X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agat Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:03

genoweffa2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:08

• czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka podziel się tymi sposobami;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:37

• Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest podobno książka, bardzo stara tylko dokładnie nazwy nie pamiętam.
    Znajomy mi opowiadał, był na niej planowany ;) coś w stylu "ja zaplanować płeć dziecka" czy jakoś tak. ;)

dqpri09kemo7oflv.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczylyscie mnie strasznie, myślałam, że to los decyduje a tu proszę ;D

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria mówi, że "na dziewczynkę, trzeba się <3 po miesiączce do maksymalnie 2-3 dni przed owu. I tu przydają się testy owulacyjne :-)
    <3 bez orgazmu, bo "o" zmienia środowisko pochwy na zasadowe a poczęciu dziewczynki sprzyja środowisko kwaśne. Dlatego można się dodatkowo zakwaszać (nie wiem jak, bo nie stosowałam).
    Warto brać kwas foliowy i magnez-ale magnez tylko do momentu pozytywnego testu ciążowego ;-)

Na chłopca <3 w owulację, trzeba brać potas i <3 jak najbardziej z orgazmem u kobiety :-)

niania.ogg, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki, wysłałam Ci już dawno zaproszenie ale cisza :-(

syy2gu1ridglli9f.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie to będę miała samych synów ;p

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze mnie poratujecie jakims fajnym wytlumaczeniem zachowania mojego synka bo przetrzepalam juz caly internet i nic sensownego... Otoz mój Adaś zaczął strasznie rzucać się podczas odbijania... kręci tak głową na lewo i prawo że ja nie ogarniam! ma już skończone 2 miesiące i 5 dni a te dziwne rzucania ma jakos od około półtora tygodnia. Kiedys bardzo spokojnie leżał na mojej piersi podczas odbijania a teraz ryje jak "dzik", a z nieraz ma nos czerwpny od tarcia nim po pieluszce tetrowej. Kiedys odbijanie dla mnie bylo czyms przyjemnym teraz to koszmar, nieraz nawet nie wytrzymuje i klade go bez odbicia ale źle się to kończy :( ratunku! czy to kiedys minie? a w ogóle to do kiedy trzeba dzieci odbijać?

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Dziewczyny moze mnie poratujecie jakims fajnym wytlumaczeniem zachowania mojego synka bo przetrzepalam juz caly internet i nic sensownego... Otoz mój Adaś zaczął strasznie rzucać się podczas odbijania... kręci tak głową na lewo i prawo że ja nie ogarniam! ma już skończone 2 miesiące i 5 dni a te dziwne rzucania ma jakos od około półtora tygodnia. Kiedys bardzo spokojnie leżał na mojej piersi podczas odbijania a teraz ryje jak "dzik", a z nieraz ma nos czerwpny od tarcia nim po pieluszce tetrowej. Kiedys odbijanie dla mnie bylo czyms przyjemnym teraz to koszmar, nieraz nawet nie wytrzymuje i klade go bez odbicia ale źle się to kończy :( ratunku! czy to kiedys minie? a w ogóle to do kiedy trzeba dzieci odbijać?
    Aliss, tak mają chyba wszystkie dzieci w tym wieku. Odkrywają, że pozycja w pionie daje wiele nowych wrażeń, a że nie trzymają jeszcze sztywno główki to właśnie tak robią. Druga sprawa to, że jedzą coraz więcej, w ich brzuszkach krąży więcej bąbelków powietrza. Bo jak odbije to się trochę uspokaja?
    U nas jak mała się denerwuje bo nie może odbić, to kładę ją na kilka minut na płasko (czasem wystarczy trzymając na rękach, zmienić dziecku pozycję na poziomą) i za chwilę podnoszę znowu do pionu. Zmiana pozycji powoduje przemieszczenie bąbli powietrza do góry i ułatwia odbijanie :-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Aliss, tak mają chyba wszystkie dzieci w tym wieku. Odkrywają, że pozycja w pionie daje wiele nowych wrażeń, a że nie trzymają jeszcze sztywno główki to właśnie tak robią. Druga sprawa to, że jedzą coraz więcej, w ich brzuszkach krąży więcej bąbelków powietrza. Bo jak odbije to się trochę uspokaja?
    U nas jak mała się denerwuje bo nie może odbić, to kładę ją na kilka minut na płasko (czasem wystarczy trzymając na rękach, zmienić dziecku pozycję na poziomą) i za chwilę podnoszę znowu do pionu. Zmiana pozycji powoduje przemieszczenie bąbli powietrza do góry i ułatwia odbijanie :-)

To mnie uspokoiłaś. Myślałam że tylko mój Adacho tak szaleje. Kamień z serca. Rzeczywiście jak odbije to jest lepiej. Po prostu kolejny "etap rozwojowy" dzieci, który zmusza rodziców do wielkiej cierpliwości. Już nawet z mężem mamy dyżury kto go bierze do odbicia ;-)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od jakiegoś czasu szaleństwo przy odbijaniu, dobrze, że piszecie, że to normalne ;)

alisss87 lubi tę wiadomość

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branie dziecka wyżej do odbicia, czyli tak żeby paszki były na naszym ramieniu (przy barku) też ułatwia odbijanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:46

alisss87 lubi tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przyda się jakiejś "początkującej" mamie - dostałam od kuzynki link do książki "uśnij wreszcie". Podobno to książka napisana przez psychologów o tym jak skutecznie nauczyć dzieci spać w odpowiednich porach. Na temat zasad występujących w tej książce nie wypowiadam się bo na razie mój mały "terrorysta" nie daje mi wolnego czasu żeby ją przeczytać ;-) kuzynce bardzo pomogła.

http://vanilka.republika.pl/usnij.htm

Kava lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też strasznie jęczy przy odbijaniu i nie jest spokojny jak kiedyś

rewelka lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy się przestaje dzieci odbijać? ;)

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy jeszcze corcia ;) tylko cholera ciezko bedzie sie powstrzymywac zeby nie do konca dzialac ;)

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki też tak spały po szczepieniu. Moja Nikola jest strasznie marudna, je i usypia, budzi sie i znow je i śpi po tym szczepieniu dzisiaj... :-\

Aż sie boję czy w nocy tez tak bedzie spać czy całkiem sie wyspi teraz i nocka bedzie bezsenna... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę córeczkę Ale czy te sposoby coś pomogą to nie wiem ale nie zaszkodzi spróbować :) tylko mężowi nie powiem bo on stwierdził że jak druga będzie córka to nie będę chciała więcej dzieci więc on chce kolejnego chłopca :D

d69c20mmk9myteud.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Moniusia co za podstęp :p

Mikołaj po ostatnim szczepieniu też tylko spał, jadł i marudzil ale w nocy też normalnie spał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:54

‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ