X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja sie dzis caly dzien z mezem kloce i stwierdzil ze chyba okres dostane bo jestem taka zmierzla ze tj niemozliwe :D ciekawe czy ma racje :D
    Ja mam akurat okres i tak strasznie pokłóciłam się z mężem, że nigdy nie przypuszczałam nawet, że tak potrafimy :(...ciężkie dni będą :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoe macie inhalatory? Na co zwrocic uwage kupujac i czym sie roznia? Bo sa np takie za 80 zl a sa i takie za 150zl. Dzis pozyczylismy od siostry ale chce jutro kupic zeby miec swoj

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi eee tam dobrze bedzie my jakos przy antku latwiej sie dogadujemy :)

O matko Pchelkaa biedna irenka wiadom skad to zapalenie ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jakoe macie inhalatory? Na co zwrocic uwage kupujac i czym sie roznia? Bo sa np takie za 80 zl a sa i takie za 150zl. Dzis pozyczylismy od siostry ale chce jutro kupic zeby miec swoj
    Mi zalezalo na pracy ciaglej, reszta ma prawie wszystko to samo, wiec mamy taki:
    http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-omnibus-br-cn-116-3-kolory-i5036742897.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Musi byc dobrze, ale wiem ze troche to potrwa zanim tak sie stanie....za duzo niepotrzebnych słów...

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:49

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Musi byc dobrze, ale wiem ze troche to potrwa zanim tak sie stanie....za duzo niepotrzebnych słów...
    Ehh megi wiem jak to jest bo co innego sie poklocic a jak sie powie za duzo to potem ciezko tak nagle udawac ze tego nie było... :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ehh megi wiem jak to jest bo co innego sie poklocic a jak sie powie za duzo to potem ciezko tak nagle udawac ze tego nie było... :/
    No niestety :(...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    No niestety :(...
    Ja niestety wiem jak jest bo oboje z mezem najpierw mówimy potem myslimy :/

Pamietaj ze zawsze masz nas ;) ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 22:38

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

coś do śmiechu mamuśki ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24e7a1d7b918.jpg

MeGi2986, Mama-julka, Matleena, alicja_, ZieloneOliwki, Suerte lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja niestety wiem jak jest bo oboje z mezem najpierw mówimy potem myslimy :/
    No ja zawsze sie jakos pilnowałam, ale dzisiaj już tak mnie z równowagi wyprowadził....ehh szkoda gadać :(.
    Najgorsze ze maly jest teraz poddenerwowany i ciezko mu zasnac, ja przez ten okres źle sie czuje, a mój księciunio sobie śpi w najlepsze...i taka cała noc przede mną...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pamietaj ze zawsze masz nas ;) ;*
    Dziękuje :* :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

U Nas w miescie jakis wirus przedszkola pozamykane bo albo wlasnie zapalenie pluc albo grypa typu b, w rodzinie wszystkie dzieci chore na jedno albo drugie, w dodatku bylismy w przychodni na szczepieniu w czwartek niby inne godz przyjec dzieci zdrowych tj szczepienia no ale te zarazki bakterie jednak sie utrzymuja :-(

• Alienka81 Nowa

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem jak Wy grudniową mamą. Nie odzywałam się, ale czytam regularnie. Mam pytanie. Czy Wasze dzieci też tak czasem niespokojnie śpią? Moja Iza ma czasem takie chwile, że przysypia już w łóżeczku i nagle zaczyna się wiercić, prężyć, jeśli leży na boku to odchyla głowę do tyłu a jak leży na pleckach to ją stara się przyciągnąć do klatki piersiowej. Macha do tego rączkami z takimi wyprostowanymi paluszkami…ma ruchy jak karateka. Przeważnie przy tym nie płacze. Od kilku dni mamy też problem z noszeniem jej na rękach. Jeśli już da się ją nosić to trzeba w pionie bo próby położenia kończą się przeraźliwym płaczem. Czasami wystarczy ją położyć do wózka, na przewijak czy na łóżko żeby się uspokoiła. Naczytałam się oczywiście Internetów i teraz sama nie wiem co o tym myśleć...

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:30

l22ntv73ogvn473k.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa u nas chusta przyleciala :) moj tata przylecial dzis i przywiozl chuste i bedziemy sie chustowac z Marcelem od jutra :) tata zadowolony juz go tulil i na rekach nosil a ten wyjec plakal bo wiecznie glodny az tata sie przestraszyl haha:D i taki zdenerwowany zeby mu nic nie zrobic bo jak to powiedzial ze swoje ma juz za soba:D

Matleena lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po karmionku i maly juz lula sobie w lozeczku :) Alianka u nas maly robi dokladnie to samo wygina glowke do tylu przeciaga sie wygina i do tego raczkami jezdzi po twarzy wklada rece do buzi i sie budzi co jakis czas przez to bujanie ale zaczelam go owijac i dopoki sie nie odkopie to jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz lediatra pow ze mozemy jechac do szpitala jal najbardziej tylko ze dadza jej na poczatku to samo i zobacza jak zareaguje dodatkowo wiadomo beda kluli na badania a dziecko sie stresuje. Nocka spokojnie, zasnela o polnocy i do teraz spi, przystawie ja na spiocha bo kaszle noze gardelko ma podraznione.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2454 2455 2456 2457 2458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ