X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytajac to co jest w internecie mozna wkońcu popasc w paranoje to moge tego nie wszystko w miare rozsadku:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazowanego to i normalnie lepiej dużo nie pić, bo wypłukuje magnez.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    a robiłyście badania na zapalenie wątroby typu B i C?

Na C robilam a na B bylam szczepiona

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    w ciąży można jeść wszystko, należy tylko unikać surowych: mięs, ryb, jaj, sera pleśniowego i produktów zawierających dużo chemii - tak w skrócie. Grzyby spokojnie można, zwłaszcza ugotowane w zupie :)

edit: ponoć z gazowanymi napojami też nie można przesadzać, ale nie wiem czemu.
    Prawdopodobnie z napojami trzeba uwazac, bo jak nie maja tony cukru w sobie to mają aspartam ktory u malych malpek powodowal uszkodzenia mozgu, padaczki, a nawet smierc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła właśnie o tych słodzikach i o tym, że gazowane może podrażniać żołądek, a jak wiadomo w ciąży liczba lekarstw , którymi sobie możemy pomagać jest ograniczona. Zresztą powiedziała, żeby nie jeść słodyczy , ale jak sama przyznała - musi tak powiedzieć , bo słodycze generalnie nie są zdrowe. W moich magicznych ulotkach mam , że grzyby można - oczywiście nie surowe :)

Co do smarowania się ja używam teraz Eucerin - jest od 1 miesiąca i mustelę do biustu ale muszę poczytać o elancylu , bo ciąglę o nim słyszę.

No i dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści - majówka będzie spokojna:)

fresa lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj trochę się narobiłam, pranie, odkurzanie, mycie podłóg, obiad i jeszcze ciasto piekłam bo mi sie sernika zachciało a teraz leżę bo mnie brzuszek boli :-( może jak się prześpię to będzie lepiej :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek mnie wczoraj tak bolal a dzis juz znacznie lepiej. Brzusio protestuje jak za bardzo szalejemy z zakupami czy sprzataniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś umieram od bólu pleców. Fakt trochę się nachodziłam ale to co czuję tomasakra. Jeszcze chwila i nic nie będę w stanie robić.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie ze brzuszek protestuje jak za duzo sie dzieje , mój wczoraj na wieczór protestował :P Dziś w sumie troche tez bo chodze wsciekła jak osa, ja dziś normalnie jestem taką egoistką że nie wiem :D Uroiło mi sie w głowie ze moja pracodawczyni powinna bardziej zajmować sie swoim dzieckiem a nie że ja z nim siedze po 10h dziennie, że teraz moje zachcianki, mój odpoczynek powinien być najważniejszy bo to moje dziecko rośnie w brzuszku :P No jestem taka wściekła, pieniądze są potrzebne wiem, ale czuje że szał mnie ogarnia że musze usługiwać obcemu dziecku :-D No hormony mnie zjadają od środka totalnie w tym tygodniu :P

Hashija, Renia7910 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie odebrałam z poczty pierwsze wylicytowane spodnie z Happy Mum (JEANSY). Są mega wygodne i śliczne serio. W dodatku wyglądają jak nowe :D jak pomyślę, ze zapłaciłam za nie 50zł razem z przesyłką to w ogóle jestem z siebie dumna :D Wylicytowałam jeszcze 2 razy zobaczymy jak następne ;) rewelacja, serio polecam :)

Hashija, baby, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dopiero wrocilam.
    Wszystko est w porzadku.
    Sa obie dzidzie. Dzisiaj rano tak schizowalam ze moze zostala juz tylko jedna. Ale sa dwa <3 . Bija 165 i 145 :) I maja po 29mm i 25mm.
    Nastepna wizyta 18 maja i to bedzie juz prenatalne.
    Gin powiedzial tez zebym w miare mozliwosci jak najwiecej wypoczywala i lezala
    A teraz zabieram sie za nadrabianie stron ;)

Hashija, Kate4, kwiatuszek83, Madzisek, fresa, Karola1990, justyna14, baby, hala123, rewelka, KASIA XXXX, kwiatakacji, Beatrice, Nadulka, Renia7910, m@rzenie, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super:) Gratuluję udanych wizyt :) Mam nadzieję, że w poniedziałek i dla mnie gin zrobi usg :)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica a gdzie cie bola plecy?
    Poziomka poniekad to rozumiem, a najbardziej zlosc, ze jestes mama zastepcza na 10h. Ej serio, to dziecko ma chyba wieksza wiez z Toba niz z mama. A Ty teraz potrzebujesz odpoczynku. Pracodawczyni wie, ze jestes w ciazy?

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem juz po :) dzidzia ma 2,42cm rusza się i ma się super :) następna wizyta za 4 tyg :) ale wybiorę się chyba w Polsce na prenatalne bo tutaj dzisiaj mi to niby zrobiła... Jakaś taka dziwna ta ginka...

Flakonik, kwiatuszek83, Madzisek, fresa, justyna14, rewelka, kwiatakacji, Beatrice, Nadulka, Renia7910 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Hashija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super flakonik!!! To przed wiytami masz 2 razy wiecej stresu, a po 2 razy wiecej radosci :-) fajnie za malenstwo pieknie rosna.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:56

• Hashija Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka serio? Prenatalne teraz?? Ech.. a kiedy bedziesz w Polsce? Dsz rad za 3 tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija całe plecy mnie bolą :(

Dziewczyny a macie fotki swoich fasolek ?:) pochwalcie się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super wiadomości, widzisz dzidzia nadrabia:)też się czasami boje że może została tylko jedna dzidzia albo jeszcze gorsza opcja i tez pewnie uspokoje sie dopiero po wizycie za tydzien mam. Pytałaś o mój brzuch, no trochę mi wywaliło, ale nie wiem czy to bardziej wzdecia bo na wieczór jest ogromny a rano jak wstaje to tylko taki zarys:)

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja stosowałam ziaja mamma mia i teraz też będe. Nie mam żadnych rozstępów po 1 ciąży, ale to też geny na pewno.

U mnie się nie sprawdziła Ziaja Mamma Miaja, stosowałam całą ciąże i na 2 tygodnie przed porodem rozstępy wysypały mi się na całym brzuchu.

pg7sjgt.png[/url
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ