X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    jeszcze tylko brakuje siat z zakupami :D
    w wózku na dole :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A spotkałyście się może z karmieniem przez sen ? Ja o tym pierwszy raz czytałam w książce "zaklinaczka dzieci" i to olałam, ale wczoraj nasz pediatra sam zasugerował ze spokojnie można karmić przez sen. Że czasem dziecko bardzo mocno śpi i wtedy odrchy mu sie wyłączają, ale poza tym że powinno się udać.

Nawet spróbowałam: Mimo że podrażniałam mu policzki i wargi to nie chciał ciągnąć ani z piersi ani z butli (odciągnięte mleko). Próbowałyście może?

Ja zawsze przez sen karmie i myslalam ze to normalne :-D jak widze ze mloda sie kreci i szuka (ustka otwiera i zamyka) to szybko przystawiam ja do piersi, ciagnie ile chce i wypluwa i spi :-) nawet oczu nie otwiera cala noc od ok 23 do 9 rano. Mysle ze rano jakbym ja przystawila na spiocha to dalej bu spala, a tak to czekam az otworzy oczy przebieram ja, zmieniam pieluszke- oczywiscie wielki placz i zal czemu cycka najpierw nie dostala ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy od 7do 9 bo oczywiscie moje dziecie obudzilo sie jak skonczylam pisac posta i szum suszarki z YT dopiero zadzialal a teraz pijemy kawke i jemy odgrzewanego kebaba bo tatlk tatus odchudza mamusie kupujac paczki kebaby i inne pysznosci :)

justyna14, Acikk, Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzeba mieć coś od życia :D ja bym z chęcią przytulila jakiegoś kebabika :D

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a boczki rosna ale jak tu odmowkc jam on tak ladnie pachnie a paczek z tofii do kawki mmm :P Ale od lutego biore sie za silownie trzeba zaczac wychodzic do ludzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:31

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przez Ciebie ciągle mysle o tym kebabie :D
    A jestem taka głodna bo jeszcze dziś nie jadłam :P

Mi$ia26, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swiezy pachniutki na cienkim ciescie pychaaaa mowie ci wez telefon i sie nie wachaj :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam te czopki na kolke viburcol, dalismy malej wczoraj polwke bo znowu plakala nie mogla zasnac i po 5 minutach odleciala :-) w nocy na jedzenie wstawala standardowo .

ajemy jej od wtorku nystatyne czyscimy nia tez jezyk a plesniawke ma juz nawet na usteczkach od wewnetrznej strony :/ :(

A no i dzisiaj konczymy rowniusienki miesiac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:57

Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:03

Acikk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możliwe żebym już dostała okres? Od tygodnia miałam plamkę na wkładkę i jakiś galaretowaty śluz. A przedwczoraj zaczęło lecieć ze mnie jak z kranu, noszę podpaski "na noc" i boli mnie podbrzusze, jajniki, nerki- tak jak na okres. Nie wiem czy mogę zaaplikować tampona?

No i chyba mnie też dopadły hemoroidy :| napiszcie jeszcze raz co na to świństwo ;>

Zrobiłam Kubie wczoraj pełną butelkę- 125ml i zjadł... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:07

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneoliwki z okrsem to nie wiem nie pamietam jak mialam po pierwszym pporodzie sama mam wizyte u gin za tydzin i beede pytac :D

a na heoroidy ja mam masc procto hemolan , mi omaga pzynajmniej juz nie leci mi krew i moge bez stresu isc na kibelek :D

tez bym zrobila malej butle 120 tak jak psze na puszce ale sie boje, ze bedzie zowu wymiotowac:/ i dajee jej 90 ml co 2,5-3 h a przez tydzien przybrala 350gr :D i zapomnialam sie pochwalic ze wqazy juz 4 kg i ma 57 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:16

Matleena lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię zamówienie w aptece gemini, powiedzcie jaki środek przeciwgorączkowy dla maluszka?

Zielone oliwki w SR mówiła że najlepsze Procto hemolan, lub procto glivenol (czy jak to się pisze) Dziewczyny też o tych pisały.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    polecam te czopki na kolke viburcol, dalismy malej wczoraj polwke bo znowu plakala nie mogla zasnac i po 5 minutach odleciala :-) w nocy na jedzenie wstawala standardowo .

ajemy jej od wtorku nystatyne czyscimy nia tez jezyk a plesniawke ma juz nawet na usteczkach od wewnetrznej strony :/ :(

A no i dzisiaj konczymy rowniusienki miesiac :-)

Ja wczoraj też zauważyłam u swojej pleśniawki. Dziś na 13-tą przejadę się do pediatry żeby coś przepisała na to. Czytałam gdzieś, że ten fiolet (zapomniałam nazwy) pomaga i witamina c.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

rewelka, pati_zuzia, Mama-julka, Aneczka86, aannkkaa, Matleena, Flakonik, MeGi2986, Dżulia, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spacerkamy :) w koncu wypilam ciepła kawkę bo zabrałam ja na spacer w kubku termicznym :D do tego słuchawki na uszy i spacerujemy w rytmie zenka :D jest super :D obczailam Nowa trasę przez Las :D

KASIAG24, aannkkaa, Pchelkaa, ZieloneOliwki, Dżulia, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od wczoraj w szpitalu z malym. Poszła z nim do lekarza bo miał katarek i mi charczał cos i mowie od tego lekarz żeby sprawdzić. Osluchuje go i mówi że jest czysty ale musi dac do szpitala bo takim maluszkom nic nie można dawać ( w niedziele ma miesiąc) no wiec pojechałam i nas zostawili tylko po jaka cholerę dostaje tylko krople do nosa nasivin i tego mu w domu nie mogłam dawać. Z jednej strony rozumiem ze to maleństwo i lepiej dmuchac na zimne ale on ma tylko katarek.
    Konie nie zmienia przychodnie bo to jest chore.. na oczka mu kropelek nie mogła dac bo za mały a t w szpitalu dostaje. To c takich dzieci się nie leczy wg mojej lekarki.
    Wydaje mi się ze w tym szpitalu gorzej dla dziecka które ma katar bo tu wszystkie dzieci albo zapalenie pluc albo oskrzeli..

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja wczoraj też zauważyłam u swojej pleśniawki. Dziś na 13-tą przejadę się do pediatry żeby coś przepisała na to. Czytałam gdzieś, że ten fiolet (zapomniałam nazwy) pomaga i witamina c.

my na pleśniawki dostaliśmy Nystatyne do smarowania

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ