X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Właśnie miałam pytać czy wychodzisz w taki dzień jak dziś na spacer z Antkiem, bo mąż mi mówił, że jest okropny wiatr.
    No wlasnie tak patrze na drzewka w lasku za oknem i mysle. Wiesz ja mam tego plusa ze mam bardzo gleboka gondole w wozku i w sumie tam do antka niewiele dochodzi z zewnatrz

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, jak czzytam ile Twój Tymek przesypia to mam ochotę zapytać co mu podajesz na uspokojenie za tabletki, dosypujesz coś do mleka? :D

jak chodzę jak zombie ostatnio bo nie dość że Kuba budzi się na jedzenie co 2,5-3 godziny to jeszcze ma problemy ze zrobieniem kupy i jest płacz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba dziś będzie tAK JAK wczoraj- od rana deszcz i wiatr, a o 12-13 się uspokoiło i poszliśmy na 40 minut spaceru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jak zwykle jak tatus jestw domku to jestesmy w dupie ze wszystkim ja jescze w pizamie maly lapie drzemke nie posprzatane a zazwyczaj o tej godzinie mam wszystko ogarniete :) U nas pogoda smutna deszczowa i mega wietrzna :/ Dziewczyny ktorych dzieciaczki przechodza skok rozwijowy czy wasze tez tak marudza i czasem nie da sie ich wogole odlozyc ? Wigole moj Kacper jak sie denerwuje to tak macha rekami ze az mu sie trzesa :/ I w nocy odkopany potrafi przez sen sie tak denerwowac ze budzi sie i tylko smoczek pomaga az zaczelam sie martwic ze cos z nim nie tak

Irenko wracaj do zdrowka :)

Acikk ale twoj synek daje ci pospac :) A co to za slodkie lenistwo u ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też zazdroszczę tym, którym dzieci przesypiaja tyle godzin...u nas karmienia co 2,3h w dzień a w nocy bywały max 4h przerwy..najgorsze jak mały zaczyna mi marudzic przy cycku i pół godziny kupę cisnie i w trakcie mi się miota i drapie po cycach..
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na ulewanie? Niby noszę go tak długo jak odbije i wszystko się ułoży, leżąc glowke zawsze ma wyżej a niekiedy jest tak że uleje mu się tuż przed kolejnym karmieniem..i to takie fontanny ida, że aż się krztusi polyka to i dostaje czkawki...
    My właśnie czekamy na położna będziemy się ważyć;p

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia antek chyba jeszcze odrabia ze spaniem to co wczesniej cierpial :)
    Ja chyba jednak wyjde na spacer bo tak caly dzien w domu to mi sie antek zanudzi.
    Wasze dzieci tez juz takie zainteresowane wszystkim ze jak za dlugo nic sie nie dzieje to sie nudza ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram wychodzić koło 14, 15 teraz mi usnął i już w łóżeczku jest, więc czas dla mamy :)
    Wczoraj w DDTVN były gadzety dla noworodków, myślicie że może się sprawdzić?

https://www.wmalymswiecie.pl/cocobelt/nowosc_cocobelt_pas_do,p674580557

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po karmieniu piersia mały spał już w nocy około 5-6 godzin a od kilku dni budzi się o 2-3 godziny w nocy. DO dobrego łatwo się przezwyczaić ... A teraz trzeba znów wstawać jak na samym początku.

Poza tym odkąd nauczył się trafiać piąstka do buzi to cały czas ssie rączke, drapie się itd. Mam wrażenie że nie ogarnia swoich rąk i sam się przez to wybudza.

Kiedyś wam pisałam ze mały miał suche czerwone placki na twarzy. Odstawiłam wtedy produkty mleczne i powiem wam że są efekty. Dawidek ma dużo ładniejsza buzię, chyba powoli mu schodzą te plamy. No tylko niestety muszę uważać na wszystko co jem...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka no jest dlugi ale on jak się urodził miał 61 cm :D i przez to ze jest taki długi wydaje mi się chudzina :D

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Co do spania to ja nie narzekam na noce, budzi sie raz na papuni spi do 9. Dzis wybudzilam bo przy tej chorobie inkaszlu lepiej zeby przeplukala gardelko ;-)

Misia oj jak ja to znam, niby lubie jak maz w domu jest ale moj plan dnia wali sie wtedy na łeb. Nie wiem czym to sie ma :-) np dzis same jestesmy, dziecko chore marudne a ja juz zjadlam, wykapalam sie, ogarnelam mieszkanie cokolwiek i juz Mloda drzemie, a wczoraj jak maz jechal na 14 do pracy to po sniadaniu sprzatalam dopiero jak wychodzil :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte tak mi szkoda Bartusia po tym co czytam :-( mysle mysle i nie wiem co Ci doradzic :-(

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a nie ma jakkiejs plesniaweczki malej??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jakoe macie inhalatory? Na co zwrocic uwage kupujac i czym sie roznia? Bo sa np takie za 80 zl a sa i takie za 150zl. Dzis pozyczylismy od siostry ale chce jutro kupic zeby miec swoj

Madela pneumatyczny i w 100% moge polecić

Pchelkaa lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, właśnie tak to wygląda gdy jest skok rozwojowy. U nas to jeszcze się pokryło z kryzysem laktacyjnym.

Myszata nie mam sposobu na ulewanie. Zauważyłam jedynie że częściej dzieje się to po espumisanie lub sterującym dniu.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Co to jest?
    Robi się na głowie, przy uchu, przy ustach... Na potówki mi to nie wygląda. Potówki miala już kiedyś i wyglądały zupełnie inaczej.
    Boje się że to jakaś ospa czy odra się rozkręca?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a116ea1b5315.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no bez kitu ja jeszcze nie mam posprxatane a godzina prawie 13 ale niech M sie tym zajmuje ja i tak siedze z mlodym na rekach on spi polsnem bo przeciez nak go odloze to ryk i wogole zaczal plakac jak go biore do odbicia moze go boli jak go biore czy co :/

Mama-julka dzieki no to u nas jest bo od kilku dni da sie malego zabawic gora 10 min a pozniej marudzi i jak go odkladam to sie drze i te nerwy :/ Oby szybko minal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie. Co to jest?
    Robi się na głowie, przy uchu, przy ustach... Na potówki mi to nie wygląda. Potówki miala już kiedyś i wyglądały zupełnie inaczej.
    Boje się że to jakaś ospa czy odra się rozkręca?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a116ea1b5315.jpg

Ala ja sie za bardzo nie znam ale to chyba rozyczka predzej. Umow sie moze do lekarza, lepiej zeby ktos to zbadal.

A u Nas wymioty po antybiotyku :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:51

‹‹ 2456 2457 2458 2459 2460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ