Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:10

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Noooo, Pchełka Ty to 1500 zgarniesz. A ja za Tobą, bo mam tysiaka od Ewy Kopacz ;)

Matleena, ja to zgarnę nawet 2000 zł :-) Bo nie przekroczymy 1200 zł na członka rodziny (synek ma orzeczenie o niepełnosprawności)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis deszcze ze sniegie. Wiec ze spaceru nici a moje dziecko caly dzien spi szok a w nocy bedzie lobuzowal zaraz trzeba wziasc sie za jakis obiadek bo w lesie jestem ze wzzystkkm :/

• Piegus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tego tysiaka przez rok - któraś już to załatwiała? Jak to wygląda jeśli chodzi o potrzebne papiery?

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrócił ze szkoły mój średni synek i mówi, że dostał uwagę. Pytam :Za co?'
    A on odpowiada "Bo się śmiałem na lekcji".
    Pytam czemu się śmiał.
    A on na to : "Bo Bartek powiedział, że jak się stanie o północy przed lustrem i powie 3 razy ŁYSY GANDALF to wyskoczy taki gościu..." :-D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj synek zaczal ulewac po tym hippie nie jakos strasznie ale zdarza mu sie ze 3 razy na dzien i to po prawie godzinie od jedzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/maluszek/6528/High-need-baby-HNB-kiedy-kochac-to-za-malo.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Noooo, Pchełka Ty to 1500 zgarniesz. A ja za Tobą, bo mam tysiaka od Ewy Kopacz ;)

+ Piegus:

Z tym tysiakiem to nie jest tak kolorowo niestety jak wszyscy myśleli :(
    Codziennie to sprawdzam, ale sprawa wygląda tak,ze: w tamtym roku PO uchwalila ta ustawe, 1 stycznia mialo wejsc rozporzadzenie okreslajace wzor wniosku (bez niego MOPS nie wie, co robic, a my nawet nie wiemy, co w tym wniosku bedzie wymagane). PiS nie wydalo jeszcze rozporzadzenia i jestem ciekawa czy w ogole wyda i czy PiS nie cofnie tej ustawy. Szkoda gadać.. Bede monitorowała codziennie i jak coś by sie zmieniło to dam znać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:57

Piegus, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś złozyłam wniosek o ten 1000 zł przez rok.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa ja jutro ide do lekarza na szczepienie to dam ci znać co mi powie na ten "trądzik niemowlęcy"

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka dni temu złożyłam wniosek, z tym że my jesteśmy ubezpieczenie w KRUSie i nie ma problemu. Jeden papier do uzupełnienia, drugi z nr konta i pieniązki maja być na koniec miesiaca. Jestem w szoku że tak sprawnie poszło :)

Kurde, Dawid w nocy się prężył i dziś przez cały dzień też... Kupki robi 4-5 razy na dzień tylko wogóle nie puszcza bąków...
    Daje espumisan, masuje brzuszek, nosze go na brzuszku, leży na brzuszku, kłade termoforek na brzuch i dalej nic. Karmie piersią a mały wogóel nie odbija anie nie ulawa po karmieniu.
    Strasznie łapczywie je i myśle że to moze być problem. Niby nie łapie powietrza ale słysze jak mu wszystko przez przełyk przechodzi a póżniej słysze jak mu się kotłuje (burczy) w brzuchu. No i póżniej właśnie krzyk i preżenie. Co robić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:26

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek super czekam na wiadomość wtedy.
    A masz jakieś zdjęcie Kacperka gdzie widać ten trądzik ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wnioski na ten 1000 przez rok przyjmowac zaczynaja od 15 stycznia, bo dopiero wtedy sami je dostana.

A my bedziemy szczepic Wojtka 6w1, dodatkowo pneumokoki i rotawisrus

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy 5w1 i tyle.

Znalazlam sposob na nerwy przy cycku. Zawsze lapala puszczala lapala puszczala piplakiwala nerwy jak nie wiem. Robilam porzadek w komodzie i znalazlam nakladki silikonowe co kupilam w razie W. Pomyslalam sprobuje ciekawe jak sie karmi przez to. Mloda akurat sie obudzila wiec zmiana pieluchy, przystawilam ja do piersi z ta nakladka i sukces!!! Pieknie ciagnela, bez nerwow, wisiala na cycku 20 min po czym wypchala jezyczkiem. Taka zadowolona jestem, kp znow bedzie wielka przyjemnoscia. Widocznie mam za mala brodawke (prawie plaska) i dlatego sie zloscila bo malo chwatala ja :-)

• Piegus Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to niektórzy już mają wzór wniosku a niektórzy dalej muszą czekać? Gdzie go w ogóle dostać i w jakim urzędzie go składałyście?

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w urzedzie gminy jest wydzial swiadczen rodzinnych i tam sie sklada wnioski na rodzinne, becikowe itd.

Piegus lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Madzisek super czekam na wiadomość wtedy.
    A masz jakieś zdjęcie Kacperka gdzie widać ten trądzik ?
    Nie wiem czy coś tutaj zobaczysz
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb42fc047c7f.jpg

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widzę, hm u mojego to jest bardzo mocno widoczne ale mam nadzieje ze to ten trądzik a nie na mleko
    Doszło nam jeszcze to ze nie może kupy zrobić... dziś podałam czopka w sumie nie włozyłam tylko tak poruszałam przy odbycie i tak płakał jak robił aż z nim płakałam :(

‹‹ 2314 2315 2316 2317 2318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ