X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Czy tylko moj synek nie potrafi glowki podniesc jak lezy na brzuszku? Jak lezy i mu nie wychodzi to od razu jest ryk :(
    Ale jak go trzymam do odbicia to juz prawie sam trzyma glowke, kreci nia ciagle i dlugo trzyma w powietrzu.
    Mój robi dokładnie tak samo. Na brzuchu mu sie nie chce, przekeecenie główki to dla niego wysiłek ale przy odbiciu super juz trzyma i sie rozglada. Jak go poloze na kolanach glowka w dol to tez potrafi ladnie podniesc i przytrzymac. My chodzimy na rehabilitacje i fizjoterapeutka mowi ze jest u niego wszystko ok. Po prostu nie wszystkie dzieci to lubia, i dla niektorych lezenie na brzuchu to tylko do odpoczynku. Sproboj na kolanach go polozyc zobaczysz czy tez nie da rady. Ale pociesze Cie, ze moj to leniuszek ale jak chce topotrafi i na brzuchu podniesc glowke czym mbie wczoraj milo zaskoczyl.
    Piegus wrote:
    Może powiecie mi dziewczyny czy wasze dzieciaczki się tak faktycznie podciagaja?
    Moj nie potrafi tak jeszcze, ale ani neurolog ani fizjoterapeutka nie widze w tym jeszcze problemu bo jest malutki. Nie przejmuj sie. A czy oprocz takiego cwiczenia cos ja jeszcze zaniepokoilo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Ponawiam pytanie do dziewczynz chustami ktore nosza swoje pociechy jak zajmujecie sobie w tym czasie czas co robicie ?

Misia, ja sprzątam głownie, myje naczynia, robię pranie, obiad ;) a jak mi w końcu zostanie czasu to zrobię coś dla siebie ;) np poczytam książkę ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia a po czym rozrozniasz przytulanie od lulania :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajnie z ta chusta mooj jak zostaje sam to tylko w lozeczku przy karuzeli polezy troche ale i tak po paru minutach chce mojej uwagi i czasem nie moge nic zrobic :/ Madzia a Antek ci spi w chuscie czy tez jest aktywny ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 23:06

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a dlugo go tak nosisz w tej chuscie w ciągu dnia?
    Bo ja mysle ze mojemu antkowi mogloby się w tej chuscie podobać.

Matlenaa a jak u Was tymkowi podoba się w chuscie?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez by sie wlasnie chyba podobalo bo jak go biore do odbicia w pionie to jest taki zadowolony i ciekawy swiata :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa teraz doczytalam, Twoja mała ma 6800??
    Matko !!!

Ja mysle ze antek by lubił być w chuscie bo usypia jak jest mu ciasno zawsze jak go usypiam to owijam w kocyk i jeszcze rączki przytrzymuje by nimi nie machal :D chyba kupię ta chustę trudno jakoś te 2 stowki przeżyje nasz budżet :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukalam uzywanej ale ceny sa przyblizone do nowych wiec lepiej dolozyc pare dyszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 23:19

• Matleena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:42

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale Kaseńka ma cudny uśmiech. Marianka narazie nieśmiało się uśmiecha. Opaska z H&M.

Nasza mała zasypia bez lulania. Odbijamy ją po jedzeniu i odkładamy. Jak jest marudna to przytulam ją i siedzę z nią tak przez chwilę. U nas nie było z tym problemu,mała nie lubi spać na rękach, jak tylko zaczyna przysypiać to zaczyna się wiercenie i trzeba odłożyć, wtedy dopiero zaśnie.

Rewelka- ja jeszcze nie byłam sama na spacerze.Ja wogóle dopiero drugi dzień byłam sama z małą w domu:)

My spacerujemy do -5 i tak 2-2.5h zanim będzie głodna, ale karmiłam już w kawiarni kilka razy,żeby uniknąć wracania do domu z wyjącą syreną. Ubieramy : body z długim, półśpiochy, skarpetki,sweterek i śpiworek, nogi przykrywamy dodatkowo kocykiem - to na -5.

• Piegus Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Moj nie potrafi tak jeszcze, ale ani neurolog ani fizjoterapeutka nie widze w tym jeszcze problemu bo jest malutki. Nie przejmuj sie. A czy oprocz takiego cwiczenia cos ja jeszcze zaniepokoilo?
    Nie nic więcej nie sprawdzała ale ja też się trochę niepokoje, bo np jak małego karmię to rączka od zewnątrz mu tak zwisa @mam wrażenie że powinien jakoś podkurczac ręce. Tak samo jest jak po prostu się go trzyma na rękach w poziomie. Rączki zwisają tak bez żadnego napięcia w mięśniach...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dawka espumisanu i było ok, potem ulewał za każdym razem i przeszłam znów na delicol. Jest o wiele lepiej.Tyle że teraz podaję regularnie przed każdym karmieniem. Też ulewa, ale znacznie mniej.

Matlna mój to by się tak nie rozkraczył w chuście :-D Jakie wiązanie dla takich maluszków?
    csię skuszę na chustę żeby móc coś dorobić w domu. W przyszłym m-cu zamówie za Waszą radą - bawełnianą skośno krzyżową ;-)

y już byliśmy na spacerach. Pierwszy trwał godzinę bo na kwadrans tylko nie chciałoby mi się wychodzić :-P
    Zieloneoliwki

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

Piegus lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pati zuzia a po czym rozrozniasz przytulanie od lulania :D?
    Przytulam znaczy nie ruszam sie tylko sobie lezy w moich ramionach,bo Gabrysia lulalam znaczy kolysalam I pozniej nie bylo mowy zeby sam zasnal w lozeczku co nie bylo problemem dopoki nie zaczal troche wazyc :) I myslac o przyszlosci musialsm go uczyc zasypiania samemu jak mial 7 miesiecy wczesniej tez jak mial 4,ale wtedy szybko sie poddalam :) I teraz robie to od samego poczatku,pozniej ok 4 miesiaca postaram sie oduczyc smoka choc Maksio go ssie raczej jak ma potrzebe ssania inaczej wypluwa nawet jak placze to sie nie da go uspokoic smokiem,a jego brat uwielbial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Nie nic więcej nie sprawdzała ale ja też się trochę niepokoje, bo np jak małego karmię to rączka od zewnątrz mu tak zwisa @mam wrażenie że powinien jakoś podkurczac ręce. Tak samo jest jak po prostu się go trzyma na rękach w poziomie. Rączki zwisają tak bez żadnego napięcia w mięśniach...
    A czy chwyta Cie za palce? Czy potrafi ściskać piąstki i je rozk£adac? Jesli sie martwisz to idz do dobrego fizjoterapety, zeby obejrzal i ocenil jego stan. Moze i potrzeba jakis cwiczen czy masazy na zmuszenie do pracy miesni raczek jezeli okaze sie ze sa zbyt wiotkie. Moj podczas karmienia lezy rozwalony jak panisko, tak samo spi, a przy odbijaniu raczki ma podkurczone tylko jak stara sie trzymac glowke, czesto tez ma luźno. Tylko ze jak jest aktywny to macha nimi ladnie i uderza np w pileczki zawieszone nad lozeczkiem.Na pewno warto tez zwrocic uwage czy ktoras raczke bardziej oszczedza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 01:35

Piegus, hala123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly to delikutasny chlopak jam niewiem zrobil malego bobka i wstal z takimi pretensjami ze glowa mala przy okazji najadl sie lapczywie pozniej zwymiotowal i sam sobie poprzestawial godziny bo zawsze je nie o1:40 a o prawie 5 hmm i o ktorej panicz teraz bedzie jadl o to jest pytanie ..... :D

• mnk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj spi od 21 a juz po 1 i kurde szkoda mi go budzic a sam wstanie pewnie za pol godziny a ja padam na pysk juz i poszlabym spac :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwyta za palce i trzyma mocno. Wydaje mi się ze ma sporo siły i nie ma różnicy między rączkami. Na pewno pójdę do fizjoterapeuty, bo to poważna sprawa. Dzięki Inso za odpowiedź, nie będę tego lekceważyć. Dostałam od pediatry kilka nazwisk najlepszych specjalistów więc w poniedziałek będę dzwonić. :)

iNso87 lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:42

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:07

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 2383 2384 2385 2386 2387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ