X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    kurde podoba mi sie chusta Little Frog ale widze, ze Wy z jednej strony zamawiacie...
    Hej
    ja mam teraz pożyczoną chustę bawełnianą Little Frog i jestem super zadowolona, zamówiłam dokładnie taką jak pożyczyłam - 100 % bawełna, taką grubszą. Bardzo fajnie się mota szczególnie osobie początkującej.

Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha Oliwki mojmu tez ta czapka spada na oczy spaceruje po paru minutach zagladam a tam czapka prawie do nosa spuszczona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry. Też przepisała mi nystatynę z tym, że nie bardzo mam chęć podawać bo jest to antybiotyk. Więc w razie ostateczności mam podać. Póki co mam jeszcze spróbować żel aftargent (jakaś nowość dla dzieci od 0)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:04

Pchelkaa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spaceruje jak jest poniżej - 5. Przeważnie raz dziennie idziemy na spacerek.

Nadulka ale Emma już duża dziewczynka:) śliczna.

Chichibi, Asiowa super sesje dziewczynek <3

Marianna też kochaniutka:) kwiatkami gdzie kupiłaś ta opaskę fioletowa? Bo ja uwielbiam takie opaski dla dziewczynek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:26

Nadulka, Asiowa, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia i jej przeciąganie z rana
    http://iv.pl/images/8354132756256256123.jpg
    Przepraszam że takie duże zdjęcie ale nie umiem zmniejszyć rozmiaru na telefonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01

pati_zuzia, rewelka, Aneczka86, Nadulka, Kourtney, MeGi2986, Dżulia, Moniusia89, bella88, Suerte, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uśmiech Kasieńki
    http://iv.pl/images/2213480020122519424.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01

pati_zuzia, rewelka, Aneczka86, Nadulka, Kourtney, MeGi2986, Dżulia, Moniusia89, bella88, Suerte, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Blair lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jaka macie temp. W domu ze Julka taka gola? :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    A my od wczoraj w szpitalu z malym. Poszła z nim do lekarza bo miał katarek i mi charczał cos i mowie od tego lekarz żeby sprawdzić. Osluchuje go i mówi że jest czysty ale musi dac do szpitala bo takim maluszkom nic nie można dawać ( w niedziele ma miesiąc) no wiec pojechałam i nas zostawili tylko po jaka cholerę dostaje tylko krople do nosa nasivin i tego mu w domu nie mogłam dawać. Z jednej strony rozumiem ze to maleństwo i lepiej dmuchac na zimne ale on ma tylko katarek.
    Konie nie zmienia przychodnie bo to jest chore.. na oczka mu kropelek nie mogła dac bo za mały a t w szpitalu dostaje. To c takich dzieci się nie leczy wg mojej lekarki.
    Wydaje mi się ze w tym szpitalu gorzej dla dziecka które ma katar bo tu wszystkie dzieci albo zapalenie pluc albo oskrzeli..
    Mój mały złapał katar w 3 tygodniu życia, dostał krople do nosa, tylko, że zakrapia się z głową pochyloną w dół i robiłam mu inhalacje z soli fizjologicznej, potem jeszcze odciągałam fridą to i owo. Nikt mi o szpitalu nic nie mówił. Bez sensu że Was tam trzymają, jeszcze coś złapiecie.

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
    Ogólnie zastanawiam się jak spędzają czas Wasze maleństwa? Bo mój w zasadzie śpi, je i cierpi z powodu brzuszka. Za bardzo nie udaje mi się zaplanować jego aktywności, tak jak piszą choćby w "Języku niemowląt" dlatego zastanawiam się, jak to u Was wygląda?

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Flakonik jaka macie temp. W domu ze Julka taka gola? :D
    U nas 22stopnie a mają potowki. Zawsze się nim pojawiają jak są grubiej ubrane dlatego potem wietrzymy przez chwilę chociaż. A na zdj akurat nie ujęto kocyki ale spryciula go skutecznie odwołała :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:01

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
    Ogólnie zastanawiam się jak spędzają czas Wasze maleństwa? Bo mój w zasadzie śpi, je i cierpi z powodu brzuszka. Za bardzo nie udaje mi się zaplanować jego aktywności, tak jak piszą choćby w "Języku niemowląt" dlatego zastanawiam się, jak to u Was wygląda?
    U nas dużo snu ale też coraz więcej aktywności. Brzuszków problemy szczęściem nas omijają. Dużo czasu spędzają na macie, czytamy książeczki, jakieś zabawy. Czasami zostawiam je tak chwilkę same i obserwuje jak leżą obok siebie i się obserwują poznają nawzajem ;) uśmiechają się do siebie albo język pokazują. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:56

gosia mmr, Nadulka, Mi$ia26, justyna14, Ola_45, MeGi2986, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ja jestem dziwna i boje sie chodzic ze sluchawkami, ze czegos nie uslysze i ktos lub cos mnie walnie :-D
    mam tak samo, ale ja po darzeniu które miało miejsce u mnie, jedna pijana babeczka jechała sobie chodnikiem, którym ja wcześniej z dzieckiem szłam :/ Różnica w czasie ok 30 min, byłam w ciąży z Polą a w wózku Olek. Pani zatrzymała się na innym aucie, więc mnie i dzieci by pewnie rozjechała. Aż mam ciarki jak to wspominam.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kacper nienawidzi ubierania zawsze placze jak tylko zaczynam ale wloze go do wozka i spokoj zawsze idziemy po jedzonku :) Noi niestety pielucha przegrala i trzeba bylo ululac ksiecia :)

Pchelka ja sie strasznie nudze na tych spacerach tym bardziej ze u nas nie ma nawet gdzie isc same ulice bez chodnikow a jak juz sa to kolo glownej gdzie mase tirow i samochodow jezdzi To wypadaoby jakos sobie ten czas umilic :)
    a byliście u pediatry? bo zazwyczaj jest tak, że jak dziecko ryczy przy każdym ubieraniu, przy czapeczce to ma właśnie diagnozowane wzmożone napięcie na barkach. U mnie tak było z Olkiem. Samo praktycznie przeszło ale takie były początkowe objawy. Po prostu dziecko ból odczuwało, bo mięśnie skulone.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    u nas podobnie, Pola dyktuje co i jak, bo jak karmię na żądanie to ciężko coś zaplanować. Kąpiel jest o stałej porze, pobudka i wieczorne kładzenie się już na noc spać a tak to jak wyjdzie tak jest. O! jeszcze spacerki są regularnie, bo po pierwszej drzemce Olka

gosia mmr lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna byismy na szczepieniu i doktor patrzyl na malego ale nic nie mowil a ja nie pomyslalam zeby o to zapytac :/

• lilianna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nikola idzie dziś na rekord... Nie śpi od 11, tzn. co godzinę drzemie po 15min.a marudna dzisiaj że masakra. Do tego chce jeść co godzinę a z cyca ciągnie nawet po 20min. Aż boje się nocy... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Moja Nikola idzie dziś na rekord... Nie śpi od 11, tzn. co godzinę drzemie po 15min.a marudna dzisiaj że masakra. Do tego chce jeść co godzinę a z cyca ciągnie nawet po 20min. Aż boje się nocy... :-\

Mój tak ma od 13, teraz też na cycu jest, pospał pół godziny i znowu jeść

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny jak bawicie się z dzieckiem bo ja chyba jestem beznadziejna w tym. Mój jak nie śpi czyli przez większość dnia to płacze i sam nie poleży ani chwili. Śpiewam czytam bajki ale on tylko płacze :(
    oj ja jestem gorsza, bo u nas Olek zajmuje tyle czasu że z Polą kontakty po za karmieniem przewijaniem i usypianiem kończą się na ćwiczeniach i pogadankach :/ niestety na zabawy brak czasu i czytanie bajek :/

7w3d 💔
‹‹ 2381 2382 2383 2384 2385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ