SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, a próbowałaś małego włożyć do wózka do gondolki i bujać na boki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakąś fajną mate edukacyjną?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk, a próbowałaś małego włożyć do wózka do gondolki i bujać na boki?
    Nie mam wózka w domu :D a nie moge wyjść bo nie mam kiedy się ubrać hehe taka sytuacja :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie mam wózka w domu :D a nie moge wyjść bo nie mam kiedy się ubrać hehe taka sytuacja :P
    A puszczałąś mu muzykę? moze wtedy się uspokoi? jakieś disco polo czy coś :P

Nie wiem czy gdzierś pisałąś czy nie, ale nie macie kogoś kto by mógł do
    Was wejść czasem i posiedzieć z małym?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie wiem gdzie szukać radości z macierzyństwa skoro ja jestem ciągle niewyspana i sfrustrowana a moje dziecko permanentnie nieszczęśliwe... Czym tu się cieszyć ?? Tym ze unieszczesluwilam tego małego czlowieka??? Porażka...

To nie Ty go unieszczęśliwiasz... nie robisz tego celowo, gdzieś wyczytałam, że dzieci te pierwsze 4 miesiące powinny siedzieć jeszcze w brzuchu, bo nie są przystosowane do życia, wszystko poznają każdy dźwięk, głos, dotyk to nowość i je to przeraża, mój np. wczoraj wieczorem też nam się rozwrzeszczał, bo wcześniej był brat z rodzinką, i nie było spokoju jak zwykle tylko głośniejsze rozmowy, nawet po spacerze (który cały przespał) nam przeżywał, i płakał, tak że się nie dało uspokoić, wczoraj próbowałam go cycem zatkać, to nawet się udało jadł dość spokojnie, aż wszystko zwrócił (jeszcze nie przetrawione czyli zwykłe ulanie). I nie możesz mówić że jesteś złą matką, Ja mogę to powiedzieć, bo wczoraj mi się zmienić pieluchy nie chciało bo mi się wydawało że jeszcze się pomieści, i się obsikał, to jest zła matka :) ale ogólnie, Ja Ci się nie dziwię bo też mam takie myśli (dziś akurat trochę lepiej z moją psychiką) Pamiętaj to nie Twoja wina że płacze, Ty robisz wszystko co w Twojej mocy, żeby mu było lepiej, a jak nic nie pomaga, to jasnowidzami nie jesteśmy :\

A mój punkt 12 śpi :)

Zielony oliwki akurat jak napisałam to mi zaczął płakać, bo jak jęczy to nie ruszam.

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wiem jak sie czujesz tez mam takie glupie mysli ze eczesniej mialam beztroskie zycie ze chcialabym sie wyspac dluzej niz 3 godz ze niechcialabym slyszec placzu dziecka ale wiesz co kolezanka moja powiedziala mi zebym sie nie obwiniala bo mamy prawo byc zmeczone sfrustrowane zle na dziecko i myslec rozne glupie rzeczy bo to nie jsst tak ze jest sie idealna matka wszystkoego trzeba sie uczyc i trzeba czasu ale kazdy gest dziecka nowy podniesienie glowki usmiech nam to wzzystko wynagradza a zly czas minie i nasze mysli tez jak masz kogo to niech ci pomoze zebys ty mogla odpoczac zdrzemnac sie czy zrobic cos dla siebie jestes wspaniala matka dla swojego dziecka a nikt nie jest idealny i twoje dziecko jest szczesliwe ze ma ciebie glowa do gory musimy przetrwac ten czas

rewelka, alicja_, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik my wczoraj jednak zaliczylismy pediatre bo mala od poniedzialku byla na pepti w nocy spala bylo w miare ok w dzien we wtorek tez do godz 14 a poznej jak zaczela plakac to juz do konca :/ wymiotowala ulewala w nocy zrobila bardzo brzydka kupe taka luzna po same plecki i rano to samo i zwymiotowala...

lekarz ja zbadal i stwierdzil ze podejrzewa calkowita nietolerancje laktozy a w pepti jest ograniczona tylko, i dal nam nutramigen lgg ten lepszy i debridad i od wczoraj jestesmy na tym syfie, ale noc byla nie fajna mala wstala po 4:30 zjadla i marudzila stekala musialam ja lulac do 6:30 :/ teraz dopiero lezy 20 minut spokojnie a tak to jej nie pasuje cos... i ulewa dalej a rano zwymiotowala... powiedzial ze w przyszlym tyg do kontroli mamy sie zglosci jak zobacze ze jest ok to koncem a jak nie to wczesniej... tak bym chciala jej pomoc bo widze, ze meczy sie strasznie cisgle jej mleko wraca do buzi :(

MASAKRA!!

jutro sie wybieramy na weekend do tesciow dosc kawalek od nas troche sie boje jak to bedzie :( na szczescie tam jest wiecej rak do pomocy, a w domu jestem calymi dniami sama z corka

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Acikk wiem jak sie czujesz tez mam takie glupie mysli ze eczesniej mialam beztroskie zycie ze chcialabym sie wyspac dluzej niz 3 godz ze niechcialabym slyszec placzu dziecka ale wiesz co kolezanka moja powiedziala mi zebym sie nie obwiniala bo mamy prawo byc zmeczone sfrustrowane zle na dziecko i myslec rozne glupie rzeczy bo to nie jsst tak ze jest sie idealna matka wszystkoego trzeba sie uczyc i trzeba czasu ale kazdy gest dziecka nowy podniesienie glowki usmiech nam to wzzystko wynagradza a zly czas minie i nasze mysli tez jak masz kogo to niech ci pomoze zebys ty mogla odpoczac zdrzemnac sie czy zrobic cos dla siebie jestes wspaniala matka dla swojego dziecka a nikt nie jest idealny i twoje dziecko jest szczesliwe ze ma ciebie glowa do gory musimy przetrwac ten czas

ja tez mam takie mysli, tesknie za tym stanem ciazy czesto, ale jak zaczynam mala tulic a ona sie uspokaja to wszystko mi mija... to chyba normalne te pierwsze 3 miesiace sa trudne... ale damy rade :-)))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Nas wszystko zaczyna sie ukladac. Mloda nadal pozno chodzi spac- o 23, no ale trudno, idzie sie przyzwyczaic, dobrze ze rano pospi dluzej- tak do 10. Jak nie spi to jest spokojna chyba ze glodna lub pielucha mokra ;-) dzis nawet udalo mi ske wurwac na zakupy, maz zostal z mloda i tez sobie radzil, godzinke sie pobawili i pcia :-)

Coraz czesciej sie usmiecha, czasami powie aguu. Na scianie mamy powieszony obraz Matki Boskiej z dzieciatkiem to mloda potrafi 20-30 min lezec i patrzec na niego :-)

Co do opiekowania sie samemu dzieckiem- jak jestem z nia sama to wkladam do wozka jedziemy do lazienki ja sie kapie i spiewam jej piosenki a ona lezy grzecznie :-) tak samo z gotowaniem, praniem, prasowaniem.

Acik no z tymi nockami meza przerabane. Moj czasami ma jedna nocke w miesiacu lub dwie to mnie tak ro wkurza bo cala noc go nie ma a jak wraca to przeciez musi sie chociaz chwile zdrzemnac to czyli tez jakby go nie bylo.
    Wiem ze durne pocieszenie ale musimy dziewczyny pocieszac sie ze mamy zdrowe dzieci. Ile jest matek co maja chore dzieci i do tych kolek i problemow z brzuszkiem dochodza jeszcze inne przeciwnosci losu, bole, choroby, rehabilitacje.

Alicja my mamy mate z fisher price ta z pianinkiem, spoko jest tyle ze Nasza odpycha sie nozkami od tego pianinka :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:11

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ze mnie to dopiero zla matka bo mi sie z dzoeckiem nawet na spacer niechce wyjsc najchetniej bym z domu nie wychodzila i byla caly czas w lozku niewie co mam robic z malym i z kazdym dniem modle sie zeby wstala i znalazla w sobie tyle sily by to wszystko ogarnac

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie jest zła matka! Jak już się tak licytujemy :P Jutro Kuba zostaje u Babci na noc a ja wychodzę pić wino.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki uwazaj bo zadzwonie do mopsu ze idziesz chlec :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mnk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a jak zapatrujecie sie na smoczki? Niby od tego dzieci maja pozniej krzywy zgryz i w ogole:D:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ej a jak zapatrujecie sie na smoczki? Niby od tego dzieci maja pozniej krzywy zgryz i w ogole:D:D
    Gdyby nie smoczek to już dawno byłabym w wariatkowie :) z dwojga złego wybieram krzywy zgryz :D

alisss871, Ola_45 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone oliwki nie jesteś złą matką, tylko masz szczęście, chociaż nie wiem czy nie wolałabym przespać zamiast wina pić, ew. zawsze można wrócić wcześniej i pójść spać :)

Mnk My używamy, mały ma silny odruch ssania, i bez smoczka by była masakra, On potrafił leżeć z ustami przy sutku i ciągać na sucho powietrze :) bo mleka już nie chciał, ale nie zawsze smoczka chce, i nie zawsze daję :) Ja byłam na smoczku chowana ( i to nie takie jak teraz są) i mam prościutki zgryz, wydaje mi się że tu się rozchodzi, żeby na siłę go nie wyciągać.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje malemu choc juz coraz czesciej wypluwa i niechce no chyba ze jest spiacy to wtedy

‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ