X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Mama-julka dzieki no to u nas jest bo od kilku dni da sie malego zabawic gora 10 min a pozniej marudzi i jak go odkladam to sie drze i te nerwy :/ Oby szybko minal :)
    Pewnie nie pocieszę, u nas to trwało tydzień :-/ Dopiero od wczoraj mogę cos zrobić. Ale może dlatego tak długo bo było to 2w1 :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja mam megaa lenia pogoda piekna na spacer a ja bym najchetniej przelezala caly dzien :/ jakos nie moge sie zebrac w sobie by dupsko ruszyc i zrobic cokolwiek.

Acikk, u Ciebie pogoda piękna?? w Tychach ponuro i wiatr jest okroooopny! ledwo drzwi od auta otworzyłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja niestety tez nie pomoge. Wizyta u lekarza byłaby najlepszym rozwiazaniem. A moze to jakas alergia??

U nas dzis brzydka pogoda wiec nici ze spaceru. Maly za to marudny jakis, tylko by na cyckach lezal :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:50

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Madzia, Ty w Tychach mieszkasz? Ja tam mam babcię i mąż tam pracuje :)
    E Jaworznie słonecznie, ale wietrznie.

Pochodzę z Tychów, 25 lat tu mieszkałam, aktualnie mieszkam w Pszczynie a dziś jestem u rodziców ;)

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, zadzwoniłam do Pani doktor - przyjdzie wieczorem na wizytę, bo nie daje mi to spokoju.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk, u Ciebie pogoda piękna?? w Tychach ponuro i wiatr jest okroooopny! ledwo drzwi od auta otworzyłam
    Madzia jak to posalam to akurat bylo ladnie ale jest taka wichura ze co chwila inaczej :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda raz slonce raz deszcz o spacerze to moglam zapomniec :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

To tak jak w Gdańsku:(

f2wlanlibm0fi1og.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

W centralnym wschodzie słońca brak cały dzień pochmurno

U mnie jak mąż jest to we mnie brak motywacji do pracy :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka nasza Marianka tez kp tylko i przesypia większość nocy, ale ja wieczorne karmienie daje z butelki żeby być pewną,że zjadła, bo przy piersi lubi sobie zasnąć i tyle z jedzenia. Poza tym u nas dopiero od 2 tygodni śpi dłużej w nocy,a jest jednym ze starszych dzieciaczków.

Alicja daj znać co to, Marianka miała takie plamy,ale zeszły.

Lips my też mieliśmy tą czerwoną i szorstką skórę, nie zmieniłam nic w diecie, smarowałam emolium i zeszło. Jakieś 2 tyg mieliśmy tych problemów ze skórą.
    W Krk ciepło i wietrznie, ale idziemyna spacer, bo wczoraj deszcz nas zatrzymał, a trzeba korzystać,że zanieczyszczenie w normie bo wieje :) Też mamy głęboką gondolę i dużą budkę więc idziemy.
    Ja was dziewczyny podziwiam za to ogarnianie, gotowanie itp.,ja śpię z małą ile się da.Dopiero wyszłyśmy z łóżka.

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka to mnie nie pocieszylas a czytalam ze ten skok miedzy 7 a 9 tyg moze trwac nawet 2 tyg :/

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie. Co to jest?
    Robi się na głowie, przy uchu, przy ustach... Na potówki mi to nie wygląda. Potówki miala już kiedyś i wyglądały zupełnie inaczej.
    Boje się że to jakaś ospa czy odra się rozkręca?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a116ea1b5315.jpg
    To uczulenie. U nas tak wyglądało po oliwce Nivea.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja! powodzenia! mi też to wygląda na uczulenie

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak dla mnie to potówki, ale zobaczysz co lekarz powie.

Ja Poli chciałam odstawić espumisan i ostatnie dwa dni tak mi dała w kość,że szok. Jedno jest pewne, kropelki nadal będzie brać bo inaczej ja oszaleje. Kolejna próba nie wcześniej jak po 3 msc życia. Dziś spałam tylko od północy do 4 :/ ledwo żyje, sprzątania kupe prze chrzcinami , Olek też potrzebuje czasu a Pola non stop marudzi i się drze, a przy cycku to tak się wije i rzuca, że dziś już dwa razy ściągałam i z butli jej dałam. :/ mówie Wam - masakra.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i zaczęłam brać proszki anty ale mam takie opory przed <3 bez gumki, że szok. Boje się, że wpadniemy, a ja z dwójką i w ciąży to już na bank sobie nie poradze.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na empik foto jest promocja na wywoływanie zdjęć. może któraś skorzysta.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, bo mówi się, że zapomina się ból porodowy, aleee... ja go pamiętam, szczególnie jak mnie brzuch boli i mam jakieś skurcze żółądka.. momentalnie robi mi się gorąco i mam przed oczami poród...

Jak to u Was wygląda?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, bo mówi się, że zapomina się ból porodowy, aleee... ja go pamiętam, szczególnie jak mnie brzuch boli i mam jakieś skurcze żółądka.. momentalnie robi mi się gorąco i mam przed oczami poród...

Jak to u Was wygląda?

Ja zapomnialam, ale może dlatego że podczas porodu ponad połowę butli gazu rozweselajacego wdechłam :)

Justyna dasz radę kto jak nie My :)

Która robi chrzciny w lokalu? Bo My się mocno zastanawiamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:53

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja zapomnialam, ale może dlatego że podczas porodu ponad połowę butli gazu rozweselajacego wdechłam :)

Justyna dasz radę kto jak nie My :)

Która robi chrzciny w lokalu? Bo My się mocno zastanawiamy.

My mieliśmy 30 gości i robiliśmy w domu. Zamówiliśmy tylko catering, bo nie było opcji, żeby samemu to ogarnąć ;)

ja też tyle gazu wchłonęłam i nic :D

‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ