Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alisss87 wrote:Mój Adaś ma tak od urodzenia w każdą noc
także ten...
Ale skoro Zuzia wcześniej dobrze spała to może rzeczywiście to skok rozwojowy...
Co do fb to grupa jest ale osoby nie udzielające się tam (w tym ja) zostały usunięte, grupa jest tajna więc ja już jej nie widzę.
aha .... dobrze wiedziec, nie zdazylam sie nawet zaklimatyzowac bo tu z mala takie problemy mialam, no ale ok to znikam i stad
Trzymajcie sie dziewczyny i duzo zdrowka dla maluszkow! no i dziekuje za wszystkie rady i slowa otuchy zwlaszcza w ostatnim czasie! -
któraś pisała że podaje dziecku lactulosum. mogę prosić o info dokładnie jakie dziecko miało objawy, bo z Polą dopiero w poniedziałek ide do lekarza a chciałabym jej jakoś ulżyć do tej pory. Kupy nie ma, bąki często, mega często i mega śmierdzące więc wyraźnie coś jest nie tak7w3d 💔
-
KASIAG24 wrote:aha .... dobrze wiedziec, nie zdazylam sie nawet zaklimatyzowac bo tu z mala takie problemy mialam, no ale ok to znikam i stad
Trzymajcie sie dziewczyny i duzo zdrowka dla maluszkow! no i dziekuje za wszystkie rady i slowa otuchy zwlaszcza w ostatnim czasie!
Kasia, zostań tu. No co Ty
Ja też chciałam do tej grupy na FB wrócić, ale nikt nie raczył mi nawet odpisać -
Justyna i jak tam Pola? lepiej? powiem Ci że Adaś niby od urodzenia miał kolki ale teraz kiedy ma dwa miesiące doszły też bardzo śmierdzące bąki, kupka raz na 2-3 dni zielona, bardzo głośnie odbijanie z dużym ciśnieniem, ulewanie, głośne przelewanie w brzuchu podczas karmienia. Poszlam z tym wszystkim do lekarza i spytalam czy to przez kolki? Lekarz powiedzial ze o kolki i te objawy Adasia to wina dopiero kształtującego się układu pokarmowego. Zeby mu pomóc przepisał właśnie debridat 3x4 ml, podaje od piątku ale jakiś super efektów na razie nie widze. Najbardziej denerwuje mnie w tym wszystkim to że mój synek nie może się porządnie wyspać bo co chwilę kręci się na boki i popłakuje przed puszczeniem bąka
Elcia89 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
KASIAG24 wrote:aha .... dobrze wiedziec, nie zdazylam sie nawet zaklimatyzowac bo tu z mala takie problemy mialam, no ale ok to znikam i stad
Trzymajcie sie dziewczyny i duzo zdrowka dla maluszkow! no i dziekuje za wszystkie rady i slowa otuchy zwlaszcza w ostatnim czasie!
Ale czemu stąd chcesz znikać? Przecież tutaj wiele dziewczyn się nadal udzielaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:58
Suerte lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pchełka500 wrote:Pchelkaaa, ja jeszcze nie myślę nawet o butach na wiosnę
A znalazłaś coś ciekawego?
no własnie nie, w sieciówkach widze same szmaciaki, a ja myślałam raczej o jakis adidaskach. moja ma dlugą stope i szczupła, ciekawe czy nie beda jej spadały.
biore sie za nadrabianie;) -
Pchelkaaa wrote:no własnie nie, w sieciówkach widze same szmaciaki, a ja myślałam raczej o jakis adidaskach. moja ma dlugą stope i szczupła, ciekawe czy nie beda jej spadały.
biore sie za nadrabianie;)
Pchelkaaa, tylko pamiętaj, że buciki dla takich maluszków im bardziej miękkie, tym lepiej. Sztywne nie są zbyt zdrowe -
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:aha .... dobrze wiedziec, nie zdazylam sie nawet zaklimatyzowac bo tu z mala takie problemy mialam, no ale ok to znikam i stad
Tutaj każdy może pisać, nikt nikogo nie usunie. A jeszcze co do kręcenia się w nocy i stękania, to moja pediatra uważa że to ,,normalna" aktywność dziecka i jeśli się nie wybudza przy tym to to jest normalne.genoweffa2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny współczuję nieprzespanych nocy, moja córka starsza też tak miała, budziła się do 13 miesiąca życia co 2-3 godziny na jedzenie, przez to była tłuściutka, zresztą w dzień też dużo jadła. I myślę że to taka trochę ironia losu bo najbardziej przed zajściem w kolejną ciężę powstrzymywały mnie te nie przespane noce. I co? Synek ma 8 tygodnia a od tygodnia śpi mi po 7 godzin w nocy i muszę go budzić na jedzenie.
genoweffa2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam takie trampki dla Michasia na wiosnę:
http://sprzedajemy.pl/niemowlece-buciki-lee-cooper-nowe,28668472
Kupiłam je jeszcze kiedyś dla synka siostry i teraz odziedziczył je mój synek.
I jeszcze a pro po drugiego dziecka, to wielkim plusem jest to że o wiele mniej kasy się wyda na wyprawkę bo większość rzeczy się już ma po pierwszym. -
justyna14 wrote:któraś pisała że podaje dziecku lactulosum. mogę prosić o info dokładnie jakie dziecko miało objawy, bo z Polą dopiero w poniedziałek ide do lekarza a chciałabym jej jakoś ulżyć do tej pory. Kupy nie ma, bąki często, mega często i mega śmierdzące więc wyraźnie coś jest nie tak
My bylismy u doktora i dostalismy do stosowania laktulozę, bo Ola miała wzdęty brzuszek, puszczała śmierdzące i mokre bączki i nie robiła kupy ponad 5 dni. -
alisss87 wrote:Justyna i jak tam Pola? lepiej? powiem Ci że Adaś niby od urodzenia miał kolki ale teraz kiedy ma dwa miesiące doszły też bardzo śmierdzące bąki, kupka raz na 2-3 dni zielona, bardzo głośnie odbijanie z dużym ciśnieniem, ulewanie, głośne przelewanie w brzuchu podczas karmienia. Poszlam z tym wszystkim do lekarza i spytalam czy to przez kolki? Lekarz powiedzial ze o kolki i te objawy Adasia to wina dopiero kształtującego się układu pokarmowego. Zeby mu pomóc przepisał właśnie debridat 3x4 ml, podaje od piątku ale jakiś super efektów na razie nie widze. Najbardziej denerwuje mnie w tym wszystkim to że mój synek nie może się porządnie wyspać bo co chwilę kręci się na boki i popłakuje przed puszczeniem bąka
My też stosujemy debridat już tydzień, ale efektów nie było. Dopiero po tym esputiconie jest lepiej. -
Pchelkaaa wrote:no własnie nie, w sieciówkach widze same szmaciaki, a ja myślałam raczej o jakis adidaskach. moja ma dlugą stope i szczupła, ciekawe czy nie beda jej spadały.
biore sie za nadrabianie;)
Widzę, że często pojawia się temat bucików. Grzesiowi tak szybko rosły stopy, że co tydzień musiałabym kupowac nowe buty, więc u Oli będą tylko jakieś rozciągliwe kapcie żeby miała ciepłe stopy. -
nick nieaktualny
-
Pchełka500 wrote:Ile czekałyście na zdjęcia od fotografa z Chrztu. Mi moja fotografka właśnie napisała, że dostanę je za ok. 2 tygodnie, bo wszystkie poddaje obróbce.
D
2 tyg. to nie tak źleA skoro poddaje obróbce, to na pewno będą lepsze i warto poczekać
My na ślubne czekaliśmy pół roku
Pchełka500 lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Mam pytanie ! teraz wam będę truła o tym ślubie, weselu itp. Jeśli będę przesadzała to piszcie. No ale... nie mam się kogo poradzić, bo będę pierwszą mężatką z moich znajomych, Piotrka, a tak to z 25 lat temu ostatni raz się chajtali. Przygotowuje się do ślubu, od 2 kwietnia zaczynamy uczyć się tańczyć... i zastanawiam się nad pierwszym tańcem. Czy według was będzie lepsze coś standardowego (wolny taniec), czy coś zabawnego, weselszego? Oglądałam filmiki i niektóre świetnie wyglądają. Tylko nie wiem jak to odbiorą nasi goście. Co wy o tym sądzicie? Co jest przyjemniejsze dla oka?
Nutella ja niedawno organizowałam swoje weselicho wiec chętnie poczytam o twoich przygotowaniach i pomogę jak będę mogła coś podpowiedzieć
My tanczylismy do Margaret " it will be lovely day "
wg mnie piosenka niech będzie dowolna, ale jedna, nie lubię tych mixow weselnych i 25 kawałków pociętych na 10 sekundowe urywki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16
Pchełka500 lubi tę wiadomość
-
alisss87 wrote:Justyna i jak tam Pola? lepiej? powiem Ci że Adaś niby od urodzenia miał kolki ale teraz kiedy ma dwa miesiące doszły też bardzo śmierdzące bąki, kupka raz na 2-3 dni zielona, bardzo głośnie odbijanie z dużym ciśnieniem, ulewanie, głośne przelewanie w brzuchu podczas karmienia. Poszlam z tym wszystkim do lekarza i spytalam czy to przez kolki? Lekarz powiedzial ze o kolki i te objawy Adasia to wina dopiero kształtującego się układu pokarmowego. Zeby mu pomóc przepisał właśnie debridat 3x4 ml, podaje od piątku ale jakiś super efektów na razie nie widze. Najbardziej denerwuje mnie w tym wszystkim to że mój synek nie może się porządnie wyspać bo co chwilę kręci się na boki i popłakuje przed puszczeniem bąka
od dziś daje jej dicoflor.
7w3d 💔