X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • akira Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Akira u nas też dużo lepiej :-) Nie jest już niegrzeczna i widać że kocha Asiunię bardzo. Tylko teraz pojawił się problem z przedszkolem, bo ona wie, że ja nie pracuję i siedzę w domu z małą i nie chce chodzić do przedszkola tylko byc z nami w domu... Codziennie jest płacz z tego powodu. Ja zawsze ją odprowadzam albo sama jak mąż jest w domu albo z Asią we 3 chodzimy.
    Nie ma sie co dziwic dziewczynkom, bo w koncu siostra to dla nich zyciowa rewolucja. Ciesze sie, ze i u Was lepiej.

Dżulia - ja przy pierwszym dziekcu, dostałam okres 4 miesiace po porodzie, a karmilam tylko piersia. Tak wiec u mnie to bylo bardzo szybko.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ooo tak, odkad antek zaczal lapac kontakt jest zupelnie inaczej :) wczesniej to sie czułam jakbysmy byli w dwoch osobnych swiatach... A teraz najchetniej bym go zjadla :)
    Co do drugiego dziecka to nie wiem czy bedzie mi sie chcialo ale jak tak to tak za 3 latka bym chciala :) na szczesci mam jeszcze trochę czasu :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo, na początku owszem- karmiłam, przebierałam, ale jakoś nie czułam więzi z Kubusiem. A teraz z dnia na dzień mam ochotę go tak wyściskać i wycałować że oczy by mu na wierzch wyszły :P i taaak mi go żal jak płacze, a jak śpi tak słodko to się do siebie samej uśmiecham pod nosem że jest taki kochany ;)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Od razu zmieniłaś mleko czy mieszałaś pół na pół?

Od razu zmieniłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:

My jutro idziemy do kardiologa, bo po urodzeniu Nikoś miał delikatne szmery, strasznie się boje, że coś może wynaleść, chociaż teraz ponoć już nic nie słychać.

U nas Oliwierek też miał szmery nad serduszkiem i też byliśmy u kardiologa. To były szmery rozwojowe. Bardzo często zdarza się to u dzieci, które szybko rosną a serduszko za nim nie nadąża. Nic się generalnie z tym nie robi. To mija samo.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakas wyrodna matka bo ja ucze sie tej milosci nadal i jeszcze mnie az tak nie zalala choc z kazdym dniem jest lepiej ale wiem ze to jeszcze nie to :( Tez mam 26 lat i czasem chcialabym wrocic do starych przyzwyczajen ale jak patrze na malego to wiem ze tak dlugo na niego czekalam ze te mysli odchodza w zapomnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu kupaaaaa :-) Sama, bez pomocy :-D Jupiiii :-D

Młoda śpi w łóżeczku ale jak patrzę w nianię jak grzebie przy smoczku i zaraz go sobie niechcący wyrwie.... Ehh, uroki smoka ;-)

Wiecie, z tą miłością to jest tak , że my wszystkie kochamy dzieciaczki od urodzenia, tylko ta miłość dojrzewa i się rozwija. Z każdym dniem i my i dzieci budujemy większą więź z dzieckiem. Szczególnie kiedy one zaczynają na nas reagować, pierwsze uśmiechy, uspokajają się na nasz widok, później pierwszy raz usłyszymy słowo MAMA, obejmą nas te małe rączusie... Kocha się od poczatku, tylko wszystko musi dojrzeć.

Matleena, Mi$ia26, kwiatakacji, Pchelkaa, MeGi2986, justyna14, Moniusia89, genoweffa, Madzisek lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:58

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, przy zmianie mleka mogą być zatwardzenia itd. DLatego powinno się na początku mieszać pół na pół a nie zmieniać gwałtownie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pchełka, przy zmianie mleka mogą być zatwardzenia itd. DLatego powinno się na początku mieszać pół na pół a nie zmieniać gwałtownie :)

Wiem, ale u nas były takie problemy z brzuszkiem i płacze, że nie miałam wyjścia :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva_84,Martosza,ZieloneOliwki mam takie same myśli jak wy. Strasznie mi brakuje życia z przed dziecka tej wolności i braku zobowiązań. Słabo odnajduję się w macierzyństwie i zazdroszczę tym co się rozpływają nad opieką nad dziećmi,ja jeszcze jestem daleka od zachwytów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulia ja przy pierwszym dziecku okresu dostalam akos po 7 miesiach,do 6 karmilam tylko piersia a pozniej wiadomo zaczelam wprowadzac dorosle jjedzonko :)
    a jesli chodzi o wiek i pierwsze dziecko, jak dla mnie odpowiednia byla 30 ewentualnie 2 lata wczesniej :) wczesniej tez chcialam,ale ialam tez pozyc, poszalec :) no ale to wszystko zalezy od czlwoieka, ja ciaze traktowalam jako przygotowaie sie od samego poczatku i nie czulam sie przerazona zaskoczona czy rozczarowana bo przeciez noc jest od spanaia i dziecko powinno spac ;)
    Acik ja pamietam jak pisalas,ze juz wiecej dzieci nie itd. :) zaraz bedziesz pisac,ze Antos bedzie starszym bratem :)
    Flakonik powodzenia w staraniach i oby te dwie kreseczki pojawili sie szybko :)
    a moj maluch wazy 5500, w sumie to nie taki maluch taka kluska albo dzis pasuje bardziej taki paczus :D

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:58

ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam z kim zostawic dzecka teraz dzieci,ale zawsze korzystam z okazji kiedy jestesmy w Pl czy w Bg i wychodzimy sami czy to do knajpy czy na jakis koncert i upic sie mi zdarzy, no ale wiem,ze bedzie mial sie kto zajac :)jak bylismy w Bg i Gabrys cale dni psedzal prawie tylko z dziadkami to tak sie stesknialam, ze cieszylam sie ze juz wracamy i znowu bedzie ze mna :D dlatego tez czekam na wyjazd do Pl a pozniej wakacje w Bulgarii :D mama z tata beda szalec :D

Matleena, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tesknie za czasem sprzed ciazy ;) najbardziej to za czasem spedzanym z mezem.. teraz jest nam ciezko znalezc chwile dla siebie...

no i brakuje mi np wystrojenia sie i pojscia gdzies.. teraz moje perfumy to mleczne rzygi :P a tak serio... ciagle musze sie przebierac, bo co 3 godziny smierdze starym mlekiem :P

‹‹ 2471 2472 2473 2474 2475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ