X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zwykły espumisan i dawkowałam jak na ulotce. Odkąd podaję regularnie delicol, a u nas wystarczy co drugie karmienie to espumisan nie jest potrzebny. Już od paru dni nie ma problemów z gazami. Wykręca mi bardzo sutki przy karmieniu bo trochę trwa zanim zrobi kupę.
    A jak miał problem z gazami to wkładałam rurkę i już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:48

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • lips Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisanu 100 dawałam 5 kropelek do każdego karmienia.

Ja sie jakoś tej rurki boje. Zresztą u nas chyba ten kolkowy czasu juz minął bo już sie wogóle nie pręży. Mam nadzieje ze już to mamy za sobą. Obecnie zmniejszam mu dawke espumisanu i będę go stopniowo całkiem wycofywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:45

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Madzisek jesteś? Mam pytanie!:-)
    Jestem jestem :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję Espumisan 100 i różnicy nie widzę. Bardzo go wybudzają te gazy. ;/
    Polecicie coś innego?

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja daję Espumisan 100 i różnicy nie widzę. Bardzo go wybudzają te gazy. ;/
    Polecicie coś innego?
    Ja teraz podaje esputicon i jest lepiej bo espumisan nie działał juz na małego.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek napisałam na priv na fb :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez podajemy esputicon. Pomaga :-) dajemy 2x dziennie po dwie kropelki :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helołłłł Kobitki moje kochane :* jestem i ja :) niczym feniks z popiołów ;-) osobiście nie mam nic do grupy na fb - szacun dla Dziewczyn, które ogarniają zaproszenia. Z racji tego, że moja mała pociecha należy do grupy marudnych, ręko-lubnych i totalnie wyczerpujących dzieci łatwiej i wygodniej mi udzielać się tutaj i cieszę się że ktoś tu jeszcze zagląda :) czytałam Was cały czas ale "odrodziłam" się dopiero dzisiaj u rodziców na kompie, po ostrej kłótni z moim Windowsem 10 - czasami nie rozumiem o co mu chodzi :)

nutella_, pati_zuzia83, moniek90, MeGi1986, Nadulka, Ola_45, kwiatakacji, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    czytałam Was cały czas ale "odrodziłam" się dopiero dzisiaj u rodziców na kompie, po ostrej kłótni z moim Windowsem 10 - czasami nie rozumiem o co mu chodzi :)
    witamy !:)
    ja też jestem w częstym konflikcie z moim Windowsem 10. Więc Ciebie rozumiem. :)

alisss87 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję Bobotic Fort ale średnio pomaga, teraz jak mi się skończy to kupię ten Esputicon bo patrzę że w nim substancją czynną jest dimetykon, a w Boboticu substancją czynną jest symetykon.

Podaję też probiotyk Dicoflor od dwóch dni, może on coś pomoże. No i termofor z ciepłą wodą kładę mu na brzusio jak stęka nad ranem.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tu zostaję :) dziś już wymiękłam ... serio coraz ciężej z tą moją psychiką. Sama w domu z dwójką dzieci dzień w dzień po 8-10 godzin :/ wyć mi się chce z samotności :/

7w3d 💔
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że pewnie nie chcecie o tym już czytać, ale nie mogę się powstrzymać. Dopiero dziś miałam czas żeby poczytać wątek czerwcowy założony przez kourtney. Oczywiście bogata, z kotami, pisząca nim zamiast im. W 20 tyg. miała już pościelone łóżeczko , a w przeciągu dwóch tyg. pomyliła się co do wózka. Jedna dziewczyna z wątku w swoim poście umieściła jej dwa wpisy.
    Wysłany: 16 lutego, 08:52 Cytuj | Lubię (1) | Zgłoś
    23 stycznia
    Kourtney napisała:
    Tak. Kupowałem różowy bugaboo Buffalo. Strasznie drogi jest ale dołożyli też teściowie trochę a też mam nadzieję że posłuży jeszcze do kolejnej dzidziusia w przyszłości :)

5 lutego:
    Kourtney napisała:
    Laski moi tesciowie się postarali... Mieszkają trochę dalej więc nie informowałem ich co kupowałam już a oni też o nic nie pytali. Aż tu dzisiaj przyjeżdżają z nowiutkim wózkiem Mima. :O no i mamy dwa wózki..."
    Inna zauważyła tę nieścisłość i wytknęła jej to priv. Dostała taką odp.

Myślicie, że komuś autentycznemu tak się zeznania mieszają?14cxi1d.jpg
    (Edit. Chciała jej ten wózek opchnąć).
    Na naszym wątku pisała w rodzaju żeńskim i nie zauważyłam żeby były jakieś rozbieżności. Czyli że u nas się przykładała.
    Też szukałam info w necie o wypadku jej rodziców.
    To tyle w temacie. Więcej nie będę, chyba że ktoś się odniesie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:08

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja też tu zostaję :) dziś już wymiękłam ... serio coraz ciężej z tą moją psychiką. Sama w domu z dwójką dzieci dzień w dzień po 8-10 godzin :/ wyć mi się chce z samotności :/

Justyna rozumiem Cię, ja też z dwójką sama, chociaż moja córka do przedszkola chodzi to zawsze pół dnia mam lżej. Ja do tego mieszkam na wsi, nie mam z kim pogadać. Dlatego dużo mi lepiej jak tu czytam co piszecie, mam wrażenie że to mój jedyny kontakt z ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:10

justyna14 lubi tę wiadomość

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Justyna, na pewno lekko nie jest, bo mi z jednym czasem ciezko tak samej, a Ty z tego co Cie tu poznalam to niedosc ze dobrze zorganizowana, to jeszcze posiadasz duze doswiadczenie, wiec na pewno jestes zaradna mama :) jak Ci smutno to zawsze mozesz zadzwonic, posmucimy sie razem ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    W jakim sensie zostajesz? Czegoś nie zauważyłam?
    Mój małżu też lada dzień jedzie i będę do świąt sama z dwójką, tyle że u mnie większa różnica wieku to starszy sobą się zajmie.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 - wysłałam Ci prywatną wiadomość

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka jak widac tylko grudniówki takie zajebiste ze wkoncu ja ujawniły ;)

moniek90, Madzisek lubią tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka ja się odnose co do "naszego Flakonika" szanownego. Uważam osobiście że jest chora psychicznie. Żadna zdrowa normalna osoba nie marnuje swojego życia na tworzenie swojego drugiego zycia w sieci i to przez około 11 miesięcy! Mi się to w głowie nie mieści. I tyle.

A dziewczyny które maja 2 lub więcej dzieci: Jak sobie radzicie ? Podjełyście taką decyzje świadomie czy była to bardziej wpadka ? I czy polecacie czy odradzacie "szybko" drugie dziecko ?
    Pytam bo my z mężem coraz częśiej rozmawiamy o drugim dziecku. I pewnie za około pół roku rozpoczniemy starania.

Kava lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwójkę i obejmuje byli zaplanowani i wystarani. Osobiście trochę żałuję że z długim maluchem czekaliśmy tak długo bi u nas różnica wieku ti 5 lat, ale zawsze było coś, a to mieszkanie kupić, a to kredyt spłacić, a to najpierw ślub. Gdybym się mogła cofnąć to nie czekała bym tak długo na kacperka.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    W jakim sensie zostajesz? Czegoś nie zauważyłam?
    Mój małżu też lada dzień jedzie i będę do świąt sama z dwójką, tyle że u mnie większa różnica wieku to starszy sobą się zajmie.
    na fb mnie nie ma w grupie - w tym sensie.

7w3d 💔
‹‹ 2636 2637 2638 2639 2640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ