Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci w domach owijacie,przykrtwacie caly czas kocykiem? Czy sa w samych np pajacach i bodach a tylko do snu pod kocykiem? I jaka temp ciala maja wasze dzieci??

ja tez tylko do spania przykrywam :) dwa razy mierzylam malemu temperature i dwa razy mial 37,5

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja tak jak dziewczyny. Przykrywam tylko do snu , u nas przykrywanie nie ma sensu bo mały tak kopie że po 5 min zbieram kocyk z podlogi. A jak nie śpi to nie lubi być osobisty bo jest bardzo ruchliwy :) wiec leży w bodziaku i polspiochach (które jak ma za luźne to tez po 5 min jest bez gaci :D) albo w pajacu albo spiochach :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Kurcze bo moj to taki zmarzlaczek ma ciagle zimne raczki choc temp w domujest 21st i zawsze go przykrywalam kocykiem cienkim a w nocy ten kocyk skladalam w pol i podwojna warstwa byla i temp mial wtedy 37.3 zazwyczaj. A wczoraj bylismy na rehabilitacji i tam babeczki cwicza z nim w bodziaku z krotkim rekawkien i sie smialy ze zmarźlaczek. Ale po powrocie do domu byl ciagle letni a temp max 36st i sie wysyraszylam bo czy owinelismy go w koc czy z nami pod koldra byl to nic go nie rozgrzewalo. Dopiero dzisiaj jak maz zalozyl mu polarowego spiocha i skarpety na raczki to nabral wyzszej temp i taka trzyma nawet po powrocie ze spacerku. A na spacerze byl w cienkich spiochach, body krotki rekaw, kombinezon i na wierzch dwa cienkie kocyki no i czapeczka a temp na zewnatrz ok -5 st. Chyba przesadzam??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia a jaką temperturę macie w domu? U nas 21 i mały w ciągu dnia ma albo body z krótkim rękawem+pajac+skarpety, albo body z długim rękawem+półśpiochy/śpiochy+skarpety. Czasem jest czymś okryty, ale zazwyczaj jak śpi tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ma temperaturę 37-37.5. Ubieramy w body z długim rękawem, półśpiochy i skarpety albo pajac i skarpety. Przykrywamy tylko nóżki jak śpi. W nocy śpi w śpiworku. W salonie mamy 22 stopnie w sypialni 20.

A mnie dzisiaj tak strasznie głowa boli, że wstaję tylko na karmienie, a tak to leżę,ale zasnąć nie mogę. W Krakowie straszny smog dzisiaj, więc nici ze spaceru, nawet mieszkania nie da się wietrzyć. Niech już się kończy ta zima.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie po prawie nieprzespanej dzis maly marudny nic mu nie pasuje teraz dopiero zasnal a ja toczylam wojne dzis z M od rana a skonczylismy godzine temu :/

U nas maly jest zazwyczaj w bodach z dlugim jakies spodnie i skarpetki w krotkim rekawku jeszcze nie byl bo wydaje mi sie ze jest zimno mimo tych 21 stopni w domu bo ciagnie strasznie od podlogi :/

I musialam przeozyc wizyte u kosmetyczki na jutro przez ten nasz przekety samochod ktory non stop szwankuje :/ I jutro w koncu rzeski zakladam metoda ktora polecila mi Acikk zobaczymy jak wyjdzie noi chyba farbne sie na rudy jak szalec to na calego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 16:11

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny? jak myślicie, ile po cesarce można zacząć ćwiczyć? te 3 miesiące?

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny pomocy moje dziecko jak je to strasznie sie kreci wypluwa smoczek a wiem ze jest godny karmienie trwa pol godziny a przy smoczku z dwoma dziurkami sie krzsztusi i tak juz od kilku dni nasze karmienie wyglada koszmarnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszliśmy ze szpitala i całe szczeście, dostalismy kropelki na katar i obserwować mamy.
    Dostałam reszte zdjeć wiec pospamuje znowu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:26

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny, Matleena, Aneczka86, lilianna, nick nieaktualny, rewelka lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co do mnie dziś przyszla mama pobawić antka bo chciałam na spokojnie posprzatac chatę i poogarniac trochę. Jak przyszła to mały spał. Posprzataalm caly dom, wypilysny kawkę zjadły ciastko a mały ciągle spał hehe tyle się go pojawiła :D a teraz go tam bajeruje a ja leżę w wannie :D lepiej jej idzie to bajerowanir niż mi :P

nick nieaktualny, Matleena, lilianna lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Jeszcze jedno pytanie odnośnie szczepień :) ile płaciłyście za 5w1 pneumo i rotawirusy? tak żebym wiedziała, mniej więcej ile przygotować.
    My płaciliśmy 535 zł za pentaxim, rotateg i pevenar13.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:48

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny a kiedy mogę się w wannie wykąpać? Bo tak bym chciała sobie poleżeć w gorącej wodzie i może mąż by dołączył :D
    A czemu mialabys nie moc :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie ostatnio w trojke kapalismy ;) a ja dzis sama z Antkiem ;) zawsze placze przy kapieli a jak sie kapie z nami to mu sie podoba :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy kąpiele z rodzicami są zdrowe dla takich małych dzieci. Ja bym się raczej na to nie zdecydowała.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Juz pisałam ja 660zl

ja 5w1 , pneumo, wzw 590 zł

f2wlanlibm0fi1og.png
‹‹ ‹ 2386 2387 2388 2389 2390 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ