Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylips wrote:A spotkałyście się może z karmieniem przez sen ? Ja o tym pierwszy raz czytałam w książce "zaklinaczka dzieci" i to olałam, ale wczoraj nasz pediatra sam zasugerował ze spokojnie można karmić przez sen. Że czasem dziecko bardzo mocno śpi i wtedy odrchy mu sie wyłączają, ale poza tym że powinno się udać.
Nawet spróbowałam: Mimo że podrażniałam mu policzki i wargi to nie chciał ciągnąć ani z piersi ani z butli (odciągnięte mleko). Próbowałyście może?
Ja zawsze przez sen karmie i myslalam ze to normalne
jak widze ze mloda sie kreci i szuka (ustka otwiera i zamyka) to szybko przystawiam ja do piersi, ciagnie ile chce i wypluwa i spi
nawet oczu nie otwiera cala noc od ok 23 do 9 rano. Mysle ze rano jakbym ja przystawila na spiocha to dalej bu spala, a tak to czekam az otworzy oczy przebieram ja, zmieniam pieluszke- oczywiscie wielki placz i zal czemu cycka najpierw nie dostala
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my pospalismy od 7do 9 bo oczywiscie moje dziecie obudzilo sie jak skonczylam pisac posta i szum suszarki z YT dopiero zadzialal a teraz pijemy kawke i jemy odgrzewanego kebaba bo tatlk tatus odchudza mamusie kupujac paczki kebaby i inne pysznosci
justyna14, Acikk, Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polecam te czopki na kolke viburcol, dalismy malej wczoraj polwke bo znowu plakala nie mogla zasnac i po 5 minutach odleciala
w nocy na jedzenie wstawala standardowo .
ajemy jej od wtorku nystatyne czyscimy nia tez jezyk a plesniawke ma juz nawet na usteczkach od wewnetrznej strony

A no i dzisiaj konczymy rowniusienki miesiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:57
Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, możliwe żebym już dostała okres? Od tygodnia miałam plamkę na wkładkę i jakiś galaretowaty śluz. A przedwczoraj zaczęło lecieć ze mnie jak z kranu, noszę podpaski "na noc" i boli mnie podbrzusze, jajniki, nerki- tak jak na okres. Nie wiem czy mogę zaaplikować tampona?
No i chyba mnie też dopadły hemoroidy
napiszcie jeszcze raz co na to świństwo ;>
Zrobiłam Kubie wczoraj pełną butelkę- 125ml i zjadł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:07
-
zieloneoliwki z okrsem to nie wiem nie pamietam jak mialam po pierwszym pporodzie sama mam wizyte u gin za tydzin i beede pytac

a na heoroidy ja mam masc procto hemolan , mi omaga pzynajmniej juz nie leci mi krew i moge bez stresu isc na kibelek
tez bym zrobila malej butle 120 tak jak psze na puszce ale sie boje, ze bedzie zowu wymiotowac:/ i dajee jej 90 ml co 2,5-3 h a przez tydzien przybrala 350gr
i zapomnialam sie pochwalic ze wqazy juz 4 kg i ma 57 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:16
Matleena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny robię zamówienie w aptece gemini, powiedzcie jaki środek przeciwgorączkowy dla maluszka?
Zielone oliwki w SR mówiła że najlepsze Procto hemolan, lub procto glivenol (czy jak to się pisze) Dziewczyny też o tych pisały. -
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:polecam te czopki na kolke viburcol, dalismy malej wczoraj polwke bo znowu plakala nie mogla zasnac i po 5 minutach odleciala
w nocy na jedzenie wstawala standardowo .
ajemy jej od wtorku nystatyne czyscimy nia tez jezyk a plesniawke ma juz nawet na usteczkach od wewnetrznej strony

A no i dzisiaj konczymy rowniusienki miesiac
Ja wczoraj też zauważyłam u swojej pleśniawki. Dziś na 13-tą przejadę się do pediatry żeby coś przepisała na to. Czytałam gdzieś, że ten fiolet (zapomniałam nazwy) pomaga i witamina c. -
A my spacerkamy
w koncu wypilam ciepła kawkę bo zabrałam ja na spacer w kubku termicznym
do tego słuchawki na uszy i spacerujemy w rytmie zenka
jest super
obczailam Nowa trasę przez Las
KASIAG24, aannkkaa, Pchelkaa, ZieloneOliwki, Dżulia, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my od wczoraj w szpitalu z malym. Poszła z nim do lekarza bo miał katarek i mi charczał cos i mowie od tego lekarz żeby sprawdzić. Osluchuje go i mówi że jest czysty ale musi dac do szpitala bo takim maluszkom nic nie można dawać ( w niedziele ma miesiąc) no wiec pojechałam i nas zostawili tylko po jaka cholerę dostaje tylko krople do nosa nasivin i tego mu w domu nie mogłam dawać. Z jednej strony rozumiem ze to maleństwo i lepiej dmuchac na zimne ale on ma tylko katarek.
Konie nie zmienia przychodnie bo to jest chore.. na oczka mu kropelek nie mogła dac bo za mały a t w szpitalu dostaje. To c takich dzieci się nie leczy wg mojej lekarki.
Wydaje mi się ze w tym szpitalu gorzej dla dziecka które ma katar bo tu wszystkie dzieci albo zapalenie pluc albo oskrzeli.. -
Marta0912 wrote:Ja wczoraj też zauważyłam u swojej pleśniawki. Dziś na 13-tą przejadę się do pediatry żeby coś przepisała na to. Czytałam gdzieś, że ten fiolet (zapomniałam nazwy) pomaga i witamina c.
my na pleśniawki dostaliśmy Nystatyne do smarowania