Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:w ciąży można jeść wszystko, należy tylko unikać surowych: mięs, ryb, jaj, sera pleśniowego i produktów zawierających dużo chemii - tak w skrócie. Grzyby spokojnie można, zwłaszcza ugotowane w zupie
edit: ponoć z gazowanymi napojami też nie można przesadzać, ale nie wiem czemu. -
nick nieaktualnyMi położna mówiła właśnie o tych słodzikach i o tym, że gazowane może podrażniać żołądek, a jak wiadomo w ciąży liczba lekarstw , którymi sobie możemy pomagać jest ograniczona. Zresztą powiedziała, żeby nie jeść słodyczy , ale jak sama przyznała - musi tak powiedzieć , bo słodycze generalnie nie są zdrowe. W moich magicznych ulotkach mam , że grzyby można - oczywiście nie surowe
Co do smarowania się ja używam teraz Eucerin - jest od 1 miesiąca i mustelę do biustu ale muszę poczytać o elancylu , bo ciąglę o nim słyszę.
No i dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści - majówka będzie spokojna:)fresa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam sie ze brzuszek protestuje jak za duzo sie dzieje , mój wczoraj na wieczór protestował
Dziś w sumie troche tez bo chodze wsciekła jak osa, ja dziś normalnie jestem taką egoistką że nie wiem
Uroiło mi sie w głowie ze moja pracodawczyni powinna bardziej zajmować sie swoim dzieckiem a nie że ja z nim siedze po 10h dziennie, że teraz moje zachcianki, mój odpoczynek powinien być najważniejszy bo to moje dziecko rośnie w brzuszku
No jestem taka wściekła, pieniądze są potrzebne wiem, ale czuje że szał mnie ogarnia że musze usługiwać obcemu dziecku
No hormony mnie zjadają od środka totalnie w tym tygodniu
Hashija, Renia7910 lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyDziewczyny właśnie odebrałam z poczty pierwsze wylicytowane spodnie z Happy Mum (JEANSY). Są mega wygodne i śliczne serio. W dodatku wyglądają jak nowe
jak pomyślę, ze zapłaciłam za nie 50zł razem z przesyłką to w ogóle jestem z siebie dumna
Wylicytowałam jeszcze 2 razy zobaczymy jak następne
rewelacja, serio polecam
Hashija, baby, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Dopiero wrocilam.
Wszystko est w porzadku.
Sa obie dzidzie. Dzisiaj rano tak schizowalam ze moze zostala juz tylko jedna. Ale sa dwa. Bija 165 i 145
I maja po 29mm i 25mm.
Nastepna wizyta 18 maja i to bedzie juz prenatalne.
Gin powiedzial tez zebym w miare mozliwosci jak najwiecej wypoczywala i lezala
A teraz zabieram sie za nadrabianie stronHashija, Kate4, kwiatuszek83, Madzisek, fresa, Karola1990, justyna14, baby, hala123, rewelka, KASIA XXXX, kwiatakacji, Beatrice, Nadulka, Renia7910, m@rzenie, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anielica a gdzie cie bola plecy?
Poziomka poniekad to rozumiem, a najbardziej zlosc, ze jestes mama zastepcza na 10h. Ej serio, to dziecko ma chyba wieksza wiez z Toba niz z mama. A Ty teraz potrzebujesz odpoczynku. Pracodawczyni wie, ze jestes w ciazy? -
Ja tez jestem juz po
dzidzia ma 2,42cm rusza się i ma się super
następna wizyta za 4 tyg
ale wybiorę się chyba w Polsce na prenatalne bo tutaj dzisiaj mi to niby zrobiła... Jakaś taka dziwna ta ginka...
Flakonik, kwiatuszek83, Madzisek, fresa, justyna14, rewelka, kwiatakacji, Beatrice, Nadulka, Renia7910 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik super wiadomości, widzisz dzidzia nadrabia:)też się czasami boje że może została tylko jedna dzidzia albo jeszcze gorsza opcja i tez pewnie uspokoje sie dopiero po wizycie za tydzien mam. Pytałaś o mój brzuch, no trochę mi wywaliło, ale nie wiem czy to bardziej wzdecia bo na wieczór jest ogromny a rano jak wstaje to tylko taki zarys:)
-
justyna14 wrote:ja stosowałam ziaja mamma mia i teraz też będe. Nie mam żadnych rozstępów po 1 ciąży, ale to też geny na pewno.
U mnie się nie sprawdziła Ziaja Mamma Miaja, stosowałam całą ciąże i na 2 tygodnie przed porodem rozstępy wysypały mi się na całym brzuchu.