X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny co na lzawiace oczka?? Wczoraj tylko lewew dzis juz tez prawe :-( qczoraj myslalam ze rzeska jej sie zawinela ale chyba jednak to nie to bylo... Oczka czerwone przymkniete i takie smutne przez to :-(

Pchelkaa, spróbuj zakroplić oczka solą fizjologiczną i przetrzeć wacikiem od zewnętrznej strony oczka do wewnętrznego kącika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny co na lzawiace oczka?? Wczoraj tylko lewew dzis juz tez prawe :-( qczoraj myslalam ze rzeska jej sie zawinela ale chyba jednak to nie to bylo... Oczka czerwone przymkniete i takie smutne przez to :-(

A może ostatnio robiłaś większe porządki i w domu było więcej kurzu?
    Albo byłaś w wietrzną pogodę na spacerku i oczka zawiało?
    Nikt z otoczenia nie ma zapalenia spojówek?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja niestety nie przepadam za fotoksiazkami, lubię klasykę.
    Czyli mówisz, że dobrą cenę mam, bo podobna do Twojej :)

Posprzątałam pokoj, kuchnię, obiad zrobiony, pranie zrobione, jeszcze łazienka została ;)

Dobrą, dobrą :-)

Kuźwa ja nic dzisiaj nie zrobiłam w domu bo cały dzień pracuję i zaglądam na forum :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mam dzis czasu na nic ledwo obiad zrobilam :/ Kurde dziewczyny czy to moje dziecko kiedys zacznie sie usmiechac a przestanie marudzic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) widzę że szykjjecie się do chrztu już kiedyś pisalam że mam na pozbycie kombinezony niby rozmiar 62 na matce ale moje noszą już rozm 68 a spokojnie weszli w kombinezony i mieli jeszcze luz. Jeżeli którąś byłaby ,zainteresowana to podsylam link;) możliwa negocjscja ceny;)
    http://allegro.pl/kombinezon-do-chrztu-rozmiar-62-68-i5959775015.html#thumb/1

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat był poruszany wiele razy ale wcześniej nie byłam zainteresowana... czy mogłaby któraś z Was w jednym zdaniu napisać które chusty są najlepsze? bo chcę zacząć przeglądać allegro a pamiętam z Waszych rozmów że któreś są lepsze i wygodniejsze w wiązaniu. z góry dziękuję :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc4f6871b1b1.jpg

:) siemka :)

MeGi2986, rewelka, Pchełka, aannkkaa, Matleena, Mama-julka, pati_zuzia, Nadulka, iNso87, Marta0912, Madzisek, Moniusia89, Aneczka86, genoweffa lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:40

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tak...

Suerte, a spróbuj smoczek 3-6m. U nas mała się wściekałą i nie dojadała wszystkiego bo nie miala na to siły. Za wolno leciało. Zmieniliśmy smoczek na 3-6 i dziecko się najada spokojnie.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    A może ostatnio robiłaś większe porządki i w domu było więcej kurzu?
    Albo byłaś w wietrzną pogodę na spacerku i oczka zawiało?
    Nikt z otoczenia nie ma zapalenia spojówek?

Nie sparzatalam bo czasu nie mialam na takie porzadki po szczepieniu, na spacerze bykysmy ale nie bylo wiatru, a nie kojarze zeby ktos mial zapalenie spojowek, ale patrzac w googlach to tak to wyglada jakby zapalenie spojowek. Na 19 umowilam nas do lekarza Naszego prywatnie bo oczko caly czas przymkniete ma a nie chce czekac do jutra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Nie sparzatalam bo czasu nie mialam na takie porzadki po szczepieniu, na spacerze bykysmy ale nie bylo wiatru, a nie kojarze zeby ktos mial zapalenie spojowek, ale patrzac w googlach to tak to wyglada jakby zapalenie spojowek. Na 19 umowilam nas do lekarza Naszego prywatnie bo oczko caly czas przymkniete ma a nie chce czekac do jutra.

Generalnie zapaleniem spojówek można się zarazić nawet poprzez dotknięcie klamki, której wcześniej dotykał ktoś zarażony.
    A Wy ostatnio byłyście przecież na szczepieniu w przychodni. Dobrze, że jedzieci do lekarza. Lepiej obejrzeć dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny wiem że temat był poruszany wiele razy ale wcześniej nie byłam zainteresowana... czy mogłaby któraś z Was w jednym zdaniu napisać które chusty są najlepsze? bo chcę zacząć przeglądać allegro a pamiętam z Waszych rozmów że któreś są lepsze i wygodniejsze w wiązaniu. z góry dziękuję :)
    Bawelniana skosno krzyżowa jest dobra dla początkujących. Elastyczna posłuży tylko do 3-4 miesiąca, a jest najłatwiejsza do wiązania.

alisss871 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:40

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupujecie opaski dla dzieci? Macie takie ładne z kokardkami, szukam i szukam w necie i nie mogę znaleźć... Pomóżcie

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja dla swojej kupiłam w Auchanie akurat przypadkiem:) a tak to w smyku,pepco patrzę czasem jak się zdarzy:) widziałam Anielica chyba ladne na necie zamawiala tak kojarzę.

Dzięki za info:)

Anielica- zdradzisz gdzie dopadłaś opaski?:)

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis caly dzien z mezem kloce i stwierdzil ze chyba okres dostane bo jestem taka zmierzla ze tj niemozliwe :D ciekawe czy ma racje :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Ciotunie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e59fdd4b85cc.jpg

aannkkaa, iNso87, kwiatakacji, MeGi2986, Pchelkaa, Madzisek, alicja_, Matleena, Moniusia89, pati_zuzia, Mama-julka, KASIAG24, Dżulia, Kate4, Pchełka, rewelka, Suerte, Aneczka86, genoweffa, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero teraz chwile wytchnienia brzuch mnie boli i cos tam plami na czerwono maly od kilku dni marudny ze ja ledwo zyje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Generalnie zapaleniem spojówek można się zarazić nawet poprzez dotknięcie klamki, której wcześniej dotykał ktoś zarażony.
    A Wy ostatnio byłyście przecież na szczepieniu w przychodni. Dobrze, że jedzieci do lekarza. Lepiej obejrzeć dziecko.

No i mamy zapalenie ale pluc :-( mala pokasliwala wczoraj w nocy dzis i w dzien ale ma tez maly katar i myslalam ze tak jak wczesniej splywa jej a tu takie dziadostwo :-( mamy antybiotyk i bedziemy probowali w domu wuleczyc w czwartek kontrola przeswietlenie jak nie bedzie poprawy to do szpitala :-( chyba ze po antybiotyku zwymiotujr to dzis juz na ip bo mamy skierowanie w razie w. A taka marudna byla caly czas przy cycu lub na rekach.

‹‹ 2453 2454 2455 2456 2457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ