Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już od jakiegoś miesiąca małego dokarmiam mieszanka bo mleka mojego mało, a teraz to już jest tak że pierwsze karmienie w nocy mały dostaje z piersi jeszczevraz raz w dzień dostaje odciągniete moje mleko 120 ml a po Godzinie i tak zaraz się drze że głodny jest więc to moje mleko i tak mega slabe
-
alicja_ wrote:
Acik a Ty nie przewijasz Antka w nocy jak sie budzi na karmienie?
Wiesz co różnie przeważnie po prostu macam pampersa z wierzchu jak jest dużo siku to sie robi taki sprezysty haha i jak jest dużo to przewijam A jak nie to nieprzewijak mam w antka pokoju i tam mam takie slabe ledy na szafie to je oswiecam żeby tylko cos widziec a jego jak najmniej razić
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde dziś Sarka walczyła żeby nie spać.. Dopiero teraz padła.
Ale uwielbiam ten moment kiedy jej oczka odjeżdżają i smoczek wypada bezwładnie...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/448502e4db42.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 23:35
aannkkaa, Matleena, Mama-julka, pati_zuzia, Marta0912, Pchelkaa, MeGi2986, Madzisek, kwiatakacji, m@rzenie, ZieloneOliwki, Nadulka, genoweffa, Pola_27, Flakonik, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Tak i to beka jak stary chłop. W ogóle dzisiaj to cały dzień się darł. Wracamy jednak do Sab Simplexu i jutro idziemy do Pani doktor. Może trzeba mleko zmienić albo mocniejsze kropelki, sama nie wiem, ale coś trzeba zrobić
To może spróbuj go potrzymać dłużej w tej pionowej pozycji w której odbekujesz żeby się wszystko ułożyło?
Ja słyszałam, że SabSimplex jest chyba jednym z najmocniejszych leków, ale mogę się mylić.
Matleena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jezeli moj ma prawie 3 tygodnie i potrafi spac od 22 do np 4 rano czy do 5 to nie jest troche za dlugo? Fakt faktem ladnie przybiera, az za xD ale nie wiem. W sumie na poczatku tylko go wybudzalam na karmienie, pozniej sam sie budzil co 3-4 godziny ale od kilku dni potrafi spac po 6 godzin w nocy. Ciesze sie ze moge troche kimnac jak on spi ale teoche sie martwie czy nie jest za maly na takie przerwy
-
I w ogole smialismy sie z tezetem ze bedziemy sie od marca starac o nastepne dzidzi zeby w grudniu wyskoczylo i bedziemy miec dwojke z jednego roku;D
I my nadal na 1 chociaz maly ma ponad 5kg i tezet juz kazal zmieniac bo jedynki sa do 5 kg, ale maly ma taka mala dupcie ze w 2 sie topi. I narazie tylko pampers, tezet raz kupil jakies randomowe 2, ostatnio mlodemu zalozylam i po 2 pampersach od razu mu sie dupka odparzyla ;/ ale problem zagojony:DWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 00:29
-
Pchełka wrote:Dziewczyny, napiszcie mi proszę gdzie stoją łóżeczka waszych dzieci? W salonie/dużym pokoju czy kładziecie dzieci w ich pokoju? Czy przebywacie w pokoju, w którym śpi dziecko i np. oglądacie tam telewizor?
Chodzi mi o zasypianie już na noc, nie w dzień.
U mnie lozeczko malego stoi u nas w sypialni bo w sumie mamy tylko sypialnie i salon. Ale maly zazwyczaj spi z nami. I znalazlam nawet fajny artykul na temat spania dzieci z rodzicami jakby ktos to lubil jak ja:D
http://dobrarelacja.pl/naucz-sie-spac/ -
lips wrote:U nas są dokładnie takie same objawy(najpierw pryszczyki, później suche placki i do tego such uszy i brwi). Narazie smaruje to linomagiem w maści bo lekarz nam nic nie zalecił tylko odstawienie produktów mlecznych. A jakie maści wam lekarz przepisał?
Lipobase do calego ciala , clotrimazol, alantan, dermavel ale to z wczesniejszej kuracji u na glowke z emolium zel na ciemieniuche bo byla straszna...
-
nick nieaktualny
-
A u nas standardzik 22:00 antoni odjazd, pobudka 4:00
język oby już mu tak zostało !!! Ale od 3 już się krecil więc ja nie spałam chociaż mogłam więc jak jeszcze trochę nam się ten rytm spania utrzyma to przenoszę go do jego pokoju
Alicja Twoja Sarka na wogole jakies odstępstwa od normy myślałam ze nie
Kurde mojemu chlopczykowi przestaje wystarczać 120 mleka, wysysa wszystko do ostatniej kropelkichyba czas zacząć robić 150!
alicja_ lubi tę wiadomość