Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
m@rzenie wrote:Akira u nas też dużo lepiej
Nie jest już niegrzeczna i widać że kocha Asiunię bardzo. Tylko teraz pojawił się problem z przedszkolem, bo ona wie, że ja nie pracuję i siedzę w domu z małą i nie chce chodzić do przedszkola tylko byc z nami w domu... Codziennie jest płacz z tego powodu. Ja zawsze ją odprowadzam albo sama jak mąż jest w domu albo z Asią we 3 chodzimy.
Dżulia - ja przy pierwszym dziekcu, dostałam okres 4 miesiace po porodzie, a karmilam tylko piersia. Tak wiec u mnie to bylo bardzo szybko. -
Madzia ooo tak, odkad antek zaczal lapac kontakt jest zupelnie inaczej
wczesniej to sie czułam jakbysmy byli w dwoch osobnych swiatach... A teraz najchetniej bym go zjadla
Co do drugiego dziecka to nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ale jak tak to tak za 3 latka bym chcialana szczesci mam jeszcze trochę czasu
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiałam to samo, na początku owszem- karmiłam, przebierałam, ale jakoś nie czułam więzi z Kubusiem. A teraz z dnia na dzień mam ochotę go tak wyściskać i wycałować że oczy by mu na wierzch wyszły
i taaak mi go żal jak płacze, a jak śpi tak słodko to się do siebie samej uśmiecham pod nosem że jest taki kochany
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydorciamw wrote:
My jutro idziemy do kardiologa, bo po urodzeniu Nikoś miał delikatne szmery, strasznie się boje, że coś może wynaleść, chociaż teraz ponoć już nic nie słychać.
U nas Oliwierek też miał szmery nad serduszkiem i też byliśmy u kardiologa. To były szmery rozwojowe. Bardzo często zdarza się to u dzieci, które szybko rosną a serduszko za nim nie nadąża. Nic się generalnie z tym nie robi. To mija samo. -
nick nieaktualnyTo ja jestem jakas wyrodna matka bo ja ucze sie tej milosci nadal i jeszcze mnie az tak nie zalala choc z kazdym dniem jest lepiej ale wiem ze to jeszcze nie to
Tez mam 26 lat i czasem chcialabym wrocic do starych przyzwyczajen ale jak patrze na malego to wiem ze tak dlugo na niego czekalam ze te mysli odchodza w zapomnienie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas w końcu kupaaaaa
Sama, bez pomocy
Jupiiii
Młoda śpi w łóżeczku ale jak patrzę w nianię jak grzebie przy smoczku i zaraz go sobie niechcący wyrwie.... Ehh, uroki smoka
Wiecie, z tą miłością to jest tak , że my wszystkie kochamy dzieciaczki od urodzenia, tylko ta miłość dojrzewa i się rozwija. Z każdym dniem i my i dzieci budujemy większą więź z dzieckiem. Szczególnie kiedy one zaczynają na nas reagować, pierwsze uśmiechy, uspokajają się na nasz widok, później pierwszy raz usłyszymy słowo MAMA, obejmą nas te małe rączusie... Kocha się od poczatku, tylko wszystko musi dojrzeć.
Matleena, Mi$ia26, kwiatakacji, Pchelkaa, MeGi2986, justyna14, Moniusia89, genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEva_84,Martosza,ZieloneOliwki mam takie same myśli jak wy. Strasznie mi brakuje życia z przed dziecka tej wolności i braku zobowiązań. Słabo odnajduję się w macierzyństwie i zazdroszczę tym co się rozpływają nad opieką nad dziećmi,ja jeszcze jestem daleka od zachwytów.
-
nick nieaktualnyDzulia ja przy pierwszym dziecku okresu dostalam akos po 7 miesiach,do 6 karmilam tylko piersia a pozniej wiadomo zaczelam wprowadzac dorosle jjedzonko
a jesli chodzi o wiek i pierwsze dziecko, jak dla mnie odpowiednia byla 30 ewentualnie 2 lata wczesniejwczesniej tez chcialam,ale ialam tez pozyc, poszalec
no ale to wszystko zalezy od czlwoieka, ja ciaze traktowalam jako przygotowaie sie od samego poczatku i nie czulam sie przerazona zaskoczona czy rozczarowana bo przeciez noc jest od spanaia i dziecko powinno spac
Acik ja pamietam jak pisalas,ze juz wiecej dzieci nie itd.zaraz bedziesz pisac,ze Antos bedzie starszym bratem
Flakonik powodzenia w staraniach i oby te dwie kreseczki pojawili sie szybko
a moj maluch wazy 5500, w sumie to nie taki maluch taka kluska albo dzis pasuje bardziej taki paczusPchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mialam z kim zostawic dzecka teraz dzieci,ale zawsze korzystam z okazji kiedy jestesmy w Pl czy w Bg i wychodzimy sami czy to do knajpy czy na jakis koncert i upic sie mi zdarzy, no ale wiem,ze bedzie mial sie kto zajac :)jak bylismy w Bg i Gabrys cale dni psedzal prawie tylko z dziadkami to tak sie stesknialam, ze cieszylam sie ze juz wracamy i znowu bedzie ze mna
dlatego tez czekam na wyjazd do Pl a pozniej wakacje w Bulgarii
mama z tata beda szalec
Matleena, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytez tesknie za czasem sprzed ciazy
najbardziej to za czasem spedzanym z mezem.. teraz jest nam ciezko znalezc chwile dla siebie...
no i brakuje mi np wystrojenia sie i pojscia gdzies.. teraz moje perfumy to mleczne rzygia tak serio... ciagle musze sie przebierac, bo co 3 godziny smierdze starym mlekiem