Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kava wrote:Kasia, ja piszę na telefonie podczas karmienia albo jak siedzę z dzieckiem na rękach. Wtedy i tak nic więcej zrobić nie mogę. Tylko tv albo internet. Za to nie mam obiadu i mam brudno
ale forum ogarnięte
Kurz jak zetrę raz w tygodniu to święto. Gary myję jak już naczynia się kończą, a odkurzam gdy koty z kurzu są w kątach. Rozenek na test białej rękawiczki do mnie można przysłać i będzie kompromitacja.
Kp, czytam i piszę tutaj z telefonu.
Syn 10 lat
[*] -
Ja bym chciała jeszcze jednego dzieciaczka, tylko nie wiemy kiedy
Moj maz wyjechal na weekend wiec pierwszy raz bedziemy sami z Franiem tyle czasu. Wiem że część z Was tak ma non stop, ale dla mnie to bedzie małe wyzwanienarazie dzieć grzecznie śpi, a ja jakos nie moge zasnac, maz tyle km w trasie to stresa mam...
-
Mama_Julka wrote:No i trza zainwestować w nowy piec bo grzejące dziecko się psuje he he.
oczywiście grzecznym miało być
Dobre jaja z tym flakonikiem. Dawno się tak nie ubawilam hehe... Ma dziewczyna fantazje -
bella88 wrote:Hahaha... Ten słownik mnie wykończy
oczywiście grzecznym miało być
Dobre jaja z tym flakonikiem. Dawno się tak nie ubawilam hehe... Ma dziewczyna fantazje
Dziewczynom nie było do śmiechu gdy to wyszło.
Megi rozumiem, ja też się martwię i czekam na znak życia z docelowego miejsca podróży małża. Dasz napewno radę sama z Franusiem :.) Zresztą masz dwa razy starsze dziecko od mojego, no takie odchowane ;.)
A my się karmimy. Zasnął przy cycku 22, a obudził sie o czwartej. Tylko kiedy przełoży się to na moje wyspanie bo jakoś nie odczuwam przyjemności ze spania 4h ciągiem.
No i obowiązkowo jest kupa przy karmieniu :.DMeGi1986 lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
Hehehe mój mąż to wariat o 4.20 zawitał spowrotem do domu, ot taka niespodziewajka
A Franio jak zasnał po 22 tak po 4 ledwo przytomny zjadł i spi daleja ja kuźwa spać nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 07:26
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
U nas pierwsza drzemka. Ja doczytuję tak jak dziewczyny gdy karmię na telefonie czytam albo wieczorem już w łóżku chwilę posiedzę na necie. A piszę np podczas śniadania. Mój synek ogólnie jest grzeczny jak już go nakarmię, przewinę to kładę go do kołyski albo leżaczka albo do wózka i robię wszystko co mam zrobić a on sobie grzecznie leży aż zaśnie. Wiem że z nie każdym dzieckiem tak da radę bo znowu córka nie poleżała chwili spokojnie, tylko trzeba było ją nosić, zabawiać a tylko jak spała to mogłam coś zrobić.
W nocy spadł śnieg i znowu mamy zimę, a ja wolałam jak już było tak bardziej wiosennie. Też nie mogę doczekać się do wiosny.
Dzisiaj miałam z córką jechać na basen, bo teściowa ma czas posiedzieć z synkiem i nie wiem czy pojadę bo od rana córka kaszle, a tak się cieszyłyśmy obydwie na ten base. ehh -
Ja chodzę narazie sama na basen raz w tygodniu (taka mała odskocznia od dziecka, kp itd. ) Może raz w tygodniu to nie dużo ale i tam mnie to cieszy. Chciała bym chodzić z Dawidem ale narazie się boje. Moze za jakiś miesiac pomyśle o tym.
Widzę że jednak nasza grupa sie podzieliło na fb i belly. Dziewczyny miały wracac ale chyba jednak tam zostają. Szkoda bo zawsz im większa grupa tym więcej informacji było. Mam nadzieję że nie przestaniemy tu pisaćMeGi1986 lubi tę wiadomość
-
bella88 wrote:Hej dziewczyny mam problem z maluszkiem. Od 3 dni z dnia na dzień je mi coraz mniej. Jeszcze we wtorek zjadł mi 860ml. Dziś już tylko niecałe 600ml i to z wielkim placzem. Za to koperek lub rumianek pił by cały czas. Temperatury nie ma. Ogólnie jest wesoły, noce też przesypia z jednym tylko wstawanie ok 4.30 na karmienie i zje ok 70ml ale w nocy zawsze mniej jadł. Nie wiem już o co chodzi. Nagle mu mleko przestało smakować? Czasami widać że jest głodny bo wkłada paluszki do buzi cały czas ale mleka nie chce tylko woli coś innego. Juz nie wiem o co chodzi
bella88 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
lips wrote:A mam pytanie do mam kp. CO ile w dzień karmicie ? U mnie to jest równo 2 godziny co do minuty. Mały sie dopomina i muszę nakarmić. Marzą mi się 3 godzinki ? Mozna jakoś ten czas wydłużyć ?
ciągnie jak odkurzacz, beka potem jak stary chłopa i zasypia
ah no i muszę ją pochwalić - pięknie trzyma głowę. Kładę ją codziennie na mate ze 2-4 razy przed jedzeniem na 3-5 min i cały czas trzyma głowkę, rozgląda się, już jej nawet nie opada7w3d 💔