X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :-) Ja z tych mało udzielajacych się :-)
    Suerte zaskoczylas chyba wszystkie tu nas :-) Ale myślę, że wiele z nas tutaj w pierwszych miesiacach a raczej tygodniach bylo przerażonych maciezynstwem, zmianą życia. Ja też do nich nalezalam. A teraz już bym chciała drugie :-) W pierwszej ciąży chciałam dziewczynkę a teraz chcialabym chlopca ale czy uda się tak zaplanowac..zobaczymy. Planujemy zacząć starania pod koniec roku.
    No i się pochwalę..moja Lencia w poniedzialek przekrecila sie pierszy raz z brzuszka na plecy..ale jestem z niej dumna :-D

Suerte, Mama_Julka, Pchełka500, MeGi1986, genoweffa2, m@rzenie, Madzisek lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:08

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:08

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:08

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posłuchałam Waszych rad (dzięki za nie), podałam jej z łyżeczki trochę rumianku bo z butli w ogóle nie chciała go pić i zjadłam jabłko. zobaczymy może coś pomoże bo ewidentnie ją kupka męczy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Jutro na spokojnie sobie pooglądam wszystkie te zabawki. Dziękuję Wam bardzo :-)

Lips, ja bym wzięła błysk-szkliwione. Mieliśmy matowe i widać dosłownie wszystko :-/

Justynka, Paula też równo pryka. To czy bączki ma bezwonne czy nie, zależy od częstotliwości wypróżniania. Możesz jej zaparzyć rumianek-działa łagodząco na żołądeczek.

Tak, jak Justyna pisze. Dzieci około 4 miesiąca trzymają same główkę ale asekuracja jest potrzebna trochę dłużej ze względu na kręgosłup.

A jeszcze ktoś pytał o odbijanie. Generalnie przestaje się odbijać dzieci gdy już siedzą ;-)
    ja przestałam odbijać jak Olek zaczął się często obracać samodzielnie z pleców na brzuszek i z brzuszka na plecy bo wtedy dziecko przy tych manewrach samo się odpowietrza :) siedzieć zaczął mi dużo później.

7w3d 💔
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam taki wczoraj zajęty dzień, że nawet nie miałam czasu napisać niczego.
    DJ znaleziony, chociaż było ciężko. Miałam listę kilku, którzy mi się podobają i tylko ten jeden, tę jedną datę miał wolną, bo już zapisy na 2017 robił. A więc szczęście dopisało. :)
    teraz fotografa szukam...

moją małą znowu wysypało. Biedna się drapie, a nie wiem po czym, bo nic nie jadłam co ją uczulało... i znowu szukać muszę.

Madzisek lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś idziemy dopiero na bioderka.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    A ja wczoraj byłam pierwszy raz na basenie :)
    Ale miałam frajdę.
    sama czy z dzieckiem? nie wiem czy coś mi umknęło.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja u nas karmieni po 5 i po 9 niby powinnam byv wyspana bo Kacper chodzi spqc po 9 ale nie powiem ze bym sobie jeszcze nie pospala :)

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:08

nutella_ lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ! teraz wam będę truła o tym ślubie, weselu itp. Jeśli będę przesadzała to piszcie. No ale... nie mam się kogo poradzić, bo będę pierwszą mężatką z moich znajomych, Piotrka, a tak to z 25 lat temu ostatni raz się chajtali. Przygotowuje się do ślubu, od 2 kwietnia zaczynamy uczyć się tańczyć... i zastanawiam się nad pierwszym tańcem. Czy według was będzie lepsze coś standardowego (wolny taniec), czy coś zabawnego, weselszego? Oglądałam filmiki i niektóre świetnie wyglądają. Tylko nie wiem jak to odbiorą nasi goście. Co wy o tym sądzicie? Co jest przyjemniejsze dla oka?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że jak młodej parze coś pasuje i dobrze się w tym czuje to to jest zawsze dobre dla oka ;) jak wolicie coś weselszego to lepiej tak wybrać i zrobić show niż się męczyć ;)

nutella_ lubi tę wiadomość

• Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    miałam taki wczoraj zajęty dzień, że nawet nie miałam czasu napisać niczego.
    DJ znaleziony, chociaż było ciężko. Miałam listę kilku, którzy mi się podobają i tylko ten jeden, tę jedną datę miał wolną, bo już zapisy na 2017 robił. A więc szczęście dopisało. :)
    teraz fotografa szukam...

moją małą znowu wysypało. Biedna się drapie, a nie wiem po czym, bo nic nie jadłam co ją uczulało... i znowu szukać muszę.
    Ale się udało fajnie z DJ, może z fotografem też bedziecie mieć tyle szczęścia :)
    Badanie bioderek rzeczywiście późno, ale lepiej późno...
    Uważam, że taniec powinien być udależniony od Waszego usposobienia. Bo jeśli jesteście żywiołowi i z poczuciem humoru to gości taki taniec wcale nie zdziwi.

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Mam pytanie ! teraz wam będę truła o tym ślubie, weselu itp. Jeśli będę przesadzała to piszcie. No ale... nie mam się kogo poradzić, bo będę pierwszą mężatką z moich znajomych, Piotrka, a tak to z 25 lat temu ostatni raz się chajtali. Przygotowuje się do ślubu, od 2 kwietnia zaczynamy uczyć się tańczyć... i zastanawiam się nad pierwszym tańcem. Czy według was będzie lepsze coś standardowego (wolny taniec), czy coś zabawnego, weselszego? Oglądałam filmiki i niektóre świetnie wyglądają. Tylko nie wiem jak to odbiorą nasi goście. Co wy o tym sądzicie? Co jest przyjemniejsze dla oka?

Witam się i ja :-)
    Nutella, moi znajomi zatańczyli jako pierwszy taniec pisoenkę z filmu Dirty Dancing Time of my life. Oczywiście choreografia z filmu. Przepięknie to wyglądało :-)

Buuu...właśnie wróciłam z moim Gibim od weterynarza. Coś jest z nim nie tak od wczoraj :-( Dostał 3 zastrzyki i zobaczymy... Ma bardzo niską temperaturę ciała (bo to mały piesek-Chihuahua) i to najbardziej martwi weterynarza :-( I mnie też....

syy2gu1ridglli9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

genoweffa2 lubi tę wiadomość

• Marta00912 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega stres. Podejrzewam, że mój tato ma półpasiec. Dziś wysłałam go do lekarza i zobaczymy. No i mam lęk aby mała nie dostała ospy, albo ja żebym się nie zaraziła.

https://www.maluchy.pl/li-72160.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta oby było wszystko dobrze !:) daj znać.

chyba okres dostałam... 3 dni temu. Chociaż pewności nie mam. Karmię regularnie piersią, a 3 dni temu po <3 (nieudanym przez moje dziewictwo po raz kolejny :() zaczęłam plamić. W nocy żywsza krew się pokazała, ale nie jakoś specjalnie dużo. Myślałam, że coś tam się podrażniło. A teraz ćmi mnie podbrzusze delikatnie. Więc już nie wiem..

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 2655 2656 2657 2658 2659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ