Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu mnie mała tez ulewa. ja dodaje zageszczacz do mleka bebilon nutritonalisss871 wrote:Przeszłam dziś na bebilon pepti i Adaś strasznie ulewa
już trzeci raz i to tak solidnie...
czy któraś też tak miała? przejdzie to? czy znowu czeka nas zmiana mleka 
-
ZieloneOliwki wrote:a skąd pobieraŁAŚ i gdzie składałaś wniosek? w urzędzie, mopsie?
Przy tym nowym becikowym przysługuje też to jednorazowe czy już nie?
Wniosek zkładałam w najbliższym KRUSIE. http://www.krus.gov.pl/aktualnosci/dokument/artykul/zmiany-w-zasilku-macierzynskim-od-1-stycznia-2016-r/
tu sa informacje
Oprócz tego normalnie możesz się starać becikowe (jednorazowe 1000zł), poza tym jeśli jesteś ubezpieczona w Krusie to mozesz jeszcze złozyć wniosek o zwolnienie z opłacania składki na ubezpieczenie. Ale to musisz popytać w swoim urzędzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy szczepimy:
infanrix hexa - 6w1.
PREVENAR 13 - szczepionka przeciw pneumokokom,
ROTARIX - szczepionka przeciw rotawirusowi (2 dawkowa).
A chciałabym jeszcze :
NEISVAC-C - szczepionka przeciw meningokokom.
Tylko od kiedy można szczepić na meningokoki? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak myslicie kiedy normuje sie sen dziecka? Od 5 dni Irenka przesypia cale dnie, wyglada to tak:
- 9:30-10 budzi sie po nocy z placzem ( bo nie dalam cycka na spiocha), zmieniam pieluszke, karmie, ogarniam ja po nocy no i ona zasypia znowu- co bym nie robila (spiewala, zabawiala)
- O 11 juz spi, czasami wczesniej
- O 15 budzi sie, zmieniam pieluszke, karmie
- pod koniec jedzenia zasypia czyli ok 16
- Ok 18 budzi sie i jest aktywna do 22-23, dopiero teraz mi zasnela.
Przyznam ze wieczorami to ja sily za bardzo nie mam by sie nia zajmowac, wolalabym zeby rano byla aktywna i zasypiala na noc ok 20-21.
Dodam ze w ciagu dnia nie usypiam jej, potrafi sama zasnac nawet na przewijaku czy macie, przekladam ja do lozeczka i spi.
I pomyslec ze jeszcze tydz temu pisalam ze na rekach usypiam w ciagu dnia:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 22:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ Z8dorciamw wrote:Flakonik sliczne córeczki, mam pytanko czy te spodenki khaki są z Organic zoo? szukam takich w rozmiarze 62 i nie mogę trafić
ciuszki z NL. Zamawialam a potem tesciowa robila za kuriera jak przyjezdzala do PL;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 23:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy szczepilismy za jednym razem wszystko. Meningokoki tez. Nam lekarze powiedzieli ze mozna od razu.alicja_ wrote:My szczepimy:
infanrix hexa - 6w1.
PREVENAR 13 - szczepionka przeciw pneumokokom,
ROTARIX - szczepionka przeciw rotawirusowi (2 dawkowa).
A chciałabym jeszcze :
NEISVAC-C - szczepionka przeciw meningokokom.
Tylko od kiedy można szczepić na meningokoki?
Szczepilismy jak dziewczynki skonczyly 6tygodn . Tez wlasnie 6w1+rota+pneumo +meningo
Zdrówkan dla SaryWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 23:22
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie musze sie pochwalic ze moje dziecko prawie z wagi nie spadlo, urodzil sie z waga 4240 a wczoraj bylismy na bilansie i po 6 dniach wazyl juz 4480:D tylko zas boje sie ze bedzie pulpecikiem niedlugo
i moj tez ma buzie czerwona, polozna mowie ze to jeszcze hormony a doktor wczoraj powiedzial ze to ten toksyczny rumien czy jakos tak i ze do kilku dni samo ma zejsc
moniek90, Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Kochana jestes dzielna a kazdy dzien bedzie latwiejszy najwazniejsze ze masz wsparcie meza i coreczki jestes silna i poradzisz sobie