X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    a tego to nie bralam pod uwage... chyba zapisze sie do pediatry jeszcze na jakas konsultacje, mam nadzieje ze nie wezmie mnie za jakąś przewrażlwiona wariatkę bo w tygodniu byłam u niego juz ze trzy razy :P

P.S. boże jak mój adaś pięknie się uśmiecha, szkoda że robi to tylko podczas swojej króciutkiej drzemki :(
    Nie bierz do glowy co se lekarz pomysli. Mozesz i codziennie chodzic jak Cie cos martwi i niepokoi a on ma obawiazek Ci pomoc. Moj pediatra tez stwierszil ze jestem przewrazliwiona ale mu wygarnelam ze dla niego maly to tylko pacjent a dla mnie moje pierwsze dlugo wyczekiwane dziecko wiec niech se daruje zbedne uwagi. Poskutkowalo ;) bedzie dobrze, wkoncu znajdziecie wyjscie i Wasz maluszek bedzie pogodnym brzdacem.
    Pchelkaa wrote:
    My urzedujemy u moich rodzicow- u sasiadow w mieszkaniu obok zapalila sie choinka od lampek i spalilo sie pol mieszkania az u Nas czuc wiec na dwa trzy dni u rodzicow jestesmy a chalupa sie wietrzy. Dobrze ze sasiaf z bloku obok zauwazyl dym bo inaczej nie wiem co by bylo.
    O kurcze to faktycznie niebezpiecznie. Dobrze ze udalo sie w czas zareagowac.

Mama-julka, alisss871 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:35

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek jak juz przegrał walkę to spał 5 godz :) właśnie się stołuje a ja bym taak chciała zeby jeszcze pospal chociaż do 7... :P

Mi$ia26, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje mamusie ! Polecicie mi z allegro jakis fajny kocyk bawełniany dla maluszka ? Te kocyki minky są bawełniane? Bo jak juz mówiłam antek zasypia w owijce zbkoca ale koc 100% poliester przez co mały mi się zgrzewa w nim :/
    Podrzuccie cos sprawdzonego prosimy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ppbidka moj pospal 6 godzin a nawet prawie 7 godz niedawno skonczyl poczestunek i teraz zasypia jak nigdy takze moze zaraz uda mi sie polozyc :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takich przerw...przynajmniej możecie troche sie przespac w miare normalnie. U mnie budzi sie co 2,5godziny takze szalu nie ma :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:42

MeGi2986, justyna14, Ola_45, Mi$ia26, gosia mmr, kwiatakacji lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Justyna, dobry ten wasz dermatolog? Bo ja pilnie potrzebuje z Ala pojsc do dermatologa wlasnie i szukam kogos sensownego.
    pracuje w międzylesiu w CZD, my dostaliśmy namiary z polecenia, zobaczymy efekty po kuracji. Mówiła sensownie a czy pomoże to moge za jakiś czas napisać. My byliśmy u dr Chrupek

akira lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tobi dziś pierwszy raz przespał 3,5 h ciągiem!!! Szaleństwo!!! Po 2 h usypianiu :)

Lilianna wiem co czujesz... Mój też normalnie to max 2,5 h, i marzę żeby przespał chociaż 4 wtedy można się już wysłać :) teraz znowu na cycu i jak dobrze pójdzie to do 11-12 może nie spać :p ale mama ma dobry humor więc na pewno coś się spieprzy :)

My używamy dady i pampersow na zmianę, na noc dady by nie wytrzymały, młody dużo sika, kupilam też babydream ale to 3 bo w promocji były i jeszcze nie używałam.

Acikk minky to takie polarowe jest więc może być gorąco Antkowi.

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha specjalnym sposobem :D mojego też, u nas to skupianie to wręcz rytuał :P no ale coz w koncu jestem na urlopie :D

Tak swoją droga... Chciałabym poznać tego co to coś macierzyńskiego nazwał URLOPEM co to kuwa ma z urlopem wspólnego :D? Zwiększenie etatu z jednego do trzech to taak, ale urlop :D? WTF :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea4e414de80b.jpg

:) tak mniej więcej to u Mnie wygląda : URLOP :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:41

rewelka, Acikk, MeGi2986, Moniusia89, Ola_45, Mama-julka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pracuje w międzylesiu w CZD, my dostaliśmy namiary z polecenia, zobaczymy efekty po kuracji. Mówiła sensownie a czy pomoże to moge za jakiś czas napisać. My byliśmy u dr Chrupek
    dzieki! Czy dlugo czekalas na termin w czd czy byliscie prywatnie? Bo patrze w sieci i nie widze, by gdzies prywatnie przyjmowala

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Justyna dokładnie ;)

Jejku antek spał od 23-4 i potem bez marudzenia od 5 do teraz, coz za szaleństwo ze strony mojego syna !!!

alicja_, MeGi2986, justyna14, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea4e414de80b.jpg

:) tak mniej więcej to u Mnie wygląda : URLOP :)

jeszcze tylko brakuje siat z zakupami :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Matleena, napisz coś więcej jak zrobiłaś trik z tym termometrem?

Moja pediatra mówiła, że powinno się wsadzić końcówkę termometru do pupy i nacisnąć nią na dolną ściankę odbytu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:11

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak pieczecie o tym termometrze... :D ale nie wkladacie tych bez dotykowych :D? Haha taki głupi żart :P

Mnie to jakos przeraża wolę jednak czopka :D

alicja_, Moniusia89, Ola_45, Pchelkaa, ZieloneOliwki, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spotkałyście się może z karmieniem przez sen ? Ja o tym pierwszy raz czytałam w książce "zaklinaczka dzieci" i to olałam, ale wczoraj nasz pediatra sam zasugerował ze spokojnie można karmić przez sen. Że czasem dziecko bardzo mocno śpi i wtedy odrchy mu sie wyłączają, ale poza tym że powinno się udać.

Nawet spróbowałam: Mimo że podrażniałam mu policzki i wargi to nie chciał ciągnąć ani z piersi ani z butli (odciągnięte mleko). Próbowałyście może?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ją wczoraj Antka karmilam przez sen bo przespał czas jedzenia a musieliśmy jechać do gina i nie mogłam tyle mu dać czekać :D zjadł 60 ml i spal dalej nawet mu się nie odbiło :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    dzieki! Czy dlugo czekalas na termin w czd czy byliscie prywatnie? Bo patrze w sieci i nie widze, by gdzies prywatnie przyjmowala
    przjmuje prywatnie też tam, tylko w przychodni - kolmed - znajdz stronę www i tam jest nr telefonu.na nfz mamy skierowanie ale nie udało mi się dodzwonić w ogóle.

akira lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ