X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agat Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:03

genoweffa2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:08

• czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka podziel się tymi sposobami;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:37

• Oliwki Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest podobno książka, bardzo stara tylko dokładnie nazwy nie pamiętam.
    Znajomy mi opowiadał, był na niej planowany ;) coś w stylu "ja zaplanować płeć dziecka" czy jakoś tak. ;)

dqpri09kemo7oflv.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczylyscie mnie strasznie, myślałam, że to los decyduje a tu proszę ;D

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria mówi, że "na dziewczynkę, trzeba się <3 po miesiączce do maksymalnie 2-3 dni przed owu. I tu przydają się testy owulacyjne :-)
    <3 bez orgazmu, bo "o" zmienia środowisko pochwy na zasadowe a poczęciu dziewczynki sprzyja środowisko kwaśne. Dlatego można się dodatkowo zakwaszać (nie wiem jak, bo nie stosowałam).
    Warto brać kwas foliowy i magnez-ale magnez tylko do momentu pozytywnego testu ciążowego ;-)

Na chłopca <3 w owulację, trzeba brać potas i <3 jak najbardziej z orgazmem u kobiety :-)

niania.ogg, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki, wysłałam Ci już dawno zaproszenie ale cisza :-(

syy2gu1ridglli9f.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie to będę miała samych synów ;p

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze mnie poratujecie jakims fajnym wytlumaczeniem zachowania mojego synka bo przetrzepalam juz caly internet i nic sensownego... Otoz mój Adaś zaczął strasznie rzucać się podczas odbijania... kręci tak głową na lewo i prawo że ja nie ogarniam! ma już skończone 2 miesiące i 5 dni a te dziwne rzucania ma jakos od około półtora tygodnia. Kiedys bardzo spokojnie leżał na mojej piersi podczas odbijania a teraz ryje jak "dzik", a z nieraz ma nos czerwpny od tarcia nim po pieluszce tetrowej. Kiedys odbijanie dla mnie bylo czyms przyjemnym teraz to koszmar, nieraz nawet nie wytrzymuje i klade go bez odbicia ale źle się to kończy :( ratunku! czy to kiedys minie? a w ogóle to do kiedy trzeba dzieci odbijać?

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Dziewczyny moze mnie poratujecie jakims fajnym wytlumaczeniem zachowania mojego synka bo przetrzepalam juz caly internet i nic sensownego... Otoz mój Adaś zaczął strasznie rzucać się podczas odbijania... kręci tak głową na lewo i prawo że ja nie ogarniam! ma już skończone 2 miesiące i 5 dni a te dziwne rzucania ma jakos od około półtora tygodnia. Kiedys bardzo spokojnie leżał na mojej piersi podczas odbijania a teraz ryje jak "dzik", a z nieraz ma nos czerwpny od tarcia nim po pieluszce tetrowej. Kiedys odbijanie dla mnie bylo czyms przyjemnym teraz to koszmar, nieraz nawet nie wytrzymuje i klade go bez odbicia ale źle się to kończy :( ratunku! czy to kiedys minie? a w ogóle to do kiedy trzeba dzieci odbijać?
    Aliss, tak mają chyba wszystkie dzieci w tym wieku. Odkrywają, że pozycja w pionie daje wiele nowych wrażeń, a że nie trzymają jeszcze sztywno główki to właśnie tak robią. Druga sprawa to, że jedzą coraz więcej, w ich brzuszkach krąży więcej bąbelków powietrza. Bo jak odbije to się trochę uspokaja?
    U nas jak mała się denerwuje bo nie może odbić, to kładę ją na kilka minut na płasko (czasem wystarczy trzymając na rękach, zmienić dziecku pozycję na poziomą) i za chwilę podnoszę znowu do pionu. Zmiana pozycji powoduje przemieszczenie bąbli powietrza do góry i ułatwia odbijanie :-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Aliss, tak mają chyba wszystkie dzieci w tym wieku. Odkrywają, że pozycja w pionie daje wiele nowych wrażeń, a że nie trzymają jeszcze sztywno główki to właśnie tak robią. Druga sprawa to, że jedzą coraz więcej, w ich brzuszkach krąży więcej bąbelków powietrza. Bo jak odbije to się trochę uspokaja?
    U nas jak mała się denerwuje bo nie może odbić, to kładę ją na kilka minut na płasko (czasem wystarczy trzymając na rękach, zmienić dziecku pozycję na poziomą) i za chwilę podnoszę znowu do pionu. Zmiana pozycji powoduje przemieszczenie bąbli powietrza do góry i ułatwia odbijanie :-)

To mnie uspokoiłaś. Myślałam że tylko mój Adacho tak szaleje. Kamień z serca. Rzeczywiście jak odbije to jest lepiej. Po prostu kolejny "etap rozwojowy" dzieci, który zmusza rodziców do wielkiej cierpliwości. Już nawet z mężem mamy dyżury kto go bierze do odbicia ;-)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od jakiegoś czasu szaleństwo przy odbijaniu, dobrze, że piszecie, że to normalne ;)

alisss87 lubi tę wiadomość

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branie dziecka wyżej do odbicia, czyli tak żeby paszki były na naszym ramieniu (przy barku) też ułatwia odbijanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:46

alisss87 lubi tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przyda się jakiejś "początkującej" mamie - dostałam od kuzynki link do książki "uśnij wreszcie". Podobno to książka napisana przez psychologów o tym jak skutecznie nauczyć dzieci spać w odpowiednich porach. Na temat zasad występujących w tej książce nie wypowiadam się bo na razie mój mały "terrorysta" nie daje mi wolnego czasu żeby ją przeczytać ;-) kuzynce bardzo pomogła.

http://vanilka.republika.pl/usnij.htm

Kava lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też strasznie jęczy przy odbijaniu i nie jest spokojny jak kiedyś

rewelka lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy się przestaje dzieci odbijać? ;)

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy jeszcze corcia ;) tylko cholera ciezko bedzie sie powstrzymywac zeby nie do konca dzialac ;)

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki też tak spały po szczepieniu. Moja Nikola jest strasznie marudna, je i usypia, budzi sie i znow je i śpi po tym szczepieniu dzisiaj... :-\

Aż sie boję czy w nocy tez tak bedzie spać czy całkiem sie wyspi teraz i nocka bedzie bezsenna... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę córeczkę Ale czy te sposoby coś pomogą to nie wiem ale nie zaszkodzi spróbować :) tylko mężowi nie powiem bo on stwierdził że jak druga będzie córka to nie będę chciała więcej dzieci więc on chce kolejnego chłopca :D

d69c20mmk9myteud.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Moniusia co za podstęp :p

Mikołaj po ostatnim szczepieniu też tylko spał, jadł i marudzil ale w nocy też normalnie spał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:54

‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ