Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam Was i zaczynam się Martwić. Marysia jedyną z najstarszych z forum a nie przekręca się z pleckow na brzuch ani jeszcze nie podciąga
mieliśmy mieć jutro drugie szczepienia ale dzwonili że w czwartek za tydzień. W ten sam dzień będziemy mieli też 3 - ostatnia kontrolę bioderek.
Teraz już pedze spać bo Mała się a ją jutro o 7 wstaje bo od miesiąca już pracuje -
Ania nie martw sie u nas to byl przypadek, bo jak narazie nie powtorzyl tego,chyba za malo sie wkurza,musi bardziej to moze wtedy. MAksio tez sie nie podciaga,ale mnie to nie martwi. kazde dziecko jest inne, ja nawet nie porownuje moich synow w sensie,ze Maksiu powinien juz to robic,bo jego brat robil to jzu w tym wieku. Tak samo dzieci w roznym wieku zaczynaja siadac,raczkowac,chodzic,mowic. KAzde wie kiedy jest jego czas na cos nowego
-
Pchelkaaa wrote:Madzisek skad wiedzialas??? Przy partych pow ze nie da rady ze sily nie ma, malemu zaczelo tetmo spadac, ja porozrywalo bo glowka zaczela schodzic a ona nie parla
no ale chciala cc to miala.
-
ania14 wrote:Czytam Was i zaczynam się Martwić. Marysia jedyną z najstarszych z forum a nie przekręca się z pleckow na brzuch ani jeszcze nie podciąga
mieliśmy mieć jutro drugie szczepienia ale dzwonili że w czwartek za tydzień. W ten sam dzień będziemy mieli też 3 - ostatnia kontrolę bioderek.
Teraz już pedze spać bo Mała się a ją jutro o 7 wstaje bo od miesiąca już pracuje -
No i u nas problemy brzuszkowe nabieraja w sile. Juz sama nie wiem czy malemu smoczek 2 poziom jest za slaby ze siedenerwuje pijac mleko czy cholera butelka mu sie znudzila. Ale codziennie jest bardzo zagazowany. Kupilismy esputicon bo juz espumisan nie dziala, mam nadzieje ze mu ulzy.
-
Dzieki dziewczyny, dopytam tylko dawałyscie 2x2 kropelki czy czesciej??
Madzisek my do neonatologa idziemy dopiero na poczatku marca. Dzis bede umawiac nas do gastrologa bo boje sie ze u malego sa poczatki refluksu. Odnosze wrazenie ze czesto mu sie cofa pokarm, ale nie ulewa. Krzywi sie przy tym, nie raz kaszlnie.
Najgorsze ze on jest na nutramigenie ktory jest niby antykolkowy. -
Inso skierowanie do specjalisty jest dłużej ważne, tylko nie pamiętam ile. Wiesz on pije jakis tam nutramigen lgg i na opakowaniu tak sie chwala ze to na kolki itd. My pojdziemy prywatnie do gastrologa bo oczywiscie na nfz to chμ¡ wie ile czasu bedziemy czekac. Dzisiaj w nocy maly tez wstawal na jedzenie ale on w dzien malo jadl przez te baki. A teraz kolejne karmienie, przed mu nozkami pokrecilam to taka seria z niego zeszla jakby grochowy sie najadl.
-
MeGi1986 wrote:Dzieki dziewczyny, dopytam tylko dawałyscie 2x2 kropelki czy czesciej??
Madzisek my do neonatologa idziemy dopiero na poczatku marca. Dzis bede umawiac nas do gastrologa bo boje sie ze u malego sa poczatki refluksu. Odnosze wrazenie ze czesto mu sie cofa pokarm, ale nie ulewa. Krzywi sie przy tym, nie raz kaszlnie.
Najgorsze ze on jest na nutramigenie ktory jest niby antykolkowy.MeGi1986 lubi tę wiadomość
-
MeGi1986 wrote:No i u nas problemy brzuszkowe nabieraja w sile. Juz sama nie wiem czy malemu smoczek 2 poziom jest za slaby ze siedenerwuje pijac mleko czy cholera butelka mu sie znudzila. Ale codziennie jest bardzo zagazowany. Kupilismy esputicon bo juz espumisan nie dziala, mam nadzieje ze mu ulzy.
mała moja pierdzi jak stary chłop po infacolu
MeGi1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey,
Ja na brzuszek podaję Bobotic Miśkowi, one w sumie mają tą samą substancję czynną czy to Espunisan, czy Bobotic czy Infacol, i ten słynny niemiecki Sab Simex, o ile się nie mylę.
Tu macie wpis o tym, ale pewnie czytałyście go już dawno.
http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html
MeGi - a podajesz probiotyk jakiś? Ja teraz zaczęłam dawać Dicoflor dodatkowo, może to pomoże, chciałam kupić Biogaię ale nie było w mojej aptece wiejskiej
Dzisiaj jadę do ginekologa na przegląd po porodzie, mam nadzieję że wszystko oki.
My po szczepieniu dobrze, nie gorączkował, nie miał obrzęków, nawet nie spał więcej niż zazwyczaj.Kava, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:co się dzieje na fejsie? czemu alicja usunęła wszystkich z czata grupowego?
edit: opusciłam grupe na fb. i tak tam nie piszę ani tego nie nadrobię.