X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Genowefa nie trzeba czekac ze spirala na okres, po 6 tyg przy kp można zakładać :)
    A to nie wiedziałam. Myślałam że da się zamontować tylko jak szyjka się otwiera, czyli przy okresie. Dzięki za info :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    hej my juz po lekarzu ogolnie to dostalismy lek na ulewanie mleka mamy nie zmieniac mamy umowic sie do ortopedy bo malemu ciezko idzie trzymanie glowki i przekrecenie jej na prawa strone mamy ciemieniuche ktora dzis wyszla :/ Moj tez sie tak wierci nawet to wczoraj pisalam ale nikt zbytnio nie odpowiedzial :/ Tez macha raczkami nozkami ze az sie boje ze sobie cos zrobi w tym lozeczku a otulanie nie wchodzi w gre bo sie zaraz rzuca jeszcze bardziej i zawsze wypchnie te raczki :/ NO to na tyle jesi ktos wogole przeczyta moje wypociny :/

misia ja czytam :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:05

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Dzieki ale jestem juz tak zalamana problemami z malym jak jedno uda sie ogarnac to wystepuje nastepny problem a jak jak patrze na mojego malego to plakac mi sie chce ze nie moge mu pomoc :/ Moze i to refliuks on wlasnie tak niespokojnie je rzuca sie wtedy albo wogole wypluwa i placze i zaraz jak odboje to zwraca :/ A spi niespokojnie rzuca sie odchyla i budzi z placzem boje sie go zostawic choc na chwile samego w domu mam syf nikt nie przyjdzie nie pomoze moj musi pracowac bo jak jest to uda mi sie choc troche zrobic :/ Oby to szybko przeszlo :/

Misia nie jestes sama z problemami, my nie dosc, ze ulewania wymioty plesniawki przeziebienie... mala tez niespokojna po zrobieniu kupki placze... zasypia przy dzwieku suszarki z youtube a jak sama probuje zasnac tak jak teaaz wlasnie lezy wwierci sie kreci zaraz zacznie pewnie plakac...:/

aha i tezspi z nami bo sie boje przez te wymioty ulewanie i katar ...:(

probowalas suszarki??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:33

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Aliss, czytałam też że dziecko może mieć taki sen kiedy rodzice są niespokojni i robią wszystko mechanicznie, albo nerwowo ... ;)
    O, na to nie wpadłam. Ja czasami jestem nerwowa, no bo jak tu nie być nerwową jak dziecko ma kolki... Ale z kolei mąż to oaza spokoju, chyba będę mu częściej małego oddawać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka dziala tylko jak jest bardzo spiacy a na dodatek teraz budzi sie prze ten zapchany nos bo ciezko mu oddychac wpuszczamy wode morska i odciagamy i prawie nic nie schodzi a placzu jest tyle ze szok lekarz mowil ze to od pokarmu ktory sie cofa ale nic nie dal :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynyni w kwesto tego otulanka to nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy - ja małego jak owine i odloze to to tez nie ma sensu, musiałabym go chyba streczem owinąć by się nie rozkopal :D owijam go i trzymam na rękach i swoimi rękami przytrzymuje jak czuje ze zaczyna spinac rączki i po chwili się uspokaja :)
    Probowalam tak jak ty i u nas jest kupa placzu bo mu zle jak jest za ciasno i nie moze sie uwolnic i krzyczy jakbym go bila doslownie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko mojemu udziela sie pogoda. Wogole to on od paru dni w dzien nie zasypia, meczy sie, marudzi ale nie zasnie, co najwyzej czuwa max 30 minut. No chyba ze go wezme i sie wtuli w cycki to padnie i tak moglby pare godzin kimac.

Dziewczyny a wasze maluchy spia na twardych materacach? Bo moj w gondoli jakos latwiej usnie niz w lozeczku i tak sie zastanawiam czy moze za twardo mu tam nie jest?? Spi na stronie kokosowej.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:05

alisss871 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:18

Mi$ia26, rewelka, Nadulka, Dżulia, revvelka, aannkkaa, MeGi2986, pati_zuzia, kwiatakacji, Ola_45, Mama-julka, Marta0912, ZieloneOliwki, m@rzenie, Pchelkaa, Madzisek, Aneczka86, Moniusia89, genoweffa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:00

Mi$ia26, rewelka, Nadulka, Matleena, revvelka, MeGi2986, pati_zuzia, kwiatakacji, Ola_45, Mama-julka, aannkkaa, Marta0912, m@rzenie, Pchelkaa, Madzisek, Aneczka86, Moniusia89, genoweffa lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja jak czytam swoje wcześniejsze wpisy to włosy dęba stają. Bo brzmią one jak wpisy wszystkowiedzącej matki, do tego pouczającej kogoś i mającej pojęcie na temat każdego zagadnienia dotyczącego niemowląt :-)
    Ale to tylko tak brzmi bo nasza Paula to mnie tak zaskakuje , ze w życiu nikt by nie powiedział, że jestem matką czwórki :-D

Nie potrafię jej często uspokoić, dużo rzeczy robię metodą prób i błędów...
    Owszem, staram się Wam doradzać jeśli coś mi przyjdzie na myśl, ale czytam Was prawie na bieżąco bo często szukam odpowiedzi na moje wątpliwości u Was-mamuś jednego dziecka.
    Każda mama jest tylko człowiekiem, który nie wie wszystkiego, który chcąc dobrze, czasem zrobi źle...No tak już jest.
    I wiecie co? Znowu Wam doradzę :-) Nie wątpcie w siebie jako matki, dla naszych dzieci jesteśmy calutkim światem. Nie ma dla waszych dzieciaczków wiekszego dobra niż Wy :-) A w chwilach zwątpienia trzeba wziąć kilka wdechów w ramach reseta i brać się w garść :-)

Nadulka, Matleena, MeGi2986, pati_zuzia, dorciamw, aannkkaa, Pchelkaa, Madzisek, Moniusia89, gosia mmr, genoweffa lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:19

Nadulka, Pchełka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka kazda rada czy to matki czworki dzieci czy jednego jest cenna i na miare zlota bo u jednego moze pomoc a u drugiego juz nie i dobrze to ujelas metoda prob i bledow poznamy nasze dziecko :)

Nadulka, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras moze stosowala zawiesine doustna debridat ??

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia pisalam chyba strone lub dwie ze dalej mamy debridad :-) 3*1 a przedtem 2 tygodnie mialysmy 2*1

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy Debridat 3*1,5 ml od 3 tygodni...po wirusówce która zaatakowała brzuszek Antka...
    on ma chyba wspomagać persystaltyke jelit ale na gazy i wzdecia chyba nie jest

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! no i mamy piękną grubą i wyraźną drugą kreskę!!!!! jestem przeszczęśliwa:):) jutro wizyta :)dziękuję za wsparcie:*:*

Nadulka, KASIAG24, pati_zuzia, rewelka, Matleena, Acikk, kwiatakacji, Mi$ia26, Dżulia, alicja_, Ola_45, Mama-julka, aannkkaa, iNso87, Marta0912, MeGi2986, ZieloneOliwki, justyna14, Piegus, m@rzenie, Pchelkaa, Madzisek, Moniusia89, mnk, Aneczka86, gosia mmr, genoweffa, emilka24 lubią tę wiadomość

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    My uzywamy Debridat 3*1,5 ml od 3 tygodni...po wirusówce która zaatakowała brzuszek Antka...
    on ma chyba wspomagać persystaltyke jelit ale na gazy i wzdecia chyba nie jest

my tez dostalismy go po brzydkich kupkach ktore byly jedna o drugiej a dzisiajj mowil ze z racji tego ze mala wymiotuje ulewa i raz ma zatwardzenie a raz kupke wodnista kazal brac dalej

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ