X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, to ze mną na sali leżała dziewczyna (miała jakieś 35 lat), mąż około 40 która nie wiedziała że dziecko płacze drugi dzień bo ona nie ma pokarmu i zdziwiona że położna pyta czy dokarmić. JAk jej zapytała czy ma na wszelki wypadek w domu mleko to powiedziała że nie- w dodatku nie ma ani butelki, ani nic. I przy wyjściu prosili położną o zapisanie jakie mleko kupić i gdzie, jakie butelki i gdzie się kupuje, no i musiała też zapisać co powinni kupić do pielęgnacji pępka i pupki bo zdziwieni że w ogóle potrzeba. 9 miesięcy to za mało na przygotowanie... :D odnośnie mleka było pytanie męża "a gdzie się takie coś kupuje?"
    no i zdziwieni byli że kobieta może nie mieć od razu nawału pokarmu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:54

Dżulia lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe oliwki no to juz wogole czad :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to leżałam z 41 letnią babką, która też nic nie miała dla dziecka (ubranek, pampersów, łóżeczka, kosmetyków). Co prawda wiedziała co potrzeba, ale była tak przerażona, że coś się może dziecku stać i nie kupowała "bo to pecha przynosi". I wszystko chciała kupić po porodzie. Nie wyobrażam sobie tego. Szczególnie, że sama by musiała to zrobić, bo jej facet w pracy za granicą. A rodziców, ani nikogo do pomocy nie miała.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:27

kwiatakacji, Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, mam to samo. Ale na szczęście mam dużą pomoc ze strony babć (Teściowa co prawda pracuje ale jest do rany przyłóż i chce zabierać małego do siebie jak tylko ma trochę wolnego, a moja mama dużo pracuje ale w każdej wolnej chwili przyjeżdża do nas choćby na godzinkę) i dobrze mi to robi, bo jak śpię po 3-4 godziny na dobę to zaczynam wariować, a jak jadę wieczorem po małego to jestem spokojniejsza. Może trochę pomyślicie że wyrodna jestem czy coś (chociaż i tak już tak myślicie :D ) ale momentami jestem bliska załamania jak mały nie śpi i płacze a ja robię siku na raty nawet...

Eve_84, Suerte lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84, ZieloneOliwki...jak dobrze ze nie jestem sama w swoich przemysleniach:)

Suerte lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Acikk poprawiłaś mi humor " dziecko budzi się w nocy" noż kurna szok! jak ono może !?

u nas w końcu zapanował spokój :) błogosławiony ESPUMISAN 100 !!! gdyby nie to to chyba byście mnie w psychiatryku odwiedzały,serio!

Pączki dwa już zjedzone :) Dzieci śpią, a więcej dzieciątek mieć nie planujemy, bo ja już w ciąży nie chce być, ewentualnie adoptujemy, ale to za kilka lat jeśli w ogóle. Zaczęłam brać tabletki anty ale mam takiego stresa przed wpadką, że dodatkowo <3 z gumką :) mąż się ze mnie śmieje, ale ja serio nie mam siły na ciążę, mój organizm jest wykończony, czuję to na każdym kroku (bóle kręgosłupa, częste krwotoki z nosa, niewyspanie, brak witamin, słońca, pękające naczynka, bóle głowy) generalnie czuję się słabo. A myśl o wielkim brzuchu mnie przeraża bardziej już niż sam poród!

I tak mi się nie chce sprzątać na te chrzciny .... ale mus to mus. Mąż ma jutro wolne to ogarniemy dom, a w sobotę gotowanie. Dobrze że mama i siostra mi pomogą, bo sama nie dałabym rady.

Co do spania Poli, to wczoraj o 18 zjadła, ok 19 kąpiel, zasnęła koło 20 i spała nieprzerwanie do 2.30 - cycek i dalej pcia do 5 - cycek i spanie prawie do 8 ze zmianą pampersa w między czasie, cycek, pampers i znów śpi :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie tez usnelo a mama zjadla paczka wypila kawke i siedzibo ma lenia okropnego i nic mi sie niechce pogoda za oknem lipna wiec ze spaceru nici :/ Ja za dwa lata moge byc w nastepnej ciazy a narazie chce sie nacieszyc moim jednym szkrabem :)

Hahaha rozwalilo mnie to dziecko budzi sie w nocy :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaakie fajne są wspólne kąpiele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:11

Acikk, ZieloneOliwki, Dżulia, m@rzenie, akira, MeGi2986, kwiatakacji, Matleena, Suerte, Pchełka, aannkkaa, pati_zuzia, Pchelkaa, justyna14, Moniusia89, Nadulka, genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak Wy to robicie? :) nie boisz się że coś się stanie Antosiowi? ( w sensie wpadnie do wody, zachłyśnie się, zaleje uszka albo coś?)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo a jak oni narzekali ze dziecko sie budzi w nocy to ja se nyslalam o kurwa ale wam fajnie ze sie budzi, moje sie nie budzi bo nie spi :P

ZieloneOliwki, Matleena, Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow madzia ile piany Antos ma w wannie :)

Szkoda ze nie powiedzieli to dziecko wogole placze :D

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira u nas też dużo lepiej :-) Nie jest już niegrzeczna i widać że kocha Asiunię bardzo. Tylko teraz pojawił się problem z przedszkolem, bo ona wie, że ja nie pracuję i siedzę w domu z małą i nie chce chodzić do przedszkola tylko byc z nami w domu... Codziennie jest płacz z tego powodu. Ja zawsze ją odprowadzam albo sama jak mąż jest w domu albo z Asią we 3 chodzimy.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy można spodziewać się okresu przy regularnym kp (i czy można)? ktoś coś wie?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja ju kiedys pisalam ze ucze sie miłości do antka ale teraz z kazdym dniem mnie ta milosc zalewa <3

Suerte, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Madzia, jak Wy to robicie? :) nie boisz się że coś się stanie Antosiowi? ( w sensie wpadnie do wody, zachłyśnie się, zaleje uszka albo coś?)

co Ty ;) jest super! Antoś zadowolony, wierzga sobie pod wodą nóżkami. Trzymam go sobie albo na brzuchu, albo na nogach mi leży (ja mam zgięte nogi tak,że ma zamoczony tylko brzuszek) albo trzymam go zamoczonego po szyjke w wodzie. W ogóle nie mam takiego wrażenia, że mi się wyślizguje. A dzięki tej wspólnej kąpieli nie ma wrzasku jak go kąpiemy w wanience, tylko jest spokojny ;)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurcze ja ju kiedys pisalam ze ucze sie miłości do antka ale teraz z kazdym dniem mnie ta milosc zalewa <3

mam dokładnie tak samo. Poczatki byly trudne, bo przez pierwszy tydzien, moze dwa nie czulam z nim zadnej wiezi i mialam poczucie winy... ale to dlatego, ze bylam uspiona i nie slyszalam placzu i nire widzialam go od razu...

a teraz... uwielbiam go! te jego uemichu po przebudzeniu jak mu powiem "dzien dobry"! <3

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdzia, a ile trwa Wasza kąpiel? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    MAdzia, a ile trwa Wasza kąpiel? ;)

tak z 15 minut ;) jak czuję, że już się chłodno robi to kończymy ;)

‹‹ 2470 2471 2472 2473 2474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ