X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że do jutra i mam taką nadzieję.

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, możliwe żebym już dostała okres? Od tygodnia miałam plamkę na wkładkę i jakiś galaretowaty śluz. A przedwczoraj zaczęło lecieć ze mnie jak z kranu, noszę podpaski "na noc" i boli mnie podbrzusze, jajniki, nerki- tak jak na okres. Nie wiem czy mogę zaaplikować tampona?

Mi polozna mowila jak pytala czy krwawie ze najpierw zacznie sie zmiejszac ilosc krwi do plamienia a pozniej znowu mocniej poleci bo tak jest w pologu wiec moze to dalej to bo u ciebie standardowe 6 tygodni nie minelo:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej wczoraj u gina. Pani dr robi ust i obraca mi monitorek żebym widziała a ja do niej haha a co ja mam tam teraz oglądać jak w ciąży byłam to było co oglądać a teraz tylko taka macica opustoszala :D

Oliwki ja też mysle ze to nie okres. Kilka dziewczyn tak mio ze już prawie nie krwawily a potem na nowo.

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko Ja jeszcze sama na spacery z dzieckiem nie wychodze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:00

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Czy tylko Ja jeszcze sama na spacery z dzieckiem nie wychodze?
    no ja latam z dwójką, a Ty na co czekasz? z Polą od kiedy prawie wyszliśmy ze szpitala to chodzimy, nie codziennie, ale często, jak pogoda tylko pozwala.

Suerte lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ja latam z dwójką, a Ty na co czekasz? z Polą od kiedy prawie wyszliśmy ze szpitala to chodzimy, nie codziennie, ale często, jak pogoda tylko pozwala.

Kilka razy byliśmy z mężem więc w domu go non stop nie trzymam, i nie wiem sama na co czekam logistycznie ciężko bo na 3 piętrze mieszkam :/

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka a wózek masz gdzie ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    my na pleśniawki dostaliśmy Nystatyne do smarowania

my tez mamy nystatyne. a dajecie tez do polkniecia po 1ml?? bo my 4 razy dziennie + czyszczenie jezyczka nia

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie stelaż ma mąż w samochodzie a gondole mam w mieszkaniu. Na dole w klatce nie ma miejsca a i balabym się zostawić,

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka a rozumie ze macie jedno auto i nie masz do niego dostępu w godzinach spacerowych :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po spacerku alez mi poliki zmarzly ale dziecko przynajmniej w wozku pospalo a w domu juz pobudka i maruda :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka a rozumie ze macie jedno auto i nie masz do niego dostępu w godzinach spacerowych :)?
    Mamy dwa ale mi się wydaje że jak w nim będzie wozek to małemu będzie zimno...

Już pół godziny walczy że snem :p

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka chyba przesadzasz :) No ale zawsze możesz trzymać sam stelaż w aucie a znosić dzidizie w gondoli :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    genoweffa, nam położna poradziła żeby od rana zapewniać dziecku dużo atrakcji- palić światło, wpuszczać dużo światła z dworu (odsłonięte rolety, zasłony itd) zabawiać, pokazywać, zajmować czymkolwiek. A po południu od około 17-18 już wyciszać dziecko, przygaszać światło, wyłączać telewizor, radio itd. Aż po kąpieli i jedzeniu zostawić ewentualnie tylko lekko zapaloną lampkę.

Dzięki Oliwki. Od rana walczymy, tzn. zmieniam to i owo, np. zamiast odkładac do łóżeczka w sypialni, wzięłam ją do salonu, gdzie jest wiecej światła, dźwięku i rozrabiający brat. Póki co ucięła sobie kilka krótkich drzemek i to tyle.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka chyba przesadzasz :) No ale zawsze możesz trzymać sam stelaż w aucie a znosić dzidizie w gondoli :)

Wiem że przesadzam :P i wydaje mi się że jak jest na minusie to za zimno... Durna Ja

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja zawsze przez sen karmie i myslalam ze to normalne :-D jak widze ze mloda sie kreci i szuka (ustka otwiera i zamyka) to szybko przystawiam ja do piersi, ciagnie ile chce i wypluwa i spi :-) nawet oczu nie otwiera cala noc od ok 23 do 9 rano. Mysle ze rano jakbym ja przystawila na spiocha to dalej bu spala, a tak to czekam az otworzy oczy przebieram ja, zmieniam pieluszke- oczywiscie wielki placz i zal czemu cycka najpierw nie dostala ;-)

Pchełkaa a skąd wiesz ze szuka? Budzisz się bo Mała sie wierci czy ustawiasz budzik? Nie zmieniasz w nocy pampersa?

Ja w nocy zawsze robie tak że jak mały się wybudza to zaczyna kwilić, budzę się, odwijam z kokonu, przebieram mu pampersa, ubieram w kokon, i wtedy karmię. Tylko ze On wtedy już jest kompletnie wybudzony. Czyli jak powinnam zrobić zeby się udało nakarmić przez sen?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Wiem że przesadzam :P i wydaje mi się że jak jest na minusie to za zimno... Durna Ja

U nas dziś minus 3 i lazilusnt 1,5 godz :) nie chuchaj tak na dziecko niech się hartuje :) nie mowie żebyś z nim cisla na pizgawice albo na minus 20 ale tak to nic mu nie będzie :)

rewelka, Pchelkaa, Matleena, Suerte lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci na spacerach śpią? Bo moja to od jakiegoś czasu na spacerze oczy otwarte a dopiero w domu zasypia :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak jak napisała zieloneoliwki, musisz dziecku pokazać, że dzień todzień i ma być światło, hałas i jednak wybudzanie jeśli śpi ciągiem więcej niż 3 godziny, a wieczorkiem już spokojniej. Przy takiej zamianie pory ważne są rytuały, tzn codziennie o tej samej porze robimy to samo, żeby dziecko wiedziało, co po czym następuje, że teraz jedzenie, kąpiel, trochę zabawy i pcia. Moja w dzień najwyżej godzinę pośpi, sama, tak to się wybudza, pośpi, wybudza i tak w koło maciueju, do tego mamy dużo hałasu bo Olek nie jest naspokojniejszym dzieckiem. Dzięki temu Pola o 21 ostatnio mi pada i śpi do rana z przerwami na karmienie.

Dzięki Justyna. U niej się to przestawiło po kilku nieprzespanych nocach i marnych dniach w związku z problemami brzuszkowymi, które tylko spotęgował antybiotyk, więc jak w końcu padła i zasnęła to odetchnęłam z ulgą i sama się regenerowałam. Moim błędem było to, że pozwoliłam spać jej do bólu i teraz mam za swoje.

• lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziecko płacze na spacerze to spacerujecie czy uciekacie do domu? BO my narazie spacerujemy w okolicy domku bo mały często zaczyna płakać. W sumie to my pewnie zbyt krótko spcerujemy bo około 15 minut tylko. Jakoś się boje dłuzej.

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ