SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, Babcia chce zabrać do siebie Kubusia jutro na noc żebyśmy my mogli wyjść do znajomych, niestety u nas nie ma możliwości żeby spała. Myślicie że może już na tak długo wyjść poza mieszkanie? Przedwczoraj się werandowaliśmy, dziś też będziemy, a jutro idziemy do lekarza na pierwszy spacer.

Wydaje mi sie ze Kubuś przeciez będzie u babci w domu wiec nic mu się nie stanie :-) ja bym się nie przejmowała. Lepiej do babci niż na zakupy do galerii :-)

genoweffa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek, tylko nie wiem dlaczego jak jesteśmy sami to on albo nie śpi albo płacze a jak jest któraś babcia to presypia cały dzień, wieczorem daje nam wtedy popalić... Wczoraj babcia zamknęła drzwi, mały spał. Minęło 5 minut i obudził się z płaczem... Znasz złoty sposób jak wyluzować kiedy maluch płacze w niebogłosy? :P

Teraz to dop-iero b.ędę wyrodna! dziecko ma dwa ygodnie a ja idę do znajomych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:59

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    W zasadzie od razu.

To zapraszamy na wspólny spacer :)

Accik ja malej zaczelam ten bebilon wczoraj dawac dzisiaj w nocy wstawala tylko na jedzenie !! zero placzu matko ale ulga!!! tylko ze moja jest takim glodomorem ze w nocy wstaje rowniusienko co 2 godziny :( a polozna kazala ja co 3 karmic... i nie da sie ja woda oszukac:/ a teraz sobie lezy!widac, ze juz ja nie meczy tak, mam nadzieje, ze tak juz zostanie :-)))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu pewnego dnia przestalam aż tak brać do siebie tego placzu. Daj dziecku cala swoja milosc i ciepło i przede wszystko uwierz we własne możliwości :-) dając dziecko babci zawsze kiedy placze powoduje bledne kolo. Ja pewnego dnia ostro sie zawzięłam i uspokajalam dziecko sama albo mąż. Babci dalam spokój. Efekty przyszły szybko :-) oczywiście jak dziecko boli to nie da sie zahamować placzu ale usypianie idzie coraz szybciej :-) dotyk działa cuda :-) musisz uwierzyć we własne możliwości i emanować spokojem :-)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamuśki muszę Was z błędu wyprowadzić - przy zmianie mleka to nie jest tak, że raz podacie inne i już piszecie, że jest super bo dziecko spokojne i śpi. To nie zasługa tego nowego mleka bo organizm się jeszcze nie zdążył na nie przestawić. Dzieci po prostu mają czasem gorsze i lepsze chwile i nie wszystko to wina mleka, kupek bączków gazów itd. Efekty po zmianie mleka można określić po tygodniu jego stosowania, czy dziecko dobrze zareagowało na zmianę, czy kupki są ładne i regularnie, a nie po jednej butelce.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nasz Polka kończy dziś miesiąc :) czas to leci jak szalony :)

my nadal tylko na cycusiu, chyba 25 stycznia mamy szczepienia to zobaczę czy ładnie tyje, ale na oko mogę rzec, że nawet bardzo ładnie. Wyrasta mi już z ciuszków 56 :/

pati_zuzia, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Drogie Mamuśki muszę Was z błędu wyprowadzić - przy zmianie mleka to nie jest tak, że raz podacie inne i już piszecie, że jest super bo dziecko spokojne i śpi. To nie zasługa tego nowego mleka bo organizm się jeszcze nie zdążył na nie przestawić. Dzieci po prostu mają czasem gorsze i lepsze chwile i nie wszystko to wina mleka, kupek bączków gazów itd. Efekty po zmianie mleka można określić po tygodniu jego stosowania, czy dziecko dobrze zareagowało na zmianę, czy kupki są ładne i regularnie, a nie po jednej butelce.

nie doo konca.. u nas wina mleka na 1000% przed zmiana na bebiko byla spokojna usypiala sama spala wiekszosc dnia nie plakala bez powodu itd a po bebiko cala noc placz i 2 dni wyjete z naszego zyciorysu + biegunki i wymioty . rozmawialam wczoraj z polozna i powieziala ze po 3 dniach widac roznice jesli mleko bedzie odpowiednie u nas mala 1 dzien na bebilonie nie jest idealnie ale jest lepiej noc bez placzu to naprawde duzo :"-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja a ja kojarze ze na wiosne sie chyba mialas przeprowadzac do nowego domu,tak? To znowu bedziecie kolejny raz miec przeprowadzke?

Tak... ;/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag cieszę się i oby tylko tak zostało :) u nas było podobnie mały płakał non stop a teraz jest normalnym dzieckiem tyle ze nie ma ochoty spac w nocy co prawda nie płacze tylko postekuje i trzeba mu smoczka podawać tylko co z tego skoro ja Też wtedy nie śpię no ale coz :) dzisiaj w nocy 4 godzinki snu nazbieralam w kawałkach oczywiście także szaleństwo a mały w kolysce się już denerwoeal a teraz zadowolony leży na macie i wierzga sobie :) ehh :P

Oliwki jakby mi ktoś wzial małego na noc to powołanym spac a nie do znajomych hahaha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, do znajomych idziemy wieczorem, nie na całą noc :D
    Zresztą kilka bloków dalej więc w każdej chwili wyjdę jak będę zmęczona :) Ja jestem tak zestresowana że muszę iść do ludzi, a u nas ciężko trochę z jednym pokojem żeby kogoś zaprosić na dłużej niż godzinę...
    Na zapas i tak się nie wyśpię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:34

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę, że mamy z końcówki grudnia przeżywają to samo co ja na początku, burza hormonów, frustracja, zmęczenie i ogólna załamka.Napisze to co już było napisane- będzie lepiej, może nie od razu cudownie, ale przynajmniej wy dojdziecie do jakiejś równowagi. Mi zajęło to prawie 6 tyg, teraz już nie płacze z byle powodu,jakoś ogarniam małą i nie myślę,że jestem złą matką. Podobnie jak Acik jestem z tych co uczą się miłości.Ja na sczęście mam wieeeelkie oparcie w mężu i tak sobie ułożyliśmy, że dopiero 22 stycznia wraca do pracy i będę zostawać z małą sama, mimo to było ciężko więc rozumiem was wszystkie i trzymam kciuki za poprawę nastrojów.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje któraś z Was Infacol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) Pola dziś pierwszy raz na cycka obudziła się o 3 a wcześniej jadła koło 21 :)

Mam pytanie do doświadczonych Mamusiek: miałyście do czynienia z opryszczką u malucha na całym ciele? bo u nas z Olkiem mamy problem, niby dermatolog zdiagnozował atopowe zapalenie skóry ale jest coraz gorzej i jak w necie poczytałam to to może być opryszczka, zwłaszcza że nigdy nie miał, a ja miałam ze 2 msc temu, i by się czasowo zgadzało, bo od 2 msc mniej więcej pogarsza mu się pomimo stosowania tony emolientów i maści.
    Niestety nie pomogę w tej kwestii :(

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba dzisiejsza noc była jakaś trefna, nam też mały po 5 się obudził i zasnąć nie chciał... najgorzej że rano tak samo było od 8 aktywny dopiero teraz jako tako usnął :\ On płakał a Ja razem z nim bo nie wiedziałam czemu, ma tak od trzech dni, że rano i wieczorem płacze nie wiadomo czemu (podejrzewamy że po prostu spać nie chce :\) :\

Zielone oliwki mi się marzy Tobiego na chwile chociaż zostawić, ale uwiązana z cycem jestem :\ a w nocy mi się budzi co 2h albo i co godzinę :\ chwilę pociąga i zasypia, i błędne koło, a nie chcę go przetrzymywać za bardzo bo mi męża szkoda :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może komuś pomoże to co mówi i pokazuje Paweł Zawitkowski. Ja sporo z tego czerpię pomysłów, gdy już jestem w czarnej d... i skończyła mi się wena :P

http://www.pytanienasniadanie.tvp.pl/23475237/jak-uspokoic-placzace-niemowle

https://www.facebook.com/PawelZawitkowski/

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Zielone oliwki tez miałam wrażenie ze dziecku jest lepiej z innymi niż ze mną. Zwłaszcza ze po porodzie potrzebowałam ogromnej pomocy w opiece nad mala. Teraz ma 1,5 miesiąca, często sie do mnie uśmiecha, czuje ze jednak wytwarza sie miedzy nami wiez :-) Pola tez u babci na rękach zaraz przestawala plakac. Ale moglo to wynikać z tego ze babcia byla spokojna a ja łatwo sie stresowalam. Postaraj się bardziej wyluzować :-) z dnia na dzień będzie coraz lepiej :-) wiem z własnego doświadczenia :-) musicie sie siebie nauczyć :-)

Moniek, na pewno masz rację! Dziecko się uspokajało, bo czuło spokój tej osoby, a Ty zestresowana i zdenerwowana, wcale nie pomagałaś mu się wyciszyć. To chyba najtrudniejsze do wykonania - uspokoić się, gdy nerwy nas zjadają, bo nie wiemy co robić, jak pomóc maleństwu.

alisss871, moniek90 lubią tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no i nasz Polka kończy dziś miesiąc :) czas to leci jak szalony :)

my nadal tylko na cycusiu, chyba 25 stycznia mamy szczepienia to zobaczę czy ładnie tyje, ale na oko mogę rzec, że nawet bardzo ładnie. Wyrasta mi już z ciuszków 56 :/

Sto lat Polka. Olka też dziś kończy miesiąc i też 25 mamy szczepienie :) Oby dzieciaki dobrze je zniosły :) CO do ciuszków, w zalezności od producenta nosi 62 lub 68.

pati_zuzia, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja tez Ci niestety nie pomoge.
    Maksio w sumie pol nocy spal bardzo ladnie, prutkal sobie elegancko,ale gdzies ok 4 zaczal byc niespokojny wiec go wzielam polozylam na swoich piersiach i spal grzecznie mi bylo tak milo,ze juz go nie odkladalam. Gabrys za to wstal o 5 i nie mogl zasnac,wzielismy go do nas do lozka i tak sobie polezal do 7, bo wstajemy tak zazwyczaj,zeby wyrobic sie do przedszkola. 3 facetow w lozku w iinym przypadku mogloby to wygladac dosc interesujaco ;)

Acikk, kwiatakacji, Pchelkaa, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Może komuś pomoże to co mówi i pokazuje Paweł Zawitkowski. Ja sporo z tego czerpię pomysłów, gdy już jestem w czarnej d... i skończyła mi się wena :P

http://www.pytanienasniadanie.tvp.pl/23475237/jak-uspokoic-placzace-niemowle

https://www.facebook.com/PawelZawitkowski/
    dzis byl w DDTVN :)

genoweffa lubi tę wiadomość

‹‹ 2311 2312 2313 2314 2315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ