowych bo podpaske night musiałam zmieniać co pól godziny a w nocy po dwóch godzinach miałam powódź...kiepski moment na pierwszy raz takze ten...:D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly ten niechce sobie robic tych nocnych dluzszych przerw ;/ U nas ten przed pierwszym razem jestesmy ale to ja mam jakas blokade boje sie ze bedzie bolalo wlasnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Acik ja tez walcze z usypianiem malej:-S nie wiem co jej sie stalo ze o tej godzinie nie spi :-S wczoraj padla po 4 god z usypiania czyli o 23 :-( Kurde jaka ja bylam zmeczona, co ja odlozylam to sie budzila, a u meza wcale nie chciala zasnac tylko krzyczala, tak mi chcial pomoc ze myslal o zalozeniu mojej koszuli zeby Ircia mnie czula :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym tyg ide do gina i zobaczymy co powie. Jakos boje sie seksic przed wizyta nie wiem czemu :-S ale juz mam taaaaka ochote i maz tez :-)

Matleena lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:51

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Pola dziś pierwszy raz na cycka obudziła się o 3 a wcześniej jadła koło 21 :)

Mam pytanie do doświadczonych Mamusiek: miałyście do czynienia z opryszczką u malucha na całym ciele? bo u nas z Olkiem mamy problem, niby dermatolog zdiagnozował atopowe zapalenie skóry ale jest coraz gorzej i jak w necie poczytałam to to może być opryszczka, zwłaszcza że nigdy nie miał, a ja miałam ze 2 msc temu, i by się czasowo zgadzało, bo od 2 msc mniej więcej pogarsza mu się pomimo stosowania tony emolientów i maści.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no nie pomógł grzaniec czuje się fatalnie :(

Moniek no nie udał się nam pierwszy raz, wiesz co no szloby wytrzymać ból ale przecież nie o to chodzi żeby "jakoś wytrzymać..."

Mój mały w nocy je co 4 godziny tylko co z tego skoro najpierw pol godz je, potem poltorej nie śpi to nim ja potem usne to zostaje mi jakies 1,5 godz spania i już mijają te 4 od karmienia i znów sie budzi ...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mały był całą noc niespokojny. Znów pręży się i steka przez sen, a już było lepiej kilka dni... Moze dlatego ze ograniczyłam espumisan z 5 razy dziennie do 3 razy dziennie. Myślicie że to moze być przyczyna?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam Was wczoraj wieczorem na telefonie ale nie miałam czasu napisać. Czuję to co Wy, jest mi cholernie cięko mimo że mąż jest jeszcze z nami w domu, boję się co będzie jak zostanę sama z Kubą. Pomaga mi bardzo dużo- sprząta, robi zakupy itd ale mimo wszystko nei daję sobie rady z dzieckiem i mam wrażenie że jestem złą matką . DLaczego? Kto nie przyjdzie to mały śpi jak aniołek albo grzecznie leży w łóżeczku, nikt nie ma problemu z noszeinem go na rękach czy usypianiem. Wystarczy że babcia np. wyjdzie i już koniec, płacz i ryk- tak jakby dziecku źle z własną matką było... No i ze mną więcej płacze i nie śpi niż śpi w ciągu doby, masakra jakaś. Nie wspomnę o wieczorach jak ma kolki, ryk jest niemiłosierny- aż się robi purpurowy! Je Pepti, do tego Espumisan i Dicoflor ale oprócz tego że robi kilka kupek w ciągu dnia to nie widzę zbyt dużej różnicy w bólach brzuszka...

No i też nic nie jem, zdarza mi się zjeść banana na cały dzień...

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips nam pediatra mowila żeby espunisan stopniowo odstawiać. Wiec może podawaj 4 razy dziennie i jesli dalej będzie się męczyć to wróć do normalnego dawkowania :-) może Dawidek nie być jeszcze gotowy na odstawianie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Babcia chce zabrać do siebie Kubusia jutro na noc żebyśmy my mogli wyjść do znajomych, niestety u nas nie ma możliwości żeby spała. Myślicie że może już na tak długo wyjść poza mieszkanie? Przedwczoraj się werandowaliśmy, dziś też będziemy, a jutro idziemy do lekarza na pierwszy spacer.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki tez miałam wrażenie ze dziecku jest lepiej z innymi niż ze mną. Zwłaszcza ze po porodzie potrzebowałam ogromnej pomocy w opiece nad mala. Teraz ma 1,5 miesiąca, często sie do mnie uśmiecha, czuje ze jednak wytwarza sie miedzy nami wiez :-) Pola tez u babci na rękach zaraz przestawala plakac. Ale moglo to wynikać z tego ze babcia byla spokojna a ja łatwo sie stresowalam. Postaraj się bardziej wyluzować :-) z dnia na dzień będzie coraz lepiej :-) wiem z własnego doświadczenia :-) musicie sie siebie nauczyć :-)

pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 2310 2311 2312 2313 2314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ