Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ZieloneOliwki wrote:Dziewczyny, Babcia chce zabrać do siebie Kubusia jutro na noc żebyśmy my mogli wyjść do znajomych, niestety u nas nie ma możliwości żeby spała. Myślicie że może już na tak długo wyjść poza mieszkanie? Przedwczoraj się werandowaliśmy, dziś też będziemy, a jutro idziemy do lekarza na pierwszy spacer.
Wydaje mi sie ze Kubuś przeciez będzie u babci w domu wiec nic mu się nie stanie
ja bym się nie przejmowała. Lepiej do babci niż na zakupy do galerii
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek, tylko nie wiem dlaczego jak jesteśmy sami to on albo nie śpi albo płacze a jak jest któraś babcia to presypia cały dzień, wieczorem daje nam wtedy popalić... Wczoraj babcia zamknęła drzwi, mały spał. Minęło 5 minut i obudził się z płaczem... Znasz złoty sposób jak wyluzować kiedy maluch płacze w niebogłosy?

Teraz to dop-iero b.ędę wyrodna! dziecko ma dwa ygodnie a ja idę do znajomych...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:59
-
Acikk wrote:W zasadzie od razu.
To zapraszamy na wspólny spacer
Accik ja malej zaczelam ten bebilon wczoraj dawac dzisiaj w nocy wstawala tylko na jedzenie !! zero placzu matko ale ulga!!! tylko ze moja jest takim glodomorem ze w nocy wstaje rowniusienko co 2 godziny
a polozna kazala ja co 3 karmic... i nie da sie ja woda oszukac:/ a teraz sobie lezy!widac, ze juz ja nie meczy tak, mam nadzieje, ze tak juz zostanie
))
-
Po prostu pewnego dnia przestalam aż tak brać do siebie tego placzu. Daj dziecku cala swoja milosc i ciepło i przede wszystko uwierz we własne możliwości
dając dziecko babci zawsze kiedy placze powoduje bledne kolo. Ja pewnego dnia ostro sie zawzięłam i uspokajalam dziecko sama albo mąż. Babci dalam spokój. Efekty przyszły szybko
oczywiście jak dziecko boli to nie da sie zahamować placzu ale usypianie idzie coraz szybciej
dotyk działa cuda
musisz uwierzyć we własne możliwości i emanować spokojem
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
Drogie Mamuśki muszę Was z błędu wyprowadzić - przy zmianie mleka to nie jest tak, że raz podacie inne i już piszecie, że jest super bo dziecko spokojne i śpi. To nie zasługa tego nowego mleka bo organizm się jeszcze nie zdążył na nie przestawić. Dzieci po prostu mają czasem gorsze i lepsze chwile i nie wszystko to wina mleka, kupek bączków gazów itd. Efekty po zmianie mleka można określić po tygodniu jego stosowania, czy dziecko dobrze zareagowało na zmianę, czy kupki są ładne i regularnie, a nie po jednej butelce.
7w3d 💔 -
no i nasz Polka kończy dziś miesiąc
czas to leci jak szalony 
my nadal tylko na cycusiu, chyba 25 stycznia mamy szczepienia to zobaczę czy ładnie tyje, ale na oko mogę rzec, że nawet bardzo ładnie. Wyrasta mi już z ciuszków 56
pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Drogie Mamuśki muszę Was z błędu wyprowadzić - przy zmianie mleka to nie jest tak, że raz podacie inne i już piszecie, że jest super bo dziecko spokojne i śpi. To nie zasługa tego nowego mleka bo organizm się jeszcze nie zdążył na nie przestawić. Dzieci po prostu mają czasem gorsze i lepsze chwile i nie wszystko to wina mleka, kupek bączków gazów itd. Efekty po zmianie mleka można określić po tygodniu jego stosowania, czy dziecko dobrze zareagowało na zmianę, czy kupki są ładne i regularnie, a nie po jednej butelce.
nie doo konca.. u nas wina mleka na 1000% przed zmiana na bebiko byla spokojna usypiala sama spala wiekszosc dnia nie plakala bez powodu itd a po bebiko cala noc placz i 2 dni wyjete z naszego zyciorysu + biegunki i wymioty . rozmawialam wczoraj z polozna i powieziala ze po 3 dniach widac roznice jesli mleko bedzie odpowiednie u nas mala 1 dzien na bebilonie nie jest idealnie ale jest lepiej noc bez placzu to naprawde duzo :"-) -
nick nieaktualny
-
Kasiag cieszę się i oby tylko tak zostało
u nas było podobnie mały płakał non stop a teraz jest normalnym dzieckiem tyle ze nie ma ochoty spac w nocy co prawda nie płacze tylko postekuje i trzeba mu smoczka podawać tylko co z tego skoro ja Też wtedy nie śpię no ale coz
dzisiaj w nocy 4 godzinki snu nazbieralam w kawałkach oczywiście także szaleństwo a mały w kolysce się już denerwoeal a teraz zadowolony leży na macie i wierzga sobie
ehh 
Oliwki jakby mi ktoś wzial małego na noc to powołanym spac a nie do znajomych hahaha
-
nick nieaktualnyAcikk, do znajomych idziemy wieczorem, nie na całą noc

Zresztą kilka bloków dalej więc w każdej chwili wyjdę jak będę zmęczona
Ja jestem tak zestresowana że muszę iść do ludzi, a u nas ciężko trochę z jednym pokojem żeby kogoś zaprosić na dłużej niż godzinę...
Na zapas i tak się nie wyśpię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:34
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Widzę, że mamy z końcówki grudnia przeżywają to samo co ja na początku, burza hormonów, frustracja, zmęczenie i ogólna załamka.Napisze to co już było napisane- będzie lepiej, może nie od razu cudownie, ale przynajmniej wy dojdziecie do jakiejś równowagi. Mi zajęło to prawie 6 tyg, teraz już nie płacze z byle powodu,jakoś ogarniam małą i nie myślę,że jestem złą matką. Podobnie jak Acik jestem z tych co uczą się miłości.Ja na sczęście mam wieeeelkie oparcie w mężu i tak sobie ułożyliśmy, że dopiero 22 stycznia wraca do pracy i będę zostawać z małą sama, mimo to było ciężko więc rozumiem was wszystkie i trzymam kciuki za poprawę nastrojów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiestety nie pomogę w tej kwestiijustyna14 wrote:hej
Pola dziś pierwszy raz na cycka obudziła się o 3 a wcześniej jadła koło 21 
Mam pytanie do doświadczonych Mamusiek: miałyście do czynienia z opryszczką u malucha na całym ciele? bo u nas z Olkiem mamy problem, niby dermatolog zdiagnozował atopowe zapalenie skóry ale jest coraz gorzej i jak w necie poczytałam to to może być opryszczka, zwłaszcza że nigdy nie miał, a ja miałam ze 2 msc temu, i by się czasowo zgadzało, bo od 2 msc mniej więcej pogarsza mu się pomimo stosowania tony emolientów i maści.
-
Wiecie co chyba dzisiejsza noc była jakaś trefna, nam też mały po 5 się obudził i zasnąć nie chciał... najgorzej że rano tak samo było od 8 aktywny dopiero teraz jako tako usnął
On płakał a Ja razem z nim bo nie wiedziałam czemu, ma tak od trzech dni, że rano i wieczorem płacze nie wiadomo czemu (podejrzewamy że po prostu spać nie chce
) 
Zielone oliwki mi się marzy Tobiego na chwile chociaż zostawić, ale uwiązana z cycem jestem
a w nocy mi się budzi co 2h albo i co godzinę
chwilę pociąga i zasypia, i błędne koło, a nie chcę go przetrzymywać za bardzo bo mi męża szkoda
-
nick nieaktualnyMoże komuś pomoże to co mówi i pokazuje Paweł Zawitkowski. Ja sporo z tego czerpię pomysłów, gdy już jestem w czarnej d... i skończyła mi się wena

http://www.pytanienasniadanie.tvp.pl/23475237/jak-uspokoic-placzace-niemowle
https://www.facebook.com/PawelZawitkowski/
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Zielone oliwki tez miałam wrażenie ze dziecku jest lepiej z innymi niż ze mną. Zwłaszcza ze po porodzie potrzebowałam ogromnej pomocy w opiece nad mala. Teraz ma 1,5 miesiąca, często sie do mnie uśmiecha, czuje ze jednak wytwarza sie miedzy nami wiez
Pola tez u babci na rękach zaraz przestawala plakac. Ale moglo to wynikać z tego ze babcia byla spokojna a ja łatwo sie stresowalam. Postaraj się bardziej wyluzować
z dnia na dzień będzie coraz lepiej
wiem z własnego doświadczenia
musicie sie siebie nauczyć 
Moniek, na pewno masz rację! Dziecko się uspokajało, bo czuło spokój tej osoby, a Ty zestresowana i zdenerwowana, wcale nie pomagałaś mu się wyciszyć. To chyba najtrudniejsze do wykonania - uspokoić się, gdy nerwy nas zjadają, bo nie wiemy co robić, jak pomóc maleństwu.
alisss871, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:no i nasz Polka kończy dziś miesiąc
czas to leci jak szalony 
my nadal tylko na cycusiu, chyba 25 stycznia mamy szczepienia to zobaczę czy ładnie tyje, ale na oko mogę rzec, że nawet bardzo ładnie. Wyrasta mi już z ciuszków 56
Sto lat Polka. Olka też dziś kończy miesiąc i też 25 mamy szczepienie
Oby dzieciaki dobrze je zniosły
CO do ciuszków, w zalezności od producenta nosi 62 lub 68.
pati_zuzia, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna ja tez Ci niestety nie pomoge.
Maksio w sumie pol nocy spal bardzo ladnie, prutkal sobie elegancko,ale gdzies ok 4 zaczal byc niespokojny wiec go wzielam polozylam na swoich piersiach i spal grzecznie mi bylo tak milo,ze juz go nie odkladalam. Gabrys za to wstal o 5 i nie mogl zasnac,wzielismy go do nas do lozka i tak sobie polezal do 7, bo wstajemy tak zazwyczaj,zeby wyrobic sie do przedszkola. 3 facetow w lozku w iinym przypadku mogloby to wygladac dosc interesujaco
Acikk, kwiatakacji, Pchelkaa, Dżulia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzis byl w DDTVNgenoweffa wrote:Może komuś pomoże to co mówi i pokazuje Paweł Zawitkowski. Ja sporo z tego czerpię pomysłów, gdy już jestem w czarnej d... i skończyła mi się wena

http://www.pytanienasniadanie.tvp.pl/23475237/jak-uspokoic-placzace-niemowle
https://www.facebook.com/PawelZawitkowski/
genoweffa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH