Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś sprawdzone metody na szybsze odbekiwanie? Moja jak nie odbije to uleje fontanną zatem noszę i noszę aż beknie. W dzień nie ma problemu ale nocą..potrafie nosić ponad pol godziny. W koncu cichutko odbije, odloze a i tak nie śpię, bo boję się, ze uleje..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    O to jest nadzieja, ze bedzie też tak jadla :) Bo moja jadła tak jak Twoja. I to sa plusy mm :)
    Dziś spotkalam sąsiadkę, ma 1,5 roczna córeczkę. Karmi nadal piersią i mówi, ze w nocy potrafi jeść 3,4 razy. I nie wie jak ją oduczyć cycka. Współczuję..

A wybudzasz w nocy czy sama sie budzi?
    Bo od 4 tygodnia jak ładnie przybiera można już powoli rezygnować z nocnego karmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    A macie jakieś sprawdzone metody na szybsze odbekiwanie? Moja jak nie odbije to uleje fontanną zatem noszę i noszę aż beknie. W dzień nie ma problemu ale nocą..potrafie nosić ponad pol godziny. W koncu cichutko odbije, odloze a i tak nie śpię, bo boję się, ze uleje..

Mam ten sam problem. Też muszę ją nosić, a jest coraz cięższa skubana :D
    Czasem odbije po minucie a czasem czekam 15/20min. Ale za to jak odbije to jak stary chłop na oktoberfeście :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój 4,9 jestem ciekawa ile dzieciaczki w podobnym wieku właśnie :) a nasze prawie w tym samym ;)

Mój ma 4,9kg

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 moja dostawała Tobrex. I pomógł ;)

Dziewczyny jest też różnica bo każde dziecko inaczej ważyło po porodzie. No i sposób w jaki karmimy. Są inne siatki centylowe dla kp i inne dla mm.
    Moja od jakiegoś czasu kp. Waży 4500 i jest to między 25 a 50 centylem czyli nieźle ;)
    Tak z ciekawości ile osób kp na forum? Bo mi się wydaje, że większość jest już na mm czy się mylę?;)

bella88 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu można sprawdzić siatki centylowe:
    http://siatkicentylowe.edziecko.pl

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marmi.y w dzien co 3 godz ostatni posilek je po 21 i tu roznie po 22 idzie spac i wstaje na jedzenie przed 4 i 8 niestety niechce jeszcze pospac do 6 tak jak Sarka ale moze nastanie ten dzien w koncu :) Ja niewiem ile maly teraz wazy za tydzien bedziemy na szczepieniu to sie dowiemy noi jutro USG bioderek :)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A wybudzasz w nocy czy sama sie budzi?
    Bo od 4 tygodnia jak ładnie przybiera można już powoli rezygnować z nocnego karmienia.
    Nastawiam budzik ale budzi się zawsze chwilę przed budzikiem. Dzis o 7 ja wybudzilam ale nie za bardzo chciala jesc.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mam ten sam problem. Też muszę ją nosić, a jest coraz cięższa skubana :D
    Czasem odbije po minucie a czasem czekam 15/20min. Ale za to jak odbije to jak stary chłop na oktoberfeście :D
    A ja mam takiego pecha, że u męża odbije od razu a ja ja noszę i noszę.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu go karmie bo pospal ze 30 minut dopoki go nie chcialam przeniesc do lozeczka i od nowa to samo. Ile mozna ja nie wiem, lacznie juz 3,5 godziny siedzi na cycku i dalej sie nie moze najesc a jak sciagam pokarm to wystarczy mu jedna butelka i idzie spac ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zebow nie umylam bo po prostu no nie mam kiedy nawet ;(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Bo slysze roznice kiedy tylko ssie a kiedy je. A skoro nie przelyka w ogole to jak ma jesc:D

Takie maluszki duzo nie potrzebuja a wazne jest przystawienie zeby chociaz pocycal :-) laktacja sie rozkreca

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa zaliczasz się do osós ubezpieczonych w krusie/bezrobotnych/studentów/nie pobierających macierzyńskiego?
    Czy któraś może mi wytłumaczyć komu się to będzie należeć? :)

Dziś byliśmy u pediatry, Mały przytył od porodu prawie pół kilo :D Na kolki nic nie zdziałamy, mam próbować z kroplami, herbatki rumiankowe itd i czekać aż się samo coś zmieni... W jelitkach słychać że się przelewa, yhh...

Dużo zdrówka dla Waszych maluszków- tych które chorują :)

Mama julka- czeeeeść Maciuuuuś!! ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki ja akurat jestem osoba nie pracująca dlatego mi się należy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Dziewczyny kp - ktore wkladki laktacyjne polecacie? Mialam babydream, babyono i johnsona i te ostatnie imo najlepsze. -)

polecam wielorazowe - nie podrażniaja skóry i nie powodują oparzeń. Mam z avent i medela - i te bardziej te polecam ale medela są delikatniejsze i mniej widać przez bielizna e

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Zieloneoliwki ja akurat jestem osoba nie pracująca dlatego mi się należy.
    dziękuję za odpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dziękuję za odpowiedź :)
    Dokładnie komu się należy to nie wiem, bo szłam do mopsu o becikowe to babka mi mówiła że mi się należy. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze becikowego tego 1000 nie dostane bo wzięli mojego D zarobki i cos przekroczylismy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki a Ty dostaniesz to przez rok czy tylko tak się orientujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wychodzi na to że nie, bo należy się osobom ubezpieczonym w KRUS, studentom, bezrobotnym, nie pobierającym zasiłku macierzyńskiego. A ja będę pobierać zasiłek, więc niestety na nic się nie załapę. Tylko to jednorazowe 1000.

‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ