Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lips wrote:Ja dopiero teraz mam czas wejśc na forum.
Suerte bardzo się cieszę ze u was poprawaDobre nastawienie duzo daje wiec teraz bedzie już tylko lepiej
Dziewczyny zmienie na chwilkę temat. Wybieramy płytki do korytarza i kuchni (kuchnia jest otwarta więc bedzie to jeden rodzaj płytek). Chcemy płytki gresowe w odcieniu kremowym. Tylko zastanawiamy sie czy wziać w połysku czy w macie. Które lepiej myć i pielęgnować? CZy nie widać na nich smug po myciu albo czy nie odbijają się odciski butów. Macie jakieś doświadczenie ?
ja mam matowe, jak za dużo płyny użyję to lekkie smugi widać, ale pewnie na błyszczących jest podobnie. Chciałam na początku błyszczące ale bałam się że mi ten połysk zginie szybko przy dzieciach i w koncu wzięliśmy matowe7w3d 💔 -
lips wrote:Ja dopiero teraz mam czas wejśc na forum.
Suerte bardzo się cieszę ze u was poprawaDobre nastawienie duzo daje wiec teraz bedzie już tylko lepiej
Dziewczyny zmienie na chwilkę temat. Wybieramy płytki do korytarza i kuchni (kuchnia jest otwarta więc bedzie to jeden rodzaj płytek). Chcemy płytki gresowe w odcieniu kremowym. Tylko zastanawiamy sie czy wziać w połysku czy w macie. Które lepiej myć i pielęgnować? CZy nie widać na nich smug po myciu albo czy nie odbijają się odciski butów. Macie jakieś doświadczenie ? -
justyna14 wrote:po 4 msc powinno już ładnie trzymać, ale i tak trzeba uważać. Moja już ładnie trzyma ale testem na ładne trzymanie głowki jest podciągnięcie lekko dziecka za rączki do góry jak leży czy głowka zostaje czy już się trzyma i też podnosi. Pola mimo, że ładnie głowkę trzyma, to z pozycji leżącej nie jest jej w stanie utrzymać jeszcze jak ją za rączki lekko ciągnę.
Bo już czasami jak biore małego z łózeczka to bym chciała go pod paszki wziąćI tak sie zastanawiałam kiedy przejdziemy na ten etap
-
justyna14 wrote:ja mam matowe, jak za dużo płyny użyję to lekkie smugi widać, ale pewnie na błyszczących jest podobnie. Chciałam na początku błyszczące ale bałam się że mi ten połysk zginie szybko przy dzieciach i w koncu wzięliśmy matowe
A nie łapia przebarwień ? -
Pchełka500 wrote:Genoweffa, masz na myśli coś takiego?
http://allegro.pl/little-tikes-samochod-cozy-truck-pick-up-620744-i6009406658.html
Mi się podoba, tylko czy się rodzice nie zdenerwują, że im będzie ściany takim autkiem obijał...
Madzia, bramkę też znalazłam na allegro. Super, ale nie wiem czy on nie za mały będzie na to.
Tak, mniej więcej o to mi chodziło. A może taki rowerek? http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-trike-daszek-wozek-hello-baby-i5983558711.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=106318 -
justyna14 wrote:pytanko: Pola od dwóch dni (od podania czopka) puszcza bardzoooo śmierdzące bąki, no walą że hej, jak nigdy i puszcza ich mase, w setkach dziennie, do tego płacze przy tym często, od czego to może być? czy kupa jej tam zalega i wykupcić się nie może czy co? bo smrodek serio okropny
-
justyna14 wrote:ja mam matowe, jak za dużo płyny użyję to lekkie smugi widać, ale pewnie na błyszczących jest podobnie. Chciałam na początku błyszczące ale bałam się że mi ten połysk zginie szybko przy dzieciach i w koncu wzięliśmy matowe
Ja mam błysk i widać smugi i wszelkiej maści odciski. -
genoweffa2 wrote:Ja mam błysk i widać smugi i wszelkiej maści odciski.
Czytam właśnie o tych polerowanych i wsyscy pisza ze masakra z myciem. Oj nie dam sie w to wrobić zebym całe życie tylko ze szmata latała. Jeszcze musze o tych matowych poczytać.
Dzięki dziewczyny za rady.
Ale jak jeszcze ktoś ma płytki gresowe w macie albo błyszczące to chętnie poznam opinie. -
Jutro na spokojnie sobie pooglądam wszystkie te zabawki. Dziękuję Wam bardzo
Lips, ja bym wzięła błysk-szkliwione. Mieliśmy matowe i widać dosłownie wszystko
Justynka, Paula też równo pryka. To czy bączki ma bezwonne czy nie, zależy od częstotliwości wypróżniania. Możesz jej zaparzyć rumianek-działa łagodząco na żołądeczek.
Tak, jak Justyna pisze. Dzieci około 4 miesiąca trzymają same główkę ale asekuracja jest potrzebna trochę dłużej ze względu na kręgosłup.
A jeszcze ktoś pytał o odbijanie. Generalnie przestaje się odbijać dzieci gdy już siedzą