Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInso moja właśnie wciągnęła 160 ml po 7 godzinach snu. Ja daję swoje odciągnięte.
Też się boję chorób. Wczoraj zauważyłam, że mała ma guzka na szyjce, coś jak powiększony węzeł chłonny. Miała może któraś tak u dziecka. Idziemy w piątek do lekarza to się dopytam,ale spokoju mi to nie daje. -
skoro smoczek pomógł i dziecko zasnęło to nie było bardzo głodne. Głodne dziecko smoczkiem się nie zaspokoi i na pewno głodne nie zaśnie. Głodne dziecko ryczy w niebogłosy także spokojnie. Myślę, że nic złego się nie stało.Matleena wrote:Jestem wyrodną matką. Mom młody czasem budzi się z bólu brzuszka i wtedy smok pomaga. I w nocy zaczął płakać, dałam mu smoka i zasnął. No i budzi się potem, płacze z glodu, ja się patrzę a tu 10h minęło od karmienia. I teraz mam takie wyrzuty sumienia, że się w głowie nie mieści. Przecież on płakał w nocy z głodu a ja mu smoka dałam
myślicie, że coś mu może być dlatego, że zbyt długo nie jadł? Bo u takiego malucha to niezdrowe raczej, żeby tyle nie jeść...
Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Matlena jak to było jednorazowo to wątpie, gdyby coś się działo to by płakał

Dziewczyny myślicie że dziecko może mieć kolke chociaż robi kupe kilka razy dziennie, bąki puszcza tez, od tygodnia wieczorem nam strasznie płacze od godziny do 1,5 i nie wiem co mu jest, może za dużo wrażeń w dzień, wczoraj byliśmy u teściowej to mocno wszystko obserwował, wrocilismy kupe zrobił chwilę poleżał i w ryk...
Matlena Aankaa 100 lat dla naszych miesięcznych malców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 07:48
Matleena lubi tę wiadomość
-
stars2345 wrote:Inso a od czego zależy jaki ma sie pokarm, tłusty czy chudy, można jakos wpłynąć żeby byl tłusty i bardziej wartościowy?
Też mnie to interesowało poczytaj
www.sosrodzice.pl/jakosc-mleka-kobiecego/
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tego co sie orientuje to pokarm bedzue zawsze wartosciowy nawet jak sie zle odzywiasz,bo tak jakby dziecko eyciagnie wszystko co wartosciowe z organizmu mamy,co za tym idzie to zlym odzywianiem zaszkodzisz sobie I ewentualnie zaniknie pokarm. No ale tak czytalam tylko a jak jest w rzeczywistosci to nie wiem. Czy to mm czy kp dziecko decyduje ile zje. Mysle,ze najlepiej sciagnac troche wiecej tak na wszelki wypadek,przezorny zawsze ubezpieczony
Maksiu tak u mnie Maksiu tak dwa razy w tyg zostaje z tata I choc to sa tylko dwie godziny I karmie przed samym wyjsciem I wiem,ze mu nie bedzie potrzebne to moje mleczko czeka w zamrazalniku na wszelki w
I jak wracam zawsze po godzinie chce jesc.
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iNso87 wrote:Lilianna to zalezy tez od tego jaki masz pokarm. Bo możesz miec chudy i wtedy Maluch i 150ml będzie potrzebowal a jak tlusty to i 80 ml sie naje;)
Dzieki za odpowiedzi
Odciągalam pokarm po 22 to powinien byc juz z tych tluściejszych- nocnych. A jaki jest faktycznie to się okaże
W razie czego odciagne jej jeszcze taka porcje gdyby mialo zabraknąć
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWita. Sie dzis wyspana maly dal nam popsac z jedna przerawa 8 godzin ale padlismy wsszyscy o 22

Teraz lezy w lozeczku z karuzela a mama pije kawke oj mily dzien sie zapowiada
Matleena ja tez jak maly budzi sie w nocy to daje smoka o wlaczam jeszcze suszarke i usypia a gdh jest glodny to nic nie pomaga i spql nie bedzie takze nie denerwuj sie
Matleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny

Krotka chwila gdy nie spi moje prawi 7 kg szczescia
MeGi2986, rewelka, Chichibi, pati_zuzia, justyna14, Mi$ia26, aannkkaa, Aneczka86, alicja_, Suerte, Matleena, Nadulka, Mama-julka, kwiatakacji, iNso87, Flakonik, Dżulia, Moniusia89, m@rzenie, genoweffa, Pchełka lubią tę wiadomość
-
Matko Pchelkaa rzeczywiście masz co kochać hihi

Mój antek znowu spał od 22-4 i potem do 8 Jezu jak by było fajnie jakbmby mu tak zostało
a jeszcze dziś mezu wstawal takze ja jeszcze nawet z lozka nie wyszłam
justyna14, Pchelkaa, Aneczka86, Matleena, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk nasi chlopcy spia o podobnych godzinach nocnych

pchelkaa ale duza dziewczynka sliczna
Kladziecie w dzien czy tez wieczorem swoje dzieciaczki na poduszkach swoich ?? BO moj to ciagle na plaskoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:29

takze nie stresuj się bo nie ma czym