Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    kurde podoba mi sie chusta Little Frog ale widze, ze Wy z jednej strony zamawiacie...
    Hej
    ja mam teraz pożyczoną chustę bawełnianą Little Frog i jestem super zadowolona, zamówiłam dokładnie taką jak pożyczyłam - 100 % bawełna, taką grubszą. Bardzo fajnie się mota szczególnie osobie początkującej.

Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha Oliwki mojmu tez ta czapka spada na oczy spaceruje po paru minutach zagladam a tam czapka prawie do nosa spuszczona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pediatry. Też przepisała mi nystatynę z tym, że nie bardzo mam chęć podawać bo jest to antybiotyk. Więc w razie ostateczności mam podać. Póki co mam jeszcze spróbować żel aftargent (jakaś nowość dla dzieci od 0)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:04

Pchelkaa lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spaceruje jak jest poniżej - 5. Przeważnie raz dziennie idziemy na spacerek.

Nadulka ale Emma już duża dziewczynka:) śliczna.

Chichibi, Asiowa super sesje dziewczynek <3

Marianna też kochaniutka:) kwiatkami gdzie kupiłaś ta opaskę fioletowa? Bo ja uwielbiam takie opaski dla dziewczynek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:26

Nadulka, Asiowa, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia i jej przeciąganie z rana
    http://iv.pl/images/8354132756256256123.jpg
    Przepraszam że takie duże zdjęcie ale nie umiem zmniejszyć rozmiaru na telefonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01

pati_zuzia, rewelka, Aneczka86, Nadulka, Kourtney, MeGi2986, Dżulia, Moniusia89, bella88, Suerte, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I uśmiech Kasieńki
    http://iv.pl/images/2213480020122519424.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01

pati_zuzia, rewelka, Aneczka86, Nadulka, Kourtney, MeGi2986, Dżulia, Moniusia89, bella88, Suerte, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Blair lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jaka macie temp. W domu ze Julka taka gola? :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    A my od wczoraj w szpitalu z malym. Poszła z nim do lekarza bo miał katarek i mi charczał cos i mowie od tego lekarz żeby sprawdzić. Osluchuje go i mówi że jest czysty ale musi dac do szpitala bo takim maluszkom nic nie można dawać ( w niedziele ma miesiąc) no wiec pojechałam i nas zostawili tylko po jaka cholerę dostaje tylko krople do nosa nasivin i tego mu w domu nie mogłam dawać. Z jednej strony rozumiem ze to maleństwo i lepiej dmuchac na zimne ale on ma tylko katarek.
    Konie nie zmienia przychodnie bo to jest chore.. na oczka mu kropelek nie mogła dac bo za mały a t w szpitalu dostaje. To c takich dzieci się nie leczy wg mojej lekarki.
    Wydaje mi się ze w tym szpitalu gorzej dla dziecka które ma katar bo tu wszystkie dzieci albo zapalenie pluc albo oskrzeli..
    Mój mały złapał katar w 3 tygodniu życia, dostał krople do nosa, tylko, że zakrapia się z głową pochyloną w dół i robiłam mu inhalacje z soli fizjologicznej, potem jeszcze odciągałam fridą to i owo. Nikt mi o szpitalu nic nie mówił. Bez sensu że Was tam trzymają, jeszcze coś złapiecie.

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
    Ogólnie zastanawiam się jak spędzają czas Wasze maleństwa? Bo mój w zasadzie śpi, je i cierpi z powodu brzuszka. Za bardzo nie udaje mi się zaplanować jego aktywności, tak jak piszą choćby w "Języku niemowląt" dlatego zastanawiam się, jak to u Was wygląda?

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Flakonik jaka macie temp. W domu ze Julka taka gola? :D
    U nas 22stopnie a mają potowki. Zawsze się nim pojawiają jak są grubiej ubrane dlatego potem wietrzymy przez chwilę chociaż. A na zdj akurat nie ujęto kocyki ale spryciula go skutecznie odwołała :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:01

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Mój Kacperek też walczy z brzuszkowymi problemami, już sama nie wiem co robić. Stosujemy espumisan i delicol, ale biedaczek strasznie się męczy. Dzisiaj jak go w chustę zamotałam to trochę się wyciszył.
    Ogólnie zastanawiam się jak spędzają czas Wasze maleństwa? Bo mój w zasadzie śpi, je i cierpi z powodu brzuszka. Za bardzo nie udaje mi się zaplanować jego aktywności, tak jak piszą choćby w "Języku niemowląt" dlatego zastanawiam się, jak to u Was wygląda?
    U nas dużo snu ale też coraz więcej aktywności. Brzuszków problemy szczęściem nas omijają. Dużo czasu spędzają na macie, czytamy książeczki, jakieś zabawy. Czasami zostawiam je tak chwilkę same i obserwuje jak leżą obok siebie i się obserwują poznają nawzajem ;) uśmiechają się do siebie albo język pokazują. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 16:56

gosia mmr, Nadulka, Mi$ia26, justyna14, Ola_45, MeGi2986, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A ja jestem dziwna i boje sie chodzic ze sluchawkami, ze czegos nie uslysze i ktos lub cos mnie walnie :-D
    mam tak samo, ale ja po darzeniu które miało miejsce u mnie, jedna pijana babeczka jechała sobie chodnikiem, którym ja wcześniej z dzieckiem szłam :/ Różnica w czasie ok 30 min, byłam w ciąży z Polą a w wózku Olek. Pani zatrzymała się na innym aucie, więc mnie i dzieci by pewnie rozjechała. Aż mam ciarki jak to wspominam.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kacper nienawidzi ubierania zawsze placze jak tylko zaczynam ale wloze go do wozka i spokoj zawsze idziemy po jedzonku :) Noi niestety pielucha przegrala i trzeba bylo ululac ksiecia :)

Pchelka ja sie strasznie nudze na tych spacerach tym bardziej ze u nas nie ma nawet gdzie isc same ulice bez chodnikow a jak juz sa to kolo glownej gdzie mase tirow i samochodow jezdzi To wypadaoby jakos sobie ten czas umilic :)
    a byliście u pediatry? bo zazwyczaj jest tak, że jak dziecko ryczy przy każdym ubieraniu, przy czapeczce to ma właśnie diagnozowane wzmożone napięcie na barkach. U mnie tak było z Olkiem. Samo praktycznie przeszło ale takie były początkowe objawy. Po prostu dziecko ból odczuwało, bo mięśnie skulone.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    u nas podobnie, Pola dyktuje co i jak, bo jak karmię na żądanie to ciężko coś zaplanować. Kąpiel jest o stałej porze, pobudka i wieczorne kładzenie się już na noc spać a tak to jak wyjdzie tak jest. O! jeszcze spacerki są regularnie, bo po pierwszej drzemce Olka

gosia mmr lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna byismy na szczepieniu i doktor patrzyl na malego ale nic nie mowil a ja nie pomyslalam zeby o to zapytac :/

• lilianna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nikola idzie dziś na rekord... Nie śpi od 11, tzn. co godzinę drzemie po 15min.a marudna dzisiaj że masakra. Do tego chce jeść co godzinę a z cyca ciągnie nawet po 20min. Aż boje się nocy... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Moja Nikola idzie dziś na rekord... Nie śpi od 11, tzn. co godzinę drzemie po 15min.a marudna dzisiaj że masakra. Do tego chce jeść co godzinę a z cyca ciągnie nawet po 20min. Aż boje się nocy... :-\

Mój tak ma od 13, teraz też na cycu jest, pospał pół godziny i znowu jeść

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny jak bawicie się z dzieckiem bo ja chyba jestem beznadziejna w tym. Mój jak nie śpi czyli przez większość dnia to płacze i sam nie poleży ani chwili. Śpiewam czytam bajki ale on tylko płacze :(
    oj ja jestem gorsza, bo u nas Olek zajmuje tyle czasu że z Polą kontakty po za karmieniem przewijaniem i usypianiem kończą się na ćwiczeniach i pogadankach :/ niestety na zabawy brak czasu i czytanie bajek :/

7w3d 💔
‹‹ 2381 2382 2383 2384 2385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ