X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny dawno mnie tu nie było:) my po szczepieniach i wizycie kontrolnej:) mały ma się dobrze waży 5400 i mierzy 63 cm:D i nadal mam się trzymać diety bezmlecznej...;/

Karmie samym cycem i dziś pierwszy raz mój syn przespal 6,5h ciągiem. Myślałam, ze cycki mi eksploduja, ale wzięłam paracetamol w razie gorączki i odciagnelam prawie 120 ml mleka ręcznie.
    W dodatku męczą mnie zatoki macie jakieś sprawdzone sposoby? Jestem na inhalacjach i paracetamolu.jak mi nie przejdzie to chyba wybiorę się do lekarza, bo aż ropa mi scieka do gardła:/

Niestety nie umiem Was nadrobić.ale mam nadzieję, że u Was wszystko ok :)

Matleena lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola oprócz kataru, dziś zaczęłam pokasływać, idziemy do lekarza na 16.50. Oby to nic takiego. Olek po syropku jakby lepiej. Tylko on jak zawsze kataru nie ma tylko od razu ucho katarlane jak to ujęła pediatra:/ czyli idzie od razu na uszy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowiem się przy okazji czy Pola dobrze przybiera na wadze, bo nadal tylko na piersi jest. Swoją drogą wygodnie mi z tym :)

evvik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:34

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy któraś mama kp dostała już okres? Bo u mnie chyba sie pojawił :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka
    ja jeszcze nie dostałam:) miałam jakieś lekkie plamienia, ale nie wyglądało mi to na okres

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revelka jajeszcze nie dostalam,ale ostatnio mnie brzuch pobolewal jak przedisie zaczelam zastanawiac czyzbym miala dostac. Z Gabrysiem mialam gdzies po 7 miesiacach, moze troszke pozniej,zobaczymy jak tym razem bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja przeczytalam ;-) i zgodze sie z Toba, moja tez marudzi, placze czasami nie wiem czemu, niby oczy sie zamykaja a zasnac nie moze, problemow z brzuszkiem co prawda nie mamy ale ja kp. Chociaz jescze miesiac temu jak sobie przypomne to stekanie i prezenie przy cycku to az ciary mam, espumisan pomogl.
    Suerte nikt Cie nie atakuje ale uwierz w siebie, jak moja placze to ja z usmoechem do niej gadam nawet glupoty czy zwykle zdania: " czemu placzesz, przeciez nie pozwole zebys plakala" itp itd i czasami pomaga bo poprostu sie nudzila i placzem mi to oznajmia. To ja kp i przystawiam mala co ok 2 godz a na butli to ok 3 godz powinny byc. Przeciagnij go jakos te 3 godz. Piszesz ze rzucaca sie na butle, moja tez na cycka sie rzuca ale zaraz sie krztusi i widze ze noe potrzebnie jej dalam bo krzywi sie po kedzeniu jakby jej sie cos cofalo.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Kassie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, mysle, ze justyna14 i Acikk maja racje. Nie kazdy placz oznacza, ze maly jest glodny. Moj nieraz tez plakal np po 2,5h i wtedy dawalam mu mleko, ale bylo jeszcze gorzej wiec przedluzalam przerwe do 3h. Jego brzuszek musi odpoczac! Nam lekarz zalecil wtedy karmic co 3h, a w nocy robic przerwe 6-godzinna.
    Sory, ze Wam tu pisze na Waszym watku ale jak przeczytalam co przechodzi Suerte to musialam sie odezwac..

justyna14 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Cześć! Czy któraś mama kp dostała już okres? Bo u mnie chyba sie pojawił :(
    ja nie, ale ja już 2 tydzien na anty a po niej też miało nie być.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie pisz pisz nie gniewamy sie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez rzucal sie na butle i wypilby wszystko co bym mu dala. W sumie do teraz tak ma, ze wypilby wszystko. Ale trzeba to w jakims stopniu ograniczac, tak zeby byl najedzony ale nie przejedzony. Pomysl,ze jak Ty bys tylko jadla co chwile i to tak do pelna to tez bys sie zle czula. A do wody moze sprobuj dodac glukozy?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja nie, ale ja już 2 tydzien na anty a po niej też miało nie być.
    A tak spytam z ciekawosci rozwazalas wkladke bo pisalas ze juz nie chcesz wiecej dzidzkow :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:35

Acikk, evvik, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś się Suerte pytalam ale nie odpisala, czy daje smoczka uspokajacza, bo nie zawsze jak dziecko ssie piastki albo clamka to chce jeść czasami chce possac na sucho...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najlepszym sposobem na przeciągnięcie karmienia jest spacer. jak od karmienia minęło 2h a mała płacze, marudzi a wykorzystałam już sposoby typu noszenie, kołysanie, śpiewanie,pielucha zmieniona więc ciach rach szybko ją ubieram do wózka i na spacer. W efekcie czasem nie je po tych 3 godzinach tylko po czterech. Bo jeszcze po spacerze zostawiam ją w wózku i czekam aż sama się wybudzi.
    Suerte może właśnie tak jak dziewczyny piszą z tym dokarmianiem małego. Moja też lubi pojeść, no i dlatego żeby wydłużyć ten czas do karmienia i żeby żołądek odpoczął to biorę na spacer. Korzyść obopólna bo ja muszę się wyszykować (przecież nie wyjdę bez make up do ludzi i w dresach ;)no a dziecko się dotleni, wyciszy. Kobieta nie wytrzyma cały dzień w domu z krzyczącym, marudzącym dzieckiem. W depresje można popaść. Czasem nie ma ogromnego problemu tylko błahy. Jak to się mówi "najciemniej pod latarnią"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte dziewczyny maja racje musisz sprobowac przetrzymac malego zeby jadl co 3 godziny i probowac dopajac moje tez nie lubi wody ale jak nie spi miedzy karmieniamki to staram sie mu dawac zeby choc troche sie napil kazda z nas bardzo ci wspolczuje bo nie latwo jest miec ciagle placzace dziecko ale musisz sprobowac wszystkiego zeby pomoc malemu!!

Moj tez placze bo np nie moze usnac marudzi bo jest znudzony ssie piastke jak szalony i nie dlatego ze jest glodny poprostu to lubi daje mu smoczek a on wypluwa i bierze piastke :) A teraz probowalam go uspic kiedy myslalam ze mi sie udao i go odozylam to ten otwiera oczy i sie smieje i ma gdzies spanie :)

suerte pamietaj ze jestes wspaniala mama a my sluzymy ci rada zawsze :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    U nas po katarku już nie ma prawie śladu. Sól fizjologiczne dała radę. Jeszcze trochę się nim źle oddycha zwłaszcza w nocy i zakrapiam.

Często zakraplałaś? Bo nie wiem ile razy dziennie można, a i my się z katarkiem od wczoraj meczymy :\ i ile trwał katarek u dziewczynek?

Pchelkaa jak u Was objawiało się zapalenie? Bo kojażę że chyba wzięło się od kataru?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie Czy któraś z Was szczepiła na raz 6 w1, pneumokoki i rotawirusy? Czy coś się działo potem dzieciaczkom?

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ