Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Alanos i jego wzrok po przebudzeniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:25

Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna, rewelka, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa ta wysypka jest w rzeczywistości dużo Bardziej widoczna, na zdjęciu tak kiepsko widać. Z twarzy tak jakby trochę schodziło za to dzisiaj Duo więcej tego pojawiło się na dekoldzie

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jeśli KAcperek ulewa kącikiem, maksymalnie łyżeczkę jednorazowo to jest ok- może się zdarzyć.

lips, spróbuj włączyć suszarkę na lekki strumień i kieruj na brzuszek, u nas czasem pomaga...

A jakie warunki trzeba spełniać żeby ten 1000 dostać co miesiąc? Bo wszędzie co innego słyszę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    My szczepimy 5w1 i tyle.

Znalazlam sposob na nerwy przy cycku. Zawsze lapala puszczala lapala puszczala piplakiwala nerwy jak nie wiem. Robilam porzadek w komodzie i znalazlam nakladki silikonowe co kupilam w razie W. Pomyslalam sprobuje ciekawe jak sie karmi przez to. Mloda akurat sie obudzila wiec zmiana pieluchy, przystawilam ja do piersi z ta nakladka i sukces!!! Pieknie ciagnela, bez nerwow, wisiala na cycku 20 min po czym wypchala jezyczkiem. Taka zadowolona jestem, kp znow bedzie wielka przyjemnoscia. Widocznie mam za mala brodawke (prawie plaska) i dlatego sie zloscila bo malo chwatala ja :-)
    My chyba też tak będziemy szczepić.
    Mam podobny problem z tym karmieniem, zwłaszcza wieczorami jak juz parę godzin nie śpi i jest zmęczona a usnąć nie może. U nas to raczej nie wina brodawek bo mam bardzo wystające.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam dziś na bebilon pepti i Adaś strasznie ulewa :( już trzeci raz i to tak solidnie... :( czy któraś też tak miała? przejdzie to? czy znowu czeka nas zmiana mleka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips, mówisz o jednorazowym becikowym 1000 czy tym co miesiąc? wiesz już że dostaniesz na 100%?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Przeszłam dziś na bebilon pepti i Adaś strasznie ulewa :( już trzeci raz i to tak solidnie... :( czy któraś też tak miała? przejdzie to? czy znowu czeka nas zmiana mleka :(
    Podobno po Pepti może dziecko ulewać, ale dla pewności zapytałabym lekarza/położnej czy tak może być. Daj czas na przyswojenie nowego mleka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:38

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, za każdym razem jak mały chce spać muszę z nim walczyć na mnie spoko śpi, a jak odloze to zaraz płacze :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

u nas jak Maksio mial gdzies ok 2 tyg takie cos mial i podobno tez byl to tradzik, ale zeszlo po ok tyg. i tez mial tylko na dekoldzie i buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 2 dni temu pojawiła się na buzi wysypka. Mam nadzieję, że to trądzik i szybko przejdzie. A dzisiaj dodatkowo zaczęło oczko łzawić :(

• lilianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af4d2332c641.jpg

Nasz Aniołek :-)

Piegus, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, Moniusia89, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Marianka ma dokladnie takie policzki jak u Maksia. Krostki tylko na buzi i troszke na szyjce. Madzisek też czekam na info co powie Twój lekarz na ta wysypkę.
    My szczepimy 5w1, rota i pneumokoki.Chcemy dać małą do żłobka i wtedy zalecają szczepienia na rotawirusa i pneumokoki.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te chrostki wyglądają tak ja u maksia plus jeszcze dużo takich drobniutkich malutkich. Napiszę napewno jitro po wizycie.
    My szczepimy 5w1 i nic pozatym

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lips, mówisz o jednorazowym becikowym 1000 czy tym co miesiąc? wiesz już że dostaniesz na 100%?

Tak, my jako rolnicy dostaniemy juz na 100%. Wniosek złożony i czekamy na pieniążki. 1000 przez miesiąc chyba przez 11 miesięcy (z uwagi ze mały urodził się w grudniu a nie w styczniu 2016).

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Tak, my jako rolnicy dostaniemy juz na 100%. Wniosek złożony i czekamy na pieniążki. 1000 przez miesiąc chyba przez 11 miesięcy (z uwagi ze mały urodził się w grudniu a nie w styczniu 2016).
    a skąd pobieraŁAŚ i gdzie składałaś wniosek? w urzędzie, mopsie?
    Przy tym nowym becikowym przysługuje też to jednorazowe czy już nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kolejny tydzien
    http://iv.pl/images/26639784342500527148.jpg
    http://iv.pl/images/21673100934932780992.jpg
    Julka ma taki zaciesz na twarzy normalnie caly czas:D

http://iv.pl/images/09261289374440780269.jpg

nick nieaktualny, rewelka, Dżulia, Madzisek, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji-każde dziecko inaczej się rozwija i nie da się tego porównać. Twoja może lubić inne rzeczy albo dopiero będzie odkrywać co się jej podoba ;)

My już po szczepieniach na razie 5w1 i rotawirusy. W planach jeszcze meningokoki i pneumokoki. Malutka płakała tylko chwilkę a kilka minut później już spała;) kolejna dawka za 6 tygodni. Mała ładnie przybiera na wadze. Wg obwodu głowy 90centyl a wg wagi 25-50 centyl. Dokarmiać nie muszę, no chyba, że się mocno domaga ;)

A to my dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:08

nick nieaktualny, nick nieaktualny, rewelka, Moniusia89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, stars2345, lilianna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, cudowne modeleczki ;) i jakie Conversiki malutkie mają, hehe :)
    Jak się masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Flakonik, cudowne modeleczki ;) i jakie Conversiki malutkie mają, hehe :)
    Jak się masz?
    Trzymam sie jakos. Trzeba zyc dalej. Mam dla kogo. Gdyby nue maz i dziewczynki nie dalabym rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Trzymam sie jakos. Trzeba zyc dalej. Mam dla kogo. Gdyby nue maz i dziewczynki nie dalabym rady
    Jesteś silną, wspaniałą babeczką!

‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ