X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mam pytanko bo karmimy chyba tym samym mlekiem ( nan ha) czy Twoja Sarka też jak puści bączka to nasz ochotę otworzyć wszystkie okna haha nie wspominając o kupie :D

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już na "3" jesteśmy bo mój bąbelek to taka mała pyza. Na szczepieniu w środę 6400 ważyła.
    Ja już jej muszę dawać na noc troszkę kleiku do mleka ;-)

Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Alicja mam pytanko bo karmimy chyba tym samym mlekiem ( nan ha) czy Twoja Sarka też jak puści bączka to nasz ochotę otworzyć wszystkie okna haha nie wspominając o kupie :D

Daj spokój :D Mam to samo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmienię trochę temat, czy któraś Mama ćwiczyła z mel b? bo ja zaczęłam, ale nie wiem czy raz dziennie wystarczy zrobić te 10 minutówki na brzuch, pupę i pośladki, czy te 10 min to jedna seria i trzeba to kilkakrotnie powtórzyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mały tak daje czadu ze czasami mam wrażenie ze ludzie myślą ze to ja haha no bo gdzie miesięczne dziecko :D

alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Bulisia gratulacje !
    Ja czytam wszystkie rady i niektóre pomagają akurat mojemu dziecku.
    Śliczne te nasze dzieciaczki.
    Matleena Tymek chłop jak dąb, wygląda na więcej niż miesiąc.

Czy któreś z dzieciaczków ma szorstką i suchą skórę na buzi i główce? My mieliśmy najpierw krostki jak trądzik niemowlęcy a teraz są czetwone szorstkie poliki i skóra się łuszczy.

U nas jest coś takiego. Najpierw było na skórze głowy a teraz jest na policzkach. Z takich małych pryszczyków zrobiły się suche szorstkie placki. Lekar kazał odstawić produkty mleczne. Faktycznie jak wpisałam w google "skaza białkowa" to te zmiay na twarzy są podobne. No ale narazie odstawiłam mleko itp i obserwujemy czy coś się zmieni.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ja pisałam właśnie że Kuba nie chce spać chyba na twardym i śpi na kołderce. Ale u Ciebie może to być inny problem- gondola jest węższa i mały może czuć się bezpieczniej niż w dużym łóżeczku :)

Acikk, u mnie nie da rady tak owinąć bo jest ryk jakbym go ze skóry obdzierała :P

Wiecie jaki odwaliłam numer? Poszłam z tym odparzeniem do przychodni dla dzieci chorych... dostałam zjeby a nawet nie pomyślałam że mogę iść na stronę dla dzieci zdrowych. Myślałam że tam się chodzi tylko na jakieś kontrole albo szczepienia. Będę miała wyrzuty symienia jak mały się rozchoruje... :(
    Dostaliśmy receptę na maść robioną i mamy zmienić pieluchy na "Pampers premium care" a też mam zapas :| Dlaczego akurat na te?

Ponowię pytanie- kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły przesypiać noce?
    Czy którejś mamie wydaje się jeszcze że kości dziecka chrupią?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    NIE ! Nie wiecie co jest po bebilon pepti :D

ZieloneOliwki, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, po kupie trzeba się ewakuować!!

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki moj też się drze jak go owijam :D ale jednak po czasie się wycisza w ten sposób chociaz w sumie to może nie tak ze się drze jak go owijam tylko owijam go jak się drze :D Bo jak się nie drze to go nie owijam :P teraz leży na macie i zaś wali kilometry :D

A co do nocy to u nas dopiero od ok 2 tyg zaczyna się układać tak że każda nocka wygląda podobnie - spanie od 22/23 do 4/5 a potem jeszcze ok 2 w porywach 3 godziny spania :)

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki, mój jeszcze nie przespał żadnej nocy bez karmienia, a 29 będzie miał dwa miesiące, ale ja karmię piersią, więc tak szybko nie spodziewam się pełnej przespanej nocy ;)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Zgadzam się, po kupie trzeba się ewakuować!!
    Gazmaska na twarz a pamper najlepiej od razu przez okno wywalić bo nawet zapakowany w osobny worek wali w całym domu :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu wyszedł hemoroid a tak mi sie ładnie zagoilo to po porodzie w sumie samo a cala prawie ciążę sie z tym meczylam a teraz znowu kurwa i boli bardziej niż Szycie po porodzie chodzę i jecze caly dzień :/ nawet nie umiem sie dotknąć by posmarować tak cholernie boli :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszedł hemoroid kilka dni temu i to po cesarce... :|

Ja się nie mogę doczekać aż Kuba zacznie przesypiać chociaż pełne 4 godziny, ile bym mu żarcia nie zrobiła to się budzi co 2,5-3 i płacz od razu.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki a jesteś pewna że płacze z głodu ?? Może za dużo go karmisz ? Po czym wnosisz ze jest głodny ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:23

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Megi, ja pisałam właśnie że Kuba nie chce spać chyba na twardym i śpi na kołderce. Ale u Ciebie może to być inny problem- gondola jest węższa i mały może czuć się bezpieczniej niż w dużym łóżeczku :)

Acikk, u mnie nie da rady tak owinąć bo jest ryk jakbym go ze skóry obdzierała :P

Wiecie jaki odwaliłam numer? Poszłam z tym odparzeniem do przychodni dla dzieci chorych... dostałam zjeby a nawet nie pomyślałam że mogę iść na stronę dla dzieci zdrowych. Myślałam że tam się chodzi tylko na jakieś kontrole albo szczepienia. Będę miała wyrzuty symienia jak mały się rozchoruje... :(
    Dostaliśmy receptę na maść robioną i mamy zmienić pieluchy na "Pampers premium care" a też mam zapas :| Dlaczego akurat na te?

Ponowię pytanie- kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły przesypiać noce?
    Czy którejś mamie wydaje się jeszcze że kości dziecka chrupią?

Ja używam teraz premium care i bardzo sobie chwalę. Są mięciutkie w porównaniu do zwykłych zielonych. Zielone miałam na samym początku to w porównaniu do tych beżowych premium care sa jak karton :D

‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ