SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Lips nam pediatra mowila żeby espunisan stopniowo odstawiać. Wiec może podawaj 4 razy dziennie i jesli dalej będzie się męczyć to wróć do normalnego dawkowania :-) może Dawidek nie być jeszcze gotowy na odstawianie :-)

Dzięki moniek, próbowałam już 2 razy odstaić i 2 razy sie strasznie prężył wiec chyba narazie muszę podawać te kropelki.

moniek90 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też próbujemy odstawić esputikon ale dzisiaj znów stękanie, a od wczoraj nie ma kupy- czekam na nia jak na jakiś prezent.
    My byliśmy w zeszłym tyg u pediatry i mała waży już 4680 i ma 58 cm tak więc rośnie. Dokarmiamy już tylko jedną butelką mm dziennie lub raz na dwa dni, Nie zależy nam na odejściu, bo mam zamiar karmić max do końca 3 mca.
    Byliśmy też na usg bioderek wszystko niby ok ale na noc mamy zakładać tetrową pieluchę na pampersa .
    Annielica Twoja Kornelia jest dzien młodsza a wydaje się być bardziej kontaktowa niż Marianka. Nasza uśmiecha się rzadko,zabawki ją interesują przez 2 minuty, huśtawki hybrydowej nie lubi.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i też mamy od tygodnia na buźce czerwone krostki. Pediatra powiedział, że to może być alergia pokarmowa. Wyeliminowałam nabiał na 3 dni a krostki jak były tak są. Co stosujecie na to?

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:51

pati_zuzia, Acikk, rewelka, kwiatakacji, akira, ZieloneOliwki, Suerte, Piegus, Mama-julka, Madzisek, Nadulka, moniek90, Dżulia, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1r68lj.jpg

Zapraszam na kawusie i oponki karnawalowe- jeszcze gorace :-)

pati_zuzia, rewelka, justyna14, kwiatakacji, Matleena, Mi$ia26, akira, ZieloneOliwki, aannkkaa, Piegus, Mama-julka, Madzisek, Nadulka, moniek90, Moniusia89, Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ale kusisz,zebym miala blizej no ;) :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa o matko aż mi w brzuchu zaburczalo :D zjadłabym cos Ale nie mam jak bo antek na mnie leży :D

genoweffa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym co sie dzieje na forum u Nas ;-) pod koniec listopada smucilam sie ze jak kazda urodzi to zakonczy sie pisanie, nie bedzie czasu i forum ucichnie (duzo jest takich watkow, albo ze udzielaja sie raz na x czasu) a u Nas produkcja jak w czasie ciazy :-) zawsze jest kogo o cos zapytac, doradzic sie, wygadac, poskarżyc na meza ;-) i zawsze sie trafi na kogos nocna zmiana ;-)

pati_zuzia, justyna14, kwiatakacji, Mi$ia26, ZieloneOliwki, Suerte, Nadulka, moniek90, Moniusia89, Dżulia, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wam wysle ;-) od kilku dni caly dzien dziecko mi przesypia wiec stwierdzilam ze wykorzystam ten czas gotujac/piekac :-)

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa super :) też bym coś upiekła z chęcią :) ale antek dzisiaj jakis marudny mam nadzieje ze uda mi sie zrobic obiad :P
    Masz rację super ze forum dalej tętni życiem :D już prawie rok bo zaczęło się w marcu ;) zaniedlugo będziemy pisac której dzidzia zaczyna chodzić, ten czas tak szybko leci :D

I ciekawe która pierwsza bedzie w kolejnej ciąży :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole dziewczyny bralyscie rok macierzyńskiego czy pol roku ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wogole dziewczyny bralyscie rok macierzyńskiego czy pol roku ??

Acikk ja brałam na rok :) Tylko nie wiem kiedy dostanę pierwszą kase za grudzień bo czekam i czekam a tu nic:/

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelkaa super :) też bym coś upiekła z chęcią :) ale antek dzisiaj jakis marudny mam nadzieje ze uda mi sie zrobic obiad :P

Mój dziś to samo, teraz trochę go uspałam przy dźwiękach suszarki, ale czy pośpi 5, 10 min czy 2h to tego nie wie nikt.

Podjęłam decyzję kupuję laktator, bo nawet na dłużej do sklepu ciężko wyjść, bo jak będzie głodny a tu zima.

Ja mam rok macierzyńskiego.

Pchełka skąd wzięłaś takie dziecko? Ty z tego co kojarzę karmisz piersią?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez roczny macierzynski a Ty Acikk?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy z Olkiem znów do pediatry, powiem jej o moich podejrzeniach co do opryszczki, zobaczymy co powie.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na też na rok :) jestem właśnie ciekawa jak inne mamusie się zapatruja na to bo w sumie nigdy o tym nie gadalysmy ;) tak naprawdę to ja bym chętnie z małym siedziała aż pójdzie do przedszkola Ale raczej nas na to nie stać :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek drzemie moge coś zjeść :D ale szybko musze bo tak jak u rewelka nie wiem czy to będzie godzina czy 5 min :P

Chichibi lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:09

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jednak 5 minut... :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pół roku, drugie pół mąż

Acikk lubi tę wiadomość

‹‹ 2312 2313 2314 2315 2316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ