X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    a tego to nie bralam pod uwage... chyba zapisze sie do pediatry jeszcze na jakas konsultacje, mam nadzieje ze nie wezmie mnie za jakąś przewrażlwiona wariatkę bo w tygodniu byłam u niego juz ze trzy razy :P

P.S. boże jak mój adaś pięknie się uśmiecha, szkoda że robi to tylko podczas swojej króciutkiej drzemki :(
    Nie bierz do glowy co se lekarz pomysli. Mozesz i codziennie chodzic jak Cie cos martwi i niepokoi a on ma obawiazek Ci pomoc. Moj pediatra tez stwierszil ze jestem przewrazliwiona ale mu wygarnelam ze dla niego maly to tylko pacjent a dla mnie moje pierwsze dlugo wyczekiwane dziecko wiec niech se daruje zbedne uwagi. Poskutkowalo ;) bedzie dobrze, wkoncu znajdziecie wyjscie i Wasz maluszek bedzie pogodnym brzdacem.
    Pchelkaa wrote:
    My urzedujemy u moich rodzicow- u sasiadow w mieszkaniu obok zapalila sie choinka od lampek i spalilo sie pol mieszkania az u Nas czuc wiec na dwa trzy dni u rodzicow jestesmy a chalupa sie wietrzy. Dobrze ze sasiaf z bloku obok zauwazyl dym bo inaczej nie wiem co by bylo.
    O kurcze to faktycznie niebezpiecznie. Dobrze ze udalo sie w czas zareagowac.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:35

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek jak juz przegrał walkę to spał 5 godz :) właśnie się stołuje a ja bym taak chciała zeby jeszcze pospal chociaż do 7... :P

nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje mamusie ! Polecicie mi z allegro jakis fajny kocyk bawełniany dla maluszka ? Te kocyki minky są bawełniane? Bo jak juz mówiłam antek zasypia w owijce zbkoca ale koc 100% poliester przez co mały mi się zgrzewa w nim :/
    Podrzuccie cos sprawdzonego prosimy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ppbidka moj pospal 6 godzin a nawet prawie 7 godz niedawno skonczyl poczestunek i teraz zasypia jak nigdy takze moze zaraz uda mi sie polozyc :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takich przerw...przynajmniej możecie troche sie przespac w miare normalnie. U mnie budzi sie co 2,5godziny takze szalu nie ma :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:42

nick nieaktualny, justyna14, Ola_45, nick nieaktualny, gosia mmr, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Justyna, dobry ten wasz dermatolog? Bo ja pilnie potrzebuje z Ala pojsc do dermatologa wlasnie i szukam kogos sensownego.
    pracuje w międzylesiu w CZD, my dostaliśmy namiary z polecenia, zobaczymy efekty po kuracji. Mówiła sensownie a czy pomoże to moge za jakiś czas napisać. My byliśmy u dr Chrupek

akira lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tobi dziś pierwszy raz przespał 3,5 h ciągiem!!! Szaleństwo!!! Po 2 h usypianiu :)

Lilianna wiem co czujesz... Mój też normalnie to max 2,5 h, i marzę żeby przespał chociaż 4 wtedy można się już wysłać :) teraz znowu na cycu i jak dobrze pójdzie to do 11-12 może nie spać :p ale mama ma dobry humor więc na pewno coś się spieprzy :)

My używamy dady i pampersow na zmianę, na noc dady by nie wytrzymały, młody dużo sika, kupilam też babydream ale to 3 bo w promocji były i jeszcze nie używałam.

Acikk minky to takie polarowe jest więc może być gorąco Antkowi.

Matleena lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha specjalnym sposobem :D mojego też, u nas to skupianie to wręcz rytuał :P no ale coz w koncu jestem na urlopie :D

Tak swoją droga... Chciałabym poznać tego co to coś macierzyńskiego nazwał URLOPEM co to kuwa ma z urlopem wspólnego :D? Zwiększenie etatu z jednego do trzech to taak, ale urlop :D? WTF :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea4e414de80b.jpg

:) tak mniej więcej to u Mnie wygląda : URLOP :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:41

rewelka, Acikk, nick nieaktualny, Moniusia89, Ola_45, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • akira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pracuje w międzylesiu w CZD, my dostaliśmy namiary z polecenia, zobaczymy efekty po kuracji. Mówiła sensownie a czy pomoże to moge za jakiś czas napisać. My byliśmy u dr Chrupek
    dzieki! Czy dlugo czekalas na termin w czd czy byliscie prywatnie? Bo patrze w sieci i nie widze, by gdzies prywatnie przyjmowala

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Justyna dokładnie ;)

Jejku antek spał od 23-4 i potem bez marudzenia od 5 do teraz, coz za szaleństwo ze strony mojego syna !!!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14, Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea4e414de80b.jpg

:) tak mniej więcej to u Mnie wygląda : URLOP :)

jeszcze tylko brakuje siat z zakupami :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Matleena, napisz coś więcej jak zrobiłaś trik z tym termometrem?

Moja pediatra mówiła, że powinno się wsadzić końcówkę termometru do pupy i nacisnąć nią na dolną ściankę odbytu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:11

Matleena lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak pieczecie o tym termometrze... :D ale nie wkladacie tych bez dotykowych :D? Haha taki głupi żart :P

Mnie to jakos przeraża wolę jednak czopka :D

nick nieaktualny, Moniusia89, Ola_45, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spotkałyście się może z karmieniem przez sen ? Ja o tym pierwszy raz czytałam w książce "zaklinaczka dzieci" i to olałam, ale wczoraj nasz pediatra sam zasugerował ze spokojnie można karmić przez sen. Że czasem dziecko bardzo mocno śpi i wtedy odrchy mu sie wyłączają, ale poza tym że powinno się udać.

Nawet spróbowałam: Mimo że podrażniałam mu policzki i wargi to nie chciał ciągnąć ani z piersi ani z butli (odciągnięte mleko). Próbowałyście może?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ją wczoraj Antka karmilam przez sen bo przespał czas jedzenia a musieliśmy jechać do gina i nie mogłam tyle mu dać czekać :D zjadł 60 ml i spal dalej nawet mu się nie odbiło :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    dzieki! Czy dlugo czekalas na termin w czd czy byliscie prywatnie? Bo patrze w sieci i nie widze, by gdzies prywatnie przyjmowala
    przjmuje prywatnie też tam, tylko w przychodni - kolmed - znajdz stronę www i tam jest nr telefonu.na nfz mamy skierowanie ale nie udało mi się dodzwonić w ogóle.

akira lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ