X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały też nie lubi leżeć na brzuszku i nam rehabilitantka doradzila żeby kłaść go póki co pod skosem np. na poduszce klin i dłużej tak wytrzymuje ;)

• lips Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Ja zawsze klade go o tej samej porze w okolicach 20 bo starszy tez wtedy chodzi. Daje mu cyca I odbijam czasem sie wybudzi wtedy sie przytulamy z 15 min czasrm dluzej troszke czasem krocej bo jak widze ze prxymyka oczka to go odkladam,nie zawsze wtedy zasnie,ale czesto tak. Na rece go biore ponownie jedynie jak sie rozplacze jak tylko marudzi to albo go poglaszcze po glowce albo twz go klepie leciutko powoli ale po klatce piersiowej bo on spi na pkeckach. Czasem to pomoze I zasnie zaraz a czasem sie zejdzie z 15 min a zdarzalo sie I z godzine,choc ostatnie dwa dni kladlam zostawialam,nawet mial oczy jak 5zl ale sam zasnal,ale wiem ze to nie znaczy ze juz tak bedzie :)

CZyli w sumie my działamy bardzo podobnie tylko jak ty przytulasz no to my jednak wtedy bujamy bo jakoś mu się nudzi jak nie jest lulany i marudzi wtedy. CZyli potrzeba cierpliwości... Spróbujemy :) A ile czasu potzreba żeby dziecko się do tego przezwyczaiło?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Witajcie. A czy macie problem z przebieraniem pieluchy? Moja Majka robi histerie jak jej ściągamy pieluche i ciche dopiero jaka śpioszki na nogach .... nie wiem o co chodzi - czasem udaje się ją przebrać bez płaczu jak się czymś zainteresuję ale jak tylko zorientuje się ze ma zmieniana pieluche to ryk ... jakieś rady?
    może płacze bo jej nagle zimno się robi? moja też nie lubi zmiany pieluszki ani jak się ją rozbiera, nie płacze, ale nie lubi, broda od razu drży, mina skwaszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:22

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    U Nas tak samo mógłby cały czas goły leżeć :)
    Mój też :D jak przed kąpielą leży caly goły to najbardziej zadowolony macha rękami i wierzga a przecież nie ucieramy go w ciuchy które by go jakoś ograniczaly ale jednak :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój też :D jak przed kąpielą leży caly goły to najbardziej zadowolony macha rękami i wierzga a przecież nie ucieramy go w ciuchy które by go jakoś ograniczaly ale jednak :D

Tobi wierzga zawsze, czasem nawet przez sen, a w ogóle czy Wasze dzieci też takie dziwne dźwięki wydają? Bardzo często mały coś brzęczy :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    CZyli w sumie my działamy bardzo podobnie tylko jak ty przytulasz no to my jednak wtedy bujamy bo jakoś mu się nudzi jak nie jest lulany i marudzi wtedy. CZyli potrzeba cierpliwości... Spróbujemy :) A ile czasu potzreba żeby dziecko się do tego przezwyczaiło?
    Z Gabrysiem poszlo dosc szybko za drugim razem,bo 3 4 dni, ale on wtedy mial 7 miesiecy,a z Maksiem niedawno zaczelismy bo wczesniej to i tak caly czas spal wiec nie moge Ci powiedziec, mam nadziej,ze nie miesiace :) moge stwierdzic,ze moge go zostawi w lozeczku badz lezaczku w ciagu dnia i nie marudzi przez dluzszy czas wiec to jakis postep,no ale pierwszy miesiac zycia Gabrysia a Maksia to dwie rozne historie :) oczywiscie jak chce sie poprzytulac to sie przytulamy badz pakuje go w chuste w zaleznosci czy potrzebuje wolnych rak czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:02

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Tobi wierzga zawsze, czasem nawet przez sen, a w ogóle czy Wasze dzieci też takie dziwne dźwięki wydają? Bardzo często mały coś brzęczy :)
    Mój też wierzga non stop :) ale jak śpi to jak kamien jeżeli cokolwiek się porusza to oznaczr ze nie śpi ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój też wierzga non stop :) ale jak śpi to jak kamien jeżeli cokolwiek się porusza to oznaczr ze nie śpi ;)

Ok, bo już myślałam, że tylko nasz tak macha :) jak mocno śpi to też jak kamień, ale jak już lżej to potrafi jakieś dziwne rzeczy robić :)

Moniusia, Ja w dzień nie śpię (tylko sobie leżę odpoczywam) to wtedy w nocy padam :) a mój mały zazwyczaj się budzi co 2h, czuję zmęczenie ale nie ma tragedii, codziennie piję melisę chyba działa :) albo hormony się stabilizują :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To proszę zerknij i powiedz czy coś powinnam zmienić w tym co robimy:

-jak widzę ze jest senny (ziewa) biore go na ręce i nosze,lekko lulam
    -jak zaczyna przymykać oczy to odkładam go do łózeczka i kłade na bok
    -nachylam się nad nim i robie ciii i jednocześnie klepie delikatnie po plecach
    -jak zaczyna płakać to podnosze, lulam, uspokajam i znów czekam aż oczy sie zaczynają kleić
    -i znów odkładam i tak w kółko.

W nocy jest zawinięty w kocyk a w dzień spi poprostu w ubranku. POza tym w nocy włączamy szumisia.

Coś zmienić czy kontynuować aż do skutku?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kurde fajnie z ta chusta mooj jak zostaje sam to tylko w lozeczku przy karuzeli polezy troche ale i tak po paru minutach chce mojej uwagi i czasem nie moge nic zrobic :/ Madzia a Antek ci spi w chuscie czy tez jest aktywny ??

ze dwa razy mi się zdarzyło, ze nie zasnal ;) ale jak nie spi to jest cichutko ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanie odnośnie szczepień :) ile płaciłyście za 5w1 pneumo i rotawirusy? tak żebym wiedziała, mniej więcej ile przygotować.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka my się z mężem śmiejemy ze antek tyle kilometrów narobi ze szok :D wszystkie śpiochy pajace i ubranka są zmechacone z tylu na nogawkach na pietach tak nimi drze :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia a dlugo go tak nosisz w tej chuscie w ciągu dnia?
    Bo ja mysle ze mojemu antkowi mogloby się w tej chuscie podobać.

Matlenaa a jak u Was tymkowi podoba się w chuscie?

Różnie ;) biorę go w chustę jak nie śpi a ja chce cis zrobic w domu albo jak maurudzi, żadna pozycja mu nie pasuje i sam nie wie czego chce ;) zazwyczaj biore go w chuste jak ma przerwe w spaniu miedzy 11:00 a 14:00 no i wieczorem jak ma druga przerwe ;) na spacerze bylam juz dwa razy w chuscie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Pierwsza dawka espumisanu i było ok, potem ulewał za każdym razem i przeszłam znów na delicol. Jest o wiele lepiej.Tyle że teraz podaję regularnie przed każdym karmieniem. Też ulewa, ale znacznie mniej.

Matlna mój to by się tak nie rozkraczył w chuście :-D Jakie wiązanie dla takich maluszków?
    csię skuszę na chustę żeby móc coś dorobić w domu. W przyszłym m-cu zamówie za Waszą radą - bawełnianą skośno krzyżową ;-)

y już byliśmy na spacerach. Pierwszy trwał godzinę bo na kwadrans tylko nie chciałoby mi się wychodzić :-P
    Zieloneoliwki

wiązanie- kieszonka i kangurek ;) kieszonka jest prostsza do zawiazania ;)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka my się z mężem śmiejemy ze antek tyle kilometrów narobi ze szok :D wszystkie śpiochy pajace i ubranka są zmechacone z tylu na nogawkach na pietach tak nimi drze :P

To mój inaczej bo w powietrzu raczej macha nogami :) kurde ale czas szybko leci jak On śpi :) na szczęście dziś obiad u teściowej jutro u mamy i gotować nie muszę :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja robie bardzo podobnie tylko,ze jak go odkladam to nie poklepuje go odrazu tylko jak zaczyna marudzic troszke,zeby nie rozmarudzil sie bardziej,albo nie zaczal plakac. u nas to wyglada,ze po przytulaniu odkladam go i jesli jest spoojny i mimo ze obudzo to wychodze, najpierw odczekam chwile,zeby sie upewnic,zazwyczaj ide w tym czasie do starszego synka jego zagonic do lozka. U nas tez szumis jest wlaczony w tym czasie i czesto pomaga :) Mysle,ze nie musisz nic zmieniac, to kwestia czasu powinna byc :) jak masz mozliwosc to zmieniaj sie z mezem, moj dopoki byl na urlopie zajmowal sie starszym synkiem wiec nie musialam Maksia zostawiac samego,ale nawet jak jestemw pokoju to reguje dopiero jak marudzi a tak sobie leze czytam ksiazke lub w telefonie sprawdzam co slychac na necie :) a i w razie potrzeby uzywam smoka ale on jak nie chce ssac to go nie wezmie :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała wczoraj przez cały dzień przespała może godzinę. Dzisiaj też zasypia na 10 minut tylko przy cycu. Od wczoraj jestem przeziębiona, czy to może mieć na nią taki wpływ?I co poradzicie na przeziębienie przy karmieniu piersią?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci w domach owijacie,przykrtwacie caly czas kocykiem? Czy sa w samych np pajacach i bodach a tylko do snu pod kocykiem? I jaka temp ciala maja wasze dzieci??

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci w domach owijacie,przykrtwacie caly czas kocykiem? Czy sa w samych np pajacach i bodach a tylko do snu pod kocykiem? I jaka temp ciala maja wasze dzieci??

Ja tylko do snu przykrywam i od wczoraj zaczęłam go kłaść w samych body i skarpetach do snu a i tak ma nóżki ciepłe. Jak jest aktywny to zakladam polspiochy albo spiochy, no chyba że jest w pajacu to tylko to :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2385 2386 2387 2388 2389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ