X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella tak jak dziewczyny pisza, wasz pierwszy taniec niech bedzie wyrazem Was samych. Nie róbcie tego dla gości a dla siebie :) jesli jestescie z natury szaleni, spontaniczni itd to mozecie sie ookusic o wesoly taniec, ale jesli jestescie ronantykami, spokojni z natury to bym radziła przytulancc badz walca.

U mnie mały jakis maruda ostatnio, tylko raczki i raczki. Ledwo udalo mi sie go uspac na lozku. Pogoda dzis nie najgorsza wiec niebawem pojdziemy na spacerek, niech sie chłop dotleni :P

Marta 3mam kciuki za tatę!! Daj znac później.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i moj Franio tez sie dzis sam przekrecil z brzuszka na plecki :D

iNso87, justyna14, Suerte, Moniusia89, m@rzenie, pati_zuzia83, Mama_Julka lubią tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo i jak sprawa sądowa? po Waszej myśli?

my płci nie planowaliśmy, udała się parka ale to chyba geny bo i u męża i u mnie w rodzinie jest chyba po równo jednej i drugiej płci.

Olek tak mi dziś daje w kość że szok.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    ja mam w lazience i kuchni bezowy gres,duze prostokątne plytki matowe,nie narzekam ;) w holu mam pociagniety panel z salonu.
    czym czyścisz panele? bo my mamy klase c4 z kronopolu i mam wrażenie że jak na mokro ich mopem przelece to im szkodzi :/

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi1986 wrote:
    Aaa no i moj Franio tez sie dzis sam przekrecil z brzuszka na plecki :D
    o!! brawo dla Frania :)

MeGi1986 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    o szok nadrobilam..i jaki spam zrobilam haha

Nutella gratuluje weselicha w najbliższym czasie ;)

justyna narazie latałam z pismami do sadu,przy okazji zlozylam o dowod osobisty dla Laury bo wiadomo..oczywiscie druga strona pare lat wstecz na to sie nie zgodzila..takze ten.. sprawę mam 4.04 o kontakty tylko. Z pozbawieniem praw narazie daruje,tak adwokatka doradzila skoro i tak ma ograniczone prawa do Laury.

Co do dzieci to niech mnie tez ktoś walnie bo tez chciałabym 3 ale..finanse,male mieszkanie itp i nie daje mi to zyc normalnie nie spie po nocach czasem ;p wczoraj nawet patrzylam znowu mieszkania 4 pokojowe..albo szeregowki czy domy.. matko wariatka ale jak pomysle,ze trzeba je potem remontować i srzedac te mieszkanie zeby miec kase i sie gdzies z dziecmi podziać to załamka..;p
    ma nadzieje, że wszystko szybko się skończy w tym sądzie i dla Was pomyślnie :)

a jeśli chodzi o trzecie dziecko to sama sobie to z głowy wybijam, miejsce mamy, ale fizycznie nie dam rady.

A co do mieszkania/domu to 5 lat temu nie mieliśmy nic, teraz nadal nie mamy nic plus kredyt jeszcze na 8 lat i dom i dwoje dzieci :) także jak się człowiek uprze to każde marzenie jest w stanie zrealizować, tylko nie chciej pokonywać od razu całych gór, skup się na kolejnych pagórkach i dojdziesz celu :)

iNso87, Suerte lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mam pytanie ! teraz wam będę truła o tym ślubie, weselu itp. Jeśli będę przesadzała to piszcie. No ale... nie mam się kogo poradzić, bo będę pierwszą mężatką z moich znajomych, Piotrka, a tak to z 25 lat temu ostatni raz się chajtali. Przygotowuje się do ślubu, od 2 kwietnia zaczynamy uczyć się tańczyć... i zastanawiam się nad pierwszym tańcem. Czy według was będzie lepsze coś standardowego (wolny taniec), czy coś zabawnego, weselszego? Oglądałam filmiki i niektóre świetnie wyglądają. Tylko nie wiem jak to odbiorą nasi goście. Co wy o tym sądzicie? Co jest przyjemniejsze dla oka?

Zależy od temperamentów i od gości jakich zaprosicie. My woleliśmy taniec wolny, be szaleństw i oglądając go na filmie jestem zadowolona z efektów. Tańczyliśmy do https://www.youtube.com/watch?v=vauo4o-ExoY
    André Rieu - The Second Waltz (Shostakovich)

201408061670.png
    201512124572.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś cudowna noc :) Żadnego jęczenia, stękania i płaczu. Karmienie o 21, 1 i o 7.
    Chyba to zasługa esputiconu :)
    I wiecie co... U nas śnieg pada i to jakie wielkie płaty :P

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa2 wrote:
    U nas dziś cudowna noc :) Żadnego jęczenia, stękania i płaczu. Karmienie o 21, 1 i o 7.
    Chyba to zasługa esputiconu :)
    I wiecie co... U nas śnieg pada i to jakie wielkie płaty :P
    super, że esputicon działa, oby tak zostało :) w sumie tylko jedno nocne karmienie to się wysypiasz :)
    u mnie też padał ale delikatny grad, generalnie pogoda u mnie barowa :)

genoweffa2 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Walc odpadał bo mi męża stóp było szkoda :-)
    Gdybyśmy zatańczyli Time of my life z Dirty Dancing, to na pewno bez tego momentu kiedy Patrick wyciąga ręce do góry a ona skacz i on ją łapie. Po mężu zostałaby dziura w podłodze :-D

Tańczyliśmy "Przetańczyć z Tobą chcę całą noc" Anny Jantar :-)

Inso, bo to planowanie płci, to raczej naukowo potwierdzone nie jest :-)
    Ale wiesz co? Ja wiem gdzie jest Twój Marcel :-) W planach :-D

justyna14, genoweffa2, Mama_Julka lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchałka500 Ty to serio chyba w tym pisie po uszy siedzisz i za tą ustawę odpowiadasz:) namawiaj namawiaj a potem Państwo się nie wypłaci :) hahaha

my tańczyliśmy do utworu magiczne słowa - ziyo.

iNso87, Suerte, genoweffa2 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    u mnie Lenciara dalej spi,w kombinezonie do polowy rozebrana,bo wrocilam z sadu..takze swieze powietrze działa cuda ;D po 15 zje,pobawi sie io 16 jedziemy na szczepienie.

musze sie pochwalić,ze mala ladnie trzyma swoja ulubiona mala maskotk2 peppe ;d mowi do niej i sie smieje:d no i bierze do buzi ;p
    u mnie wczoraj Pola po spacerze godzinę w domu spała w kombinezonie :) nie mogę doczekać się lata, jak pół dnia będzie można z dziećmi na dworze siedzieć na kocu/huśtawce i delektować się słońcem :)

iNso87, Moniusia89, MeGi1986 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:09

iNso87, genoweffa2, pati_zuzia83, cytrynówka lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Zuzka ma chyba jakis gorszy okres od trzech dni tak zle spi, ze szok... wierci sie steka ze smokiem poplakuje:/ nie mam pojecia co moze byc przyczyna bo zawsze w nocy ladnie spala:/

Ps nie ma juz grupy na fb??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczęta, ja dzisiaj po południu piszę dopiero bo z rana miałam wyjazd

Nutella - mi się te tańce śmieszne nie podobają, to dla mnie takie jakieś niepoważne, już lepiej jakiś ładny taniec z układem ale bez wygłupów.

Justyna - ja panele myję tak samo jak i płytki, mopem obrotowym plus woda i płyn do mycia podług z biedronki u mnie jest oki, staram się tylko żeby mop nie był mocno mokry jeśli chodzi o panele.

Co do płytek to mam zwykłe płytki, w kuchni taki wzór niby drewno i jest oki nie widać plam, a w łazience mam białe z połyskiem i tak ciężko je utrzymać w czystości że szok.

Kasiag24 - może ma jakiś skok rozwojowy?

Też uważam że czas za szybko płynie i takie maluchy za szybko rosną.

• lilianna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    moja Zuzka ma chyba jakis gorszy okres od trzech dni tak zle spi, ze szok... wierci sie steka ze smokiem poplakuje:/ nie mam pojecia co moze byc przyczyna bo zawsze w nocy ladnie spala:/

Ja miałam dzis w nocy to samo. Chociaz ze smoczkiem to jeczala nawet przez sen...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pchałka500 Ty to serio chyba w tym pisie po uszy siedzisz i za tą ustawę odpowiadasz:) namawiaj namawiaj a potem Państwo się nie wypłaci :) hahaha

my tańczyliśmy do utworu magiczne słowa - ziyo.

Oczywiście, że siedzę po uszy :-D
    A niech państwo płaci :-D

Suerte lubi tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

Kasia, może to skok rozwojowy?

syy2gu1ridglli9f.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

Mój Adaś ma tak od urodzenia w każdą noc :/ także ten...
    Ale skoro Zuzia wcześniej dobrze spała to może rzeczywiście to skok rozwojowy...

Co do fb to grupa jest ale osoby nie udzielające się tam (w tym ja :P) zostały usunięte, grupa jest tajna więc ja już jej nie widzę.

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja miałam dzis w nocy to samo. Chociaz ze smoczkiem to jeczala nawet przez sen...

moja tez ze smoczkiem nawet przez sen.. ttylko ze u nas to juz taaka trzecia noc a w dzien tez cos nie za bardzo spi :( na bank to nie brzuszek bo nie placze nie kurczy nozek, jedyne co zostaje to, ze to jakis skok rozwojowy...mam nadzieje, ze szybko minie dobrze, ze mam ta hustawke to rano ja wkladam juz w desperacji i dosypiam troche

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2656 2657 2658 2659 2660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ