X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas dziś minus 3 i lazilusnt 1,5 godz :) nie chuchaj tak na dziecko niech się hartuje :) nie mowie żebyś z nim cisla na pizgawice albo na minus 20 ale tak to nic mu nie będzie :)
    Od poniedziałku zaczniemy :p

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zaczyna płakać jak ma za mocno oslonieta buzie i jest jej za ciepło :-) może u Ciebie to tez jest przyczyna :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:59

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Moja zaczyna płakać jak ma za mocno oslonieta buzie i jest jej za ciepło :-) może u Ciebie to tez jest przyczyna :-)

Wogóle mu buzi nie przykrywam. Zawsze sie wścieka przy ubieraniu kombinezonu no a póżniej w wózku tez raczej zawsze płacze. Moze jak bym dłuzej pochodziła to by się uspokoił. Ile wy chodzicie ?

moniek90 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Kilka razy byliśmy z mężem więc w domu go non stop nie trzymam, i nie wiem sama na co czekam logistycznie ciężko bo na 3 piętrze mieszkam :/

Ja na czwartym i daje rade :-D maz mi wozek wyciaga przed praca wozek z piwnicy

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja na czwartym i daje rade :-D maz mi wozek wyciaga przed praca wozek z piwnicy

Gdzieś na klatkę? u mnie w klatce nie ma miejsca kompletnie, a mąż do pracy ma na 7 albo 10, właśnie zastanawiam się żebyśmy w piwnicy trzymali, ale nie wiem czy nie przejdzie specyficznym zapachem piwnicznym, (wiem wynajduje problemy tam gdzie ich nie ma:P)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, ja zawsze biorę małego po jedzeniu i przewinietego by nic mu nie przeszkadzało i zawsze jest spokojny. Spacerujemy tyle żeby nie przekroczyć czasu w którym może być głodny. Jak jest dobra pogda to godzinę, poltorej do dwóch. Lips może małemu za ciepło lub za zimno. Dajezz mu smoczek?

Mój smoczek i wózek i dziecka nie ma. Nie zawsze śpi ale nigdy nie płacze.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Pchełkaa a skąd wiesz ze szuka? Budzisz się bo Mała sie wierci czy ustawiasz budzik? Nie zmieniasz w nocy pampersa?

Ja w nocy zawsze robie tak że jak mały się wybudza to zaczyna kwilić, budzę się, odwijam z kokonu, przebieram mu pampersa, ubieram w kokon, i wtedy karmię. Tylko ze On wtedy już jest kompletnie wybudzony. Czyli jak powinnam zrobić zeby się udało nakarmić przez sen?

Budze sie jak sie kreci. Pampersa czasami zmieniam jak czuje ze pelny ale to nad ranem ok 6, ale kup nie robi w nocy wiec na szybko zmieniam i nawet sie nie wybudza. U Mas o tyle latwiej ze spi z Nami w lozku wiec czuje kazdy jej ruch. Dodatkowo bardzo dlugo sie wybudza i zeby doprowadzic do wybudzenia to musialabym dlugo czekac, a tak to szybko do piersi ja. Wybudza sie 2 razy w nocy.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Gdzieś na klatkę? u mnie w klatce nie ma miejsca kompletnie, a mąż do pracy ma na 7 albo 10, właśnie zastanawiam się żebyśmy w piwnicy trzymali, ale nie wiem czy nie przejdzie specyficznym zapachem piwnicznym, (wiem wynajduje problemy tam gdzie ich nie ma:P)

Tylko troszkę :D ja mam fajnie bo mam w piwnicy a z piwnicy wjezdzam do garażu podziemnego i wyjezdzam przez garaż :D a tak to w aucie bym trzymała gdybym nie miała jak.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A jak dziecko płacze na spacerze to spacerujecie czy uciekacie do domu? BO my narazie spacerujemy w okolicy domku bo mały często zaczyna płakać. W sumie to my pewnie zbyt krótko spcerujemy bo około 15 minut tylko. Jakoś się boje dłuzej.

Mi na 15 min nie oplacaloby sie wychodzic ;-) spacerujemy min godzine. Jesli zaczyna poplakiwac to bujam wozkiem, ale raz mi sie to zdarzylo.

• lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Lips, ja zawsze biorę małego po jedzeniu i przewinietego by nic mu nie przeszkadzało i zawsze jest spokojny. Spacerujemy tyle żeby nie przekroczyć czasu w którym może być głodny. Jak jest dobra pogda to godzinę, poltorej do dwóch. Lips może małemu za ciepło lub za zimno. Dajezz mu smoczek?

Mój smoczek i wózek i dziecka nie ma. Nie zawsze śpi ale nigdy nie płacze.

No właśnie Dawidek nie chce smoczka. Wiem ze pewnie by rozwiązał problem bo by się zajął ssaniem. No ale nie potrafie go nauczyc... Wypluwa, ma odruch wymiotny itd. Mam smoczek aventu i mam i jakos mu nie pasują.

CO do ubierania to ma : body, spodenki, bluzę polarową, kombinezon, czapeczke i kocyk na wierzch.

Nadulka wrote:
    tak jest lekko elastyczny, nie kudłaci się i ja jestem zadowolona z tym, że lada moment będzie pewnie za mały a nie wiem czy są rozmiary większe i teraz zamówiłam te otulaczki
    http://allegro.pl/otulaczek-bawelniany-kocyk-2szt-100x120-motherhood-i5433628017.html

Napisz jak z jakoscią jak już je bedziesz miała. Całkiem fajnie wyglądają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:25

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Tak na klatce, jest mega ciasno ale chu mnie to obchodzi, sasiedzi nie protestuja a i sami zostawiaja rowery itp. Mynw piwnicy przykrywamy narzuta wozek, moze i troche przejdzie zapachem specyficznym ale przeciez na spacerze wywietrzeje :-)

Lips fajny kocyk na 1 zdj ten rozowy w warkocze, pamietasz gdzie kupilas?

• lips Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Budze sie jak sie kreci. Pampersa czasami zmieniam jak czuje ze pelny ale to nad ranem ok 6, ale kup nie robi w nocy wiec na szybko zmieniam i nawet sie nie wybudza. U Mas o tyle latwiej ze spi z Nami w lozku wiec czuje kazdy jej ruch. Dodatkowo bardzo dlugo sie wybudza i zeby doprowadzic do wybudzenia to musialabym dlugo czekac, a tak to szybko do piersi ja. Wybudza sie 2 razy w nocy.

Spróbuje w nocy go nie przewijać i nie rozwijać kokonu, moze sie uda :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez okolo godziny spacerujemy wole hartowac od malego :) A ja wacze z malym zeby sam usna w lozeczku ale musialam polozyc pieluszke na twarz i narazie rezultatu brak ale moze wkoncu padnie a ja bede mogla zrobic jakis obiadek :) Wiecie co ze ja glupia nie pomysalam zeby wziasc na spacer sluchawki i suchac muzyczki bo tak to sie strasznie nude chodzac sama :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    My tez okolo godziny spacerujemy wole hartowac od malego :) A ja wacze z malym zeby sam usna w lozeczku ale musialam polozyc pieluszke na twarz i narazie rezultatu brak ale moze wkoncu padnie a ja bede mogla zrobic jakis obiadek :) Wiecie co ze ja glupia nie pomysalam zeby wziasc na spacer sluchawki i suchac muzyczki bo tak to sie strasznie nude chodzac sama :)

A ja jestem dziwna i boje sie chodzic ze sluchawkami, ze czegos nie uslysze i ktos lub cos mnie walnie :-D

justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ja jestem dziwna i boje sie chodzic ze sluchawkami, ze czegos nie uslysze i ktos lub cos mnie walnie :-D

Możesz włożyć do jednego ucha :) Ja zawsze tak w sklepach chodziłam, i wszystko słychać w około i muzykę też :)
    Nie boisz się że ktoś ci ukradnie wózek? Ja się tego obawiam.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spacerujemy 2 czasme 3 razy dziennie, troche z przymusu :) najpierw wychodzimy ok 8.30 do przedszkola zaprowadzic Gabrysia i w domu jestesmy o9.30 i pozniej o 11.30 idziemy go odebrac i jestesmy o 12.30 w domku, a jak jest ladna pogoda to biore chlopakow po drzemce na spacer, kazdy zadowolony :)

Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Wogóle mu buzi nie przykrywam. Zawsze sie wścieka przy ubieraniu kombinezonu no a póżniej w wózku tez raczej zawsze płacze. Moze jak bym dłuzej pochodziła to by się uspokoił. Ile wy chodzicie ?
    Przypadkowo polubiłam :-/
    Moja tez przy ubieraniu placze. W wózku czasem tez ale ujade kilka metrów to się uspokaja. Kilka wstrząsów i spokój :-) spacerujemy godzinę :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper nienawidzi ubierania zawsze placze jak tylko zaczynam ale wloze go do wozka i spokoj zawsze idziemy po jedzonku :) Noi niestety pielucha przegrala i trzeba bylo ululac ksiecia :)

Pchelka ja sie strasznie nudze na tych spacerach tym bardziej ze u nas nie ma nawet gdzie isc same ulice bez chodnikow a jak juz sa to kolo glownej gdzie mase tirow i samochodow jezdzi To wypadaoby jakos sobie ten czas umilic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale ja nawet na początku połogu tak nie krwawiłam, jak teraz ze mnie leci. No i ten ból podbrzusza...
    Jak Was dopadły hemoroidy to tylko czułyście kulkę, czy Was swędziało albo coś? Bo ja przy myciu dzisiaj zauważyłam że coś tam mam, poza tym ani nie krwawi ani nie swędzi i nie wiem czy to na pewno hemoroidy?

Ja też bym się bała zostawić wózek na klatce bo na pewno by mi wynieśli :D
    Rewelka, w domu trzymaj gondolę a stelaż w aucie i po problemie ;)
    Ja ubieram body z długim rękawem, półśpiochy, skarpety, ciepłą bluzę lub pajaca, dwie czapki, kombinezon i wkładam w śpiwór w wózku. Płacze przy ubieraniu ale wkładam smoczek i w wózku już jest cisza :) I też po jedzeniu albo jak się przebudzi to daję wodę i wtedy idziemy, wracamy w okolicach pory jedzenia. Ja łażę sama i sobie rozmyślam, czasem coś poskrzeczy mały ale zazwyczaj to przez spadającą na oczy czapkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:03

‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ