Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 07:14
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Ola- moja też zasypia głównie przy cycku, albo bujana na kolanie. Sama w łóżeczku usypia rzadko, natomiast cuda działa "kołyska", a raczej prowizoryczna huśtawka wykonana przez mojego M z fotelika samochodowego, karabinka i taśm alpinistycznych:D (zajmował się dzieckiem gdy odsypiałam mocno zarwaną noc i takie cudo zmajstrował
)
Jeżeli chcę aby córka "pobawiła się sama" kładę ją na macie i puszczam melodie dla dzieci- zauważyłam, że wtedy potrafi leżeć i patrzeć na zabawki nawet pół godziny, a bez muzyki woła już po chwili. Ooo a dzisiaj pomogło odkurzanie- leżała sama, a ja śmigałam z wichurą po całym domu z czego Lila była baardzo zadowolona -
nick nieaktualny
-
Azande wrote:Dziewczyny a ja mogę z Wami pisać czy nie życzycie sobie? nie chcę żeby ktoś mnie odbierał jak kolejnego Flakonika
Flakonik usunął już chyba wszystkie możliwe konta, Twoje zostało, a poza tym wybacz za stwierdzenie nie masz, aż tak barwnego życia więc możemy wierzyć, że jesteś sobą -
nick nieaktualny
-
.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
kwiatakacji- moja napewno nie śpi, aż tak dużo no ale... każde dziecko ma inne potrzeby, może Twoja Marianka jest po prostu śpiochem:)? Ciesz się tym stanem bo drzemki będą coraz krótsze i wolnego coraz mniej.
Ja przyznam szczerze, że totalnie zostałam zaskoczona tym, że Lilka już w zasadzie od 2-3 tygodnia większość dnia jest aktywna. Myślałam, że okres spania-jedzenia jest dłuższy, a moje dziecko nic sobie z tego nie robi i bawi się w najlepsze gdy matka ledwo stoi na nogach z niewyspania:D. -
Asiowa wrote:Potrzeby mojej córki mnie ostatnio zadziwiają
gdzie ona to miesci ja się pytam!?
ale mi go szkoda bo na pewno mam mało mleka i nie tresciwe i inne bzdety
Niezły patent Twój mąż wymyślił
Ola mój na noc zasypia ostatnio w lozeczku ale sam się tego nauczył wcześniej tylko przy cycu albo na klacie:) aż pewnego dnia tak marudzil i wszystkie pomysły na uspokojenie nam się skończyły polozylismy go do lozeczka chwilę popatrzył na karuzelke i usnal -
Ola_45 wrote:Juz probowalam wszystkiego
w lezaczku jak sie zaczyna denerwowac po jakims czasie to nic nie dziala. A te wibracje w tym lezaczku to jeszcze bardziej go wkurzaja.
Co do zasypiania to jak jest spiacy to pomaga glaskanie po glowce, ale tylko na troche. Za chwile zaczyna machac raczkami i koniec. Probowalam go tez zawinac w kocyk cienki, cos mi chyba nie wyszlo bo usnal od razu ale po 5 minutach zaczal sie ruszac i sie rozkopal. Ja nie wiem jak go zawijac i czy czasem mu nie za cieplo bo to goracy chlopak i musze go cienko ubierac bo u nas bardzo cieplo w bloku..
Moja wibracji też nie lubi. W leżaczku siedzi najchętniej w łazience- nie wiem co ją tam czaruje może mnogość szczegółów(?). Na leżaczku powiesiłam lusterko i taką dzwoniącą żyrafę z FP. Lusterko jest ciekawe gdy odbija światło i błyszczy. Czasem też gdy np ogarniam się w łazience to zabieram bujak, małą i włanczam suszarkę- wtedy hulaj dusza -
kwiatakacji wrote:No moja mala spi 8h wstaje o 5 jedzenie, odbijanie i spi kolejne 4h potem w dzien je co 2 godziny : je 20 minut, godzinka aktywnosci i 40 minut spania, 3 h spaceru prawie w calosci przespane o 20:30 kapiel i zasypia nam na przewijaku.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
rewelka wrote:Mi to się cały czas wydaje że mam mało mleka i głodny chodzi... Co nie jest prawda bo przez 1,5 miesiąca przytyl 2 kg
ale mi go szkoda bo na pewno mam mało mleka i nie tresciwe i inne bzdety
Niezły patent Twój mąż wymyślił
W końcu inżynier i to na dodatek drzewołaz arborysta;p
W sumie moje cycki napełniają się tylko przez noc:D w ciągu dnia mała wedle zachcianek czasem potrafi domagać się 3 razy w ciągu 2 godzin i wtedy moje sutki wołają o litość ale przecież dziecku nie będę jedzenia ograniczać. Widzę, że je i ma co, bo czasem jak ciągnie to jej aż mleko po policzkach kapie. Zresztą w jej przypadku się nie da:D. U nas w 7 tygodni 1300g do przodu. -
.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Uff...moje dziecko od czwartku nie robiło kupki - żadnych dolegliwości nie miało z tego powodu no i pół godziny po kąpieli obsrało się po samą szyje...ja nie wiem gdzie to się zmieściło w tym małym brzuszku:D no ale najważniejsze, ze jej pewnie lżej
pati_zuzia83, kwiatakacji lubią tę wiadomość