SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś sprawdzone metody na szybsze odbekiwanie? Moja jak nie odbije to uleje fontanną zatem noszę i noszę aż beknie. W dzień nie ma problemu ale nocą..potrafie nosić ponad pol godziny. W koncu cichutko odbije, odloze a i tak nie śpię, bo boję się, ze uleje..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    O to jest nadzieja, ze bedzie też tak jadla :) Bo moja jadła tak jak Twoja. I to sa plusy mm :)
    Dziś spotkalam sąsiadkę, ma 1,5 roczna córeczkę. Karmi nadal piersią i mówi, ze w nocy potrafi jeść 3,4 razy. I nie wie jak ją oduczyć cycka. Współczuję..

A wybudzasz w nocy czy sama sie budzi?
    Bo od 4 tygodnia jak ładnie przybiera można już powoli rezygnować z nocnego karmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    A macie jakieś sprawdzone metody na szybsze odbekiwanie? Moja jak nie odbije to uleje fontanną zatem noszę i noszę aż beknie. W dzień nie ma problemu ale nocą..potrafie nosić ponad pol godziny. W koncu cichutko odbije, odloze a i tak nie śpię, bo boję się, ze uleje..

Mam ten sam problem. Też muszę ją nosić, a jest coraz cięższa skubana :D
    Czasem odbije po minucie a czasem czekam 15/20min. Ale za to jak odbije to jak stary chłop na oktoberfeście :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój 4,9 jestem ciekawa ile dzieciaczki w podobnym wieku właśnie :) a nasze prawie w tym samym ;)

Mój ma 4,9kg

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 moja dostawała Tobrex. I pomógł ;)

Dziewczyny jest też różnica bo każde dziecko inaczej ważyło po porodzie. No i sposób w jaki karmimy. Są inne siatki centylowe dla kp i inne dla mm.
    Moja od jakiegoś czasu kp. Waży 4500 i jest to między 25 a 50 centylem czyli nieźle ;)
    Tak z ciekawości ile osób kp na forum? Bo mi się wydaje, że większość jest już na mm czy się mylę?;)

bella88 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu można sprawdzić siatki centylowe:
    http://siatkicentylowe.edziecko.pl

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marmi.y w dzien co 3 godz ostatni posilek je po 21 i tu roznie po 22 idzie spac i wstaje na jedzenie przed 4 i 8 niestety niechce jeszcze pospac do 6 tak jak Sarka ale moze nastanie ten dzien w koncu :) Ja niewiem ile maly teraz wazy za tydzien bedziemy na szczepieniu to sie dowiemy noi jutro USG bioderek :)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A wybudzasz w nocy czy sama sie budzi?
    Bo od 4 tygodnia jak ładnie przybiera można już powoli rezygnować z nocnego karmienia.
    Nastawiam budzik ale budzi się zawsze chwilę przed budzikiem. Dzis o 7 ja wybudzilam ale nie za bardzo chciala jesc.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam ten sam problem. Też muszę ją nosić, a jest coraz cięższa skubana :D
    Czasem odbije po minucie a czasem czekam 15/20min. Ale za to jak odbije to jak stary chłop na oktoberfeście :D
    A ja mam takiego pecha, że u męża odbije od razu a ja ja noszę i noszę.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu go karmie bo pospal ze 30 minut dopoki go nie chcialam przeniesc do lozeczka i od nowa to samo. Ile mozna ja nie wiem, lacznie juz 3,5 godziny siedzi na cycku i dalej sie nie moze najesc a jak sciagam pokarm to wystarczy mu jedna butelka i idzie spac ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zebow nie umylam bo po prostu no nie mam kiedy nawet ;(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Bo slysze roznice kiedy tylko ssie a kiedy je. A skoro nie przelyka w ogole to jak ma jesc:D

Takie maluszki duzo nie potrzebuja a wazne jest przystawienie zeby chociaz pocycal :-) laktacja sie rozkreca

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa zaliczasz się do osós ubezpieczonych w krusie/bezrobotnych/studentów/nie pobierających macierzyńskiego?
    Czy któraś może mi wytłumaczyć komu się to będzie należeć? :)

Dziś byliśmy u pediatry, Mały przytył od porodu prawie pół kilo :D Na kolki nic nie zdziałamy, mam próbować z kroplami, herbatki rumiankowe itd i czekać aż się samo coś zmieni... W jelitkach słychać że się przelewa, yhh...

Dużo zdrówka dla Waszych maluszków- tych które chorują :)

Mama julka- czeeeeść Maciuuuuś!! ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki ja akurat jestem osoba nie pracująca dlatego mi się należy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Dziewczyny kp - ktore wkladki laktacyjne polecacie? Mialam babydream, babyono i johnsona i te ostatnie imo najlepsze. -)

polecam wielorazowe - nie podrażniaja skóry i nie powodują oparzeń. Mam z avent i medela - i te bardziej te polecam ale medela są delikatniejsze i mniej widać przez bielizna e

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Zieloneoliwki ja akurat jestem osoba nie pracująca dlatego mi się należy.
    dziękuję za odpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dziękuję za odpowiedź :)
    Dokładnie komu się należy to nie wiem, bo szłam do mopsu o becikowe to babka mi mówiła że mi się należy. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze becikowego tego 1000 nie dostane bo wzięli mojego D zarobki i cos przekroczylismy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki a Ty dostaniesz to przez rok czy tylko tak się orientujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wychodzi na to że nie, bo należy się osobom ubezpieczonym w KRUS, studentom, bezrobotnym, nie pobierającym zasiłku macierzyńskiego. A ja będę pobierać zasiłek, więc niestety na nic się nie załapę. Tylko to jednorazowe 1000.

‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ