Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ogólnie gorączkował mi dzis jeszcze do 16 gp powiedzial ze to normalne zreszta innej odpowiedzi sie nie spodziewałam bo zauwazylam ze tu w uk wszystko jest normalne dopóki nic sie nie stanie poważnego jak w przypadku mojej ciazy... I kazał podawać calpol na szczęście jak sie obudził po 16 to juz bez gorączki, za to po tym szczepieniu jest senny strasznie, potrafi przesypiać całe dnie nie ma takich faz aktywności na chwile tylko i spi nie wiem czy to ma związek, dzisiaj tez męczyły go chwile gazy i co pierdnął to z kleksem wsadzilam mu ta rurkę do dupki i dziecka nie mapati_zuzia wrote:Ja kp.
Kika jak tam Maksio,mam nadzieje ze lepiej I to bylo tylko chwilowa reakcja.
polecam
Pozatym tez jakos od wczoraj po tym szczepieniu zaczal mniej jesc przedtem jak bez problemu wypijał 120 nawet myslalam zeby mu zwiekszyć to teraz nie moze wypić tych 120, teraz karmiłam to 40ml zostalo i tak cały dzien... Jeszcze dzisiaj nie zjadł ani razu 120ml. dziekuje Ze pytasz, mam nadzieje Ze to juz tyle jesli chodzi o powiklania poszczepienne:) ktoras pisala o tym Ze jak karmi swoje dziecko to slyszy burxzenie prZelewanie, u nas to samo jak je taki odgłos jakby zoladek był totalnie pusty, ale moj mały nie ma problemu po tym raczej za to ja mam zawsze wyrzuty i go przepraszam ze jest juz taki głodny
jesli chodzi o smoczki to my tez ciagle jestesmy na jednej dziurce bo mały łapczywie je i sie z jednej krztusi to co dopiero z 2, raz spróbowałam to ładnie wypił, a potem soe krztusił i bokiem wszystko szło to wrocilam do jedynek... Teraz lecimy do polski za tydzien w sobote i chce małego zapisac do jakiegoś dobrego pediatry, zeby mi powoedzial czy naprawde wszystko jest normalne..
Maksymilian
-
nick nieaktualny
-
Moj maly chyba ma zatwardzenie jakies. I oczywiscie wiecznie nienajedzony. Obudzil sie o 4 chwile possal i pospal do 5 i od 5 juz wiecznie glodny. Nie dam rady znowu z nim siedziec 4 godziny na cycku. Chyba nie pokarmienpiersia za dlugo jak maja byc takie jaja.
-
nick nieaktualnyA dziekuje ze pytasz juz lepiej popisalam ze znajoma ktora miala podobne a nawet gorsze samopoczucie i juz mi troche lepiej do tego rozmowa szczera z M i mama i wracam do zywych tak mi sie narazie wydaje postanowilismy ze jssli dalej bede sie tak kiepsko czul to umowimy sie do specjalistyPchelkaa wrote:Suerte a jak noce? Znajdz moze polskiego lekarza tak jak pisala Iza 83.
Misia jak samopoczucie?
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
To dobrze. Z depresja nie ma zartow. Trzymaj sie cieplutko.
U mnie tezet ostatnio sie zmartwil jak ja zaczelam plakac juz w szpitalu i przez kilka dni w domu bo dopiero ze mnie wychodzily emocje i chcial mnie juz wysylac do psychologa. A moja matka mu wcale nie pomogla opowiadajac o swojej kolezance ktora byla polozna, urodzila pierwsza corke wszystko bylo spoko, urodzila druga, wpadla w depresje i podciela sobie zyly
sie tezet zdenerwowal i on juz mnie bedzie zapisywal do psychiatry do psychologa, na psycho mnie odda jak bedzie trzeba haha a ja mialam tylko lekki szok chyba jak patrzylam na moje dziecko i uswiadomialam sobie ze czas tak szybko leci, on taki maly i w ogole zaraz bedzie duzy. Haha
Mi$ia26 lubi tę wiadomość
-
kochana przeczytałam co napisałaś wczoraj i myślę, że przekarmiasz dziecko. /skąd wniosek że cały czas chce jeść/ jest głody? ból brzucha, ulewanie, ciągły płacz - wszystko razem świadczy o zbyt dużej ilości pokarmu i brzuszek sobie nie radzi.Suerte wrote:a dzieciaki nie boja się głośności suszarki?
rycze caly dzień - jestem juz tak czerwona i opuchnieta, że szok, a najgorsze, że chce wyc dalej i końca nie ma
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyMam nadzieje ze obejdzie sie bez psycho bo ja po lekarzacb chodzic nie lubie ale mysle ze powoli i dojde do siebie mielismy troche problemow i duzo sie wydarzylo i psychika nie wytrzymala ale wsparcie bliskich najwaniejsze i szczerze pomogla mi rozmowa ze znajoma ktora poznalam w Anglii iz ktora nigdy nie utrzymywalam za duzego kontaktu a tak sie zlozylo ze pomogla i to megaaa

Noi musze sie nawet pochwalic zaliczyla. Swoj pierwszy raz po porodzie
justyna14, mnk, Matleena lubią tę wiadomość
-
Suerte napisz dokładnie o jakich godzinach i ile ml zjada Bartuś. Moja Pola też czasem mam wrażenie że chce cycka i jej dam a potem właśnie patrze ze jednak nie było potrzeby bo za dużo już pokarmu i dziecko nerwowe się robi, odbija sie lub ulewa, pręży i płacze bo brzuszek przepełniony. Tylko z cyckiem jest gorzej bo nigdy człowiek nie wie ile to maleństwo defakto zjadło.7w3d 💔
-
Alicja, Moniek co robicie jak dopada kolka? U nas sie chyba zaczyna i chce być przygotowana. Widzę ze optulacie dzieciaczki. To coś daje? Uspokajaja się ? Jak jeszcze mogę pomóc małemu ?
Wogóle jak się wasza kolka objawia bo jak na razie u nas dopiero 3 dzień i sama do wzystkiego dochodze niestety chyba metodą błędów bo nie potrafie mu wtedy ulżyc...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u nas lipa
Ja mam znowu kryzys
antek miał wczoraj dzień na noszenie na rękach wieczorem już okropnie płakał potem zasnal ładnie o 23 pospal do 2 i koniec. O 3 mu dałam jeść Ale po jedzeniu zamiast spac to strasznie marudzil a o 5 dużo zwymiotowal i tak niby śpi Ale krzyczy przez sen i wierci się a ja mam doła bo sobie mysle jakie miałam proste życie jak nie miałam dziecka... Marzę o tym zeby pospac dłużej niz 3 godziny bez przerwy heh..
Kocham antka Ale mam wrażenie ze kompletnie nie potrafię się nim zaopiekować tak by był zadowolony, potrafie go tylko przebrać nakarmić umyć przewinąć... Ehh ciężko mi jeszcze maz w pracy 6 dni w tyg po 12 h potem śpi więc jak wstaje to za chwile znów idzie do pracy, w tym czasie ja ogarniam chalupe i siebie i nie mamy kiedy nawet pogadać czy się przytulić

To się wygadalam dziś ja -
Oj Acikk chyba każda z nas ma czasami takie minuty albo sekundy zwątpienia. Ja sobie zawsze wtedy myśle ze dostałam od Boga ZDROWE dziecko. Ze wszystkim innym sobie poradzę.
Bo to ja jestem najlepszą mamą dla mojego dziecka.
A ty jesteś najlepszą mamą dla Antosia.
I Suerte jest najlepszą mamą dla Bartusia i koniec kropka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:19
Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość
-
jak ma problemy z brzuszkiem, ulewa często, pręży się, i je częściej niż co 2,5 godziny , nie machoc jednej dłuzszej przerwy w jedzeniu na dobe choc 4 godzinnej, to moze to byc przejedzenie, a wtedy dziecko reaguje tak samo jakby głodne było - ryk, prężenie a że cały czas szuka czegoś do ssania to normalne to odruch, nie koniecznie świadczący o głodzie.mnk wrote:Kurcze a moZe moj tez jest przekarmiony tylko po prostu zachlanny i pazerny jak ja. Po czym to poznac? Skoro i tak by chcial non stop cyckA?7w3d 💔
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH