Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kava wrote:dziewczyny, idę do znajomych odwiedzić ich 3 miesięczne dziecko.
I głupio, bo choć sama mam takiego bobasa w domu to nie wiem co im w prezencie zanieść.
Z czego najbardziej się cieszyłyście dla Waszych dzieciaczków?
Mozna dac tez np.ramke z odciskami raczki i nozki, album dla dziecka, kocyk.. -
nick nieaktualnyU nas nie ma łezek na razie a Mały ma 7 tygodni, przewraca się z brzuszka na plecki ale to raczej a takiej zasadzie że główkę bierze na bok i wtedy go przeważa i ląduje na pleckach. Główkę trzyma w górze bardzo długo i wysoko już jakieś 2-3 tyg.
Ja po wizycie u ginka, wszystko oki można działaćMeGi1986, Kava, Mama_Mai lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie chce zapewzac ale narazie esputicon dziala!! Maly puszcza normalnie baki, nie wybudza sie, nie placze tak jak ostatnimi dniami
od razu lzej na sercu
Za to chcialam zeby pocwiczyl na brzusku, to ten czort mały popatrzył się, uśmiechnął, przekrecil glowe na druga strone i poszedl spacKava, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nutella_ wrote:dlaczego?
Bo wszedzie pisza, że jak dotychczas np. dziecko jadło 6 razy po 120 -160 ml
to teraz 4 razy po 120-160 mł, jeden posiłek 120-160ml to zupka/warzywa etc, jeden posiłek owoce....
a mój niestety ma płytko żołądeczek i chlipie po 90 ml jedynie w nocy 120:) -
Moj jakis czas temu bardzo ladnie jadl po 120ml co 3h czasem nawet 4h a teraz to cos mu sie poprzestawialo. Po 2h juz placze za jedzeniem, nie da sie go dlugo oszukiwac woda, je roznie, raz zje 60-90ml a raz 140ml. W nocy niespokojny, je mniej wiecej co 3h. Czyzby jakis kryzys? Nie wiem, moze sie zwieksza zapotrzebowanie?03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
No to my dziś jesteśmy po wizycie u fizjoterapeutki i potwierdziła obniżone napięcie mięśniowe, pokazała nam jakie ćwiczenie mam wykonywać przed każdym karmieniem. Bo nie wiem czy któraś z Was jeszcze ma taki problem, ale mój Tobiasz miał trudności z jedzeniem w ciągu dnia - krztusił się, denerwował. Wychodzi na to, że jego język nie jest na tyle rozluźniony i wyćwiczony, że sprawiało mu to trudność. No i dziś po ćwiczeniach tak ładnie zjadł, że zajęło mu to ledwie kilka minut.
Oczywiście krzyku było co niemiara, no ale to dla jego dobra. Do tego mamy ćwiczyć barki i rączki, często kłaść na brzuchu z rączkami wzdłuż tułowia i czekać aż przełoży je do góry i jeśli da radę to do takiej pozycji, żeby łokcie były na wysokości barków. Póki co jest z tym ciężko, ale myślę, że będzie coraz lepiej.
No i mówiła, że dobrze jest turlać dziecko w ciągu dnia, tzn położyć na pleckach i za bioderko przełożyć na brzuszek i po chwili znowu na plecy i tak kilka razy. Ogólnie jestem zadowolona z wizyty
Kava, MeGi1986, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa karmię wyłącznie piersią więc nie mam pojęcia ile je, ale ostatnio przybrał w 3 tygodnie 600 gram, więc myślę że jest dobrze.
Ja córci zaczęłam podawać inne rzeczy gdy miała skończone 4 miesiące, chociaż jak była na piersi to mogłam poczekać do 6. Dawałam jej marchewkę gotowaną, ziemniaczka, banana, jabłko wszystko gotowane i w małych ilościach na początek. Potem gotowałam jej zupki i mroziłam żeby ni robić codziennie. Podawałam też jej raz dziennie jakiś owocowy przecier. Na śniadanie robiłam jej kaszkę tę zalewaną wodą, ale za bardzo nie chciała tej kaszki jeść, im była starsza tym więcej różnych rzeczy zaczęłam jej dawać. Teraz też tak planuję robić. -
Piegus - to super ze juz widac zmiane przy karmieniu! Oby tak dalej
Moj leniuszek nadal nie chce podnosic glowki lezac na brzuszku. Czasem na chwilke mu sie uda ale to tak jakby przypadkiem. Mam nadzieje ze to tylko dlatego ze jest leniuszkiem i z czasem sie to poprawi.Piegus lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️