Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Teoria mówi, że "na dziewczynkę, trzeba się
po miesiączce do maksymalnie 2-3 dni przed owu. I tu przydają się testy owulacyjne
bez orgazmu, bo "o" zmienia środowisko pochwy na zasadowe a poczęciu dziewczynki sprzyja środowisko kwaśne. Dlatego można się dodatkowo zakwaszać (nie wiem jak, bo nie stosowałam).
Warto brać kwas foliowy i magnez-ale magnez tylko do momentu pozytywnego testu ciążowego
Na chłopcaw owulację, trzeba brać potas i
jak najbardziej z orgazmem u kobiety
niania.ogg, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moze mnie poratujecie jakims fajnym wytlumaczeniem zachowania mojego synka bo przetrzepalam juz caly internet i nic sensownego... Otoz mój Adaś zaczął strasznie rzucać się podczas odbijania... kręci tak głową na lewo i prawo że ja nie ogarniam! ma już skończone 2 miesiące i 5 dni a te dziwne rzucania ma jakos od około półtora tygodnia. Kiedys bardzo spokojnie leżał na mojej piersi podczas odbijania a teraz ryje jak "dzik", a z nieraz ma nos czerwpny od tarcia nim po pieluszce tetrowej. Kiedys odbijanie dla mnie bylo czyms przyjemnym teraz to koszmar, nieraz nawet nie wytrzymuje i klade go bez odbicia ale źle się to kończy
ratunku! czy to kiedys minie? a w ogóle to do kiedy trzeba dzieci odbijać?
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Dziewczyny moze mnie poratujecie jakims fajnym wytlumaczeniem zachowania mojego synka bo przetrzepalam juz caly internet i nic sensownego... Otoz mój Adaś zaczął strasznie rzucać się podczas odbijania... kręci tak głową na lewo i prawo że ja nie ogarniam! ma już skończone 2 miesiące i 5 dni a te dziwne rzucania ma jakos od około półtora tygodnia. Kiedys bardzo spokojnie leżał na mojej piersi podczas odbijania a teraz ryje jak "dzik", a z nieraz ma nos czerwpny od tarcia nim po pieluszce tetrowej. Kiedys odbijanie dla mnie bylo czyms przyjemnym teraz to koszmar, nieraz nawet nie wytrzymuje i klade go bez odbicia ale źle się to kończy
ratunku! czy to kiedys minie? a w ogóle to do kiedy trzeba dzieci odbijać?
U nas jak mała się denerwuje bo nie może odbić, to kładę ją na kilka minut na płasko (czasem wystarczy trzymając na rękach, zmienić dziecku pozycję na poziomą) i za chwilę podnoszę znowu do pionu. Zmiana pozycji powoduje przemieszczenie bąbli powietrza do góry i ułatwia odbijanie -
Pchełka500 wrote:Aliss, tak mają chyba wszystkie dzieci w tym wieku. Odkrywają, że pozycja w pionie daje wiele nowych wrażeń, a że nie trzymają jeszcze sztywno główki to właśnie tak robią. Druga sprawa to, że jedzą coraz więcej, w ich brzuszkach krąży więcej bąbelków powietrza. Bo jak odbije to się trochę uspokaja?
U nas jak mała się denerwuje bo nie może odbić, to kładę ją na kilka minut na płasko (czasem wystarczy trzymając na rękach, zmienić dziecku pozycję na poziomą) i za chwilę podnoszę znowu do pionu. Zmiana pozycji powoduje przemieszczenie bąbli powietrza do góry i ułatwia odbijanie
To mnie uspokoiłaś. Myślałam że tylko mój Adacho tak szaleje. Kamień z serca. Rzeczywiście jak odbije to jest lepiej. Po prostu kolejny "etap rozwojowy" dzieci, który zmusza rodziców do wielkiej cierpliwości. Już nawet z mężem mamy dyżury kto go bierze do odbicia18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Może przyda się jakiejś "początkującej" mamie - dostałam od kuzynki link do książki "uśnij wreszcie". Podobno to książka napisana przez psychologów o tym jak skutecznie nauczyć dzieci spać w odpowiednich porach. Na temat zasad występujących w tej książce nie wypowiadam się bo na razie mój mały "terrorysta" nie daje mi wolnego czasu żeby ją przeczytać
kuzynce bardzo pomogła.
http://vanilka.republika.pl/usnij.htmKava lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Czy Wasze dzieciaczki też tak spały po szczepieniu. Moja Nikola jest strasznie marudna, je i usypia, budzi sie i znow je i śpi po tym szczepieniu dzisiaj...
Aż sie boję czy w nocy tez tak bedzie spać czy całkiem sie wyspi teraz i nocka bedzie bezsenna...