Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
Alanos i jego wzrok po przebudzeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:25
Madzisek, ZieloneOliwki, pati_zuzia, lilianna, rewelka, Matleena, kwiatakacji, Mama-julka, Dżulia, Flakonik, Moniusia89, Marta0912, genoweffa, Nadulka, Suerte lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia, jeśli KAcperek ulewa kącikiem, maksymalnie łyżeczkę jednorazowo to jest ok- może się zdarzyć.
lips, spróbuj włączyć suszarkę na lekki strumień i kieruj na brzuszek, u nas czasem pomaga...
A jakie warunki trzeba spełniać żeby ten 1000 dostać co miesiąc? Bo wszędzie co innego słyszę... -
nick nieaktualnyMy chyba też tak będziemy szczepić.Pchelkaa wrote:My szczepimy 5w1 i tyle.
Znalazlam sposob na nerwy przy cycku. Zawsze lapala puszczala lapala puszczala piplakiwala nerwy jak nie wiem. Robilam porzadek w komodzie i znalazlam nakladki silikonowe co kupilam w razie W. Pomyslalam sprobuje ciekawe jak sie karmi przez to. Mloda akurat sie obudzila wiec zmiana pieluchy, przystawilam ja do piersi z ta nakladka i sukces!!! Pieknie ciagnela, bez nerwow, wisiala na cycku 20 min po czym wypchala jezyczkiem. Taka zadowolona jestem, kp znow bedzie wielka przyjemnoscia. Widocznie mam za mala brodawke (prawie plaska) i dlatego sie zloscila bo malo chwatala ja
Mam podobny problem z tym karmieniem, zwłaszcza wieczorami jak juz parę godzin nie śpi i jest zmęczona a usnąć nie może. U nas to raczej nie wina brodawek bo mam bardzo wystające. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPodobno po Pepti może dziecko ulewać, ale dla pewności zapytałabym lekarza/położnej czy tak może być. Daj czas na przyswojenie nowego mlekaalisss871 wrote:Przeszłam dziś na bebilon pepti i Adaś strasznie ulewa
już trzeci raz i to tak solidnie...
czy któraś też tak miała? przejdzie to? czy znowu czeka nas zmiana mleka 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNasza Marianka ma dokladnie takie policzki jak u Maksia. Krostki tylko na buzi i troszke na szyjce. Madzisek też czekam na info co powie Twój lekarz na ta wysypkę.
My szczepimy 5w1, rota i pneumokoki.Chcemy dać małą do żłobka i wtedy zalecają szczepienia na rotawirusa i pneumokoki. -
ZieloneOliwki wrote:lips, mówisz o jednorazowym becikowym 1000 czy tym co miesiąc? wiesz już że dostaniesz na 100%?
Tak, my jako rolnicy dostaniemy juz na 100%. Wniosek złożony i czekamy na pieniążki. 1000 przez miesiąc chyba przez 11 miesięcy (z uwagi ze mały urodził się w grudniu a nie w styczniu 2016). -
nick nieaktualnya skąd pobieraŁAŚ i gdzie składałaś wniosek? w urzędzie, mopsie?lips wrote:Tak, my jako rolnicy dostaniemy juz na 100%. Wniosek złożony i czekamy na pieniążki. 1000 przez miesiąc chyba przez 11 miesięcy (z uwagi ze mały urodził się w grudniu a nie w styczniu 2016).
Przy tym nowym becikowym przysługuje też to jednorazowe czy już nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:04
-
nick nieaktualnyZa nami kolejny tydzien
http://iv.pl/images/26639784342500527148.jpg
http://iv.pl/images/21673100934932780992.jpg
Julka ma taki zaciesz na twarzy normalnie caly czas:D
http://iv.pl/images/09261289374440780269.jpg
ZieloneOliwki, rewelka, Dżulia, Madzisek, Moniusia89, Marta0912, pati_zuzia, Pchelkaa, Mama_Mai, kwiatakacji, genoweffa, lilianna, aannkkaa, nataliano, Matleena, Nadulka, Suerte, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwiatakacji-każde dziecko inaczej się rozwija i nie da się tego porównać. Twoja może lubić inne rzeczy albo dopiero będzie odkrywać co się jej podoba

My już po szczepieniach na razie 5w1 i rotawirusy. W planach jeszcze meningokoki i pneumokoki. Malutka płakała tylko chwilkę a kilka minut później już spała;) kolejna dawka za 6 tygodni. Mała ładnie przybiera na wadze. Wg obwodu głowy 90centyl a wg wagi 25-50 centyl. Dokarmiać nie muszę, no chyba, że się mocno domaga
A to my dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:08
Flakonik, ZieloneOliwki, rewelka, Moniusia89, pati_zuzia, Marta0912, Pchelkaa, kwiatakacji, genoweffa, stars2345, lilianna, aannkkaa, nataliano, Nadulka, Suerte, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH