Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pati_zuzia wrote:Ja zawsze klade go o tej samej porze w okolicach 20 bo starszy tez wtedy chodzi. Daje mu cyca I odbijam czasem sie wybudzi wtedy sie przytulamy z 15 min czasrm dluzej troszke czasem krocej bo jak widze ze prxymyka oczka to go odkladam,nie zawsze wtedy zasnie,ale czesto tak. Na rece go biore ponownie jedynie jak sie rozplacze jak tylko marudzi to albo go poglaszcze po glowce albo twz go klepie leciutko powoli ale po klatce piersiowej bo on spi na pkeckach. Czasem to pomoze I zasnie zaraz a czasem sie zejdzie z 15 min a zdarzalo sie I z godzine,choc ostatnie dwa dni kladlam zostawialam,nawet mial oczy jak 5zl ale sam zasnal,ale wiem ze to nie znaczy ze juz tak bedzie

CZyli w sumie my działamy bardzo podobnie tylko jak ty przytulasz no to my jednak wtedy bujamy bo jakoś mu się nudzi jak nie jest lulany i marudzi wtedy. CZyli potrzeba cierpliwości... Spróbujemy
A ile czasu potzreba żeby dziecko się do tego przezwyczaiło?
-
może płacze bo jej nagle zimno się robi? moja też nie lubi zmiany pieluszki ani jak się ją rozbiera, nie płacze, ale nie lubi, broda od razu drży, mina skwaszona.menka wrote:Witajcie. A czy macie problem z przebieraniem pieluchy? Moja Majka robi histerie jak jej ściągamy pieluche i ciche dopiero jaka śpioszki na nogach .... nie wiem o co chodzi - czasem udaje się ją przebrać bez płaczu jak się czymś zainteresuję ale jak tylko zorientuje się ze ma zmieniana pieluche to ryk ... jakieś rady?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 10:22
7w3d 💔 -
Acikk wrote:Mój też
jak przed kąpielą leży caly goły to najbardziej zadowolony macha rękami i wierzga a przecież nie ucieramy go w ciuchy które by go jakoś ograniczaly ale jednak 
Tobi wierzga zawsze, czasem nawet przez sen, a w ogóle czy Wasze dzieci też takie dziwne dźwięki wydają? Bardzo często mały coś brzęczy
-
nick nieaktualnyZ Gabrysiem poszlo dosc szybko za drugim razem,bo 3 4 dni, ale on wtedy mial 7 miesiecy,a z Maksiem niedawno zaczelismy bo wczesniej to i tak caly czas spal wiec nie moge Ci powiedziec, mam nadziej,ze nie miesiacelips wrote:CZyli w sumie my działamy bardzo podobnie tylko jak ty przytulasz no to my jednak wtedy bujamy bo jakoś mu się nudzi jak nie jest lulany i marudzi wtedy. CZyli potrzeba cierpliwości... Spróbujemy
A ile czasu potzreba żeby dziecko się do tego przezwyczaiło?
moge stwierdzic,ze moge go zostawi w lozeczku badz lezaczku w ciagu dnia i nie marudzi przez dluzszy czas wiec to jakis postep,no ale pierwszy miesiac zycia Gabrysia a Maksia to dwie rozne historie
oczywiscie jak chce sie poprzytulac to sie przytulamy badz pakuje go w chuste w zaleznosci czy potrzebuje wolnych rak czy nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:02
-
Mój też wierzga non stoprewelka wrote:Tobi wierzga zawsze, czasem nawet przez sen, a w ogóle czy Wasze dzieci też takie dziwne dźwięki wydają? Bardzo często mały coś brzęczy

ale jak śpi to jak kamien jeżeli cokolwiek się porusza to oznaczr ze nie śpi
-
Acikk wrote:Mój też wierzga non stop
ale jak śpi to jak kamien jeżeli cokolwiek się porusza to oznaczr ze nie śpi 
Ok, bo już myślałam, że tylko nasz tak macha
jak mocno śpi to też jak kamień, ale jak już lżej to potrafi jakieś dziwne rzeczy robić 
Moniusia, Ja w dzień nie śpię (tylko sobie leżę odpoczywam) to wtedy w nocy padam
a mój mały zazwyczaj się budzi co 2h, czuję zmęczenie ale nie ma tragedii, codziennie piję melisę chyba działa
albo hormony się stabilizują
-
To proszę zerknij i powiedz czy coś powinnam zmienić w tym co robimy:
-jak widzę ze jest senny (ziewa) biore go na ręce i nosze,lekko lulam
-jak zaczyna przymykać oczy to odkładam go do łózeczka i kłade na bok
-nachylam się nad nim i robie ciii i jednocześnie klepie delikatnie po plecach
-jak zaczyna płakać to podnosze, lulam, uspokajam i znów czekam aż oczy sie zaczynają kleić
-i znów odkładam i tak w kółko.
W nocy jest zawinięty w kocyk a w dzień spi poprostu w ubranku. POza tym w nocy włączamy szumisia.
Coś zmienić czy kontynuować aż do skutku? -
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Kurde fajnie z ta chusta mooj jak zostaje sam to tylko w lozeczku przy karuzeli polezy troche ale i tak po paru minutach chce mojej uwagi i czasem nie moge nic zrobic
Madzia a Antek ci spi w chuscie czy tez jest aktywny ??
ze dwa razy mi się zdarzyło, ze nie zasnal
ale jak nie spi to jest cichutko
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Madzia a dlugo go tak nosisz w tej chuscie w ciągu dnia?
Bo ja mysle ze mojemu antkowi mogloby się w tej chuscie podobać.
Matlenaa a jak u Was tymkowi podoba się w chuscie?
Różnie
biorę go w chustę jak nie śpi a ja chce cis zrobic w domu albo jak maurudzi, żadna pozycja mu nie pasuje i sam nie wie czego chce
zazwyczaj biore go w chuste jak ma przerwe w spaniu miedzy 11:00 a 14:00 no i wieczorem jak ma druga przerwe
na spacerze bylam juz dwa razy w chuscie
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Pierwsza dawka espumisanu i było ok, potem ulewał za każdym razem i przeszłam znów na delicol. Jest o wiele lepiej.Tyle że teraz podaję regularnie przed każdym karmieniem. Też ulewa, ale znacznie mniej.
Matlna mój to by się tak nie rozkraczył w chuście
Jakie wiązanie dla takich maluszków?
csię skuszę na chustę żeby móc coś dorobić w domu. W przyszłym m-cu zamówie za Waszą radą - bawełnianą skośno krzyżową
y już byliśmy na spacerach. Pierwszy trwał godzinę bo na kwadrans tylko nie chciałoby mi się wychodzić
Zieloneoliwki
wiązanie- kieszonka i kangurek
kieszonka jest prostsza do zawiazania
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Rewelka my się z mężem śmiejemy ze antek tyle kilometrów narobi ze szok
wszystkie śpiochy pajace i ubranka są zmechacone z tylu na nogawkach na pietach tak nimi drze 
To mój inaczej bo w powietrzu raczej macha nogami
kurde ale czas szybko leci jak On śpi
na szczęście dziś obiad u teściowej jutro u mamy i gotować nie muszę
-
nick nieaktualnyLips ja robie bardzo podobnie tylko,ze jak go odkladam to nie poklepuje go odrazu tylko jak zaczyna marudzic troszke,zeby nie rozmarudzil sie bardziej,albo nie zaczal plakac. u nas to wyglada,ze po przytulaniu odkladam go i jesli jest spoojny i mimo ze obudzo to wychodze, najpierw odczekam chwile,zeby sie upewnic,zazwyczaj ide w tym czasie do starszego synka jego zagonic do lozka. U nas tez szumis jest wlaczony w tym czasie i czesto pomaga
Mysle,ze nie musisz nic zmieniac, to kwestia czasu powinna byc
jak masz mozliwosc to zmieniaj sie z mezem, moj dopoki byl na urlopie zajmowal sie starszym synkiem wiec nie musialam Maksia zostawiac samego,ale nawet jak jestemw pokoju to reguje dopiero jak marudzi a tak sobie leze czytam ksiazke lub w telefonie sprawdzam co slychac na necie
a i w razie potrzeby uzywam smoka ale on jak nie chce ssac to go nie wezmie
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci w domach owijacie,przykrtwacie caly czas kocykiem? Czy sa w samych np pajacach i bodach a tylko do snu pod kocykiem? I jaka temp ciala maja wasze dzieci??
Ja tylko do snu przykrywam i od wczoraj zaczęłam go kłaść w samych body i skarpetach do snu a i tak ma nóżki ciepłe. Jak jest aktywny to zakladam polspiochy albo spiochy, no chyba że jest w pajacu to tylko to