X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko wode pije, litrami. Rodzynki jem i nic :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja tylko wode pije, litrami. Rodzynki jem i nic :P
    spróbuj na czczo codziennie wypić szklankę przegotowanej wody letniej z cytryną :)

dqpri09kemo7oflv.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje. Kurde bo troche zalamka, po takich rewolucjach niedlugo bede miala jakas traume i do kibla bede sie bala wejsc :/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak teraz, zalatwialam sie jakies 5-6h temu i do tej pory boli mnie dupka :s

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cały dzień Was nadrabiam bo z tydzień nie miałam czasu czytać Jestem zszokowana tym co się dowiedziałam o Flakoniku Wiem że już macie dość tego tematu ale myślałam o tym długo i myślę ze miała za to płacone ... najgorsze że jeszcze nie dawno pytałam o te szczepionki i pisała że jej dziewczynom nic nie było Zadzczepilam cały zestaw tylko bez meningo i mała płakała i miała gorączkę i sobie myślałam że to dziwne że obie zdrowe... głupia jestem ...A najgorsze jest to że lubiłam te zdjęcia i ta osobę ... nawet jak patrzyłam na zdjęcia tej holenderki to tak jakbym ja znala od dawna a tu taki guzik Maz mial ze mnie beke bo tez opowiadalam gdzie flakonik jezdzi i jakie ma słodkie życie ... niezwykły zbieg okolicznoscii ze znalezieniem zdjęć naprawdę szacun To tyle chciałam się wyzalic Mała daje w kość nie mam czasu pisać ale czytam Was regularnie Trzymajcie się

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wrote:
    miastowa, miastowa :P
    Mam rodzinę w Kutnie, Piątku, Zgierzu i z kilku miejscowości w tych rejonach. A do Ł. na giełdę jeździłam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 18:57

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Sprobuje. Kurde bo troche zalamka, po takich rewolucjach niedlugo bede miala jakas traume i do kibla bede sie bala wejsc :/
    Mnie np ruszają jabłka, majeranek ostatecznie syrop możesz kupić laktuloza czy jakoś tak, wiem że dziewczyny w ciąży go piły też

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:12

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi1986 wrote:
    Mama-julka od tego jesteśmy żeby się móc też wyżalić ;) życzę więc aby Twoje dziecię było dla Ciebie bardziej łaskawsze:*
    Mój Francio ma dziś dzień że potrzebuje bliskości, ciagle chce uwagi, a zasnal tylko na mezu.
    Dzięki. No to na drugą nóżkę! Z rykiem zasnął o 17-stej, a o 17.22 obudził się z rykiem. Teraz jak nie karmię to ryk, masakra.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:12

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a ja nadal zagladam tu glownie ze wzgledu na Ciebie ;-) bardzo cenie Twoje rady. Dasz rade z dwojka dzieciaczkow kto jak nie Ty :-) niedlugo wiosna i wiecej czasu na dworzu a i spotkac sie z kims latwiej.

DO MAM KP!
    Jak Wy to robicie ze Wasze dzieci jedza co 2-3 godz?? Moja jenco godz po ok 10 min i pompuje jak hydrofor :-o myslalam ze to normalne e koncu kp na rządanie. U Nas wyglada to tak, godzine jest akrywna do cycka, je 10 min zasypia, spi godz w porywach do 1,5 i zlosci sie wiec do cycka i znowu ok godz aktywna i tak na okraglo. Chyba musze ja przetrzymywac. No ale wazyla tydz temu 7 kg :-o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:13

Pchełka500, justyna14 lubią tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje kolek i małych maruderków kochanych, dobrze że możemy na forum się wyżalić.

Jeśli chodzi o zatwardzenie to ja też mam ten problem, mi pomaga szklanka wody właśnie przegotowanej z łyżeczką miodu i plasterkiem cytryny wypita rano na czczo. Zawsze na wieczór przygotowuję sobie taki napój. Dorze też na mnie działa na mnie kawa inka z mlekiem (nie wiem czemu właściwie :).

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    DO MAM KP!
    Jak Wy to robicie ze Wasze dzieci jedza co 2-3 godz?? Moja jenco godz po ok 10 min i pompuje jak hydrofor :-o myslalam ze to normalne e koncu kp na rządanie. U Nas wyglada to tak, godzine jest akrywna do cycka, je 10 min zasypia, spi godz w porywach do 1,5 i zlosci sie wiec do cycka i znowu ok godz aktywna i tak na okraglo. Chyba musze ja przetrzymywac. No ale wazyla tydz temu 7 kg :-o

U mnie też zazwyczaj co 1,5 h je, chyba że jezdzimy samochodem albo jesteśmy na spacerze to nawet i 4 h wytrzymać potrafi, a tak jak jest aktywny to max 2h

Mnk herbatę koperkowa pij :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:18

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemyślałam sobie w ostatnich dniach wiele rzeczy i doszłam do wniosku, że jedna smarkata dziewucha nie będzie nam życiem dyrygować. Cały czas Was podczytuję i stwierdzam, że skoro tyle czasu sobie fajnie pisałyśmy, to na pewno jakaś tam flakonik nam tego nie popsuje.
    Na pewno już nigdy nie będzie tak jak dawniej...ale na razie tu jeszcze trochę z Wami pobędę.
    Pewnie to wiecie, ale flakonik miała jeszcze więcej kont. Są już usunięte. Doszłam do tego po lekturze forum...

Ale czas już zamknąć ten temat.
    Apeluję do Acikk o powrót!

Jutro mamy Chrzest córci. 30 gości...W chacie zadyma, chłopaki się tłuką, najmłodszy mało nie zwymiotował bo chciał spróbować każdego ciasta, najstarszy ma pretensje do całego świata, sam nie wie o co (i ja też). Taki wiek...13 lat...
    Jeszcze najmłodszy ze średnim urządzają sobie wojny na poduszki. Dostali karę na siedzienie w swoich pokojach, więc zaczęli wystawiać sobie jęzory przez drzwi (mają pokoje na przeciwko siebie)... Więc teraz już śpią. Za karę.

Ja sprzątałam dom chyba ze trzy razy, ale po sprzątaniu ani śladu. Wszędzie lego, karabiny, ludziki.
    Trudno, dom to nie muzeum :-)
    Jutro ma być paskudna pogoda. Ale nam się trafiło :-/

Idę do cioteczek jeszcze coś pomóc, bo urzędują w kuchni na dole i gotują.
    Po weekendzie Was nadrobię. Przeczytałam tylko, że któraś ma problem z dwójeczką...Polecam leczo-papryka fajnie czyści organizm. Kapusta kiszona jest super. I sok jabłkowy :-)

Pchelkaaa, pati_zuzia83, justyna14, kwiatakacji, genoweffa2, iNso87, MeGi1986, m@rzenie, Madzisek, Nadulka, hala123 lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka super że wróciłaś :))
    Ja też mam problem z 2 chodziłam raz na tydzień teraz zdarza się częściej ale też mam uczucie jak bym miała pęknąć. Sory za informację takie :D
    I biorę syrop laltuzowy ale chyba za mało bo nie pomaga
    Spróbuję kiszonej kapusty jak radzicie może pomoże

d69c20mmk9myteud.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 super że jesteś !

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • myszata992 Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) mój mały w dzien je co 2 w porywach do 4h. Pchelkaa to może spróbuj ja dłużej pokarmic, jak mój mały zasypia przy cycku w porze karmienia próbuje go dobudzac. Chyba, że Irenka potrzebuje faktycznie więcej, ale jednorazowo za dużo nie zmieści.
    A mój Oli chory.. Charczy jak astmatyk, katar go męczy, rzyga, dusi się przez to się aż zanosi.. Dajemy syropki, robimy inhalacje, odciagamy glutki, ale to tylko na chwilę pomaga..

LV0sp1.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka!!!! Bosssko ze wrocilas :-) uwielbiam czytac Twoje wpisy! I za kazdym razem gdy czytam co wypisujesz o swoich chlopcach utwierdzam sie w przekonaniu ze chce miec min 3 dzieci :-D
    Zycze udanej imprezki jutro :-)

Pchełka500 lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata992 wrote:
    Hejka:) mój mały w dzien je co 2 w porywach do 4h. Pchelkaa to może spróbuj ja dłużej pokarmic, jak mój mały zasypia przy cycku w porze karmienia próbuje go dobudzac. Chyba, że Irenka potrzebuje faktycznie więcej, ale jednorazowo za dużo nie zmieści.
    A mój Oli chory.. Charczy jak astmatyk, katar go męczy, rzyga, dusi się przez to się aż zanosi.. Dajemy syropki, robimy inhalacje, odciagamy glutki, ale to tylko na chwilę pomaga..

Ona wlasnie dluzej nie chce jesc bo odchyla glowke i jezykiem wypycha :-S a jak nie dam jej jesc gdy chce to ryk niesamowity i to z jakim zalem.
    W dodatku mamy problem- nie korzystamy ze smoka i wczoraj Mloda zostala z moja mama a my pojechalismy do szpitala do szwagierki i po 40 min mama dzwoni ze Irenka nie chce mleka z butelki ze strasznie placze wiec my do domu, probowalam jej dac butelke (z moim mlekiem) ale wypycha jezykiem (tak jak smoka zwyklego), dopiero cycka zlapala normalnie. Jak ona nie bedzie chciala butli to co ja zrobie jak bede chciala skonczyc kp??? :-o

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
‹‹ 2640 2641 2642 2643 2644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ