Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam zwykły espumisan i dawkowałam jak na ulotce. Odkąd podaję regularnie delicol, a u nas wystarczy co drugie karmienie to espumisan nie jest potrzebny. Już od paru dni nie ma problemów z gazami. Wykręca mi bardzo sutki przy karmieniu bo trochę trwa zanim zrobi kupę.
A jak miał problem z gazami to wkładałam rurkę i już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:48
Syn 10 lat
[*] -
Espumisanu 100 dawałam 5 kropelek do każdego karmienia.
Ja sie jakoś tej rurki boje. Zresztą u nas chyba ten kolkowy czasu juz minął bo już sie wogóle nie pręży. Mam nadzieje ze już to mamy za sobą. Obecnie zmniejszam mu dawke espumisanu i będę go stopniowo całkiem wycofywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:45
-
Ja daję Espumisan 100 i różnicy nie widzę. Bardzo go wybudzają te gazy. ;/
Polecicie coś innego?03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Helołłłł Kobitki moje kochane :* jestem i ja
niczym feniks z popiołów
osobiście nie mam nic do grupy na fb - szacun dla Dziewczyn, które ogarniają zaproszenia. Z racji tego, że moja mała pociecha należy do grupy marudnych, ręko-lubnych i totalnie wyczerpujących dzieci łatwiej i wygodniej mi udzielać się tutaj i cieszę się że ktoś tu jeszcze zagląda
czytałam Was cały czas ale "odrodziłam" się dopiero dzisiaj u rodziców na kompie, po ostrej kłótni z moim Windowsem 10 - czasami nie rozumiem o co mu chodzi
nutella_, pati_zuzia83, moniek90, MeGi1986, Nadulka, Ola_45, kwiatakacji, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:czytałam Was cały czas ale "odrodziłam" się dopiero dzisiaj u rodziców na kompie, po ostrej kłótni z moim Windowsem 10 - czasami nie rozumiem o co mu chodzi
ja też jestem w częstym konflikcie z moim Windowsem 10. Więc Ciebie rozumiem.alisss87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podaję Bobotic Fort ale średnio pomaga, teraz jak mi się skończy to kupię ten Esputicon bo patrzę że w nim substancją czynną jest dimetykon, a w Boboticu substancją czynną jest symetykon.
Podaję też probiotyk Dicoflor od dwóch dni, może on coś pomoże. No i termofor z ciepłą wodą kładę mu na brzusio jak stęka nad ranem. -
Wiem że pewnie nie chcecie o tym już czytać, ale nie mogę się powstrzymać. Dopiero dziś miałam czas żeby poczytać wątek czerwcowy założony przez kourtney. Oczywiście bogata, z kotami, pisząca nim zamiast im. W 20 tyg. miała już pościelone łóżeczko , a w przeciągu dwóch tyg. pomyliła się co do wózka. Jedna dziewczyna z wątku w swoim poście umieściła jej dwa wpisy.
Wysłany: 16 lutego, 08:52 Cytuj | Lubię (1) | Zgłoś
23 stycznia
Kourtney napisała:
Tak. Kupowałem różowy bugaboo Buffalo. Strasznie drogi jest ale dołożyli też teściowie trochę a też mam nadzieję że posłuży jeszcze do kolejnej dzidziusia w przyszłości
5 lutego:
Kourtney napisała:
Laski moi tesciowie się postarali... Mieszkają trochę dalej więc nie informowałem ich co kupowałam już a oni też o nic nie pytali. Aż tu dzisiaj przyjeżdżają z nowiutkim wózkiem Mima.no i mamy dwa wózki..."
Inna zauważyła tę nieścisłość i wytknęła jej to priv. Dostała taką odp.
Myślicie, że komuś autentycznemu tak się zeznania mieszają?
(Edit. Chciała jej ten wózek opchnąć).
Na naszym wątku pisała w rodzaju żeńskim i nie zauważyłam żeby były jakieś rozbieżności. Czyli że u nas się przykładała.
Też szukałam info w necie o wypadku jej rodziców.
To tyle w temacie. Więcej nie będę, chyba że ktoś się odniesie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:08
Syn 10 lat
[*] -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:ja też tu zostaję
dziś już wymiękłam ... serio coraz ciężej z tą moją psychiką. Sama w domu z dwójką dzieci dzień w dzień po 8-10 godzin
wyć mi się chce z samotności
Justyna rozumiem Cię, ja też z dwójką sama, chociaż moja córka do przedszkola chodzi to zawsze pół dnia mam lżej. Ja do tego mieszkam na wsi, nie mam z kim pogadać. Dlatego dużo mi lepiej jak tu czytam co piszecie, mam wrażenie że to mój jedyny kontakt z ludźmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:10
justyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:ja też tu zostaję
dziś już wymiękłam ... serio coraz ciężej z tą moją psychiką. Sama w domu z dwójką dzieci dzień w dzień po 8-10 godzin
jak Ci smutno to zawsze mozesz zadzwonic, posmucimy sie razem
justyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:ja też tu zostaję
Mój małżu też lada dzień jedzie i będę do świąt sama z dwójką, tyle że u mnie większa różnica wieku to starszy sobą się zajmie.
Syn 10 lat
[*] -
nick nieaktualny
-
Mama julka ja się odnose co do "naszego Flakonika" szanownego. Uważam osobiście że jest chora psychicznie. Żadna zdrowa normalna osoba nie marnuje swojego życia na tworzenie swojego drugiego zycia w sieci i to przez około 11 miesięcy! Mi się to w głowie nie mieści. I tyle.
A dziewczyny które maja 2 lub więcej dzieci: Jak sobie radzicie ? Podjełyście taką decyzje świadomie czy była to bardziej wpadka ? I czy polecacie czy odradzacie "szybko" drugie dziecko ?
Pytam bo my z mężem coraz częśiej rozmawiamy o drugim dziecku. I pewnie za około pół roku rozpoczniemy starania.Kava lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwójkę i obejmuje byli zaplanowani i wystarani. Osobiście trochę żałuję że z długim maluchem czekaliśmy tak długo bi u nas różnica wieku ti 5 lat, ale zawsze było coś, a to mieszkanie kupić, a to kredyt spłacić, a to najpierw ślub. Gdybym się mogła cofnąć to nie czekała bym tak długo na kacperka.