Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Justyna a Ty dostaniesz 500 zł na dziecko :D

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ehh jednak 5 minut... :P
    Moj już prawie 20 minut, chyba padł :) wczoraj o tej samej porze usnął, ale tfu tfu nie zapeszam.
    Zrobiłam zakupy, kilka zabawek i laktator, ale jednak głupia jestem... teraz sobie myślę jak Ja go zostawię z kimś samego?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja na razie zostawiam tylko z mężem też nie wyobrażam sobie zostawić z kims innym.

Z teściowa nie ma opcji jak u nas była i mały płakał to zaraz była cala zestresowana. Ale moja mama spoko się z nim obchodzi także spoko :)
    5 lutego idziemy na biesiadę wiec mały zostanie z moja mama ciekawe jak to bedzie i czy wogole bede umiała się bawić :D Czy bede wisieć na telefonie co 5 min do mamy :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Podaje któraś z Was Infacol?
    Ja podaj infacol od tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy do 12 z pobudka na mleko i dzis juz bylo lepiej bo sie nie zloscilam na malego rano tylko grzecznid do niego wstalam i nie moge brac go do siebie dk lozka bo wtedy nie moge sie podniesc a teraz zlapal 10 min drzemke obudzil sie i patrzy na karuzele :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Czytałam Was wczoraj wieczorem na telefonie ale nie miałam czasu napisać. Czuję to co Wy, jest mi cholernie cięko mimo że mąż jest jeszcze z nami w domu, boję się co będzie jak zostanę sama z Kubą. Pomaga mi bardzo dużo- sprząta, robi zakupy itd ale mimo wszystko nei daję sobie rady z dzieckiem i mam wrażenie że jestem złą matką . DLaczego? Kto nie przyjdzie to mały śpi jak aniołek albo grzecznie leży w łóżeczku, nikt nie ma problemu z noszeinem go na rękach czy usypianiem. Wystarczy że babcia np. wyjdzie i już koniec, płacz i ryk- tak jakby dziecku źle z własną matką było... No i ze mną więcej płacze i nie śpi niż śpi w ciągu doby, masakra jakaś. Nie wspomnę o wieczorach jak ma kolki, ryk jest niemiłosierny- aż się robi purpurowy! Je Pepti, do tego Espumisan i Dicoflor ale oprócz tego że robi kilka kupek w ciągu dnia to nie widzę zbyt dużej różnicy w bólach brzuszka...

No i też nic nie jem, zdarza mi się zjeść banana na cały dzień...

Normalnie jakbym o sobie czytała! U innych mały jest jak aniołek a jak zostaje z nim sama to tak przeraźliwie płacze że mam wrażenie że on chyba nie lubi swojej matki :( też czasami mam czas jedynie na banana, o ile są w domu ;) pepti zaczynamy od dzisiaj, właśnie zrobiłam pierwszą "flaszkę" ale żal mi go podać małemu bo jest okropne w smaku i śmierdzące :( no ale jak ma pomóc... ja już jestem sama w domu, mąż wrócił do pracy. Czasami płacze razem z moim dzieckiem ale ogólnie jakoś żyjemy.
    Także Kochana wiem że łatwo się mówi ale pamiętaj że nie jesteś sama z tym problemem i pamiętaj że to wszystko minie... Za ok trzy miesiące brzuszki naszych pociech "dorosną" i przestaną boleć, dzieci zaczną widzieć, interesować się zabawkami, rozpoznawać nasze twarze, będzie lepiej-będzie fajnie. A za ten okropny czas, przez który teraz przechodzisz dziecko odwdzięczy się Tobie bezgraniczną miłością. Zobaczysz, będzie dobrze. Najważniejsze że masz zdrowe maleństwo. A do płaczu się przyzwyczaisz. Ja już pomału się przyzwyczaiłam, czasami zdarza mi się tylko popłakać z małym ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rok macierzynskiego :-)

Rewelka nie mam pojecia skad ja ja wytrzasnelam :-D ale jeszcze tydzien temu plakalam razem z Acik jak moja spac nie chciala przez 3 dni i budzila sie co 15-20 min i u mnie tylko chciala byc. Na szczescie wszystko minelo. Ale tak jak Moniek pisala na poczatku jak corka plakala to ja sie spinalam, denerwowalam co sie dzieje itp. A teraz na luzie, jak wieczorem nie chce usnac to nie cisne jej na sile, przytulam spiewam i po jakims czasie odplywa, ale juz nie mam mysli: kurde jak sobie nie poradze, a jak nie usnie? Bo przeciez kto jak nie ja poradzi sobie z moja kluska a usnac kiedys bedzie musiala ;-)
    A ja dzis znowu sama caly dzien :-P

Acik ja tez bardzo chetnie siedzialabym w domu z młoda dopoki nie pojdzie do przedszkola i moze damy rade tak ogarnac. Na macierzynskim moge troche popracowac, a czesc dziewczyn mnie zastapi no i Mala do pracy moge zabierac jak cos :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:26

rewelka lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    1r68lj.jpg

Zapraszam na kawusie i oponki karnawalowe- jeszcze gorace :-)
    Pchelkaa - oj kusisz, uwielbiam takie i z dodatkiem białego sera. Ja juz po kawałku tortu do kawy. I jak tu schudnać?!

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ej Justyna a Ty dostaniesz 500 zł na dziecko :D
    teoretycznie jeśli to przedzie to na Polę chyba powinnam :) pełne szaleństwo, aż chce się brać za trzecie hahaha

też bym chciała posiedzieć z dzieciakami aż Pola będzie mogła iść do przedszkola, ale też własnie nie wiem, jak to finansowo będzie, ale mam jeszcze rok i 3-4 msc żeby o tym pomyśleć :)

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam z tematem, jak szczepicie? coś dodatkowego czy tylko standard?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wrocilam do pracy - jestem na dg. Na razie na 10 h tygodniowo. Jestem umalowana, uczesana, tylko figura jeszcze nie ta :/ W kazdym razie mam dobry humor, bo praca mnie cieszy i mam kontakt z ludzmi. Ale moje dziecko to anioł, wiec pewnie dlatego jest mi latwo i generalnie jestem spokojna wychodzac na te 2-3 h z domu.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira a z kim Izunia zostaje jak Ty wychodzisz do pracy?

Matleena kto bedzie siedzial z Tymkiem jak wrocisz na uczelnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, najpierw forum tętniło tematami pt "Kiedy poczuję pierwsze ruchy" itd, później "kiedy kur** wreszcie urodzę" a teraz "kiedy będzie kupka" :D Ja się nie mogę doczekać aż wiosna przyjdzie, dzieciaczki będą miały już 3-4miesiące i bardziej kumate będą..

Kubuś obudził się o 7:30, zjadł i nie spał do jedzenia o 13:30! Teraz kima od piętnastu minut bo dał mi taki koncert że już ledwo dychał, krtań mu nie wytrzymywała...

Pchelkaa zazdroszczę że masz czas cokolwiek zrbić, ja dziś miałam wizytę położnej i nie zdążyłam nawet zębów umyć... :|

Misia, jak dawkujesz Infacol? Bo mi położna powiedziała że to silniejsze niż Espumisan a on u nas nic nie daje i że mogę próbować, ale nie zapytałam jak podawać.

Ja macierzyński na rok :)

Kur**! u mnie dopiero 8,5kg mniej, gdzie tu jeszcze do wymarzonej wagi.. :D

edit: rewelka- ja standard.

Zaczęłam się zastanawiać czy skorzystać z prozpozycji teściowej czy jednak siedzieć w domu z małym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, to jakieś zagraniczne mleko tak? Jakieś specjalne, hypoalergiczne?

• akira Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Akira a z kim Izunia zostaje jak Ty wychodzisz do pracy?
    z mężem. Tez jest na dg, wiec możemy sobie pożonglowac godzinami i wymieniac sie w opiece na dziecmi. Odciagam rano 150 ml i poki co dają sobie dzielnie we dwojkę radę :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małego sprzedałam mężowi i upieklam rogaliki z dżemem i nutella :-) jeszcze rosolek kończę gotować.

Ja ide na pół roku Macierzyńskiego a na drugie pół idzie mąż, na głowę bym dostała siedząc tyle w domu a pozatym korzystnie to nam wyjdzie finansowo.

Ja też liczę na to 500 zł na drugie dziecko ;) zawsze to nie mały zastrzyk finansowy

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    teoretycznie jeśli to przedzie to na Polę chyba powinnam :) pełne szaleństwo, aż chce się brać za trzecie hahaha

też bym chciała posiedzieć z dzieciakami aż Pola będzie mogła iść do przedszkola, ale też własnie nie wiem, jak to finansowo będzie, ale mam jeszcze rok i 3-4 msc żeby o tym pomyśleć :)

Kuźwa, Dziewczyny! Ja to będę dopiero bogata :-D

Matleena, Suerte, Acikk, alicja_, aannkkaa, Pchelkaa, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2313 2314 2315 2316 2317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ