X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śmierdzące kupy polecam "pachnące woreczki na zużyte pieluszki" :D
    Pakuje taką pieluchę z szitem do tego woreczka i do czasu aż nie wyjdę ze śmieciami jest to jakieś wyjście :D

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Bulisia gratulacje !
    Ja czytam wszystkie rady i niektóre pomagają akurat mojemu dziecku.
    Śliczne te nasze dzieciaczki.
    Matleena Tymek chłop jak dąb, wygląda na więcej niż miesiąc.

Czy któreś z dzieciaczków ma szorstką i suchą skórę na buzi i główce? My mieliśmy najpierw krostki jak trądzik niemowlęcy a teraz są czetwone szorstkie poliki i skóra się łuszczy.

Kwiatakacji my na to dostałysmy maść składającą się z detromycyny i clotrimazolu...pomogło jak reką odjał:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mój chyba za dużo zjada. Zaczął mi ulewać a wcześniej tego nie robił. I wrócił do systemu wsrawania co 3h na jedzenie

A odbekujesz go za każdym razem po jedzeniu?

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Bulisia gratulacje !
    Ja czytam wszystkie rady i niektóre pomagają akurat mojemu dziecku.
    Śliczne te nasze dzieciaczki.
    Matleena Tymek chłop jak dąb, wygląda na więcej niż miesiąc.

Czy któreś z dzieciaczków ma szorstką i suchą skórę na buzi i główce? My mieliśmy najpierw krostki jak trądzik niemowlęcy a teraz są czetwone szorstkie poliki i skóra się łuszczy.

U Madzi tak bylo najpierw krostki a pozniej luszczaca sucha skora na glowie - masakra policzki tez straszne do tego sucha skorka na uszach. Dzisiaj bylysmy u lekarza i Madzia ma skaze lojotokowa tylko ona ma jeszcze luszczaca skore w brwiach dostalysmy 4 masci i zobaczymy co bedzie dalej.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji moja Asia też miała najpierw ten trądzik a potem właśnie taka bardzo szorstka skórka została, teraz już jest gładka:-) ja stosowałam linomag w maści na to.

kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Megi, ja pisałam właśnie że Kuba nie chce spać chyba na twardym i śpi na kołderce. Ale u Ciebie może to być inny problem- gondola jest węższa i mały może czuć się bezpieczniej niż w dużym łóżeczku :)

Acikk, u mnie nie da rady tak owinąć bo jest ryk jakbym go ze skóry obdzierała :P

Wiecie jaki odwaliłam numer? Poszłam z tym odparzeniem do przychodni dla dzieci chorych... dostałam zjeby a nawet nie pomyślałam że mogę iść na stronę dla dzieci zdrowych. Myślałam że tam się chodzi tylko na jakieś kontrole albo szczepienia. Będę miała wyrzuty symienia jak mały się rozchoruje... :(
    Dostaliśmy receptę na maść robioną i mamy zmienić pieluchy na "Pampers premium care" a też mam zapas :| Dlaczego akurat na te?

Ponowię pytanie- kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły przesypiać noce?
    Czy którejś mamie wydaje się jeszcze że kości dziecka chrupią?
    Dziekuje za odp :) tylko ze ja w lozeczku od samego poczatku zrobilam mu takie mniejsze pole do spania, po bokach cos miekkiego kladlam, bo zazwyczaj zasypia na boku wiec podpieralo plecki. Teraz czort pupcia sie przesuwa i tak laduje na plecach. Ale sprobuje Twojej metody i juz zascielilam mu koldre, moze bedzie wygodniej.

A co do kosci chrupiacych to tez ostatnio pisalam ze to zauwazylam. Zglosilam to juz fizjoterapeutce to powiedziala ze ma prawo tak byc bo sie wszystko jeszcze rozrasta i normuje.

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Megi :) U mnie jest to samo, kładę na boku i zaraz leży na plecach... :P

Ma ktoś problem z odbijaniem? Czasem beknie jak stary dziadekod razu po podniesieniu pionowo, czasem noszę godzinę, głaskam, popukuję po pleckach i nic- śpi...

Acikk, no bo nic mu nie pomoże innego na płacz- tylko jedzenie. Jak jest głodny i dam mu wodę to pomaga tylko na chwilę a i tak się krzywi jak poczuje że to nie mleko tylko woda. Smoczkiem też go nie oszukam. Wkłada wtedy rączki do buzi i je zasysa, albo mlaska. Zje i idzie spać. Jaki mógłby być inny powód? :P
    A jednak nie będzie jadł do "porzygu" bo jak się naje to wypluwa butlę językiem ;) Według rad robię więcej niż 100ml i raz zje 90, a raz 120 :)

Zaczyna mnie to męczyć bo budzi się jak zegarynka i teraz beznadziejnie wypada tak: 21:30, 00:30, 3:30, 6:30 i od tego rannego karmienia już nie śpi. O ile obudzi się co 3 to jeszcze, ale czasem budzi się pół godziny przed i ani woda, ani smoczek, ani lulanie nie pomaga i jest płacz póki mleka nie dostanie a nie chcę wcześniej podawać żeby go nie przekarmić... Oczywiście o ile jeszcze w ciągu tych trzech godzin się nie obudzi ot tak sobie i nie trzeba go usypiać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która ma jeszcze dużo nadprogramowych kilogramów? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są październikówki!
    Jeszcze chwila i pojawią się nowe grudniówki ;)

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie mi proszę gdzie stoją łóżeczka waszych dzieci? W salonie/dużym pokoju czy kładziecie dzieci w ich pokoju? Czy przebywacie w pokoju, w którym śpi dziecko i np. oglądacie tam telewizor?
    Chodzi mi o zasypianie już na noc, nie w dzień.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nasze forum powstało w marcu więc pewnie teraz też tak powstanie :) kto chętny na kolejne grudniowki :D?

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mleka maja smierdzace skutki uboczne :D
    Wasze dzieci tez majaw budzi tak dużo śliny?
    Alan czasem AZ balony ma zrobione i często się krztusi swoja śliną

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka moj jeszcze śpi w kolysce z ktorej już pomału wyrasta. Kolyska jest w naszej sypialni. Jak wyrośnie to bedzie spał w łóżeczku w swoim pokoju i może to bedzie lepsze bo nie będzie mnie budził każdy głębszy oddech antka przez sen albo zmiana pozycji :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aankkaa antek też puszcza banki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Maksio ma sucha skore, ale na nozkach,jak bede u health visitor to powiem jej obtym to powinna mi dac masc jakas I plyn do kapieli. Musze sprawdzic moze mi zostalo cos jeszcze po Gabrysiu. Nie wiem z czego to jest,Gabrysiowi zeszlo po tej masci,to moze I teraz pomoze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Która ma jeszcze dużo nadprogramowych kilogramów? :D
    Jaaaaa :P...odczekałam po cesarce 2 miesiace i chciałam już zacząć jakieś cardio, z chodakowską, ale po pierwszych 5 minutach zaczęło mnie ciagnac w szwie, wiec wlaczylam zumbe ;) troche podbrzusze mnie bolalo pozniej wiec narazie pomalutku chce wracac do formy.
    Pchełka wrote:
    Dziewczyny, napiszcie mi proszę gdzie stoją łóżeczka waszych dzieci? W salonie/dużym pokoju czy kładziecie dzieci w ich pokoju? Czy przebywacie w pokoju, w którym śpi dziecko i np. oglądacie tam telewizor?
    Chodzi mi o zasypianie już na noc, nie w dzień.
    U nas łóżeczko małego stoi w naszej sypialni. W ciagu dnia czas spedzamy w salonie i tam jak zasnie to zazwyczaj w gondoli. Ale w nocy to w sypialni śpi. Czekamy az maly zacznie miec dluzsze przerwy w jedzeniu i przeniesiemy go do jego pokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelka moj jeszcze śpi w kolysce z ktorej już pomału wyrasta. Kolyska jest w naszej sypialni. Jak wyrośnie to bedzie spał w łóżeczku w swoim pokoju i może to bedzie lepsze bo nie będzie mnie budził każdy głębszy oddech antka przez sen albo zmiana pozycji :P

Acikk a oglądacie przy nim TV w sypialni czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly tez zasysa raczki i jak nie trafi to sie denerwuje :) IPuszcza banki ze sliny :)

ZieloneOliwki u mnie wychodzk ze nic nie zrzucilam po porodzie od poniedzialku silownia ostra biore sie za siebie :/ Kurde moj maly poprzestawial sobie dzis godziny jedzenia o musze czekac do 00:00 zeby zjadl bo nawet nie oplaca mi sie klasc :)
    Pchelka my mamy lozeczko w salonie i ogladamy przy malym tv jak spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka my mamy kosz I w dzien stoi w salonie z grajacym tv I piszczacym Gabrysiem a na wieczor po kapaniu przenosimy do naszej sypialni,my przeniesiemy malego jak skonczy pol roku gdzies tak.
    Acik bedziesz zadowolona jak przeniesiesz Antka. Ja bylam po eksmisji starszego synka choc nie odrazu bo bardzo przezywalam ta "rozlake" ale pozniej sobie nie wyobrazalam zeby spal w naszym pokoju :) I zawsze jak jezdzielismy na wakacje I spal z nami w pokoju to ja wracalam zmeczona,bo kazdy najmniejszy jego ruch w lozeczku mnie budzil :)

• lips Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    U Madzi tak bylo najpierw krostki a pozniej luszczaca sucha skora na glowie - masakra policzki tez straszne do tego sucha skorka na uszach. Dzisiaj bylysmy u lekarza i Madzia ma skaze lojotokowa tylko ona ma jeszcze luszczaca skore w brwiach dostalysmy 4 masci i zobaczymy co bedzie dalej.

U nas są dokładnie takie same objawy(najpierw pryszczyki, później suche placki i do tego such uszy i brwi). Narazie smaruje to linomagiem w maści bo lekarz nam nic nie zalecił tylko odstawienie produktów mlecznych. A jakie maści wam lekarz przepisał?

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ