X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytajac to co jest w internecie mozna wkońcu popasc w paranoje to moge tego nie wszystko w miare rozsadku:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazowanego to i normalnie lepiej dużo nie pić, bo wypłukuje magnez.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    a robiłyście badania na zapalenie wątroby typu B i C?

Na C robilam a na B bylam szczepiona

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    w ciąży można jeść wszystko, należy tylko unikać surowych: mięs, ryb, jaj, sera pleśniowego i produktów zawierających dużo chemii - tak w skrócie. Grzyby spokojnie można, zwłaszcza ugotowane w zupie :)

edit: ponoć z gazowanymi napojami też nie można przesadzać, ale nie wiem czemu.
    Prawdopodobnie z napojami trzeba uwazac, bo jak nie maja tony cukru w sobie to mają aspartam ktory u malych malpek powodowal uszkodzenia mozgu, padaczki, a nawet smierc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła właśnie o tych słodzikach i o tym, że gazowane może podrażniać żołądek, a jak wiadomo w ciąży liczba lekarstw , którymi sobie możemy pomagać jest ograniczona. Zresztą powiedziała, żeby nie jeść słodyczy , ale jak sama przyznała - musi tak powiedzieć , bo słodycze generalnie nie są zdrowe. W moich magicznych ulotkach mam , że grzyby można - oczywiście nie surowe :)

Co do smarowania się ja używam teraz Eucerin - jest od 1 miesiąca i mustelę do biustu ale muszę poczytać o elancylu , bo ciąglę o nim słyszę.

No i dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści - majówka będzie spokojna:)

fresa lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj trochę się narobiłam, pranie, odkurzanie, mycie podłóg, obiad i jeszcze ciasto piekłam bo mi sie sernika zachciało a teraz leżę bo mnie brzuszek boli :-( może jak się prześpię to będzie lepiej :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek mnie wczoraj tak bolal a dzis juz znacznie lepiej. Brzusio protestuje jak za bardzo szalejemy z zakupami czy sprzataniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś umieram od bólu pleców. Fakt trochę się nachodziłam ale to co czuję tomasakra. Jeszcze chwila i nic nie będę w stanie robić.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie ze brzuszek protestuje jak za duzo sie dzieje , mój wczoraj na wieczór protestował :P Dziś w sumie troche tez bo chodze wsciekła jak osa, ja dziś normalnie jestem taką egoistką że nie wiem :D Uroiło mi sie w głowie ze moja pracodawczyni powinna bardziej zajmować sie swoim dzieckiem a nie że ja z nim siedze po 10h dziennie, że teraz moje zachcianki, mój odpoczynek powinien być najważniejszy bo to moje dziecko rośnie w brzuszku :P No jestem taka wściekła, pieniądze są potrzebne wiem, ale czuje że szał mnie ogarnia że musze usługiwać obcemu dziecku :-D No hormony mnie zjadają od środka totalnie w tym tygodniu :P

Hashija, Renia7910 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie odebrałam z poczty pierwsze wylicytowane spodnie z Happy Mum (JEANSY). Są mega wygodne i śliczne serio. W dodatku wyglądają jak nowe :D jak pomyślę, ze zapłaciłam za nie 50zł razem z przesyłką to w ogóle jestem z siebie dumna :D Wylicytowałam jeszcze 2 razy zobaczymy jak następne ;) rewelacja, serio polecam :)

Hashija, baby, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dopiero wrocilam.
    Wszystko est w porzadku.
    Sa obie dzidzie. Dzisiaj rano tak schizowalam ze moze zostala juz tylko jedna. Ale sa dwa <3 . Bija 165 i 145 :) I maja po 29mm i 25mm.
    Nastepna wizyta 18 maja i to bedzie juz prenatalne.
    Gin powiedzial tez zebym w miare mozliwosci jak najwiecej wypoczywala i lezala
    A teraz zabieram sie za nadrabianie stron ;)

Hashija, Kate4, kwiatuszek83, Madzisek, fresa, Karola1990, justyna14, baby, hala123, rewelka, KASIA XXXX, kwiatakacji, Beatrice, Nadulka, Renia7910, m@rzenie, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super:) Gratuluję udanych wizyt :) Mam nadzieję, że w poniedziałek i dla mnie gin zrobi usg :)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica a gdzie cie bola plecy?
    Poziomka poniekad to rozumiem, a najbardziej zlosc, ze jestes mama zastepcza na 10h. Ej serio, to dziecko ma chyba wieksza wiez z Toba niz z mama. A Ty teraz potrzebujesz odpoczynku. Pracodawczyni wie, ze jestes w ciazy?

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem juz po :) dzidzia ma 2,42cm rusza się i ma się super :) następna wizyta za 4 tyg :) ale wybiorę się chyba w Polsce na prenatalne bo tutaj dzisiaj mi to niby zrobiła... Jakaś taka dziwna ta ginka...

Flakonik, kwiatuszek83, Madzisek, fresa, justyna14, rewelka, kwiatakacji, Beatrice, Nadulka, Renia7910 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Hashija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super flakonik!!! To przed wiytami masz 2 razy wiecej stresu, a po 2 razy wiecej radosci :-) fajnie za malenstwo pieknie rosna.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:56

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka serio? Prenatalne teraz?? Ech.. a kiedy bedziesz w Polsce? Dsz rad za 3 tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija całe plecy mnie bolą :(

Dziewczyny a macie fotki swoich fasolek ?:) pochwalcie się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super wiadomości, widzisz dzidzia nadrabia:)też się czasami boje że może została tylko jedna dzidzia albo jeszcze gorsza opcja i tez pewnie uspokoje sie dopiero po wizycie za tydzien mam. Pytałaś o mój brzuch, no trochę mi wywaliło, ale nie wiem czy to bardziej wzdecia bo na wieczór jest ogromny a rano jak wstaje to tylko taki zarys:)

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja stosowałam ziaja mamma mia i teraz też będe. Nie mam żadnych rozstępów po 1 ciąży, ale to też geny na pewno.

U mnie się nie sprawdziła Ziaja Mamma Miaja, stosowałam całą ciąże i na 2 tygodnie przed porodem rozstępy wysypały mi się na całym brzuchu.

pg7sjgt.png[/url
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ