SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Justyna a Ty dostaniesz 500 zł na dziecko :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ehh jednak 5 minut... :P
    Moj już prawie 20 minut, chyba padł :) wczoraj o tej samej porze usnął, ale tfu tfu nie zapeszam.
    Zrobiłam zakupy, kilka zabawek i laktator, ale jednak głupia jestem... teraz sobie myślę jak Ja go zostawię z kimś samego?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja na razie zostawiam tylko z mężem też nie wyobrażam sobie zostawić z kims innym.

Z teściowa nie ma opcji jak u nas była i mały płakał to zaraz była cala zestresowana. Ale moja mama spoko się z nim obchodzi także spoko :)
    5 lutego idziemy na biesiadę wiec mały zostanie z moja mama ciekawe jak to bedzie i czy wogole bede umiała się bawić :D Czy bede wisieć na telefonie co 5 min do mamy :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Podaje któraś z Was Infacol?
    Ja podaj infacol od tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy do 12 z pobudka na mleko i dzis juz bylo lepiej bo sie nie zloscilam na malego rano tylko grzecznid do niego wstalam i nie moge brac go do siebie dk lozka bo wtedy nie moge sie podniesc a teraz zlapal 10 min drzemke obudzil sie i patrzy na karuzele :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Czytałam Was wczoraj wieczorem na telefonie ale nie miałam czasu napisać. Czuję to co Wy, jest mi cholernie cięko mimo że mąż jest jeszcze z nami w domu, boję się co będzie jak zostanę sama z Kubą. Pomaga mi bardzo dużo- sprząta, robi zakupy itd ale mimo wszystko nei daję sobie rady z dzieckiem i mam wrażenie że jestem złą matką . DLaczego? Kto nie przyjdzie to mały śpi jak aniołek albo grzecznie leży w łóżeczku, nikt nie ma problemu z noszeinem go na rękach czy usypianiem. Wystarczy że babcia np. wyjdzie i już koniec, płacz i ryk- tak jakby dziecku źle z własną matką było... No i ze mną więcej płacze i nie śpi niż śpi w ciągu doby, masakra jakaś. Nie wspomnę o wieczorach jak ma kolki, ryk jest niemiłosierny- aż się robi purpurowy! Je Pepti, do tego Espumisan i Dicoflor ale oprócz tego że robi kilka kupek w ciągu dnia to nie widzę zbyt dużej różnicy w bólach brzuszka...

No i też nic nie jem, zdarza mi się zjeść banana na cały dzień...

Normalnie jakbym o sobie czytała! U innych mały jest jak aniołek a jak zostaje z nim sama to tak przeraźliwie płacze że mam wrażenie że on chyba nie lubi swojej matki :( też czasami mam czas jedynie na banana, o ile są w domu ;) pepti zaczynamy od dzisiaj, właśnie zrobiłam pierwszą "flaszkę" ale żal mi go podać małemu bo jest okropne w smaku i śmierdzące :( no ale jak ma pomóc... ja już jestem sama w domu, mąż wrócił do pracy. Czasami płacze razem z moim dzieckiem ale ogólnie jakoś żyjemy.
    Także Kochana wiem że łatwo się mówi ale pamiętaj że nie jesteś sama z tym problemem i pamiętaj że to wszystko minie... Za ok trzy miesiące brzuszki naszych pociech "dorosną" i przestaną boleć, dzieci zaczną widzieć, interesować się zabawkami, rozpoznawać nasze twarze, będzie lepiej-będzie fajnie. A za ten okropny czas, przez który teraz przechodzisz dziecko odwdzięczy się Tobie bezgraniczną miłością. Zobaczysz, będzie dobrze. Najważniejsze że masz zdrowe maleństwo. A do płaczu się przyzwyczaisz. Ja już pomału się przyzwyczaiłam, czasami zdarza mi się tylko popłakać z małym ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rok macierzynskiego :-)

Rewelka nie mam pojecia skad ja ja wytrzasnelam :-D ale jeszcze tydzien temu plakalam razem z Acik jak moja spac nie chciala przez 3 dni i budzila sie co 15-20 min i u mnie tylko chciala byc. Na szczescie wszystko minelo. Ale tak jak Moniek pisala na poczatku jak corka plakala to ja sie spinalam, denerwowalam co sie dzieje itp. A teraz na luzie, jak wieczorem nie chce usnac to nie cisne jej na sile, przytulam spiewam i po jakims czasie odplywa, ale juz nie mam mysli: kurde jak sobie nie poradze, a jak nie usnie? Bo przeciez kto jak nie ja poradzi sobie z moja kluska a usnac kiedys bedzie musiala ;-)
    A ja dzis znowu sama caly dzien :-P

Acik ja tez bardzo chetnie siedzialabym w domu z młoda dopoki nie pojdzie do przedszkola i moze damy rade tak ogarnac. Na macierzynskim moge troche popracowac, a czesc dziewczyn mnie zastapi no i Mala do pracy moge zabierac jak cos :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:26

rewelka lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    1r68lj.jpg

Zapraszam na kawusie i oponki karnawalowe- jeszcze gorace :-)
    Pchelkaa - oj kusisz, uwielbiam takie i z dodatkiem białego sera. Ja juz po kawałku tortu do kawy. I jak tu schudnać?!

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ej Justyna a Ty dostaniesz 500 zł na dziecko :D
    teoretycznie jeśli to przedzie to na Polę chyba powinnam :) pełne szaleństwo, aż chce się brać za trzecie hahaha

też bym chciała posiedzieć z dzieciakami aż Pola będzie mogła iść do przedszkola, ale też własnie nie wiem, jak to finansowo będzie, ale mam jeszcze rok i 3-4 msc żeby o tym pomyśleć :)

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam z tematem, jak szczepicie? coś dodatkowego czy tylko standard?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wrocilam do pracy - jestem na dg. Na razie na 10 h tygodniowo. Jestem umalowana, uczesana, tylko figura jeszcze nie ta :/ W kazdym razie mam dobry humor, bo praca mnie cieszy i mam kontakt z ludzmi. Ale moje dziecko to anioł, wiec pewnie dlatego jest mi latwo i generalnie jestem spokojna wychodzac na te 2-3 h z domu.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira a z kim Izunia zostaje jak Ty wychodzisz do pracy?

Matleena kto bedzie siedzial z Tymkiem jak wrocisz na uczelnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, najpierw forum tętniło tematami pt "Kiedy poczuję pierwsze ruchy" itd, później "kiedy kur** wreszcie urodzę" a teraz "kiedy będzie kupka" :D Ja się nie mogę doczekać aż wiosna przyjdzie, dzieciaczki będą miały już 3-4miesiące i bardziej kumate będą..

Kubuś obudził się o 7:30, zjadł i nie spał do jedzenia o 13:30! Teraz kima od piętnastu minut bo dał mi taki koncert że już ledwo dychał, krtań mu nie wytrzymywała...

Pchelkaa zazdroszczę że masz czas cokolwiek zrbić, ja dziś miałam wizytę położnej i nie zdążyłam nawet zębów umyć... :|

Misia, jak dawkujesz Infacol? Bo mi położna powiedziała że to silniejsze niż Espumisan a on u nas nic nie daje i że mogę próbować, ale nie zapytałam jak podawać.

Ja macierzyński na rok :)

Kur**! u mnie dopiero 8,5kg mniej, gdzie tu jeszcze do wymarzonej wagi.. :D

edit: rewelka- ja standard.

Zaczęłam się zastanawiać czy skorzystać z prozpozycji teściowej czy jednak siedzieć w domu z małym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, to jakieś zagraniczne mleko tak? Jakieś specjalne, hypoalergiczne?

• akira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Akira a z kim Izunia zostaje jak Ty wychodzisz do pracy?
    z mężem. Tez jest na dg, wiec możemy sobie pożonglowac godzinami i wymieniac sie w opiece na dziecmi. Odciagam rano 150 ml i poki co dają sobie dzielnie we dwojkę radę :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małego sprzedałam mężowi i upieklam rogaliki z dżemem i nutella :-) jeszcze rosolek kończę gotować.

Ja ide na pół roku Macierzyńskiego a na drugie pół idzie mąż, na głowę bym dostała siedząc tyle w domu a pozatym korzystnie to nam wyjdzie finansowo.

Ja też liczę na to 500 zł na drugie dziecko ;) zawsze to nie mały zastrzyk finansowy

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    teoretycznie jeśli to przedzie to na Polę chyba powinnam :) pełne szaleństwo, aż chce się brać za trzecie hahaha

też bym chciała posiedzieć z dzieciakami aż Pola będzie mogła iść do przedszkola, ale też własnie nie wiem, jak to finansowo będzie, ale mam jeszcze rok i 3-4 msc żeby o tym pomyśleć :)

Kuźwa, Dziewczyny! Ja to będę dopiero bogata :-D

Matleena, Suerte, Acikk, alicja_, aannkkaa, Pchelkaa, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2313 2314 2315 2316 2317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ