Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    jeszcze tylko brakuje siat z zakupami :D
    w wózku na dole :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A spotkałyście się może z karmieniem przez sen ? Ja o tym pierwszy raz czytałam w książce "zaklinaczka dzieci" i to olałam, ale wczoraj nasz pediatra sam zasugerował ze spokojnie można karmić przez sen. Że czasem dziecko bardzo mocno śpi i wtedy odrchy mu sie wyłączają, ale poza tym że powinno się udać.

Nawet spróbowałam: Mimo że podrażniałam mu policzki i wargi to nie chciał ciągnąć ani z piersi ani z butli (odciągnięte mleko). Próbowałyście może?

Ja zawsze przez sen karmie i myslalam ze to normalne :-D jak widze ze mloda sie kreci i szuka (ustka otwiera i zamyka) to szybko przystawiam ja do piersi, ciagnie ile chce i wypluwa i spi :-) nawet oczu nie otwiera cala noc od ok 23 do 9 rano. Mysle ze rano jakbym ja przystawila na spiocha to dalej bu spala, a tak to czekam az otworzy oczy przebieram ja, zmieniam pieluszke- oczywiscie wielki placz i zal czemu cycka najpierw nie dostala ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy od 7do 9 bo oczywiscie moje dziecie obudzilo sie jak skonczylam pisac posta i szum suszarki z YT dopiero zadzialal a teraz pijemy kawke i jemy odgrzewanego kebaba bo tatlk tatus odchudza mamusie kupujac paczki kebaby i inne pysznosci :)

justyna14, Acikk, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzeba mieć coś od życia :D ja bym z chęcią przytulila jakiegoś kebabika :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a boczki rosna ale jak tu odmowkc jam on tak ladnie pachnie a paczek z tofii do kawki mmm :P Ale od lutego biore sie za silownie trzeba zaczac wychodzic do ludzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:31

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przez Ciebie ciągle mysle o tym kebabie :D
    A jestem taka głodna bo jeszcze dziś nie jadłam :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swiezy pachniutki na cienkim ciescie pychaaaa mowie ci wez telefon i sie nie wachaj :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam te czopki na kolke viburcol, dalismy malej wczoraj polwke bo znowu plakala nie mogla zasnac i po 5 minutach odleciala :-) w nocy na jedzenie wstawala standardowo .

ajemy jej od wtorku nystatyne czyscimy nia tez jezyk a plesniawke ma juz nawet na usteczkach od wewnetrznej strony :/ :(

A no i dzisiaj konczymy rowniusienki miesiac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:57

nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:03

Acikk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możliwe żebym już dostała okres? Od tygodnia miałam plamkę na wkładkę i jakiś galaretowaty śluz. A przedwczoraj zaczęło lecieć ze mnie jak z kranu, noszę podpaski "na noc" i boli mnie podbrzusze, jajniki, nerki- tak jak na okres. Nie wiem czy mogę zaaplikować tampona?

No i chyba mnie też dopadły hemoroidy :| napiszcie jeszcze raz co na to świństwo ;>

Zrobiłam Kubie wczoraj pełną butelkę- 125ml i zjadł... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:07

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneoliwki z okrsem to nie wiem nie pamietam jak mialam po pierwszym pporodzie sama mam wizyte u gin za tydzin i beede pytac :D

a na heoroidy ja mam masc procto hemolan , mi omaga pzynajmniej juz nie leci mi krew i moge bez stresu isc na kibelek :D

tez bym zrobila malej butle 120 tak jak psze na puszce ale sie boje, ze bedzie zowu wymiotowac:/ i dajee jej 90 ml co 2,5-3 h a przez tydzien przybrala 350gr :D i zapomnialam sie pochwalic ze wqazy juz 4 kg i ma 57 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:16

Matleena lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię zamówienie w aptece gemini, powiedzcie jaki środek przeciwgorączkowy dla maluszka?

Zielone oliwki w SR mówiła że najlepsze Procto hemolan, lub procto glivenol (czy jak to się pisze) Dziewczyny też o tych pisały.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    polecam te czopki na kolke viburcol, dalismy malej wczoraj polwke bo znowu plakala nie mogla zasnac i po 5 minutach odleciala :-) w nocy na jedzenie wstawala standardowo .

ajemy jej od wtorku nystatyne czyscimy nia tez jezyk a plesniawke ma juz nawet na usteczkach od wewnetrznej strony :/ :(

A no i dzisiaj konczymy rowniusienki miesiac :-)

Ja wczoraj też zauważyłam u swojej pleśniawki. Dziś na 13-tą przejadę się do pediatry żeby coś przepisała na to. Czytałam gdzieś, że ten fiolet (zapomniałam nazwy) pomaga i witamina c.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aneczka86, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, Madzisek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spacerkamy :) w koncu wypilam ciepła kawkę bo zabrałam ja na spacer w kubku termicznym :D do tego słuchawki na uszy i spacerujemy w rytmie zenka :D jest super :D obczailam Nowa trasę przez Las :D

KASIAG24, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od wczoraj w szpitalu z malym. Poszła z nim do lekarza bo miał katarek i mi charczał cos i mowie od tego lekarz żeby sprawdzić. Osluchuje go i mówi że jest czysty ale musi dac do szpitala bo takim maluszkom nic nie można dawać ( w niedziele ma miesiąc) no wiec pojechałam i nas zostawili tylko po jaka cholerę dostaje tylko krople do nosa nasivin i tego mu w domu nie mogłam dawać. Z jednej strony rozumiem ze to maleństwo i lepiej dmuchac na zimne ale on ma tylko katarek.
    Konie nie zmienia przychodnie bo to jest chore.. na oczka mu kropelek nie mogła dac bo za mały a t w szpitalu dostaje. To c takich dzieci się nie leczy wg mojej lekarki.
    Wydaje mi się ze w tym szpitalu gorzej dla dziecka które ma katar bo tu wszystkie dzieci albo zapalenie pluc albo oskrzeli..

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja wczoraj też zauważyłam u swojej pleśniawki. Dziś na 13-tą przejadę się do pediatry żeby coś przepisała na to. Czytałam gdzieś, że ten fiolet (zapomniałam nazwy) pomaga i witamina c.

my na pleśniawki dostaliśmy Nystatyne do smarowania

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ