SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Alanos i jego wzrok po przebudzeniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:25

Madzisek, ZieloneOliwki, pati_zuzia, lilianna, rewelka, Matleena, kwiatakacji, Mama-julka, Dżulia, Flakonik, Moniusia89, Marta0912, genoweffa, Nadulka, Suerte lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa ta wysypka jest w rzeczywistości dużo Bardziej widoczna, na zdjęciu tak kiepsko widać. Z twarzy tak jakby trochę schodziło za to dzisiaj Duo więcej tego pojawiło się na dekoldzie

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jeśli KAcperek ulewa kącikiem, maksymalnie łyżeczkę jednorazowo to jest ok- może się zdarzyć.

lips, spróbuj włączyć suszarkę na lekki strumień i kieruj na brzuszek, u nas czasem pomaga...

A jakie warunki trzeba spełniać żeby ten 1000 dostać co miesiąc? Bo wszędzie co innego słyszę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    My szczepimy 5w1 i tyle.

Znalazlam sposob na nerwy przy cycku. Zawsze lapala puszczala lapala puszczala piplakiwala nerwy jak nie wiem. Robilam porzadek w komodzie i znalazlam nakladki silikonowe co kupilam w razie W. Pomyslalam sprobuje ciekawe jak sie karmi przez to. Mloda akurat sie obudzila wiec zmiana pieluchy, przystawilam ja do piersi z ta nakladka i sukces!!! Pieknie ciagnela, bez nerwow, wisiala na cycku 20 min po czym wypchala jezyczkiem. Taka zadowolona jestem, kp znow bedzie wielka przyjemnoscia. Widocznie mam za mala brodawke (prawie plaska) i dlatego sie zloscila bo malo chwatala ja :-)
    My chyba też tak będziemy szczepić.
    Mam podobny problem z tym karmieniem, zwłaszcza wieczorami jak juz parę godzin nie śpi i jest zmęczona a usnąć nie może. U nas to raczej nie wina brodawek bo mam bardzo wystające.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam dziś na bebilon pepti i Adaś strasznie ulewa :( już trzeci raz i to tak solidnie... :( czy któraś też tak miała? przejdzie to? czy znowu czeka nas zmiana mleka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips, mówisz o jednorazowym becikowym 1000 czy tym co miesiąc? wiesz już że dostaniesz na 100%?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Przeszłam dziś na bebilon pepti i Adaś strasznie ulewa :( już trzeci raz i to tak solidnie... :( czy któraś też tak miała? przejdzie to? czy znowu czeka nas zmiana mleka :(
    Podobno po Pepti może dziecko ulewać, ale dla pewności zapytałabym lekarza/położnej czy tak może być. Daj czas na przyswojenie nowego mleka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:38

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, za każdym razem jak mały chce spać muszę z nim walczyć na mnie spoko śpi, a jak odloze to zaraz płacze :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

u nas jak Maksio mial gdzies ok 2 tyg takie cos mial i podobno tez byl to tradzik, ale zeszlo po ok tyg. i tez mial tylko na dekoldzie i buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 2 dni temu pojawiła się na buzi wysypka. Mam nadzieję, że to trądzik i szybko przejdzie. A dzisiaj dodatkowo zaczęło oczko łzawić :(

• lilianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af4d2332c641.jpg

Nasz Aniołek :-)

Piegus, pati_zuzia, ZieloneOliwki, Matleena, rewelka, revvelka, kwiatakacji, Madzisek, Mama-julka, Dżulia, Flakonik, Moniusia89, genoweffa, Nadulka, Suerte lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Marianka ma dokladnie takie policzki jak u Maksia. Krostki tylko na buzi i troszke na szyjce. Madzisek też czekam na info co powie Twój lekarz na ta wysypkę.
    My szczepimy 5w1, rota i pneumokoki.Chcemy dać małą do żłobka i wtedy zalecają szczepienia na rotawirusa i pneumokoki.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te chrostki wyglądają tak ja u maksia plus jeszcze dużo takich drobniutkich malutkich. Napiszę napewno jitro po wizycie.
    My szczepimy 5w1 i nic pozatym

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lips, mówisz o jednorazowym becikowym 1000 czy tym co miesiąc? wiesz już że dostaniesz na 100%?

Tak, my jako rolnicy dostaniemy juz na 100%. Wniosek złożony i czekamy na pieniążki. 1000 przez miesiąc chyba przez 11 miesięcy (z uwagi ze mały urodził się w grudniu a nie w styczniu 2016).

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Tak, my jako rolnicy dostaniemy juz na 100%. Wniosek złożony i czekamy na pieniążki. 1000 przez miesiąc chyba przez 11 miesięcy (z uwagi ze mały urodził się w grudniu a nie w styczniu 2016).
    a skąd pobieraŁAŚ i gdzie składałaś wniosek? w urzędzie, mopsie?
    Przy tym nowym becikowym przysługuje też to jednorazowe czy już nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kolejny tydzien
    http://iv.pl/images/26639784342500527148.jpg
    http://iv.pl/images/21673100934932780992.jpg
    Julka ma taki zaciesz na twarzy normalnie caly czas:D

http://iv.pl/images/09261289374440780269.jpg

ZieloneOliwki, rewelka, Dżulia, Madzisek, Moniusia89, Marta0912, pati_zuzia, Pchelkaa, Mama_Mai, kwiatakacji, genoweffa, lilianna, aannkkaa, nataliano, Matleena, Nadulka, Suerte, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji-każde dziecko inaczej się rozwija i nie da się tego porównać. Twoja może lubić inne rzeczy albo dopiero będzie odkrywać co się jej podoba ;)

My już po szczepieniach na razie 5w1 i rotawirusy. W planach jeszcze meningokoki i pneumokoki. Malutka płakała tylko chwilkę a kilka minut później już spała;) kolejna dawka za 6 tygodni. Mała ładnie przybiera na wadze. Wg obwodu głowy 90centyl a wg wagi 25-50 centyl. Dokarmiać nie muszę, no chyba, że się mocno domaga ;)

A to my dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:08

Flakonik, ZieloneOliwki, rewelka, Moniusia89, pati_zuzia, Marta0912, Pchelkaa, kwiatakacji, genoweffa, stars2345, lilianna, aannkkaa, nataliano, Nadulka, Suerte, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, cudowne modeleczki ;) i jakie Conversiki malutkie mają, hehe :)
    Jak się masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Flakonik, cudowne modeleczki ;) i jakie Conversiki malutkie mają, hehe :)
    Jak się masz?
    Trzymam sie jakos. Trzeba zyc dalej. Mam dla kogo. Gdyby nue maz i dziewczynki nie dalabym rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Trzymam sie jakos. Trzeba zyc dalej. Mam dla kogo. Gdyby nue maz i dziewczynki nie dalabym rady
    Jesteś silną, wspaniałą babeczką!

‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ