Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Matlenaa nienma sprawy
u nas samo tak to wyszło bo zawsze bralam sie za usypianie jak maz wychodzil do pracy. I tak jak mowie na poczatku trwalo czasem i 1,5 godz a teraz owijam przytulam na chwile daje smoka 15 min i odkladam. Oczywiscoe pod warunkiem ze nic mu nie dolega
Masz racje antek chyba wynagradza i sam nadrabia te okropne nocd gdzie spaliśmy po 15 min...
Aha antek zjadl i dalej spi takze bajka i poezjaa ja zamiast tez sie jeszcze drzemnac to sie mecze z bolen brzucha
ehh byc kobieta byc kobieta
Matleena lubi tę wiadomość
-
Jest 7:50 a moje dziecko śpi, normalnie chyba skorzystam i zjem śniadanie bez niego
dziś idziemy na USG bioderek, proszę trzymać kciuki
U Nas noc dziś w normie 2,5 h 2 h i 2x 1,5 h więc w miarę jestem wyspana
Flakonik szalejeszale dobrze, dobrzy ludzie powinni mieć dużo dzieci
akira, Pchelkaa, Matleena, kwiatakacji, MeGi2986, iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya moj Antek pierwszy raz o tej porze nie spi, obudzil sie i strzela przeslodkie usmiechy
Acik, zazdroszcze Ci tego spania Antka, moj zasypia okolo 1:00 i budzi sie co trzy godziny
a my tez nie bedziemy dlugo czekac z kolejnym dzieckiem
coreczka mi sie maaarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 08:06
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pomóżcie bo mamy problem!
Od kilku dni Kuba ma problem ze zrobieniem kupki. Jesteśmy cały czas na Bebilonie Pepti, dajemy Delicol, Infacol i Dicoflor. Męczy się strasznie choć pruka normalnie i pije bardzo dużo wody. Nie może spać bo próbuje wypchnąć kupkę i nie może. Kilka razy wkładałam czopka, taką 1/4 i nawet pół minuty nie był w środku, nie zdąża się rozpuścić i wychodzi cały a za nim kupka. Raz początek jest gliniasty a reszta normalna, a raz cała jest normalna. Mam wrażenie że w jelitkach jest ok, tylko tu przez pupkę nie chce mu przejść. Wczoraj rano zrobił sam, ale wieczorem już musiałam włożyć czopka. Dziś płakał pół ranka, nie pomaga przepajanie (wypił koło 3 rano 100ml wody i 100ml mleka) i o 6:30 wypił 120ml wody, a o 7 90ml mleka...) ani termofor, ani masaże brzuszka... co może być nie tak?Tak płakał że już nie miał siły, robił się bordowy i się umęczył tak że zasnął jak mu po kupce zmieniałam pampersa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 08:26
-
Cześć dziewczyny,
Schudłam 2 kg, wiec mogę zjeść jednego pączka
My dziś do chirurga. Nie podobał mi sie pepek malej i okazało sie, ze ma ziarniniaka pepka. Teraz co 3 dni chodzimy do chirurga i smaruje kikut azotanem srebra. Wiec jesli z pepkow waszych malenstw jeszcze cos sie saczy, warto skonsultowac sie z lekarzem.
Flakonik - trzymam kciuki! Z doswiadczenia powiem, ze im dluzszy czas uplynie od poprzedniej ciazy, tym trudniej sie zdecydowac na kolejne dziecko. My jeszcze rozwazamy i moze zdecydujemy sie na trzecie, bo to juz ostatni dzwonek, wiec jesli decyzja, to szybko.
Pchelka - wspolczuje antybiotyku, ale czytam, ze z Ircia juz lepiej
Pozdrowienia i duzo zdrowia dla wszystkich dzieciaczków!
-
Flakonik trzymam kciuki, żeby tym razem udało się szybko zafasolkować
Ja też bym chciała jeszcze jednego bobasa ale niestety dopóki mieszkamy na 46 metrach nie ma szans. Ale może kiedyś
Kwiatakacji a u nas lekarka kazała wyczyścić ta maź w psitoszce u Małej
I u nas też sprawdziło się zawijanie w kocykw dzień drzemki nadal są krótkie, do pół godziny ale nocki są całkiem dobre
Akira Ty też miałaś problem z zazdrością starszej jeśli dobrze pamiętam? Poprawiło się już?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:04
-
Pchelkaa wrote:To zazdroszcze Acik!
Czy mamy ktore kp tez maja tak sucho na dole? Wlasnie wyczytalam ze przy kp to norma
O tak, tak ja mam sucho. Nawet się zastanaiałam czy ze mną coś nie tak. Próbowaliśmy 2 razy ale za każdym razem było nieprzyjemnie i musiliśmy odpuścić. Chociaż nas cieszą te próby. Ma to swój urokNa najlepsze rzeczy się trzeba wyczekać
-
nick nieaktualnyU nas tez ok maly usnal po 21 i obudzil sie na jedzenie 4:45 zjadl owinelam i poszedl dalej spac choc cos mu dzis nie pasowalo i sie krecil strasznie zjadl o 9 i lezy w lezaczku a ja bede sie ogarniac i kawke tez chodze wyspana mimo tej jednej pobudki w nocy
Flakonik zycze ci powodzenia i dwoch blizniakowych chlopczykow oby szybko sie udalo -
nick nieaktualnylips ja podejrzewam ze mnie boli bo wlaśnie tam sucho jest.
Acik Antek lubi pospać po mamie:)
ja w ciaży mogłabym być tylko że ciaza przy małym dziecko to juz nie tak słodko jak w pierwszej ciąży- błogie lenistwo, cały dzień w łóżku:)
u Nas nocka tez super, o 21:30 zasneła i o obudziła się bo musiałam podac antybiotyk ale zasneła zaraz przy jedzeniu.
My po kontroli, osłuchowo jest lepiej wiec dalej leczymy się w domu antybiotykiem. -
Dziewczyny jak ja Was podziwiam że chcecie drugie dziecko i to jeszcze tak szybciutko:)
Nasz Antek stał sie najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym...i mimo ze jest naprawde super facecikiem
tak poprzestawiał nasze zycie że o mamo...!
Hmm mam jeszcze inna teorie na ten temat....pierwsze dziecko powinno sie miec max do 26 rz...wtedy czlowiek chyba jakoś lepiej wszystko znosi albo ja nie wiem.... mi brakuje pracy...wyjsc z domu ( nie ma kwake czy impreze) tylko po prostu pozałatiwac etc...ja byłam zawsze bardzo aktywna zawodowo i zyciowo...
ehh nie myslcie ze jestem jakas sfrustrowana...to tylko moje przemyslenia:)kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:
Akira Ty też miałaś problem z zazdrością starszej jeśli dobrze pamiętam? Poprawiło się już?A jak u Was?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Dziewczyny, pomóżcie bo mamy problem!
Od kilku dni Kuba ma problem ze zrobieniem kupki. Jesteśmy cały czas na Bebilonie Pepti, dajemy Delicol, Infacol i Dicoflor. Męczy się strasznie choć pruka normalnie i pije bardzo dużo wody. Nie może spać bo próbuje wypchnąć kupkę i nie może. Kilka razy wkładałam czopka, taką 1/4 i nawet pół minuty nie był w środku, nie zdąża się rozpuścić i wychodzi cały a za nim kupka. Raz początek jest gliniasty a reszta normalna, a raz cała jest normalna. Mam wrażenie że w jelitkach jest ok, tylko tu przez pupkę nie chce mu przejść. Wczoraj rano zrobił sam, ale wieczorem już musiałam włożyć czopka. Dziś płakał pół ranka, nie pomaga przepajanie (wypił koło 3 rano 100ml wody i 100ml mleka) i o 6:30 wypił 120ml wody, a o 7 90ml mleka...) ani termofor, ani masaże brzuszka... co może być nie tak?Tak płakał że już nie miał siły, robił się bordowy i się umęczył tak że zasnął jak mu po kupce zmieniałam pampersa...
my odkąd przeszliśmy na Bebilon Pepti to też kupy ni widu ni słychuRaz dałam czopek ale więcej nie daję. I kupy wczoraj niet i dzisiaj też jeszcze nic
A pije po tym Pepti bardzo dużo.... -
nick nieaktualnyPchelkaaa tylko kurde ja daję Pepti już prawie miesiąc i dopiero teraz takie przeboje z kupą... Gdyby nie to że tak się męczy i spać nie może to bym się nie martwiła, ale dziś tak płakał że nie mogłam już patrzeć, aż mu to ujście odbytu wyłaziło na zewnątrz w pewnej chwili, a takto w ogóle dupka się nie "otwiera".
Od razu zmieniłaś mleko czy mieszałaś pół na pół? -
Martosza83 wrote:Dziewczyny jak ja Was podziwiam że chcecie drugie dziecko i to jeszcze tak szybciutko:)
Nasz Antek stał sie najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym...i mimo ze jest naprawde super facecikiem
tak poprzestawiał nasze zycie że o mamo...!
Hmm mam jeszcze inna teorie na ten temat....pierwsze dziecko powinno sie miec max do 26 rz...wtedy czlowiek chyba jakoś lepiej wszystko znosi albo ja nie wiem.... mi brakuje pracy...wyjsc z domu ( nie ma kwake czy impreze) tylko po prostu pozałatiwac etc...ja byłam zawsze bardzo aktywna zawodowo i zyciowo...
ehh nie myslcie ze jestem jakas sfrustrowana...to tylko moje przemyslenia:)
I tak samo z drugim - jak pierwsze juz wzglednie odchowane to poten trudniej na drugie -
I wiadomo ze rozni sa ludzie ale mamy takich znajomych ktorzy on juz ma prawie 40 ona niewiele mlodsza od niego i urodzila coreczke kilka dni przed moim antkiem i co sie okazalo ? Ze ci ludzie przed 40tka wlasnie wprowadzili sie spowrotem do rodzicow bo sobie sami nie radza z dzieckiem
i jaka tragedia i jaki dramat bo dziecko w nocy sie budzi, dacie wiare? Dziecko sie budzi w nocy !!!
Dżulia, ZieloneOliwki, Matleena, Madzia890722, Ola_45, Pchelkaa, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny do otulania bardzo fajnie sprawdza się też to:
http://allegro.pl/motherhood-otulacz-premium-kocyk-pielucha-120x100-i5325271195.html
My jutro idziemy do kardiologa, bo po urodzeniu Nikoś miał delikatne szmery, strasznie się boje, że coś może wynaleść, chociaż teraz ponoć już nic nie słychać.
Dziewczyny karmiące kp, też macie taki apetyt? czytałam, że to normalne, bo przy karmieniu wydziela się jakiś hormon, ale jak tak dalej pójdzie to się zrobię kulka. Mam plan dziś jeszcze pojeść, a od jutra dietka, bo 5 marca mam ślub siostry i jestem świadkiem, trzeba jakoś wyglądać.
Po wizycie u gina okazało się że po porodzie zrobilo mi się tyłozgięcie macicy, ponoć teraz okres ibędzie boleć, tego jeszcze nie wiem, bo mąż szykuje się na zabieg usunięcia przepukliny, ja się boję z powodu bólu i jeszcze nic nie było.
A propo ilości dzieci, zawsze mówiliśmy że tylko 2, a teraz nie wykluczamy w przyszłości 3także mamusie starające się, trzymam kciuki