X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że do jutra i mam taką nadzieję.

• mnk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, możliwe żebym już dostała okres? Od tygodnia miałam plamkę na wkładkę i jakiś galaretowaty śluz. A przedwczoraj zaczęło lecieć ze mnie jak z kranu, noszę podpaski "na noc" i boli mnie podbrzusze, jajniki, nerki- tak jak na okres. Nie wiem czy mogę zaaplikować tampona?

Mi polozna mowila jak pytala czy krwawie ze najpierw zacznie sie zmiejszac ilosc krwi do plamienia a pozniej znowu mocniej poleci bo tak jest w pologu wiec moze to dalej to bo u ciebie standardowe 6 tygodni nie minelo:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej wczoraj u gina. Pani dr robi ust i obraca mi monitorek żebym widziała a ja do niej haha a co ja mam tam teraz oglądać jak w ciąży byłam to było co oglądać a teraz tylko taka macica opustoszala :D

Oliwki ja też mysle ze to nie okres. Kilka dziewczyn tak mio ze już prawie nie krwawily a potem na nowo.

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko Ja jeszcze sama na spacery z dzieckiem nie wychodze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:00

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Czy tylko Ja jeszcze sama na spacery z dzieckiem nie wychodze?
    no ja latam z dwójką, a Ty na co czekasz? z Polą od kiedy prawie wyszliśmy ze szpitala to chodzimy, nie codziennie, ale często, jak pogoda tylko pozwala.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no ja latam z dwójką, a Ty na co czekasz? z Polą od kiedy prawie wyszliśmy ze szpitala to chodzimy, nie codziennie, ale często, jak pogoda tylko pozwala.

Kilka razy byliśmy z mężem więc w domu go non stop nie trzymam, i nie wiem sama na co czekam logistycznie ciężko bo na 3 piętrze mieszkam :/

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka a wózek masz gdzie ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    my na pleśniawki dostaliśmy Nystatyne do smarowania

my tez mamy nystatyne. a dajecie tez do polkniecia po 1ml?? bo my 4 razy dziennie + czyszczenie jezyczka nia

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie stelaż ma mąż w samochodzie a gondole mam w mieszkaniu. Na dole w klatce nie ma miejsca a i balabym się zostawić,

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka a rozumie ze macie jedno auto i nie masz do niego dostępu w godzinach spacerowych :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po spacerku alez mi poliki zmarzly ale dziecko przynajmniej w wozku pospalo a w domu juz pobudka i maruda :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka a rozumie ze macie jedno auto i nie masz do niego dostępu w godzinach spacerowych :)?
    Mamy dwa ale mi się wydaje że jak w nim będzie wozek to małemu będzie zimno...

Już pół godziny walczy że snem :p

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka chyba przesadzasz :) No ale zawsze możesz trzymać sam stelaż w aucie a znosić dzidizie w gondoli :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    genoweffa, nam położna poradziła żeby od rana zapewniać dziecku dużo atrakcji- palić światło, wpuszczać dużo światła z dworu (odsłonięte rolety, zasłony itd) zabawiać, pokazywać, zajmować czymkolwiek. A po południu od około 17-18 już wyciszać dziecko, przygaszać światło, wyłączać telewizor, radio itd. Aż po kąpieli i jedzeniu zostawić ewentualnie tylko lekko zapaloną lampkę.

Dzięki Oliwki. Od rana walczymy, tzn. zmieniam to i owo, np. zamiast odkładac do łóżeczka w sypialni, wzięłam ją do salonu, gdzie jest wiecej światła, dźwięku i rozrabiający brat. Póki co ucięła sobie kilka krótkich drzemek i to tyle.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka chyba przesadzasz :) No ale zawsze możesz trzymać sam stelaż w aucie a znosić dzidizie w gondoli :)

Wiem że przesadzam :P i wydaje mi się że jak jest na minusie to za zimno... Durna Ja

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja zawsze przez sen karmie i myslalam ze to normalne :-D jak widze ze mloda sie kreci i szuka (ustka otwiera i zamyka) to szybko przystawiam ja do piersi, ciagnie ile chce i wypluwa i spi :-) nawet oczu nie otwiera cala noc od ok 23 do 9 rano. Mysle ze rano jakbym ja przystawila na spiocha to dalej bu spala, a tak to czekam az otworzy oczy przebieram ja, zmieniam pieluszke- oczywiscie wielki placz i zal czemu cycka najpierw nie dostala ;-)

Pchełkaa a skąd wiesz ze szuka? Budzisz się bo Mała sie wierci czy ustawiasz budzik? Nie zmieniasz w nocy pampersa?

Ja w nocy zawsze robie tak że jak mały się wybudza to zaczyna kwilić, budzę się, odwijam z kokonu, przebieram mu pampersa, ubieram w kokon, i wtedy karmię. Tylko ze On wtedy już jest kompletnie wybudzony. Czyli jak powinnam zrobić zeby się udało nakarmić przez sen?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Wiem że przesadzam :P i wydaje mi się że jak jest na minusie to za zimno... Durna Ja

U nas dziś minus 3 i lazilusnt 1,5 godz :) nie chuchaj tak na dziecko niech się hartuje :) nie mowie żebyś z nim cisla na pizgawice albo na minus 20 ale tak to nic mu nie będzie :)

rewelka, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci na spacerach śpią? Bo moja to od jakiegoś czasu na spacerze oczy otwarte a dopiero w domu zasypia :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak jak napisała zieloneoliwki, musisz dziecku pokazać, że dzień todzień i ma być światło, hałas i jednak wybudzanie jeśli śpi ciągiem więcej niż 3 godziny, a wieczorkiem już spokojniej. Przy takiej zamianie pory ważne są rytuały, tzn codziennie o tej samej porze robimy to samo, żeby dziecko wiedziało, co po czym następuje, że teraz jedzenie, kąpiel, trochę zabawy i pcia. Moja w dzień najwyżej godzinę pośpi, sama, tak to się wybudza, pośpi, wybudza i tak w koło maciueju, do tego mamy dużo hałasu bo Olek nie jest naspokojniejszym dzieckiem. Dzięki temu Pola o 21 ostatnio mi pada i śpi do rana z przerwami na karmienie.

Dzięki Justyna. U niej się to przestawiło po kilku nieprzespanych nocach i marnych dniach w związku z problemami brzuszkowymi, które tylko spotęgował antybiotyk, więc jak w końcu padła i zasnęła to odetchnęłam z ulgą i sama się regenerowałam. Moim błędem było to, że pozwoliłam spać jej do bólu i teraz mam za swoje.

• lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziecko płacze na spacerze to spacerujecie czy uciekacie do domu? BO my narazie spacerujemy w okolicy domku bo mały często zaczyna płakać. W sumie to my pewnie zbyt krótko spcerujemy bo około 15 minut tylko. Jakoś się boje dłuzej.

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ