Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
HejSuerte wrote:kurde podoba mi sie chusta Little Frog ale widze, ze Wy z jednej strony zamawiacie...
ja mam teraz pożyczoną chustę bawełnianą Little Frog i jestem super zadowolona, zamówiłam dokładnie taką jak pożyczyłam - 100 % bawełna, taką grubszą. Bardzo fajnie się mota szczególnie osobie początkującej.
Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie spaceruje jak jest poniżej - 5. Przeważnie raz dziennie idziemy na spacerek.
Nadulka ale Emma już duża dziewczynka:) śliczna.
Chichibi, Asiowa super sesje dziewczynek
Marianna też kochaniutka:) kwiatkami gdzie kupiłaś ta opaskę fioletowa? Bo ja uwielbiam takie opaski dla dziewczynek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:26
Nadulka, Asiowa, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulia i jej przeciąganie z rana
http://iv.pl/images/8354132756256256123.jpg
Przepraszam że takie duże zdjęcie ale nie umiem zmniejszyć rozmiaru na telefonieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01
pati_zuzia, rewelka, Aneczka86, Nadulka, Kourtney, MeGi2986, Dżulia, Moniusia89, bella88, Suerte, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI uśmiech Kasieńki
http://iv.pl/images/2213480020122519424.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01
pati_zuzia, rewelka, Aneczka86, Nadulka, Kourtney, MeGi2986, Dżulia, Moniusia89, bella88, Suerte, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Blair lubią tę wiadomość
-
Mój mały złapał katar w 3 tygodniu życia, dostał krople do nosa, tylko, że zakrapia się z głową pochyloną w dół i robiłam mu inhalacje z soli fizjologicznej, potem jeszcze odciągałam fridą to i owo. Nikt mi o szpitalu nic nie mówił. Bez sensu że Was tam trzymają, jeszcze coś złapiecie.aannkkaa wrote:A my od wczoraj w szpitalu z malym. Poszła z nim do lekarza bo miał katarek i mi charczał cos i mowie od tego lekarz żeby sprawdzić. Osluchuje go i mówi że jest czysty ale musi dac do szpitala bo takim maluszkom nic nie można dawać ( w niedziele ma miesiąc) no wiec pojechałam i nas zostawili tylko po jaka cholerę dostaje tylko krople do nosa nasivin i tego mu w domu nie mogłam dawać. Z jednej strony rozumiem ze to maleństwo i lepiej dmuchac na zimne ale on ma tylko katarek.
Konie nie zmienia przychodnie bo to jest chore.. na oczka mu kropelek nie mogła dac bo za mały a t w szpitalu dostaje. To c takich dzieci się nie leczy wg mojej lekarki.
Wydaje mi się ze w tym szpitalu gorzej dla dziecka które ma katar bo tu wszystkie dzieci albo zapalenie pluc albo oskrzeli..

-
Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
Ogólnie zastanawiam się jak spędzają czas Wasze maleństwa? Bo mój w zasadzie śpi, je i cierpi z powodu brzuszka. Za bardzo nie udaje mi się zaplanować jego aktywności, tak jak piszą choćby w "Języku niemowląt" dlatego zastanawiam się, jak to u Was wygląda?
-
nick nieaktualnyU nas 22stopnie a mają potowki. Zawsze się nim pojawiają jak są grubiej ubrane dlatego potem wietrzymy przez chwilę chociaż. A na zdj akurat nie ujęto kocyki ale spryciula go skutecznie odwołałamoniek90 wrote:Flakonik jaka macie temp. W domu ze Julka taka gola?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:01
moniek90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas dużo snu ale też coraz więcej aktywności. Brzuszków problemy szczęściem nas omijają. Dużo czasu spędzają na macie, czytamy książeczki, jakieś zabawy. Czasami zostawiam je tak chwilkę same i obserwuje jak leżą obok siebie i się obserwują poznają nawzajemgosia mmr wrote:Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
Ogólnie zastanawiam się jak spędzają czas Wasze maleństwa? Bo mój w zasadzie śpi, je i cierpi z powodu brzuszka. Za bardzo nie udaje mi się zaplanować jego aktywności, tak jak piszą choćby w "Języku niemowląt" dlatego zastanawiam się, jak to u Was wygląda?
uśmiechają się do siebie albo język pokazują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:56
gosia mmr, Nadulka, Mi$ia26, justyna14, Ola_45, MeGi2986, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
mam tak samo, ale ja po darzeniu które miało miejsce u mnie, jedna pijana babeczka jechała sobie chodnikiem, którym ja wcześniej z dzieckiem szłamPchelkaa wrote:A ja jestem dziwna i boje sie chodzic ze sluchawkami, ze czegos nie uslysze i ktos lub cos mnie walnie

Różnica w czasie ok 30 min, byłam w ciąży z Polą a w wózku Olek. Pani zatrzymała się na innym aucie, więc mnie i dzieci by pewnie rozjechała. Aż mam ciarki jak to wspominam.
7w3d 💔 -
a byliście u pediatry? bo zazwyczaj jest tak, że jak dziecko ryczy przy każdym ubieraniu, przy czapeczce to ma właśnie diagnozowane wzmożone napięcie na barkach. U mnie tak było z Olkiem. Samo praktycznie przeszło ale takie były początkowe objawy. Po prostu dziecko ból odczuwało, bo mięśnie skulone.Mi$ia26 wrote:Kacper nienawidzi ubierania zawsze placze jak tylko zaczynam ale wloze go do wozka i spokoj zawsze idziemy po jedzonku
Noi niestety pielucha przegrala i trzeba bylo ululac ksiecia 
Pchelka ja sie strasznie nudze na tych spacerach tym bardziej ze u nas nie ma nawet gdzie isc same ulice bez chodnikow a jak juz sa to kolo glownej gdzie mase tirow i samochodow jezdzi To wypadaoby jakos sobie ten czas umilic
7w3d 💔 -
u nas podobnie, Pola dyktuje co i jak, bo jak karmię na żądanie to ciężko coś zaplanować. Kąpiel jest o stałej porze, pobudka i wieczorne kładzenie się już na noc spać a tak to jak wyjdzie tak jest. O! jeszcze spacerki są regularnie, bo po pierwszej drzemce Olkagosia mmr wrote:Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
gosia mmr lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
lilianna wrote:Moja Nikola idzie dziś na rekord... Nie śpi od 11, tzn. co godzinę drzemie po 15min.a marudna dzisiaj że masakra. Do tego chce jeść co godzinę a z cyca ciągnie nawet po 20min. Aż boje się nocy...

Mój tak ma od 13, teraz też na cycu jest, pospał pół godziny i znowu jeść -
oj ja jestem gorsza, bo u nas Olek zajmuje tyle czasu że z Polą kontakty po za karmieniem przewijaniem i usypianiem kończą się na ćwiczeniach i pogadankachMoniusia89 wrote:Dziewczyny jak bawicie się z dzieckiem bo ja chyba jestem beznadziejna w tym. Mój jak nie śpi czyli przez większość dnia to płacze i sam nie poleży ani chwili. Śpiewam czytam bajki ale on tylko płacze

niestety na zabawy brak czasu i czytanie bajek
7w3d 💔