X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram karmić co 3 godziny w dzień, ale jak nie da rady i już Mały się domaga to daję mu wcześniej ale chcę żeby przynajmniej te 2 godziny minęły.

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dopomina się co 3 godzinki.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dopomina się troszkę wcześniej, to staram się ją czymś zająć. Chcę mieć w miarę stałe pory jedzenia, żeby sobie coś zaplanować. Jeśli naprawdę jest głodna, nie odpuści.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i pisałyście o ogarnianiu mieszkania/dziecka/forum. Ja nie mam z tym problemów, mimo że latam czasami z miotłą z 3 razy dziennie (uroki posiadania psa, który je w każdym miejscu w domu). Jak już kiedyś wspominałam jestem pedantką, więc zanim rano usiądę do śniadania i kawy muszę sprzątnąć chociaż z większa.
    Konsekwencją tego jest to, że już dziś miałam ochotę nie wstać i się popłakałam razem z Julką jak wstała i wołała jeść...

edit. ale spam :/ sorry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:22

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie muszę ogarnąć. Moze nie odkurzam i nie myje podłóg codziennie ale stosuje się do zasady która przeczytałam kiedyś na jakimś blogu: Codziennie przeznaczam około 15 minut na sprzątanie. Wydaje się nie dużo a naprawdę kupę rzeczy można w takim czasie zrobić jeśli tylko się chce. POza tym nauczyłam się zmywać na bieżąco i to też dużo czasu pomaga zaoszczdzić.

Azande lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Ja codziennie muszę ogarnąć. Moze nie odkurzam i nie myje podłóg codziennie ale stosuje się do zasady która przeczytałam kiedyś na jakimś blogu: Codziennie przeznaczam około 15 minut na sprzątanie. Wydaje się nie dużo a naprawdę kupę rzeczy można w takim czasie zrobić jeśli tylko się chce. POza tym nauczyłam się zmywać na bieżąco i to też dużo czasu pomaga zaoszczdzić.

Popieram, ja też staram się zmywać właśnie na bieżąco, nie mam zmywarki. I ogarniam też z grubsza codziennie rano, a takie ,,generalne" porządki jak odkurzanie, mycie podług, wycieranie kurzy i łazienka to robię 3 razy w tygodniu. Zawsze w Sobotę i Poniedziałek i jak mi wypadnie labo Środa albo Czwartek.

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14
    piszesz, że kładziesz małą na brzuszku przed jedzeniem. Masz na myśli bezpośrednio przed? Czy troszkę więcej czasu? Chce ci leżeć tak mała na brzuchu jak jest głodna?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Dziś już dużo lepiej z jedzonkiem małego. W nocy zjadł mi 90ml a później prawie 200 co mnie aż zdziwiło, teraz będę się martwić źe za dużo :-P

Mama-julka nie miałam nic złego na myśli. Wierzę że dziewczynom nie było do śmiechu. Ja tez byłam tym mega zaskoczona. Ale debili nie brakuje i albo można to wziąć do siebie i się przejmować albo się z tego śmiać bo jeszcze samemu można zwariować :-D Ja osobiście z życiu bym nie wpadła na taki pomysł bo i po co :-D

Nutella, Justynie pewnie chodziło że kładzie mała nie bezpośrednio po jedzeniu tylko Np godzinę później i wtedy wychodzi przed kolejnym jedzonkiem. Ja tez tak robię. Jakbym mojego położyła na głodnego to byłby pewnie jeden wielki wrzask :-)

nutella_ lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Justyna14
    piszesz, że kładziesz małą na brzuszku przed jedzeniem. Masz na myśli bezpośrednio przed? Czy troszkę więcej czasu? Chce ci leżeć tak mała na brzuchu jak jest głodna?
    przed jedzeniem tzn albo bezpośrednio przed albo chociaż 1,5 godziny po jedzeniu. Pola chyba lubi na brzuszku dopiero do kilku minutach przestaje jej się podobać i zaczyna marudzić, ale te 5 min zawsze mi poleży i się porozgląda :) na początku było ciężko ale chyba się przyzwyczaiła już :)

edit: ja widzę kiedy jest głodna już mega więc wtedy leżonko odpuszczamy, bo pewnie byłby ryk a jak jescze widzę że mam czas do jedzenia a już nie śpi to ją kłade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 13:43

nutella_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Justyna staram się między karmieniami kłaść na brzuszek :) z kazdym dniem idzie mu lepiej ;)
    Dzisiaj chyba senny dzień, Franek by chciał zadnac a jakos nie da rady

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co ile karmię. Pewnie czasami co 2, 3 a nawet 4h. Czasami je 5min, a czasami 20, albo bawi się z godzinę. Czasami opróżnia jedna pierś, a czasami dwie. Ja tego nie kontroluję, dostosowuje się do jej potrzeb. Ale wiem, że jak zje to na 2h w porywach do 3h mogę spokojnie wyjść.

A jeżeli chodzi o kładzenie na brzuchu to praktycznie tego nie robię, ale po waszych wpisach pożyłam ja na brzuchu. To dość wysoko i długo trzymała główkę.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na basen chodzicie z maluszkami z wodą ozonowaną czy chlorowaną?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, super że nie znikasz stąd :.)

Macie super, że u Was są mniej więcej określone godziny kp. U nas to kiszka typowo na żądanie. Nic nie mogę zaplanować. A od wczoraj popołudniami tarmosi mnie za sutki, że mi się odechciewa kp
    Tak w ogóle to macie bardzo grzeczne dzieci. Mój śpi przy cycku, po odłożeniu w dzień to drzema do pół godziny. Jedynie na spacerze jest ok. Potem jak przyjdę do domu z gondolą to w sumie śpi 4 godziny.
    Wczoraj coś drugi spacer się nie udał. Małż go wziął, a ja w tym czasie farbowałam w domu włosy. Mały zaczął płakać, mąż spanikował i przyszedł na 10 min. przed zmyciem farby. Bałam się M. wziąć na ręce to małż go płaczącego nosił. Uspokoił go cycek i tradycyjnie jadł półtora godziny.
    Ogólnie to mam płaczliwe dziecko wymagające ciągłego noszenia. Poleży sam lub przy karuzeli 10 min. max. Kupiłam chustę, ale zanim zamotam to płacze. A potem muszę dużo chodzić albo najlepiej odkurzać.
    To się wyżaliłam.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    a Oliwki Ty z Ł. czy gdzieś w okolicy?
    miastowa, miastowa :P

dqpri09kemo7oflv.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja daję Espumisan 100 i różnicy nie widzę. Bardzo go wybudzają te gazy. ;/
    Polecicie coś innego?
    ja polecam Infacol. U nas Espumisan kompletnie się nie sprawdził.

dqpri09kemo7oflv.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, mam straszny problem z zatwardzeniem czy cos. Chodze na dwojke codziennie i nie moge sie zalatwic, dupa mnie boli jakby miala sie rozerwac, az mi cos peka bo sa takie nitki krwi. Hemoroidow nie mam, jem tak jak zawsze i wczesniej w zyciu nie mialam takiego problemu a teraz jak mam isc na dwojke to mam stresa jak przy sikaniu po porodzie ;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk, a nie bierzesz żelaza albo nie jesz czegoś co go dużo zawiera? ja ostatnio szpinak wsuwam i też mam problem :P

dqpri09kemo7oflv.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie:D ale az mnie ciary przechodza jak o tym mysle i dupsko boli xD

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka od tego jesteśmy żeby się móc też wyżalić ;) życzę więc aby Twoje dziecię było dla Ciebie bardziej łaskawsze:*
    Mój Francio ma dziś dzień że potrzebuje bliskości, ciagle chce uwagi, a zasnal tylko na mezu.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Nie:D ale az mnie ciary przechodza jak o tym mysle i dupsko boli xD
    A pijesz duzo wody?? Kurcze ciezko tak cus doradzic

bl9c2n0a725rcfdh.png
‹‹ 2639 2640 2641 2642 2643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ