X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwnie bo mi leciały Starsznie zaraz po porodzie przez jakiś miesiąc- półtorej i były dosłownie wszędzie. Potem się uspokoiło to chyba już drugi Raz wypadać nie będą? Bo chyba łysa bym Z Została

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Dziewczynki, jak wasze libido po ciąży?
    Kiepsko... W Ciąży było dużo wyższe. Ale może dlatego że ja wogole jakąś zdołowana ostatnio... Ciągle tylko dom, pranie, sprzątanie, gotowanie. dzieci... Strasznie brakuje mi pobytu wśród ludzi... Wy jesteście dla mnie jedyną odskocznią ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dołączyć do Was na fejsie? Jak was znaleźć

• lips Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata992 wrote:
    Jak dobrze mieć męża w domu cały dzień hi hi hi:D właśnie delektuje się cisza w wannie i nadrabiam forum

Mały pospal od 14-18:30.. Obudziłam go na karmienie, bo cycki się tego domagaly mały pojadl, rzygnal i teraz tatuś usypia. ciekawa Jestem co przyniesie noc:p

Dziewczyny też marzę o jakimś dobrym drinku, ale póki do muszę się wstrzymać.. W ogóle jak to działa podczas kp, jkbym chciała napić się jednego piwka. Odciagnelabym wcześniej mleczko podała małemu, a ten nadmiar mleka który się zbierze odciągnąć i wylać? nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Tak z ciekawości pytam:p

Tu jest fajnie opisane na temat alkoholu przy kp.

http://www.hafija.pl/2013/08/karmienie-piersia-i-alkohol.html

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14- przeczytałam o tym BLW, babka całkiem fajnie pisze - polecam do przeczytania :)
    madzisek- a nie masz możliwości wyjść gdzieś?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 na priv Ci wyśle. zaakceptuj zaproszenie

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przez Ala'antkowe blw zaczelam zabawe z jedzeniem,a wlasciwe Gabrys zaczal. Nie pamietam czy na fb na trafilam na nich czy gdzies w jakims artykule i stwierdzilam czemu nie :) maja bardzo fajne przepisy :) oczywiscie mam tez udokumentowane jakies posilki :D

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja Wam powiem, że jakiś czas temu zostałam zdemaskowana przez osobę z życia realnego.
    Przestałam wtedy pisać o bardzo intymnych sprawach.
    Zdjęć też nie umieszczam.
    Zmieniłam nick i avatar.
    A wczoraj zaczęłam kasować moje wszystkie starsze wpisy.
    Udzielam się normalnie ale będę sukcesywnie po około miesiącu kasować wszystko co napisałam.
    Może to trochę dziwne ale będę się bezpieczniej czuła przynajmniej a to jest dla mnie najważniejsze.

Ja nie chciałam się przyznać ale już dawno kasowalam swoje posty żeby nikt z reala mnie nie na mierzył. Zdjęcia Marysi też nie wstawilam

Nie mogę znaleźć o co chodzi dokładnie w flakonik ale już dawno podejrzewalam że to fikcyjna postać. Nie chciałam o tym pisać bo każdy ją tu uwielbiał a moje posty często były omijane. Szukałam w google zdjęć które wstawia żeby mieć dowód że nie są jej tylko je gdzieś kopiuje ale nie znalazłam a jak bym tu napisała że podejrzewam że to osoba fikcyjna pewnie by mnie tu zlinczowany. Mój mąż mógłby wam potwierdzić poje podejrzenia :p

• ania14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    ania14 na priv Ci wyśle. zaakceptuj zaproszenie
    Już :)

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 ja już napisałam w prywatnej :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    justyna14- przeczytałam o tym BLW, babka całkiem fajnie pisze - polecam do przeczytania :)
    madzisek- a nie masz możliwości wyjść gdzieś?
    Właśnie nie bardzo... Mąż w robocie. Wraca. Potem musi w piecu naprawić a dzieci same w domu nie zostaną...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Właśnie nie bardzo... Mąż w robocie. Wraca. Potem musi w piecu naprawić a dzieci same w domu nie zostaną...
    a rodzice, teściowie?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracują. Nic trudno jakoś przetrwam. Nie mam innego wyjścia :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Tu jest fajnie opisane na temat alkoholu przy kp.

http://www.hafija.pl/2013/08/karmienie-piersia-i-alkohol.html
    ja często pije karmi i mi ono poprawia laktację, ale artykuł ok, generalnie wiedziałam, że alko przenika do mleka i wraz z traceniem promili z krwi traci je i mleczko i nie trzeba go odciągac. Czasem od męża łyak czy dwa piwka złapie jak daleko do kolejnego karmienia. W walentynki jak Pola miała przerwę dłuższą w jedzeniu to wypiłam lampkę szampana :)

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pchelkaaa ale kolos :D ale jaki krotki,kuleczka pewnie hehe :D

No klocek jak nie wiem :-D krotszy od mojej a ciezszy :-D

Dzis rano pierwszy raz po porodzie udalo mi sie wcisnac obraczke na palec, teraz cierpie z tego powodu bo palec spuchł obraczki zdjac nie moge i boli jak cholera :-(

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    U mnie TP ja bardziej mojego podciagam. On się poprostu mocno moich palców trzyma
    U mnie tak się nie da bo w ogóle nie trzyma głowy w tej pozycji :-\ no nic, na początku marca mamy szczepienia to zapytam lekarza o to. Mam tylko nadzieję, że odbędzie się bez rehabilitacji...

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:06

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    No klocek jak nie wiem :-D krotszy od mojej a ciezszy :-D

Dzis rano pierwszy raz po porodzie udalo mi sie wcisnac obraczke na palec, teraz cierpie z tego powodu bo palec spuchł obraczki zdjac nie moge i boli jak cholera :-(
    Pchelka a coś się działo że zrobili jej cesarkę czy stwierdziła że pierdzieli i Przeć nie będzie?

1usap07w9hybl9h9.png
  • myszata992 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) może na dniach pozwolę sobie na małe co nieco:D

LV0sp1.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte dasz radę! Skoro były już 2 dni bez kolek to myślę, że będzie coraz lepiej a widocznie brzuszek Bartusia potrzebuje jeszcze troszkę czasu żeby dojść do siebie...

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ