X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie moj syn zasnal o23 i teraz się ibudzil :D Jezu co za szaleństwo a najlepsze że jadł o 21 więc wytrzymał 8 godzin bez jedzenia no dumna jestem z syna :D

Mama-julka, pati_zuzia, Matleena, Pchelkaa, lilianna, Moniusia89, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja żadnych tabletek nie brałam. Po prostu jak mnie cycki bolały to troche sciagalam zeby poluzowac ale tylko do uczucia ulgi. I tak przez kilka dni aż najpier przestały twardniec wiec przestałam ściągać a potem jakby ktos powietrze spuscil ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik to sie wyspalas:-) moja obudzila sie walnela kupe i dalej w kime :-S

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    My się uczymy. Jesteśmy na etapie szlifowania do perfekcji ;-)

To Pchełka opisz prosze jak to robisz.
    Bo my się opieramy na książce zaklinaczka dzieci i sama nie wiem czy jestem na 100% do tego przekonana. Ja odkładam do łóżeczka jak widze ze mały jest śpiący tzn jak zaczynają mu się kleić oczka. Wtedy kładę Dawidka na boku, nachylam się nad nim robie ciiiiiiiii i klepie go po plecach. Czasem zaśnie tak za pierwszym razem a czasem trzeba 15 razy. Dziś bedzie 3 dzień.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Czy tylko moj synek nie potrafi glowki podniesc jak lezy na brzuszku? Jak lezy i mu nie wychodzi to od razu jest ryk :(
    Ale jak go trzymam do odbicia to juz prawie sam trzyma glowke, kreci nia ciagle i dlugo trzyma w powietrzu.

U nas też są problemy żeby na leżąco utrzymać główkę. Tylko tak szarpie od czasu do czasu na góra 2 cm ale nie utrzyma jej w górze dłuzej. Poza tym praktycznie zawsze układa główke na prawą stronę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips nie poddawaj sie,ja tak zrobilam z Gabrysiem za pirrwszym razem I pozniej probowalam po 3 miesiscach I zajelo z kolka dni,ale sie udalo I teraz robie tak od samego poczatku I tak jak u Ciebie czasem zasnie bez marudzenia,nawet nie musze dtsc nad nim a czasrm chwile to potrwa,ale nie mam zamiaru sie poddac chocby to mialo I z miesiac potrwac :) wiem ze jak juz sie nsuczy bede bardzo zadowolona :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik to sie wyspalas:-) moja obudzila sie walnela kupe i dalej w kime :-S
    Oj tak zwlaszcza że potem jeszcze do 8 spał :)

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z zasypianiem Gabrysia pojawil sie problem, bo jeszcze niedawno musial miec smoka tylko do zasypiania go uzywalismy,ale postanowilismy ze I z tym koniec. Zasnie sam ale ktod musi byc w pokoju dopoki oczy nie zaczynaja robic mu sie ciezkie. Czesto jest tak,ze stoje w drzwiach I kursuje miedzy jednym pokojem a drugim. Nie pomaga fakt,ze Msksio przy kupsku czasem steka tak glosno,ze jak Gabrys juz prawie zasnal to go wybudza,wiem ze jak mu to minie bedzie latwiej I im I mi :) niestety ta metoda potrzebuje czasu I cierpliwosci,teraz mi to przychodzi bez problemu bo wiem jak to wyglada,ale 2 lata temu wolalam szybko uspic I miec z gloey wiec kolysalam I o,tylko ze pozniej nie zasnal juz inaczej :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwa, siedzę i obmyslam gdzie tu iść na spacer patrzę na temp a tu minus 14 :D pospacerowane :P mam nadzieje ze będzie lepiej w poludnie i pojdziemy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Lips nie poddawaj sie,ja tak zrobilam z Gabrysiem za pirrwszym razem I pozniej probowalam po 3 miesiscach I zajelo z kolka dni,ale sie udalo I teraz robie tak od samego poczatku I tak jak u Ciebie czasem zasnie bez marudzenia,nawet nie musze dtsc nad nim a czasrm chwile to potrwa,ale nie mam zamiaru sie poddac chocby to mialo I z miesiac potrwac :) wiem ze jak juz sie nsuczy bede bardzo zadowolona :)

A jak to dokładnie u was wygląda? Kiedy go okładasz ? Ile trzymasz na rękach? Jak uspokajasz jak się zdenerwuje? No i co robisz jak już leży w łózeczku? Tzn. sam zasypia czy mu coś robisz jeszcze (np poklepywanie czy coś ).

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik to teraz trzymam kciuki,zeby juz Ci tak spal :)
    no nic ja musze wstawac bo co mlodszy pozwoli mamie spac to starszy wstaje wczesniej I juz mu sie nudzi w lozku z mama :) dzis tatus jak przyjdzie na obiad do domu to zostaje z nimi sam ale to akurat pora ich drzemki wiec nie powinnien miec problemu,a mama bedzie jezdzic juz mi sie odechciewa tego kursu,ale juz blizej niz dalej mam nadzieje. ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze klade go o tej samej porze w okolicach 20 bo starszy tez wtedy chodzi. Daje mu cyca I odbijam czasem sie wybudzi wtedy sie przytulamy z 15 min czasrm dluzej troszke czasem krocej bo jak widze ze prxymyka oczka to go odkladam,nie zawsze wtedy zasnie,ale czesto tak. Na rece go biore ponownie jedynie jak sie rozplacze jak tylko marudzi to albo go poglaszcze po glowce albo twz go klepie leciutko powoli ale po klatce piersiowej bo on spi na pkeckach. Czasem to pomoze I zasnie zaraz a czasem sie zejdzie z 15 min a zdarzalo sie I z godzine,choc ostatnie dwa dni kladlam zostawialam,nawet mial oczy jak 5zl ale sam zasnal,ale wiem ze to nie znaczy ze juz tak bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. A czy macie problem z przebieraniem pieluchy? Moja Majka robi histerie jak jej ściągamy pieluche i ciche dopiero jaka śpioszki na nogach .... nie wiem o co chodzi - czasem udaje się ją przebrać bez płaczu jak się czymś zainteresuję ale jak tylko zorientuje się ze ma zmieniana pieluche to ryk ... jakieś rady?

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper od wczoraj zaczął kichać i krztusić się\kasłać przy jedzeniu, zarówno z piersi jak z butelki bo karmię w sposób mieszany. pojawił się też problem z odbiciem. Wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek popołudniu, więc nie wiem, czy wcześniej nie interweniować, boję się, że mały mógł się ode mnie zarazić, bo już 3 raz od porodu jestem przeziębiona.

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Witajcie. A czy macie problem z przebieraniem pieluchy? Moja Majka robi histerie jak jej ściągamy pieluche i ciche dopiero jaka śpioszki na nogach .... nie wiem o co chodzi - czasem udaje się ją przebrać bez płaczu jak się czymś zainteresuję ale jak tylko zorientuje się ze ma zmieniana pieluche to ryk ... jakieś rady?
    U nas wprost przeciwnie. Jak tylko zdejme pieluche to pełnią szczęścia tylko najlepiej jakbym wcale jej nie zakładała :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas wprost przeciwnie. Jak tylko zdejme pieluche to pełnią szczęścia tylko najlepiej jakbym wcale jej nie zakładała :P

U Nas tak samo mógłby cały czas goły leżeć :)

Acikk lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ