X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci w domach owijacie,przykrtwacie caly czas kocykiem? Czy sa w samych np pajacach i bodach a tylko do snu pod kocykiem? I jaka temp ciala maja wasze dzieci??

ja tez tylko do spania przykrywam :) dwa razy mierzylam malemu temperature i dwa razy mial 37,5

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja tak jak dziewczyny. Przykrywam tylko do snu , u nas przykrywanie nie ma sensu bo mały tak kopie że po 5 min zbieram kocyk z podlogi. A jak nie śpi to nie lubi być osobisty bo jest bardzo ruchliwy :) wiec leży w bodziaku i polspiochach (które jak ma za luźne to tez po 5 min jest bez gaci :D) albo w pajacu albo spiochach :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Kurcze bo moj to taki zmarzlaczek ma ciagle zimne raczki choc temp w domujest 21st i zawsze go przykrywalam kocykiem cienkim a w nocy ten kocyk skladalam w pol i podwojna warstwa byla i temp mial wtedy 37.3 zazwyczaj. A wczoraj bylismy na rehabilitacji i tam babeczki cwicza z nim w bodziaku z krotkim rekawkien i sie smialy ze zmarźlaczek. Ale po powrocie do domu byl ciagle letni a temp max 36st i sie wysyraszylam bo czy owinelismy go w koc czy z nami pod koldra byl to nic go nie rozgrzewalo. Dopiero dzisiaj jak maz zalozyl mu polarowego spiocha i skarpety na raczki to nabral wyzszej temp i taka trzyma nawet po powrocie ze spacerku. A na spacerze byl w cienkich spiochach, body krotki rekaw, kombinezon i na wierzch dwa cienkie kocyki no i czapeczka a temp na zewnatrz ok -5 st. Chyba przesadzam??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia a jaką temperturę macie w domu? U nas 21 i mały w ciągu dnia ma albo body z krótkim rękawem+pajac+skarpety, albo body z długim rękawem+półśpiochy/śpiochy+skarpety. Czasem jest czymś okryty, ale zazwyczaj jak śpi tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ma temperaturę 37-37.5. Ubieramy w body z długim rękawem, półśpiochy i skarpety albo pajac i skarpety. Przykrywamy tylko nóżki jak śpi. W nocy śpi w śpiworku. W salonie mamy 22 stopnie w sypialni 20.

A mnie dzisiaj tak strasznie głowa boli, że wstaję tylko na karmienie, a tak to leżę,ale zasnąć nie mogę. W Krakowie straszny smog dzisiaj, więc nici ze spaceru, nawet mieszkania nie da się wietrzyć. Niech już się kończy ta zima.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie po prawie nieprzespanej dzis maly marudny nic mu nie pasuje teraz dopiero zasnal a ja toczylam wojne dzis z M od rana a skonczylismy godzine temu :/

U nas maly jest zazwyczaj w bodach z dlugim jakies spodnie i skarpetki w krotkim rekawku jeszcze nie byl bo wydaje mi sie ze jest zimno mimo tych 21 stopni w domu bo ciagnie strasznie od podlogi :/

I musialam przeozyc wizyte u kosmetyczki na jutro przez ten nasz przekety samochod ktory non stop szwankuje :/ I jutro w koncu rzeski zakladam metoda ktora polecila mi Acikk zobaczymy jak wyjdzie noi chyba farbne sie na rudy jak szalec to na calego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:11

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny? jak myślicie, ile po cesarce można zacząć ćwiczyć? te 3 miesiące?

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny pomocy moje dziecko jak je to strasznie sie kreci wypluwa smoczek a wiem ze jest godny karmienie trwa pol godziny a przy smoczku z dwoma dziurkami sie krzsztusi i tak juz od kilku dni nasze karmienie wyglada koszmarnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszliśmy ze szpitala i całe szczeście, dostalismy kropelki na katar i obserwować mamy.
    Dostałam reszte zdjeć wiec pospamuje znowu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:26

pati_zuzia, kwiatakacji, MeGi2986, Nadulka, Pchelkaa, Matleena, Aneczka86, lilianna, genoweffa, rewelka lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co do mnie dziś przyszla mama pobawić antka bo chciałam na spokojnie posprzatac chatę i poogarniac trochę. Jak przyszła to mały spał. Posprzataalm caly dom, wypilysny kawkę zjadły ciastko a mały ciągle spał hehe tyle się go pojawiła :D a teraz go tam bajeruje a ja leżę w wannie :D lepiej jej idzie to bajerowanir niż mi :P

Pchelkaa, Matleena, lilianna lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Jeszcze jedno pytanie odnośnie szczepień :) ile płaciłyście za 5w1 pneumo i rotawirusy? tak żebym wiedziała, mniej więcej ile przygotować.
    My płaciliśmy 535 zł za pentaxim, rotateg i pevenar13.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:48

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny a kiedy mogę się w wannie wykąpać? Bo tak bym chciała sobie poleżeć w gorącej wodzie i może mąż by dołączył :D
    A czemu mialabys nie moc :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie ostatnio w trojke kapalismy ;) a ja dzis sama z Antkiem ;) zawsze placze przy kapieli a jak sie kapie z nami to mu sie podoba :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy kąpiele z rodzicami są zdrowe dla takich małych dzieci. Ja bym się raczej na to nie zdecydowała.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Juz pisałam ja 660zl

ja 5w1 , pneumo, wzw 590 zł

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ 2386 2387 2388 2389 2390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ