X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Mój Adaś ma tak od urodzenia w każdą noc :/ także ten...
    Ale skoro Zuzia wcześniej dobrze spała to może rzeczywiście to skok rozwojowy...

Co do fb to grupa jest ale osoby nie udzielające się tam (w tym ja :P) zostały usunięte, grupa jest tajna więc ja już jej nie widzę.

aha .... dobrze wiedziec, nie zdazylam sie nawet zaklimatyzowac bo tu z mala takie problemy mialam, no ale ok to znikam i stad :-)

Trzymajcie sie dziewczyny i duzo zdrowka dla maluszkow! no i dziekuje za wszystkie rady i slowa otuchy zwlaszcza w ostatnim czasie!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś pisała że podaje dziecku lactulosum. mogę prosić o info dokładnie jakie dziecko miało objawy, bo z Polą dopiero w poniedziałek ide do lekarza a chciałabym jej jakoś ulżyć do tej pory. Kupy nie ma, bąki często, mega często i mega śmierdzące więc wyraźnie coś jest nie tak

7w3d 💔
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    aha .... dobrze wiedziec, nie zdazylam sie nawet zaklimatyzowac bo tu z mala takie problemy mialam, no ale ok to znikam i stad :-)

Trzymajcie sie dziewczyny i duzo zdrowka dla maluszkow! no i dziekuje za wszystkie rady i slowa otuchy zwlaszcza w ostatnim czasie!

Kasia, zostań tu. No co Ty ;-)
    Ja też chciałam do tej grupy na FB wrócić, ale nikt nie raczył mi nawet odpisać :-P

syy2gu1ridglli9f.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i jak tam Pola? lepiej? powiem Ci że Adaś niby od urodzenia miał kolki ale teraz kiedy ma dwa miesiące doszły też bardzo śmierdzące bąki, kupka raz na 2-3 dni zielona, bardzo głośnie odbijanie z dużym ciśnieniem, ulewanie, głośne przelewanie w brzuchu podczas karmienia. Poszlam z tym wszystkim do lekarza i spytalam czy to przez kolki? Lekarz powiedzial ze o kolki i te objawy Adasia to wina dopiero kształtującego się układu pokarmowego. Zeby mu pomóc przepisał właśnie debridat 3x4 ml, podaje od piątku ale jakiś super efektów na razie nie widze. Najbardziej denerwuje mnie w tym wszystkim to że mój synek nie może się porządnie wyspać bo co chwilę kręci się na boki i popłakuje przed puszczeniem bąka :(

Elcia89 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

Ale czemu stąd chcesz znikać? Przecież tutaj wiele dziewczyn się nadal udziela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:58

Suerte lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przesalo juz trzecia noc,powoli zaczynam twierdzic,ze juz przesypia noce :) clopaki spia,a ak wstana idziemy do sklepu po jajka :)
    My tanczylismy do Goya-Tylko mnie kochaj :)

Suerte, genoweffa2, Nadulka lubią tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:10

• Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Pchelkaaa, ja jeszcze nie myślę nawet o butach na wiosnę :-)
    A znalazłaś coś ciekawego?

no własnie nie, w sieciówkach widze same szmaciaki, a ja myślałam raczej o jakis adidaskach. moja ma dlugą stope i szczupła, ciekawe czy nie beda jej spadały.

biore sie za nadrabianie;)

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    no własnie nie, w sieciówkach widze same szmaciaki, a ja myślałam raczej o jakis adidaskach. moja ma dlugą stope i szczupła, ciekawe czy nie beda jej spadały.

Pchelkaaa, tylko pamiętaj, że buciki dla takich maluszków im bardziej miękkie, tym lepiej. Sztywne nie są zbyt zdrowe :-/

syy2gu1ridglli9f.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czekałyście na zdjęcia od fotografa z Chrztu. Mi moja fotografka właśnie napisała, że dostanę je za ok. 2 tygodnie, bo wszystkie poddaje obróbce.

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:

Tutaj każdy może pisać, nikt nikogo nie usunie. A jeszcze co do kręcenia się w nocy i stękania, to moja pediatra uważa że to ,,normalna" aktywność dziecka i jeśli się nie wybudza przy tym to to jest normalne.

genoweffa2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję nieprzespanych nocy, moja córka starsza też tak miała, budziła się do 13 miesiąca życia co 2-3 godziny na jedzenie, przez to była tłuściutka, zresztą w dzień też dużo jadła. I myślę że to taka trochę ironia losu bo najbardziej przed zajściem w kolejną ciężę powstrzymywały mnie te nie przespane noce. I co? Synek ma 8 tygodnia a od tygodnia śpi mi po 7 godzin w nocy i muszę go budzić na jedzenie. :)

genoweffa2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie trampki dla Michasia na wiosnę:

http://sprzedajemy.pl/niemowlece-buciki-lee-cooper-nowe,28668472

Kupiłam je jeszcze kiedyś dla synka siostry i teraz odziedziczył je mój synek.

I jeszcze a pro po drugiego dziecka, to wielkim plusem jest to że o wiele mniej kasy się wyda na wyprawkę bo większość rzeczy się już ma po pierwszym. :)

• genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    któraś pisała że podaje dziecku lactulosum. mogę prosić o info dokładnie jakie dziecko miało objawy, bo z Polą dopiero w poniedziałek ide do lekarza a chciałabym jej jakoś ulżyć do tej pory. Kupy nie ma, bąki często, mega często i mega śmierdzące więc wyraźnie coś jest nie tak

My bylismy u doktora i dostalismy do stosowania laktulozę, bo Ola miała wzdęty brzuszek, puszczała śmierdzące i mokre bączki i nie robiła kupy ponad 5 dni.

201408061670.png
    201512124572.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Justyna i jak tam Pola? lepiej? powiem Ci że Adaś niby od urodzenia miał kolki ale teraz kiedy ma dwa miesiące doszły też bardzo śmierdzące bąki, kupka raz na 2-3 dni zielona, bardzo głośnie odbijanie z dużym ciśnieniem, ulewanie, głośne przelewanie w brzuchu podczas karmienia. Poszlam z tym wszystkim do lekarza i spytalam czy to przez kolki? Lekarz powiedzial ze o kolki i te objawy Adasia to wina dopiero kształtującego się układu pokarmowego. Zeby mu pomóc przepisał właśnie debridat 3x4 ml, podaje od piątku ale jakiś super efektów na razie nie widze. Najbardziej denerwuje mnie w tym wszystkim to że mój synek nie może się porządnie wyspać bo co chwilę kręci się na boki i popłakuje przed puszczeniem bąka :(

My też stosujemy debridat już tydzień, ale efektów nie było. Dopiero po tym esputiconie jest lepiej.

201408061670.png
    201512124572.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:

Widzę, że często pojawia się temat bucików. Grzesiowi tak szybko rosły stopy, że co tydzień musiałabym kupowac nowe buty, więc u Oli będą tylko jakieś rozciągliwe kapcie żeby miała ciepłe stopy.

201408061670.png
    201512124572.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dostałam dzisiaj sms z Esotiq, jak któraś tam kupuje, że od 29.02 jest promocja jak wydasz 350 zł to płacisz 105 zł. Ja planuję się wybrać, może coś będzie jeszcze w moim rozmiarze.

• genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Ile czekałyście na zdjęcia od fotografa z Chrztu. Mi moja fotografka właśnie napisała, że dostanę je za ok. 2 tygodnie, bo wszystkie poddaje obróbce.

D
    2 tyg. to nie tak źle :) A skoro poddaje obróbce, to na pewno będą lepsze i warto poczekać :) My na ślubne czekaliśmy pół roku :P

Pchełka500 lubi tę wiadomość

201408061670.png
    201512124572.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mam pytanie ! teraz wam będę truła o tym ślubie, weselu itp. Jeśli będę przesadzała to piszcie. No ale... nie mam się kogo poradzić, bo będę pierwszą mężatką z moich znajomych, Piotrka, a tak to z 25 lat temu ostatni raz się chajtali. Przygotowuje się do ślubu, od 2 kwietnia zaczynamy uczyć się tańczyć... i zastanawiam się nad pierwszym tańcem. Czy według was będzie lepsze coś standardowego (wolny taniec), czy coś zabawnego, weselszego? Oglądałam filmiki i niektóre świetnie wyglądają. Tylko nie wiem jak to odbiorą nasi goście. Co wy o tym sądzicie? Co jest przyjemniejsze dla oka?

Nutella ja niedawno organizowałam swoje weselicho wiec chętnie poczytam o twoich przygotowaniach i pomogę jak będę mogła coś podpowiedzieć :)
    My tanczylismy do Margaret " it will be lovely day "
    wg mnie piosenka niech będzie dowolna, ale jedna, nie lubię tych mixow weselnych i 25 kawałków pociętych na 10 sekundowe urywki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

Pchełka500 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    no u Poli to nie kolka, bo na kolę daje espumisan i jest gitara, a od niedawna pojawił się problem braku kupy, nie było 7 dni dostała czopka glicerynowego i poszło, ale cały czas puszcza mega śmierdzące bąki, mega często i kupy znów nie ma 3 dzień :/ od dziś daje jej dicoflor.

7w3d 💔
‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ