X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mam pytanko bo karmimy chyba tym samym mlekiem ( nan ha) czy Twoja Sarka też jak puści bączka to nasz ochotę otworzyć wszystkie okna haha nie wspominając o kupie :D

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już na "3" jesteśmy bo mój bąbelek to taka mała pyza. Na szczepieniu w środę 6400 ważyła.
    Ja już jej muszę dawać na noc troszkę kleiku do mleka ;-)

Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Alicja mam pytanko bo karmimy chyba tym samym mlekiem ( nan ha) czy Twoja Sarka też jak puści bączka to nasz ochotę otworzyć wszystkie okna haha nie wspominając o kupie :D

Daj spokój :D Mam to samo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmienię trochę temat, czy któraś Mama ćwiczyła z mel b? bo ja zaczęłam, ale nie wiem czy raz dziennie wystarczy zrobić te 10 minutówki na brzuch, pupę i pośladki, czy te 10 min to jedna seria i trzeba to kilkakrotnie powtórzyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mały tak daje czadu ze czasami mam wrażenie ze ludzie myślą ze to ja haha no bo gdzie miesięczne dziecko :D

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Bulisia gratulacje !
    Ja czytam wszystkie rady i niektóre pomagają akurat mojemu dziecku.
    Śliczne te nasze dzieciaczki.
    Matleena Tymek chłop jak dąb, wygląda na więcej niż miesiąc.

Czy któreś z dzieciaczków ma szorstką i suchą skórę na buzi i główce? My mieliśmy najpierw krostki jak trądzik niemowlęcy a teraz są czetwone szorstkie poliki i skóra się łuszczy.

U nas jest coś takiego. Najpierw było na skórze głowy a teraz jest na policzkach. Z takich małych pryszczyków zrobiły się suche szorstkie placki. Lekar kazał odstawić produkty mleczne. Faktycznie jak wpisałam w google "skaza białkowa" to te zmiay na twarzy są podobne. No ale narazie odstawiłam mleko itp i obserwujemy czy coś się zmieni.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ja pisałam właśnie że Kuba nie chce spać chyba na twardym i śpi na kołderce. Ale u Ciebie może to być inny problem- gondola jest węższa i mały może czuć się bezpieczniej niż w dużym łóżeczku :)

Acikk, u mnie nie da rady tak owinąć bo jest ryk jakbym go ze skóry obdzierała :P

Wiecie jaki odwaliłam numer? Poszłam z tym odparzeniem do przychodni dla dzieci chorych... dostałam zjeby a nawet nie pomyślałam że mogę iść na stronę dla dzieci zdrowych. Myślałam że tam się chodzi tylko na jakieś kontrole albo szczepienia. Będę miała wyrzuty symienia jak mały się rozchoruje... :(
    Dostaliśmy receptę na maść robioną i mamy zmienić pieluchy na "Pampers premium care" a też mam zapas :| Dlaczego akurat na te?

Ponowię pytanie- kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły przesypiać noce?
    Czy którejś mamie wydaje się jeszcze że kości dziecka chrupią?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    NIE ! Nie wiecie co jest po bebilon pepti :D

ZieloneOliwki, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, po kupie trzeba się ewakuować!!

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki moj też się drze jak go owijam :D ale jednak po czasie się wycisza w ten sposób chociaz w sumie to może nie tak ze się drze jak go owijam tylko owijam go jak się drze :D Bo jak się nie drze to go nie owijam :P teraz leży na macie i zaś wali kilometry :D

A co do nocy to u nas dopiero od ok 2 tyg zaczyna się układać tak że każda nocka wygląda podobnie - spanie od 22/23 do 4/5 a potem jeszcze ok 2 w porywach 3 godziny spania :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, mój jeszcze nie przespał żadnej nocy bez karmienia, a 29 będzie miał dwa miesiące, ale ja karmię piersią, więc tak szybko nie spodziewam się pełnej przespanej nocy ;)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zgadzam się, po kupie trzeba się ewakuować!!
    Gazmaska na twarz a pamper najlepiej od razu przez okno wywalić bo nawet zapakowany w osobny worek wali w całym domu :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu wyszedł hemoroid a tak mi sie ładnie zagoilo to po porodzie w sumie samo a cala prawie ciążę sie z tym meczylam a teraz znowu kurwa i boli bardziej niż Szycie po porodzie chodzę i jecze caly dzień :/ nawet nie umiem sie dotknąć by posmarować tak cholernie boli :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszedł hemoroid kilka dni temu i to po cesarce... :|

Ja się nie mogę doczekać aż Kuba zacznie przesypiać chociaż pełne 4 godziny, ile bym mu żarcia nie zrobiła to się budzi co 2,5-3 i płacz od razu.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki a jesteś pewna że płacze z głodu ?? Może za dużo go karmisz ? Po czym wnosisz ze jest głodny ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:23

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Megi, ja pisałam właśnie że Kuba nie chce spać chyba na twardym i śpi na kołderce. Ale u Ciebie może to być inny problem- gondola jest węższa i mały może czuć się bezpieczniej niż w dużym łóżeczku :)

Acikk, u mnie nie da rady tak owinąć bo jest ryk jakbym go ze skóry obdzierała :P

Wiecie jaki odwaliłam numer? Poszłam z tym odparzeniem do przychodni dla dzieci chorych... dostałam zjeby a nawet nie pomyślałam że mogę iść na stronę dla dzieci zdrowych. Myślałam że tam się chodzi tylko na jakieś kontrole albo szczepienia. Będę miała wyrzuty symienia jak mały się rozchoruje... :(
    Dostaliśmy receptę na maść robioną i mamy zmienić pieluchy na "Pampers premium care" a też mam zapas :| Dlaczego akurat na te?

Ponowię pytanie- kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły przesypiać noce?
    Czy którejś mamie wydaje się jeszcze że kości dziecka chrupią?

Ja używam teraz premium care i bardzo sobie chwalę. Są mięciutkie w porównaniu do zwykłych zielonych. Zielone miałam na samym początku to w porównaniu do tych beżowych premium care sa jak karton :D

‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ