Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci w domach owijacie,przykrtwacie caly czas kocykiem? Czy sa w samych np pajacach i bodach a tylko do snu pod kocykiem? I jaka temp ciala maja wasze dzieci??
W ciagu dnia u Nas leginsy body z krotkim rekawem i blizeczka na to z dlugim, w domu mamy ok 22-23 st. Na noc kocykiem przykrywam a spi w pajacu. W ciagu dnia juz nie zakladam pajacow i spiochow- jak wyrosla z rozm 62 to wiekszych juz nie kupowalam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Nie wiem czy kąpiele z rodzicami są zdrowe dla takich małych dzieci. Ja bym się raczej na to nie zdecydowała.
co w tym groźnego?
http://babyonline.pl/czy-mozna-kapac-sie-z-malenstwem,kapiel-niemowlaka-artykul,1827,r1p1.html
jest mnostwo artykulow, ze wspolna kapiel dobrze wplywa na rozwoj maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak będę potrzebowała chwili dla siebie to pójdę do wanny sama
a teraz chcę i potrzebuję dać trochę bliskości małemu
może chcę trochę mu zrekompensować to, że nie karmię go piersią, bo jednak karmienie piersią buduje atmosfere bliskości.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Kobitki dzis pierwszy raz odciągałam pokarm laktatorem do zamrożenia jak tesciowa bedzie zostawac z małą. Udalo mi sie odciagnac porcje- 100ml.
Jak myslicie czy dla miesiecznego bobasa wystarczy taka porcja na jedno karmienie?
Bo ja nie mam pojecia ile moja je dlatego ze karmie tylko piersią i nie wiem ile tam wyciaga z tego cyca...
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilianna wrote:Kobitki dzis pierwszy raz odciągałam pokarm laktatorem do zamrożenia jak tesciowa bedzie zostawac z małą. Udalo mi sie odciagnac porcje- 100ml.
Jak myslicie czy dla miesiecznego bobasa wystarczy taka porcja na jedno karmienie?
Bo ja nie mam pojecia ile moja je dlatego ze karmie tylko piersią i nie wiem ile tam wyciaga z tego cyca...
Mój je teraz około 100ml a ma 6 tygodnipiszę około, bo raz je 120, raz 90 a innym razem 100
myślę, że powinno wystarczyć
-
iNso87 wrote:Mnk a Ty mm? Dzis moja tez miała jeść o 21 ale spala wiec ja nakarmilam Ja przez sen i dalej spala.
Aha i musze powiedziec ze jak karmie mm to Mala praktycznie nie ulewa:| aż dziwne ze na kp tak bylo...i moj w ulal moze ze trzy razy, i rzadko odbija mu sie.
W ogole mam z nim chyba maly problem. Bo w dzien to on prawie w ogole nie spinajgorsze jak daje mu cycka, on je je je i zaczyna nagle plakac i wypluwa i od razu chce spowrotem i possie 30 sekund i znowu ryk i znowu szuka cyca i tak czasem potrafi na okretke
Spisalam sobie te wszystkie nazwy kropelkow i dalam tacie liste co ma kupic, wolalabym zeby sie nie przydaly ale zawsze lepiej miec.
-
Wiecie co. W sumie to ja mam problem z werandowaniem malego. Bo mam takie malutkie lufciki tylko ktore sie otwieraja (tu nie ma takich zwyklych okien jak w pl) i kurde nie wiem co zrobic. A od drzwi wyjsciowych do kuchni mam moze z metr, poltora. I jak ja mam go werandowac?
wiem ze to i tak pozno ale u nas ostatnio i tak straszne wichury ze nie ma jak z malym wyjsc na dwor ;/ w ogole mam wrazenie ze on ma chrypke jak zaczyna plakac na poczatku od poltora tygodnia ;/ albo jestem przewrazliwiona. No ale mniejsza, doradzcie mi jak ja moge go werandowac bo nie mam zielonego pojecia. Mam okno dlugie na 5 m podzielone na pol i po bokach takie lufciki moze 15cm dlugie na 80 cm wysokie i otwieraja sie do zewnatrz moze na 10 cm
-
Kacper ma zapalenie ucha, strasznie się męczy bidulek. Musimy brać antybiotyk ale jeśli maluszek sobie z nim nie poradzi to trafimy do szpitala, a jeszcze nie był szczepiony. Bardzo się martwię. Trzymajcie za niego kciuki proszę!
mnk
To co opisujesz przy karmieniu, czyli płacz po tym jak dziecko zassie pokarm i wypluwanie było u Was cały czas? Bo Kacper miał tak parę razy z nocy czwartek-piątek, potem w ciągu dnia minęło i od wczorajszej nocy jest przy każdym karmieniu. Ja myślałam, że to kłopot z brzuszkiem, dzwoniłam do pediatry, a on, że to na pewno ucho i koniecznie jeszcze dziś lekarz musi go zobaczyć. Tylko, że u mnie wcześniej tego nie było. Myślę, że powinnaś skonsultować to z lekarzem, bo karmienie to dla niemowląt ukochany czas a jeśli jest niespokojne i płacze to może coś mu przeszkadza, niekoniecznie ucho, ale ja bym poszła do lekarza na wszelki wypadek.