X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Acikk a oglądacie przy nim TV w sypialni czy nie?
    Nie mamy tv w sypialni :D Ale usypia przeważnie przy tv bo ja siedzę z nim w salonie i tulam aż usnie a w tym czasie patrzę na tv :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia też tak właśnie mysle. A jeżeli mu się już utrzyma ten rytm spania co teraz ze w sumie jedna pobudka w nocy to pewnie niedługo go przeniesiemy :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie zapalone lampki nocne czy całkowicie wszystko pogaszone?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Wszystko pogaszone :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Dziewczyny, napiszcie mi proszę gdzie stoją łóżeczka waszych dzieci? W salonie/dużym pokoju czy kładziecie dzieci w ich pokoju? Czy przebywacie w pokoju, w którym śpi dziecko i np. oglądacie tam telewizor?
    Chodzi mi o zasypianie już na noc, nie w dzień.

My mamy łóżeczko Sary w naszej sypialni. Nie przebywamy tam w dzień, nie mamy w sypialni telewizora.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

Zazwyczaj mamy pogaszone wszystko w nocy, no chyba, że włącze nawilżacz to wtedy on świeci jakiś czas :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja używam teraz premium care i bardzo sobie chwalę. Są mięciutkie w porównaniu do zwykłych zielonych. Zielone miałam na samym początku to w porównaniu do tych beżowych premium care sa jak karton :D

My tez uzywamy tylko premium care probowalam innych ale od razu krostki czerwony na posladkach i udach.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bardzo umie spac przy jakimkolwiek świetle nawet najmniejszym także ten :D siła rzeczy antek musi spac po ciemku :P

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wszystko pogaszone :)

A jak budzi sie na jedzenie to zapalasz lampke?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakoś nie podeszła te pampersy Premium Care jakies takie miękkie i grube i strasznie antkowi zjezdzaly przy tych jego biegach :D jakoś wolę te zwykle zielone :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

My mamy zapaloną lampkę. Jakoś dla mnie to lepiej, nie wiem czemu ale czuje się spokojniejsza o małą :-)

A i mamy w sypialni TV ale nie włączamy bo teściowie się zburzyli że mała napromieniujemy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:26

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka Nasza corcia spi z Nami w sypialni, ogladamy przy niej tv w dzien i wieczorami gdy juz lezymy w lozku. W ciagu dnia spi w swoim pokoju w lozeczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:29

stars2345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka mała lampkę bo mam schiza że jak zgasze to nie zobacze jak cos by się złego działo ale denerwuje mnie to światło. A juz jak dziś w TV uslyszałam o tym dwumiesięcznym dziecku co zmarło to mam ostre walniecie na bani..
    Dziś może spróbuje zgasić a nóż Alanos będzie dużej spał :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A jak budzi sie na jedzenie to zapalasz lampke?

Zapalam taka zdolna nie jestem by antka karmic po ciemku zwłaszcza ze mam rolety 100 % zaciemniajace wiec nawet światło latarni nie wpada i jest ciemno jak w dupie :D mezyk mi zamontowal sciemniacz do kinkieta i zapalam tylko tak słabo żebym widziała gdzie antek ma buzie hehe :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Bulisia gratulacje !
    Ja czytam wszystkie rady i niektóre pomagają akurat mojemu dziecku.
    Śliczne te nasze dzieciaczki.
    Matleena Tymek chłop jak dąb, wygląda na więcej niż miesiąc.

Czy któreś z dzieciaczków ma szorstką i suchą skórę na buzi i główce? My mieliśmy najpierw krostki jak trądzik niemowlęcy a teraz są czetwone szorstkie poliki i skóra się łuszczy.
    My mieliśmy dwa tygodnie temu chrostki na Twarzy szyi i Dekolcie i lekarka mówiła że to prawdopodobnie trądzik niemowlęcy a teraz na policzkach zrobiła mu się taka szorstka skorupka a chrostki wyszły dodatkowo na brzuszku, pleckach i rączkach. Dostaliśmy specjalny krem do zrobienia w aptece i mamy Przejść narazie na miesiąc na mleko ha (Hipoalergiczne dla Dzieci z ryzykiem wystąpienia nietolerancji białka krowiego) czyli Podejrzenie skazy bialkowej, lekarka mówiła że niewyglada to u nas źle. Mam Nadzieję że to mleko pomoże bo jak nie to pewnie czeka nas nutramigen albo Babilon pepti na receptę.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik to niezle, ja sie boje po ciemku czesto sie budze w nocy i zerkam czy wszystko z mloda ok. Spimy przy lampce takiej malutkiej co do kontaktu sie wtyka.

Dzis kryzys jakis byl z usypianiem na noc. Dalam w butelce jak zwykle 120 ml mojego pokarmu po wczesniejszym kp przez ok 10 min. I jak nigdy Ircia nie usnela wiec ja zaczelam lulac spiewac itp i nic, nawet w chuste zawinelam i du**, dorobilam mm 30 ml zjadla i od razu odlot. Ja nie wiem ile to moje dziecko moze zjesc. Czasami mysle czy jakbym zrobila jej 180ml to czy by zjadla ;-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pytanko: a jak wyglądają pleśniawki u takiego maluszka i skąd się o tym dowiedziałyście? same zauważyłyście? no i od czego się robią? muszę obejrzeć buźkę Poli od środka czy ona nie ma.

Bialy nalot w srodku buzki. Jak karmisz cyckiem to nie bedzie chciala cycka wtedy tylko bedzie wypluwac bo nie bedzie jej mleko smakowac. Tak mi polozna powiedziala ze tak wlasnie odroznisz plesniawki od zwyklego osadu z mleczka na jezyku, bo nalot utrzymuje sie do 30 minut po karmieniu.
    Mi mama kazala jezyk przetrzec zmoczona pielucha mlodego (w sensie ze obsikana) ze niby nie bedzie mial plesniawek. Troche straszne metody mieli kilkanascie lat temu >D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziasek a Ty czasem nie karmilas piersią małego ?

Pchelkaa wiesz ja na początku też tak spałam przy malej lampce i ciagle zerkalam na małego. I to była masakra bo tak naprawdę nie spałam wogole raz ze światło a dwa jakkolwiek to zabrzmi antek jak śpi naprawdę wygląda trochę jak niezywy i trzeba się dobrze przyjrzeć ze oddycha więc wstawiłam stałam nad ta kolyska i przeglądałam się czy oddycha a już nie daj Boże jak spał dłużej niż 2 godz (bo kiedyś mu się to nie zdarzało :P) teraz śpimy po ciemku i jest git :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja jak Sarkę biorę o 6 na karmienie, albo jak wcześniej ją jeszcze wybudzałam w nocy to brałam ją na karmienie + przewijanie do dużego pokoju i tam z zapalonym światłem :D

Acik a Ty nie przewijasz Antka w nocy jak sie budzi na karmienie :D?

‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ