Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypati_zuzia – Na wypisie mam, że infekcja.
Flakonik – Dzięki za info.
To była najgorsza noc w moim życiu
O 21 wróciliśmy ze szpitala.
Mała ma ogromny katar i zatkany nos i przez to nie może oddychać, więc budziła się co 5 min z płaczem przez całą noc. Rano temperatura 37,5.
Na sorze kazali kupić inhalator i robić inhalacje, a nie zalecili nic na tą gorączkę. Nie wiem czy to tak dobrze...
Najlepsze jest to, że ja i mąż też się rozłożyliśmy. Ja to ledwo się ruszam i też mam gorączkę. Nie wiem co to będzie. Szpital w domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:A moja Polusia po szczepionce dostala goraczki
trzeba bylo podac czopek z paracetamolem. Na szczescie szybko spadla ale musze ja obserwować. Bidulka moja 
Alicja dużo zdrówka dla Sarki :-* a co się dzieje?
Dziękuję. Infekcja nam się przyplątała.
Jak się dziś czuje Twoja mała? Gorączka już nie wrociła? -
nick nieaktualnyMy przechodzilismy cos podobnego jak maly mial 2 tyg, tylko bez goraczki, Gabrys dostal antybiotyk, a my i MAksio sie przemeczylismy bez, bo nie zasluzylismy
Ala na goraczke mozesz zawsze podac paracetamol, nie wiem pod jaka postacia jest w Pl bo w Uk to calpol. zapuszczaj sol morska, odciagaj i inhalacje. Maksio z tym katarkiem mial tez probem z jedzeniem, jadl malutko,ale czesto za to wiec sie wyrownalo,ale bylo dosc meczace. Oby szybko przeszlo Wam.
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:My przechodzilismy cos podobnego jak maly mial 2 tyg, tylko bez goraczki, Gabrys dostal antybiotyk, a my i MAksio sie przemeczylismy bez, bo nie zasluzylismy
Ala na goraczke mozesz zawsze podac paracetamol, nie wiem pod jaka postacia jest w Pl bo w Uk to calpol. zapuszczaj sol morska, odciagaj i inhalacje. Maksio z tym katarkiem mial tez probem z jedzeniem, jadl malutko,ale czesto za to wiec sie wyrownalo,ale bylo dosc meczace. Oby szybko przeszlo Wam.
Mała przez ostatnie 2 tygodnie jadła zawsze 120ml mleka i chciała nawet więcej. Dziś już po 90ml miała dość, bo ciężko jej się je z tym zatkanym nosem.
Tak mi jej szkoda... 
Mam w domu paracetamol w syropie dla niemowląt, ale powiedzieli, żeby narazie nie podawać. Dziś ok.20 będzie jeszcze pediatra na kontroli to zobaczymy. -
Dziewczyny wczoraj byliśmy na szczepieniu z malym, zalecili nam zeby podawać paracetamol w syropie co 4-6 h i tak robiłam, a dzisiaj moj mały jest jakis nie taki, jak zawsze jadł ładnie 120ml to dzisiaj o 5 i o 8 zjadł po 80ml i jeszcze mu sie ulalo a teraz leży biedny z gorączka 38,2, niby leży spokojnie ale wlasnie to jest dziwne ze tak leży w dodatku jak zrobił kupkę o 24 tak na następne karmienie obudził sie znowu z kupa co tez nigdy mu sie nie zdarza potem pierdnął znowu taka rzadka kupa mu wyskoczyła taki kleks, leży tez odkryłam go ale jak go odkrywam to mu sie warga trzesie jakby z zimna nie wiem czy to moze byc po tym szczepieniu? Strasznie mi go szkoda
Maksymilian
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKika mysle,ze to moze byc po szczepieniu, odkryj go wlasnie jak ma goraczke, nawet jak drzy,zeby go nie przegrzac i ewentualnie umow sie do GP, bedziesz spokojniejsza. Nas narazie czeka przeglad w 6 tyg,ale to za tydzien. A dzis tatus zostaje z chlopakami sam na dwie godziny,bo mamusia ma jazdy, juz bym chciala miec to za soba i choc raz sprobowac podejsc do egzaminu,nawet jak nie zdam to bede wiedziec jak to wyglada,a nie zakladam,ze zdam za pierwszym razem.
mleczko mam odciagniete w razie W jakby MAksio zglodnial przed moim powrotem. Odciagnelam recznie troche sie zeszlo,ale 170 ml jest wiec powinno mu starczyc,bo nie wiem ile maly zjada
-
Goraczka ladnie spadla po czopku i juz nie wrocila
nam pediatra mowil żeby zbijać temperaturę jak będzie dochodzić do 38st. Mamy nie czekać aż zaczną sie dreszcze. My zbilismy jak mala miała 38,6 bo z taka sie obudzila.
Kika to co opisujesz to raczej tez reakcja na szczepienie. Moja tez byla przybita, dużo spala, taka otepiala byla. -
myślę że przebada bez problemu.moniek90 wrote:Dziewczyny dzisiaj mam kontrole po porodzie u ginekologa a od 6 dni mam okres
na wizytę umawialam sie juz dawno a wiadomo po porodzie nie wiadomo kiedy przyjdzie okres. Przebada mnie?
dziecko po szczepieniu może być bardziej niespokojne, mieć gorączkę, płakać częściej i to normalne, nie ma co panikować. Powinno minąć po 2-3 dniach. Na temp. 38 i wyżej dawać paracetamol, 37,5 to nie jest gorączka u niemowląt. Moja Pola zawsze jak odkryta jest to jej broda drży, a przy podwyższonej temp po szczepieniu to też raczej nie dziwi. Dużo dzieci ma taki odruch normalnie, ale warto przedzwonić do pediatry i dopytać jeśli broda trzęsie się cały czas.
moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
my dziś zaliczyliśmy pierwszy dłuższy spacer we troje, bo tak to sama z nimi tylko koło domu chodziłam. Powiem Wam, że z dwójką maluchów ciężko się wybrać. ZAnim jedno ogarnę i ubiorę to drugie szaleje, jak drugie ogarniam, to pierwsze już płacze
lekko nie ma.
7w3d 💔 -
Polusia pozdrawia kochane cioteczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:19
rewelka, akira, Madzisek, Acikk, Nadulka, Moniusia89, aannkkaa, pati_zuzia, Suerte, lilianna, Mama-julka, Aneczka86, Pchelkaa, Piegus, Dżulia, genoweffa, Matleena, Marta0912, kwiatakacji, m@rzenie, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
A Ja dziś posprzątałam!! i nawet odkurzałam, bardzo ładnie Tobi leżał

Mieliśmy dziś wizytę położnej, i powiedziała że na powiększony cycuszek małego robić okłady z wody z sodą, zobaczymy czy podziała.
Moniek ginekolodzy nie w takich rzeczach się babrzą
I zdecydowałam że zaszczepimy na pneumokoki i rotawirusy, chcę do żłobka małego puścić to może się przydać.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH