X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka!! Wracaj na facebooka bo nam Ciebie brakuje!!!

nutella_ te okolice to chyba bliżej Misi :) Ale jakbyś kiedyś gdzieś była bliżej mnie to daj znać :)

Pchełka500, m@rzenie lubią tę wiadomość

dqpri09kemo7oflv.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgubilam już namiary na FB :-(
    A pokazałabym Wam zdjęcie torcika :-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    Ona wlasnie dluzej nie chce jesc bo odchyla glowke i jezykiem wypycha :-S a jak nie dam jej jesc gdy chce to ryk niesamowity i to z jakim zalem.
    W dodatku mamy problem- nie korzystamy ze smoka i wczoraj Mloda zostala z moja mama a my pojechalismy do szpitala do szwagierki i po 40 min mama dzwoni ze Irenka nie chce mleka z butelki ze strasznie placze wiec my do domu, probowalam jej dac butelke (z moim mlekiem) ale wypycha jezykiem (tak jak smoka zwyklego), dopiero cycka zlapala normalnie. Jak ona nie bedzie chciala butli to co ja zrobie jak bede chciala skonczyc kp??? :-o

Pchełkaaa, już nic nie zrobisz. Przerabiałam to z moim cyckolubem najstarszym.
    Wszystko zależy do kiedy planujesz karmić Irenkę. Jeśli do np. 6-7 miesiąca to się nie martw. Wprowadzisz kaszki. Z tym, że będziesz je musiała podawać łyżeczką.
    Może być też tak, że malutka nie akceptuje danego smoczka w butli.
    Najlepsze moim zdaniem smoczki do karmienia mieszanego to smoczki kauczukowe, bo najbardziej miękkie.
    U nas syn też nie akceptował smoczka ani butli. Chciał tylko pierś.
    Ale z łyżeczki jadł ładnie.

syy2gu1ridglli9f.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh megi mnie ruszaly sliwki ale sie skonczyl sezon na sliwki w sklepach i nie ma ;/ a ten syrop ciezko byloby mi dostac pza polska pewnie, a ja w kraju nie mieszkam;/

Kava nie lubie kiszonej kapusty :(

Rewelka a do herbaty z kopru sie nigdy nie przekonam, wali anyzem po nosie, a mnie od razu na wymioty ciagnie haha

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka dobrze ze wrocilas!!

Pchełka500 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pchełka to mnie nie pocieszylaś :-P ale zawsze to cenna informacja :-) planuje tak do 6 msc kp. Bede probowala dac jej innym smoczkiem.

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Hej dziewczyny mam problem z maluszkiem. Od 3 dni z dnia na dzień je mi coraz mniej. Jeszcze we wtorek zjadł mi 860ml. Dziś już tylko niecałe 600ml i to z wielkim placzem. Za to koperek lub rumianek pił by cały czas. Temperatury nie ma. Ogólnie jest wesoły, noce też przesypia z jednym tylko wstawanie ok 4.30 na karmienie i zje ok 70ml ale w nocy zawsze mniej jadł. Nie wiem już o co chodzi. Nagle mu mleko przestało smakować? Czasami widać że jest głodny bo wkłada paluszki do buzi cały czas ale mleka nie chce tylko woli coś innego. Juz nie wiem o co chodzi :/

Bella u nas było podobnie...trwało to około 10 dni...mleko to samo...i tez mialam wrazenie ze byl ciagle glodny...moja pediatra mówiła ze jak nie ma problemow z brzuszkiem lub objawów skórnych to tak czasami jest...ze czlowiek tez jednego dnia ma apetyt a drugiego nie...i fakt minelo te 10 dni i Antek wrócił do formy:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    Oj Pchełka to mnie nie pocieszylaś :-P ale zawsze to cenna informacja :-) planuje tak do 6 msc kp. Bede probowala dac jej innym smoczkiem.

Bardzo fajne są butelki NUK First Choice ze smoczkiem właśnie kauczukowym.
    A z silikonowych mogę Ci polecić Chicco, bo mięciutkie bardzo.
    A z jakiej firmy macie smoczek uspokajacz?

Widzicie? Siedzę tu zamiast przy garach :-D

MeGi1986 lubi tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:49

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja tylko wode pije, litrami. Rodzynki jem i nic :P
    kiwi na czczo ze 2-3 zjedz :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

rewelka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja Wam powiem, że dopiero po urodzeniu Małego jakoś pierwszy raz oglądałam Rodzinke.pl i jak ogladam to, to sobie myślę "fajnie tak mieć taką dużą rodzinę", a potem Mały ma kolke i sobie myślę "a nie, jednak podziekuje" :P
    to minie :) serio, mój Olek tez miał i tez przeszlismy przez 3-miesieczne piekło a potem było juz ok oby i u Was wkrótce mineło. do tego czasu staraj sie ograniczać mu bodźce zwenętrze - nie dawaj zabawek, żeby w domu był spokój cisza jak śpi, najlepiej jak najmniej obcych. Dziecko jak ma kolkę jest rozdrażnione bo boli a jak do tego dołożyć jeszcze właśnie hałas, obcych itd to już w ogóle dramat. Dasz rade :) a jak minie kolka, mały będzie miał 6 msc, będzie siedział, jadł słoiki, wtedy pomyśl o rozważaniu kolejnej ciąży. Teraz takich decyzji dyktowanych zmęczeniem nie podejmuj. To trudny czas szybko minie a dziecko kochane zostanie z Tobą i będą Cie jeszcze tulić te małe rączki a usta wołać "mamo"! dla tych chwil warto żyć :)

Moniusia89, Azande, Aneczka86, agniesia2569 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    wiecie co, mam straszny problem z zatwardzeniem czy cos. Chodze na dwojke codziennie i nie moge sie zalatwic, dupa mnie boli jakby miala sie rozerwac, az mi cos peka bo sa takie nitki krwi. Hemoroidow nie mam, jem tak jak zawsze i wczesniej w zyciu nie mialam takiego problemu a teraz jak mam isc na dwojke to mam stresa jak przy sikaniu po porodzie ;/
    Ja tez to mam...poczytaj sobie o szczelinie odbytu. Ja juz to miałam przed ciaza ale teraz niestety wrócilo. Po porodzie kilka dni nie umiałam sie wypróżnić a jak juz się udalo to z bólem...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja Wam powiem, że dopiero po urodzeniu Małego jakoś pierwszy raz oglądałam Rodzinke.pl i jak ogladam to, to sobie myślę "fajnie tak mieć taką dużą rodzinę", a potem Mały ma kolke i sobie myślę "a nie, jednak podziekuje" :P

Suerte, ja miałam (i mam) masę chwil typu "a jednak podziękuję" :-)
    Wiem, że jest Ci bardzo ciężko...Ale każde dziecko jest inne.
    Nasz najmłodszy synek urodził się z wadą stópki i od urodzenia był gipsowany. Było lato. Płakał przez to dzień i noc z przerwami na jedzenie i sen (spał w porywach do 30 minut). Patrzyłam na niego, tuliłam i mówiłam :"Serduszko, jak bardzo bym chciała mieć na sobie tonę gipsu, żebyś tylko Ty nie musiał mieć tych kilkanaście deko gipsu na swojej nóżce..." Nie potrafiłam mu pomóc ale robiłam wszystko, żeby tylko nie był sam w tym bólu.
    Ty robisz dla swojego dziecka to samo, prawda? Na tym właśnie polega nasza matczyna miłość.
    Te kolki i problemy miną, zobaczysz. A w chwilach słabości myśl sobie, że jesteś dla swojego dziecka, najważniejsza, jedyna, że jego cały świat to Ty, że tylko Ty go rozumiesz.... i wtedy będzie Ci lżej ;-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Mój akceptuje tylko butelki BabyOno, więc już się zaopatrzylam w 6 i chociaz w nocy mam łatwiej (a raczej Mąż, bo on karmi), bo do kilku nalewam wodę i daję krople i potem tylko mleko dodajemy jak Maly płacze i wymieniamy butelki w podgrzewaczu. nie muszę myc na bieżąco...
    spróbuj różnych modeli, może podpasują inne :)
    A może spróbuj podawać te krople na lyzeczce z odrobina mleka przed karmieniem? Moja pediatra mówi żeby wszystko podawać na lyzeczkach bo jak w butli to dużo zostaje na ściankach :-) no chyba ze na kroplach jest napisane inaczej to ok :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:12

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka super ze jesteś :-) mysle ze dla wielu jesteś tutaj wzorem :-) dla mnie jesteś :-) zadna z dziewczyn tak pięknie nie pisze o macierzyństwie :-) czasem dzieki Tobie marze o dużej rodzinie :-)

Pchełka500 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 2641 2642 2643 2644 2645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ