Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A macie jakieś sprawdzone metody na szybsze odbekiwanie? Moja jak nie odbije to uleje fontanną zatem noszę i noszę aż beknie. W dzień nie ma problemu ale nocą..potrafie nosić ponad pol godziny. W koncu cichutko odbije, odloze a i tak nie śpię, bo boję się, ze uleje..

-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:O to jest nadzieja, ze bedzie też tak jadla
Bo moja jadła tak jak Twoja. I to sa plusy mm 
Dziś spotkalam sąsiadkę, ma 1,5 roczna córeczkę. Karmi nadal piersią i mówi, ze w nocy potrafi jeść 3,4 razy. I nie wie jak ją oduczyć cycka. Współczuję..
A wybudzasz w nocy czy sama sie budzi?
Bo od 4 tygodnia jak ładnie przybiera można już powoli rezygnować z nocnego karmienia. -
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:A macie jakieś sprawdzone metody na szybsze odbekiwanie? Moja jak nie odbije to uleje fontanną zatem noszę i noszę aż beknie. W dzień nie ma problemu ale nocą..potrafie nosić ponad pol godziny. W koncu cichutko odbije, odloze a i tak nie śpię, bo boję się, ze uleje..
Mam ten sam problem. Też muszę ją nosić, a jest coraz cięższa skubana
Czasem odbije po minucie a czasem czekam 15/20min. Ale za to jak odbije to jak stary chłop na oktoberfeście
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella88 moja dostawała Tobrex. I pomógł

Dziewczyny jest też różnica bo każde dziecko inaczej ważyło po porodzie. No i sposób w jaki karmimy. Są inne siatki centylowe dla kp i inne dla mm.
Moja od jakiegoś czasu kp. Waży 4500 i jest to między 25 a 50 centylem czyli nieźle
Tak z ciekawości ile osób kp na forum? Bo mi się wydaje, że większość jest już na mm czy się mylę?
bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas marmi.y w dzien co 3 godz ostatni posilek je po 21 i tu roznie po 22 idzie spac i wstaje na jedzenie przed 4 i 8 niestety niechce jeszcze pospac do 6 tak jak Sarka ale moze nastanie ten dzien w koncu
Ja niewiem ile maly teraz wazy za tydzien bedziemy na szczepieniu to sie dowiemy noi jutro USG bioderek
-
Nastawiam budzik ale budzi się zawsze chwilę przed budzikiem. Dzis o 7 ja wybudzilam ale nie za bardzo chciala jesc.alicja_ wrote:A wybudzasz w nocy czy sama sie budzi?
Bo od 4 tygodnia jak ładnie przybiera można już powoli rezygnować z nocnego karmienia.

-
A ja mam takiego pecha, że u męża odbije od razu a ja ja noszę i noszę.alicja_ wrote:Mam ten sam problem. Też muszę ją nosić, a jest coraz cięższa skubana

Czasem odbije po minucie a czasem czekam 15/20min. Ale za to jak odbije to jak stary chłop na oktoberfeście

-
A ja znowu go karmie bo pospal ze 30 minut dopoki go nie chcialam przeniesc do lozeczka i od nowa to samo. Ile mozna ja nie wiem, lacznie juz 3,5 godziny siedzi na cycku i dalej sie nie moze najesc a jak sciagam pokarm to wystarczy mu jedna butelka i idzie spac ;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaannkkaa zaliczasz się do osós ubezpieczonych w krusie/bezrobotnych/studentów/nie pobierających macierzyńskiego?
Czy któraś może mi wytłumaczyć komu się to będzie należeć?
Dziś byliśmy u pediatry, Mały przytył od porodu prawie pół kilo
Na kolki nic nie zdziałamy, mam próbować z kroplami, herbatki rumiankowe itd i czekać aż się samo coś zmieni... W jelitkach słychać że się przelewa, yhh...
Dużo zdrówka dla Waszych maluszków- tych które chorują
Mama julka- czeeeeść Maciuuuuś!!
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyakira wrote:Dziewczyny kp - ktore wkladki laktacyjne polecacie? Mialam babydream, babyono i johnsona i te ostatnie imo najlepsze. -)
polecam wielorazowe - nie podrażniaja skóry i nie powodują oparzeń. Mam z avent i medela - i te bardziej te polecam ale medela są delikatniejsze i mniej widać przez bielizna e
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie komu się należy to nie wiem, bo szłam do mopsu o becikowe to babka mi mówiła że mi się należy. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze becikowego tego 1000 nie dostane bo wzięli mojego D zarobki i cos przekroczylismy...ZieloneOliwki wrote:dziękuję za odpowiedź

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH